Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

25η Μαρτίου 2010


Κανείς δεν θα συγχωρήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, αν ακολουθήσει το καταστρεπτικό παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή που είχε τη δυνατότητα πέρυσι τέτοια εποχή να λάβει μέτρα και να σώσει την κατάσταση, όπως έκαναν οι Ιρλανδοί- και ησύχασαν. Αντί να ακολουθήσει τους σοφούς Ιρλανδούς ο Καραμανλής προτίμησε να εμπαίζει τους εταίρους μας με ελληνικές στατιστικές, να καθυστερεί, ελπίζοντας ότι θα σώσει την καρέκλα του και μετά έξι μήνες κήρυξε εκλογές, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ας σταματήσουν οι αηδίες ότι «άλλα έλεγε το ΠαΣοΚ προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα»: κανείς δεν ψήφισε το ΠαΣοΚ για την πράσινη ανάπτυξη, για να αποκτήσει η χώρα υπουργεία Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη και άλλα που οι ονομασίες τους θυμίζουν τα υπουργεία της Ωκεανίας του οργουελιανού «1984» ή για να βλέπει από την τηλεόραση online τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου σε μια αναστροφή του επίσης οργουελιανού Βig Βrother.

Το ΠαΣοΚ υπερψηφίστηκε πανηγυρικά γιατί κανείς δεν άντεχε να ξαναδεί Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό- να λέει ψέματα επί ψεμάτων, να χαντακώνει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα· κανείς δεν άντεχε τα σκάνδαλα και την ανικανότητα, την ψυχρή αδιαφορία των κυβερνώντων για ό,τι είχε σχέση με τα κοινά και το παθιασμένο ενδιαφέρον τους για την καριέρα τους, τα παιδιά τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους.

Ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση: όταν τα spreads ήσαν ξανά 340 μονάδες πέρυσι τον Μάρτη, είχε προειδοποιηθεί από τις Βρυξέλλες ότι ή θα έπαιρνε μέτρα όπως οι Ιρλανδοί ή θα παραδινόταν στην απληστία των αγορών. Προτίμησε την απραξία, να κυλήσει ο καιρός μήπως και γίνει θαύμα και παραμείνει πρωθυπουργός- και τελικά προκήρυξε εκλογές όταν κατάλαβε πως τίποτα δεν τον έσωζε. Ο Κώστας Καραμανλής ροκάνιζε για το συμφέρον του τον χρόνο και ο χρόνος ροκάνιζε τα συμφέροντα της χώρας.

Το κρίσιμο για μας Συμβούλιο Κορυφής θα γίνει στην εξαιρετικής σημασίας 25η Μαρτίου- ας ελπίσουμε, ημερολόγιό μου, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα τιμήσει την ημέρα με τον τρόπο που της αξίζει και μας αξίζει- θα δηλώσει δηλαδή ρητά και ξεκάθαρα στους συναδέλφους του: εμείς Ευρώπη ξέρουμε, όχι ΔΝΤ και ανοησίες· πείτε μας τι να κάνουμε και θα το κάνουμε- εμείς από την ευρωζώνη δεν αποχωρούμε και θα είμαστε αυτοί που θα κλείσουν την πόρτα, αν κάποιοι κάποτε τη διαλύσουν.
  Άλλη εθνική στρατηγική από αυτή δεν υπάρχει.  
pelasgia

Μπράβο ρε κορίτσια!


Είναι η Έλενα και η Μαρία. Δύο δίδυμες, οι οποίες πραγματικά κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους. Γεννημένες στο New Jersey, διασκευάζουν κομμάτια και τα ανεβάζουν στο youtube. Στο βίντεο από πάνω τραγουδούν το Rude Boy από την Rihanna. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν γρήγορα γνωστές σε όλο τον κόσμο όπως...

η Marie Digby, η κοπέλα που τραγουδούσε τραγούδια με την κιθάρα της στο σαλόνι του σπιτιού της. Περισσότερα για τα δύο αυτά αστέρια μας στο http://www.helenamaria.com/
Από enimerwsi

Ειναι και πειραχτηρι, ο ατιμουλης!

