Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οικονομια γιατι χανομαστε!

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ

strikesΤο 1974 μετα την πτώση της χούντας  ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους με ένα και μόνο αίτημα
ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Άμεσα από έγκριτους νομικούς υπεβλήθηκαν μηνύσεις στους πρωταίτιους χουντικούς με τεκμηριωμένο το  αδίκημα για <στάση και εσχάτη προδοσία> το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Όλοι σχεδόν σάπισαν στην φυλακή .
Η καταστροφή που θα υποστούμε με την είσοδο του ΔΝΤ είναι ίσως μεγαλύτερη από αυτήν της χούντας. Το βιοτικό μας επίπεδο θα πέσει 30-40% κάτω. Η ανεργία  πιθανόν να φτάσει και στο 20%  Οι καταστροφικές συνέπειες σε όλους τους τομείς απρόβλεπτες.
Ήδη άρχισαν να πληρώνουν οι φτωχοί και οι μη έχοντες, αυτοί δηλ. που δεν ευθύνονται.  
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Έγκριτοι νομικοί να τεκμηριώσουν και να  υποβάλουν μηνύσεις για εσχάτη προδοσία στους υπευθύνους.
Να κατέβουμε όλοι στους δρόμους με ένα και μόνο σύνθημα:
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ 
Ας σηκωθούμε όλοι από τους καναπέδες και να κατέβουμε στους δρόμους .
Η πληρωμένη παραπληροφόρηση της τηλεόρασης μας έχει παγιδέψει και δηλητηριάσει την σκέψη. Ας ξεπλύνουμε την σκέψη μας από αυτή τη βρωμιά της TV για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στα νεα υποδουλωτικά μέτρα.
Όχι για εμάς.
Για τα παιδιά μας ρε γαμώτο.... 

Ο (ΠΑΠΑ) ΜΙΜΙΚΟΣ ΚΑΙ Η "ΜΑΙΡΗ" !...

Οι εκλογές για τον νέο αρχηγό της ΟΝΝΕΔ έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά των εσωκομματικών προβλημάτων της νεοδημοκρατίας, το δε αποτέλεσμα που υπήρξε, με τη νίκη του Α. Παπαμιμίκου, αγρίεψε, αντί να κατευνάσει, τα πράγματα !
Ο υποστηρικτής και διοργανωτής προεκλογικών εκδηλώσεων της Ντόρας, υπερίσχυσε του σαμαρικού Χαντζή, σε μια διαδικασία, κατά την οποία γράφτηκαν και ακούστηκαν, ουκ ολίγα σχόλια, επικρίσεις, κατηγορίες, κουτσομπολιά κ.α.
Οι ανταλλαγές πυρών έφτασαν στα άκρα τις τελευταίες, πριν την ψηφοφορία, μέρες, ενώ δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις και νοθεύσεις !
Μόνο και μόνο το γεγονός, πως οι οπαδοί του νικητή – Παπαμιμίκου, κατέλαβαν με ρεσάλτο τα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα, ώρες πριν επισημοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα, δείχνει πολλά !...
Ο Α. Σαμαράς επιχείρησε να κλείσει γρήγορα, το ζήτημα, πριν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, αποδεχόμενος το αποτέλεσμα και καλώντας στο γραφείο του το νικητή, όλοι γνωρίζουν, όμως, πως η διαδικασία, δεν απάλυνε, αλλά έξυσε τις υπάρχουσες εσωκομματικές πληγές… 

Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μας για τα λάθη και τις παραλείψεις μας...

