Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

25η Μαρτίου 2010


Κανείς δεν θα συγχωρήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, αν ακολουθήσει το καταστρεπτικό παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή που είχε τη δυνατότητα πέρυσι τέτοια εποχή να λάβει μέτρα και να σώσει την κατάσταση, όπως έκαναν οι Ιρλανδοί- και ησύχασαν. Αντί να ακολουθήσει τους σοφούς Ιρλανδούς ο Καραμανλής προτίμησε να εμπαίζει τους εταίρους μας με ελληνικές στατιστικές, να καθυστερεί, ελπίζοντας ότι θα σώσει την καρέκλα του και μετά έξι μήνες κήρυξε εκλογές, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ας σταματήσουν οι αηδίες ότι «άλλα έλεγε το ΠαΣοΚ προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα»: κανείς δεν ψήφισε το ΠαΣοΚ για την πράσινη ανάπτυξη, για να αποκτήσει η χώρα υπουργεία Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη και άλλα που οι ονομασίες τους θυμίζουν τα υπουργεία της Ωκεανίας του οργουελιανού «1984» ή για να βλέπει από την τηλεόραση online τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου σε μια αναστροφή του επίσης οργουελιανού Βig Βrother.

Το ΠαΣοΚ υπερψηφίστηκε πανηγυρικά γιατί κανείς δεν άντεχε να ξαναδεί Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργό- να λέει ψέματα επί ψεμάτων, να χαντακώνει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα· κανείς δεν άντεχε τα σκάνδαλα και την ανικανότητα, την ψυχρή αδιαφορία των κυβερνώντων για ό,τι είχε σχέση με τα κοινά και το παθιασμένο ενδιαφέρον τους για την καριέρα τους, τα παιδιά τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους.

Ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση: όταν τα spreads ήσαν ξανά 340 μονάδες πέρυσι τον Μάρτη, είχε προειδοποιηθεί από τις Βρυξέλλες ότι ή θα έπαιρνε μέτρα όπως οι Ιρλανδοί ή θα παραδινόταν στην απληστία των αγορών. Προτίμησε την απραξία, να κυλήσει ο καιρός μήπως και γίνει θαύμα και παραμείνει πρωθυπουργός- και τελικά προκήρυξε εκλογές όταν κατάλαβε πως τίποτα δεν τον έσωζε. Ο Κώστας Καραμανλής ροκάνιζε για το συμφέρον του τον χρόνο και ο χρόνος ροκάνιζε τα συμφέροντα της χώρας.

Το κρίσιμο για μας Συμβούλιο Κορυφής θα γίνει στην εξαιρετικής σημασίας 25η Μαρτίου- ας ελπίσουμε, ημερολόγιό μου, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα τιμήσει την ημέρα με τον τρόπο που της αξίζει και μας αξίζει- θα δηλώσει δηλαδή ρητά και ξεκάθαρα στους συναδέλφους του: εμείς Ευρώπη ξέρουμε, όχι ΔΝΤ και ανοησίες· πείτε μας τι να κάνουμε και θα το κάνουμε- εμείς από την ευρωζώνη δεν αποχωρούμε και θα είμαστε αυτοί που θα κλείσουν την πόρτα, αν κάποιοι κάποτε τη διαλύσουν.
  Άλλη εθνική στρατηγική από αυτή δεν υπάρχει.  
pelasgia