Σκιώδης αντιπολίτευση ή θέατρο σκιών;

Στη Ν.Δ. επικρατεί μια ωραία ατμόσφαιρα. Έχουν ιδέες για την οικονομία!
Για να έχει νόημα ένα κόμμα αντιπολίτευσης σήμερα, πρέπει να μιλάει για την οικονομία. Ε, λοιπόν, μίλησαν. Όλοι.
Ο Αλογοσκούφης, για να μην τους αφήσει να του τα ρίξουν όλα επάνω του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είχε και Πρωθυπουργό (κάτι που ερευνάται από ειδικές ομάδες ιστορικών).
Ο Παπαθανασίου για να μην του φορτώσει το δικό του σταυρό ο Αλογοσκούφης.
Ο Παναγιωτόπουλος γιατί γι' αυτό έγινε εκπρόσωπος, επειδή narro ergo sum - ομιλώ άρα υπάρχω.
Ο Σταϊκούρας, γιατί είναι αρμόδιος και πρέπει να υπάρχει.
Ο Καραμανλής μόνο δεν μίλησε – αλλά αυτό δεν έκανε έκπληξη σε κανέναν.
Μίλησε και ο Σαμαράς. Πρώτα είπε πως “δεν χρωστάει σε κανέναν” (εκτός ίσως από τον Καραμανλή). Μετά είπε πως χρειάζεται “αυτοκάθαρση”. Ύστερα ότι “έγιναν λάθη” - αυτό ήταν αποκάλυψη γιατί κανείς δεν το είχε υποψιαστεί. Και, ενδιαμέσως, έκανε και 23 προτάσεις τις οποίες συνόδευσε με τις δύο λέξεις που είναι το αλατοπίπερο του σαμαρικού jargon: “ανάσα” και “μείγμα”.
Τώρα που ακούγεται γκρίνια για τις φορολογικές επιβαρύνσεις και διαφωνίες για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, καλό είναι να βλέπουμε και ποια είναι η εναλλακτική. Ο θρύλος θέλει την επεξεργασία να ανήκει στον άτυπο σύμβουλο Θόδωρο Βάρδα, αλλά η φέρουν την προεδρική υπογραφή και σφραγίδα.
Από τα 23 “μέτρα-ανάσες” για την τόνωση της οικονομίας, όπως περιγράφονται στην ιστοσελίδα της Ν.Δ. σταχυολογώ ορισμένες:
Πρώτη-πρώτη ιδέα: “Υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορά της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στο τέλος την παρούσης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ”. Δηλαδή, να πάμε στις Βρυξέλλες και να τους ζητήσουμε λεφτά. Εξαιρετικά πρωτότυπο, δεν το είχε σκεφτεί κανείς - άσε που το έχει ήδη κάνει από την έναρξη της κρίσης η Ντανούτα Χούμπνερ...
Ιδέα-ανάσα υπ'αριθμόν 5: “Εξάντληση, σε συνεργασία με την Ε.Ε. όλων των περιθωρίων δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων “. Δηλαδή, να πάμε στο Λουξεμβούργο και να τους ζητήσουμε λεφτά. Πού θα πάει; Θα μας βαρεθούν και θα τα δώσουν...
Ιδέα-ανάσα υπ'αριθμόν 13: “Να στηριχθεί η προσπάθεια του ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση της ρευστότητας των βιώσιμων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων” - δηλαδή να δώσει το κράτος λεφτά. Προφανώς από αυτά που θα μας έχουν δανείσει με την ιδέα υπ' αριθμόν 5.
Ιδέα-ανάσα υπ'αριθμόν 16: “Να επιταχυνθεί το πρόγραμμα του πρώην ΥΠΟΙΟ για την παροχή εγγυήσεων ύψους 2 δισεκ. ευρώ για επιχειρηματικά δάνεια, με παράλληλη επιδότηση επιτοκίου, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” - εξάλλου, όπως έλεγε και κάποιος άλλος που έχει πικρά μετανιώσει γι' αυτό “λεφτά υπάρχουν”...
Ιδέα-ανάσα υπ'αριθμόν 19: “Άμεση ενίσχυση της οικιστικής δραστηριότητας, με σημαντική επιχορήγηση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων για μια 10ετία”. Τα 'παμε. Λεφτά υπάρχουν, να φάνε και οι κότες...
Ιδέα-ανάσα υπ'αριθμόν 20. ΕΔΩ πρόκειται για ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ και αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω. Στη φάση της κατάρρευσης των δημοσίων οικονομικών, με έλλειμμα 12,7%, δανεικά από πουθενά και χρέος 300 δις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει στα σοβαρά το εξής: “Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, να προβεί σε μαζικές αγορές ολοκληρωμένων και ημιτελών απούλητων κατοικιών (λόγω της κρίσης), και να τις εντάξει στο πρόγραμμα παροχής επιδοτούμενης στέγης για τους δικαιούχους”. Και υποστηρίζει – επίσης στα σοβαρά- ότι θα έχει “μηδενικό δημοσιονομικό κόστος”.
Μπορεί βέβαια κάποιος να πιστεύει ότι είναι δυνατόν να αγοραστούν 100.000 σπίτια με “μηδενικό δημοσιονομικό κόστος”.
Μπορεί να πιστεύει ότι δεν θα χρειαστεί ένας πολλαπλασιασμός των 100.000 επί ένα μέσο κόστος άλλων 100.000 ευρώ, που δίνει ως αποτέλεσμα ένα μικροποσό της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μπορεί να πιστεύει ότι, εάν κάποιου υπουργού του σάλευε και τα αγόραζε, θα υπήρχε οικοδόμος ή άλλο σχετικό επάγγελμα που να ξαναδουλέψει πριν από το 2154 που εκτυλίσσεται το Avatar.
Μπορεί, πάλι, απλώς να θλίβεται που αυτό σήμερα λογίζεται ως αξιωματική αντιπολίτευση και (θεωρητικώς και θεσμικώς, αλλά πρακτικά καθόλου) εναλλακτική λύση για την άσκηση της εξουσίας...

