Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παπας σε εξωκκλήσι εκλεβε με server το σημα της NOVA

Μια νέα υπόθεση δορυφορικής πειρατείας και συγκεκριμένα υποκλοπής του σήματος της δορυφορικής τηλεόρασης NOVA και διάθεσης του μέσω του internet σε τρίτους στην Ρόδο, απασχολεί από χθες την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κλιμάκιο αστυνομικών προχώρησε στην σύλληψη τριών κατοίκων του νησιών που εμπλέκονται την υπόθεση, ενώ ο ένας εξ αυτών είναι ιερέας και κατηγορείται καθώς σε εξωκκλήσι στη Σορωνή βρέθηκε συγκριμένα server τον οποίο χρησιμοποιούσαν για παράνομη διάθεση του σήματος της NOVA σε τρίτους. Σε βάρος τους ασκήθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κ. Μπούτσικο ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα αλλά και για εξακολουθητική παράβαση του νόμου περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών. 
my-greek

Από δύο εταιρείες η κατασκευή του iPhone 4G

Έχοντας ως στόχο να αποφύγει τα προβλήματα διαθεσιμότητας στην επόμενη έκδοση του iPhone 4G, προβλήματα που είχε βιώσει κατά την έναρξη διάθεσης του iPhone 3GS, η Apple αποφάσισε να αναθέσει την παραγωγή της νέας γενιάς του smartphone και σε ένα δεύτερο κατασκευαστή. Όπως αναφέρει το digitimes.com, η Pegatron Technology, θυγατρική της Asus, θα είναι η δεύτερη εταιρεία που θα αναλάβει την παραγωγή του iPhone 4G. Έτσι η Foxconn Electronics , που ήταν έως τώρα η μοναδική αρμόδια για την παραγωγή του iPhone, θα υποστηριχθεί από μια επιπλέον εταιρεία, όταν ξεκινήσει την παραγωγή του iPhone 4G- το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, αναμένεται να μπει στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι.
pcnea

Υπάλληλος πανεπιστημίου αντάλλαζε πλαστά πτυχία με... βραδυές άγριου σεξ!!

Πανεπιστημιακός υπάλληλος αντάλλαζε πλαστά πανεπιστημιακά πτυχία με βιτσιόζικες συνεδρίες σεξ. Ο 37χρονος Karl Woodgett, αφού έστειλε email σε δύο γυναίκες από το Καμερούν ζητώντας να συμμετάσχουν σε "μελέτη διαχείρισης πόνου" τις κάλεσε σε ξενοδοχείο και εκτονώθηκε μαστιγώνοντας τες. Σε αντάλλαγμα για τα σεξουαλικά του βίτσια που ο ίδιος κινηματογραφούσε, δωροδόκησε τις κοπέλες με πλαστά πανεπιστημιακά πτυχία. Αλλωστε, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα δεν ήταν η πρώτη φορά για τον Woodgett καθώς στο παρελθόν είχε εκδώσει ανάλογα πτυχία για την πρώην γυναίκα του και κάποιους συγγενείς της με σφραγίδα των πανεπιστημίων Bath και Surrey. Την περασμένη Τετάρτη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή και 200 ώρες δωρεάν κοινωνική εργασία. Ο Woodgett ομολόγησε την ενοχή του για πλαστογραφία επισήμων εγγράφων και κατοχή παραποιημένων εγγράφων με σκοπό την απάτη, δηλαδή δύο πλαστές βεβαιώσεις πτυχίων από το Πανεπιστήμιο του Bath. Από την έρευνα βρέθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τα οποία αποκαλύφθηκε ότι ο Woodgett είχε στείλει στη γυναίκα του αναλυτική λίστα με τα πτυχία που προσέφερε το Πανεπιστήμιο του Surrey, προκειμένου να διαλέξει με ποιο θα επιθυμούσε να "αποφοιτήσει" η ίδια αλλά και μέλη της οικογενείας της. Στη συνέχεια ζήτησε από τη γυναίκα του να βρει άλλους τυχόν ενδιαφερομένους για οποιοδήποτε πτυχίο επέλεγαν, ορίζοντας μάλιστα την τιμή πτυχίου στις 500 λίρες (περίπου €570) και στις 1000 για μεταπτυχιακό τίτλο.
thenewsbus