ΥΓ.: Κι ένα μικρό σχόλιο για την Ιδέα-Ανάσα υπ'αριθμόν 22 – άρση του “Cabbotage” (sic – ο όρος σημαίνει την απαγόρευση για επιβίβαση Ελλήνων επιβατών σε ξένα κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα). Η λέξη γράφεται έτσι τρεις φορές. Μόνο που το cabotage γράφεται με ένα b, κάτι που θα είχε ίσως προσέξει ένας στοιχειωδώς προσεκτικός αναγνώστης των σχετικών με το θέμα κειμένων πριν τα σχολιάσει – και κάνει και προτάσεις...
ΥΓ2: Αν αντέχετε κι άλλες "ιδέες" ιδού το link  
ellispoint

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μας καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: http://www.un.org/WCAR/21march.htm
http://glenti.blogspot.com

Google, Sony, Intel και Logitech ετοιμάζουν το Google TV

H Google με τη βοήθεια της Sony, της Intel και της Logitech αναμένεται να δώσει νέα πνοή στις τηλεοράσεις του μέλλοντος, προσφέροντας μια νέα πλατφόρμα που φέρνει το θεατή κοντά στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες μεγάλες εταιρίες στον τομέα της πληροφορικής και του internet θα δημιουργήσουν την Google TV, μία νέα υπηρεσία που θα προσφέρει στο χρήστη πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών από τον καναπέ του σπιτιού του.
Ουσιαστικά, η Google θα ετοιμάσει ένα περιβάλλον που θα βασίζεται στο Andoid λειτουργικό της και θα έρχεται είτε προ-εγκατεστημένο σε νέες τηλεοράσεις, είτε θα εμφανίζεται με την αγορά μιας απαραίτητης set-top box συσκευής. Ο χρήστης θα μπορεί μέσα από απλές εντολές που θα δίνονται από το χειριστήριο να ελέγχει τα mail του, να τσεκάρει το λογαριασμό του στο Twitter και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, να αναζητά videos στο YouTube κοκ. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός Application Store (στα πρότυπα της Apple και του App Store), απ' όπου θα προσφέρονται διάφορες εφαρμογές είτε δωρεάν, είτε έναντι αντιτίμου. Όπως φαίνεται, Internet και τηλεόραση έρχονται ολοένα πιο κοντά...
http://www.nooz.gr/

 Πωλήθηκαν 120.000 iPad σε 24 ώρες

apple-ipad-1

Μπορεί κανείς από τους επίδοξους αγοραστές να μην έχει χρησιμοποιήσει ή ακόμα δει από κοντά το νέο gadget της Apple, αλλά 120.000 αντίτυπά του είχαν πωληθεί μέσα σε 24 ώρες από την αρχή της προπώλησης την περασμένη Κυριακή στις ΗΠΑ.
Στην παρουσίαση του iPad η κατασκευάστρια εταιρεία Apple το Γενάρη ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου προϊόντος σε όλο τον κόσμο στα τέλη Μαρτίου. Αργότερα, όμως, η διάθεση του μετατέθηκε στις 3 Απριλίου και μάλιστα μόνο για τα μοντέλα που δεν διαθέτουν 3G.

Ακόμα κι έτσι, μόνο από τις προπωλήσεις αυτές υπολογίζεται ότι η αμερικάνικη εταιρεία κέρδισε 54.8 εκατομμύρια ευρώ. Οι αισιόδοξοι ελπίζουν, μάλιστα, ότι το iPad θα φτάσει το συμβολικό αριθμό του 1 εκατομμυρίου πωλήσεων σε μικρότερο χρόνο και από το εξαιρετικά δημοφιλές iPhone. Σημειώνεται ότι το τελευταίο έφτασε στον αριθμό αυτό σε μόλις 74 μέρες.
Το iPad θα διατίθεται με μνήμη 16, 32 και 64 GB και με ή χωρίς τη δυνατότητα σύνδεσης 3G. Μέχρι τώρα, πάντως φαίνεται ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τη δυνατότητα 3G, καθώς 69% εξ αυτών προτιμούν το μοντέλο που διαθέτει απλά WiFi. Σε όποιο μοντέλο και να αναφερόμαστε, πάντως, οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι πιθανό το iPad να φτάσει τις 300.000 με 1 εκατ. πωλήσεις τον Απριλίου.
Και οι εκτιμήσεις συνεχίζονται, με ορισμένους να υπολογίζουν ότι μέσα στο 2010 το iPad θα φτάσει τα 10.5 αντίτυπα. Ανεξαρτήτως πωλήσεων, πάντως, εκτιμάται ότι «το iPad είναι μια από αυτές τις συσκευές που αναμένεται να αλλάξουν το οικοσύστημα των υπολογιστών και να το φέρουν πιο κοντά στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας.»
Καθόλου παράξενο, συνεπώς, το ότι οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία αντίστοιχου gadget.
http://www.theinsider.gr/

"Κόβουν" τον Παυλόπουλο από τις τηλεοράσεις...

Εχει "σπάσει" το τηλεφωνικό κέντρο της Ρηγίλλης από τις διαμαρτυρίες αγανακτισμένων νεοδημοκρατών...
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Τέλος ο Προκόπης Παυλόπουλος από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Η Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε "εντολή" να μην ξαναεμφανιστεί καθώς οι αντιδράσεις από τους νεοδημοκράτες ήταν εντονότατες. Κάθε φορά που έβγαινε στην τηλεόραση "έσπαγε" κυριολεκτικά το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΔ από αγανακτισμένους οπαδούς. Επίσης αναζητείται τρόπος να μην ....μιλάει πολύ και στη Βουλή, τουλάχιστον ως εκπρόσωπος της ΝΔ. Πάντως ο ίδιος δεν αφήνει νομοσχέδιο για νομοσχέδιο και συζήτηση για συζήτηση που να μην παίρνει το λόγο. Από τις τηλεοράσεις εντάξει, αλλά από τη Βουλή δύσκολο να τον "ξεφορτωθούν"... 
press-gr

Τουριστικό αξιοθέατο πλέον η Τζούλια...