Τουρκία: Έθαψαν ζωντανή την κόρη τους

Οι γονείς μιας 16χρονης από την Τουρκία, την έθαψαν ζωντανή, για να ξεπλύνουν έτσι την τιμή της, καθώς υποψιάζονταν ότι η κόρη τους διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με πολλούς άνδρες.
Το φοβερό έγκλημα διαπράχθηκε στην Κάχτα, ένα χωριό κοντά στη Μαλάτια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. «Η Μεντίν Μεμί βρέθηκε καθιστή σε μία τάφρο βάθους
2 μέτρων και οι αναλύσεις αποκάλυψαν χώμα μέσα στους πνεύμονες και το στομάχι της, κάτι που σημαίνει ότι θάφτηκε ζωντανή», δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ένας ιατροδικαστής. «Η κοπέλα βρέθηκε με δεμένα χέρια και τη στιγμή αυτού του μακάβριου εγκλήματος ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της», πρόσθεσε. Το πτώμα της νεαρής βρέθηκε στον κήπο του σπιτιού της τον προηγούμενο Δεκέμβριο, αφού επί έναν μήνα και πλέον ήταν αγνοούμενη. Ο πατέρας και ο παππούς του θύματος συνελήφθησαν, αλλά δεν έχουν ομολογήσει. Πάντως, οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι το ξέπλυμα της τιμής με αίμα χαίρει ακόμα ευρείας ανοχής στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στις κουρδικές περιοχές, όπου σημειώνονται τα περισσότερα εγκλήματα αυτού του είδους.
http://molemou1.blogspot.com

Δηλώσεις Γ. Ραγκούση για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας αλλοδαπών


Με την ευκαιρία της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας αλλοδαπών, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου και τις αλλαγές που έγιναν πάνω σε αυτό. Ο υπουργός τόνισε πως το νομοσχέδιο αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, δηλαδή εκείνους που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια με τελευταία διαδικασία αυτή του 2005-2007, όταν νομιμοποιήθηκαν 150.000 οικονομικοί μετανάστες, όσοι δηλαδή είχαν έρθει στην Ελλάδα έως την 1/1/2005. Οι φόβοι που εκφράστηκαν από κάποιες πλευρές ότι με αυτό το νομοσχέδιο θα νομιμοποιούνται και παράνομοι μετανάστες, είναι αβάσιμοι, τόνισε ο υπουργός. Το νομοσχέδιο έχει τους εξής στόχους: 1) Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς που και η μητέρα και ο πατέρας διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα πέντε τουλάχιστον χρόνια, παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια. 2) Παιδιά νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία επί έξι χρόνια μαθήματα σε ελληνικό σχολείο, μπορούν και αυτά να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. 3) Όσον αφορά την απόκτηση ιθαγένειας με πολιτογράφηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για να μπορεί ο μετανάστης να υποβάλλει αίτηση για ιθαγένεια θα πρέπει να έχει διαμείνει επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Θα υπάρχει προθεσμία δύο ετών για την απάντηση της Πολιτείας. Με το νομοσχέδιο θεσπίζονται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση, όπως να γνωρίζει ο μετανάστης επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους θεσμούς του πολιτεύματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης, προκειμένου να πολιτογραφηθεί, χρειάζεται τρεις συστατικές επιστολές Ελλήνων πολιτών, ενώ θα περνά και ειδικά τεστ, γλώσσας, πολιτικής αγωγής και Ιστορίας, από επιτροπή πολιτογράφησης. Φυσικά, δεν προβλέπεται η απόδοση ιθαγένειας για όσους υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για σοβαρά εγκλήματα, όπως τρομοκρατία, ληστεία, οργανωμένα εγκλήματα κλπ. Εξάλλου, για πρώτη φορά θεσπίζεται το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές πρώτου βαθμού σε ομογενείς και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, εφόσον έχουν οριστικές άδειες διαμονής. Οι μετανάστες θα μπορούν να εκλέγονται έως το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου υπό την προϋπόθεση ότι μιλούν επαρκώς την ελληνική γλώσσα. Από το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζεται ότι ο αριθμός όσων μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 266.250 άτομα, που αντιστοιχεί στο 0,65% των εκλογέων.
http://www.apogevmatini.gr