http://www.detox.com.gr/uploads/image/happy%20child.jpgΤα εγγόνια μας και τα παιδιά μας θα ζήσουν μέρες δύσκολες. Λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων γενεών θα τα ταλαιπωρήσουν για χρόνια. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ζητήσω συγγνώμη. Πριν από αυτό να εξηγήσω γιατί ζητώ συγγνώμη. Λοιπόν ζητώ συγγνώμη, όχι για να με συγχωρήσουν, αλλά για να κατανοήσουν και να αποφύγουν τα λάθη της γενιάς μου.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί δικαιολόγησα πότε τη μία και πότε την άλλη πλευρά στην ανοησία και στο έγκλημα του Εμφυλίου, που διέπραξαν οι δικοί μας γονείς. Μόνοι εμείς στην Ευρώπη, φανατισμένοι και ιδεοληπτικοί, πήραμε τα όπλα και σφαχτήκαμε μεταξύ μας. Δεν αντιληφθήκαμε την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τους ισχυρούς και παίξαμε το παιχνίδι της επιθυμίας. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί αν και οι νικητές του Εμφυλίου ήσαν στην πλευρά της δημοκρατικής εξέλιξης της κοινωνίας, παρέδωσαν την πραγματική εξουσία σε ανθρώπους μικρόνοες, εγκληματικούς και εξίσου αντιδημοκρατικούς με την άλλη πλευρά. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μέσα από τις ενοχές για τα ανομήματα των νικητών του Εμφυλίου παραδώσαμε την ιδεολογία της δημοκρατίας στην ανάγκη κατευνασμού των ενοχών μας, ενστερνιζόμενοι τα χειρότερα στοιχεία της ιδεολογίας των ηττημένων. Κρατισμό, ανορθολογισμό και περιφρόνηση της διαχείρισης των κοινών. Μια κακοφορμισμένη δημοκρατία εγκαταστάθηκε στη χώρα. Που οδήγησε στη χούντα. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί ανεχθήκαμε τη χούντα τόσα χρόνια και ό,τι πιο αντιαισθητικό, παράλογο και χαζό αναδύθηκε στην εξουσία μαζί της, που οδήγησε στην τραγωδία του ελληνισμού το καλοκαίρι του ΄74. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί στη μεταπολίτευση, και πάλι μέσα από τις ενοχές και την ιδεοληψία μας, διαλύσαμε την εκπαίδευση, χλευάσαμε τη γνώση, επιβάλαμε την αναξιοκρατία και ανεχθήκαμε στο όνομα της δημοκρατίας κάθε λογής ανομία. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί για να συντηρήσουμε το καθεστώς που περιέγραψα δανειστήκαμε αλόγιστα. Οχι για να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα, αλλά για να «τακτοποιήσουμε» τους δικούς μας, να αυτοϊκανοποιηθούμε με τις αντιλήψεις περί περιούσιου λαού, να χλευάσουμε την παραγωγική εργασία, να ενστερνισθούμε την άποψη ότι ο «αέρας» είναι που παράγει πλούτο, και να παραστήσουμε τους έξυπνους, την ώρα που άλλες χώρες έφτυναν αίμα για να προχωρήσουν και να προοδεύσουν. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μια σωστή μας πράξη, την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, την «αξιοποιήσαμε» όχι για να διορθώσουμε τα προηγούμενα λάθη μας, αλλά για να τα κατοχυρώσουμε και να τα επεκτείνουμε και σε όσους τομείς είχαν μείνει αλώβητοι. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μπήκαμε στην ΟΝΕ με χαρά και ελπίδα, χωρίς να υπολογίσουμε την αδυναμία μας να διαχειριστούμε τα δημόσια και τα ιδιωτικά πράγματα με σωφροσύνη και διορατικότητα, στρατηγικό σχεδιασμό και σύμπνοια, ώστε μια ευλογία να μην εξελιχθεί σε εφιάλτη. 
Ζητώ συγγνώμη, γιατί δεν επιβάλαμε στα Πανεπιστήμια την προδικτατορική άποψη των ηττημένων «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», και επιτρέψαμε την επικράτηση της άποψης «δίκιο είναι η επιθυμία του φοιτητή για εύκολη απόκτηση πτυχίου». Και επιτρέψαμε στην ηγεσία των ΑΕΙ να ανεχθεί την ανομία των καταλήψεων, την παρανομία της δημιουργίας φυτωρίου εγκληματικών σχημάτων και την απουσία των φοιτητών από τις παραδόσεις και την ακαδημαϊκή ζωή. Και κυρίως τη λογική της ήσσονος προσπάθειας. 
Ζητώ συγγνώμη που ανεχθήκαμε λογής πολιτικών να διαχειρίζονται τα δανεικά και τα χρήματα του φορολογουμένου για προσωπική ή κομματική προβολή, για σπατάλη σε έργα και «έργα» βιτρίνας και για καταστρατήγηση των προϋπολογισμών στο Κράτος, στις ΔΕΚΟ και στους Δήμους. 
Ζητώ, τέλος, συγγνώμη, γιατί με τη συμπεριφορά, την πράξη και τον λόγο μας δώσαμε την πεποίθηση ότι τα πράγματα είναι εύκολα, τα δικαιούστε όλα έτοιμα και ότι όποιος μοχθεί είναι απόβλητος. Ετσι, τώρα που η ψευδαίσθηση τελείωσε, είστε απροετοίμαστοι. Και έτσι θα υποφέρετε διπλά. Και τώρα που τελειώνει το όνειρο και θα βρεθείτε γυμνοί στην αδυσώπητη πραγματικότητα, δεν έχουμε και πάλι καμία πρόταση να κάνουμε για το πώς να σταθείτε όρθιοι και δυνατοί για να τα ξαναφτιάξετε όλα από την αρχή, όχι για σας, αλλά για τα παιδιά σας. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο «συγγνώμη». 
Οσο για εμάς, τώρα που αποχωρούμε με τα γνωστά «ταρατατζούμ», « δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα».
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ
Ζητώ συγγνώμη, όχι για να με συγχωρήσουν, αλλά για να κατανοήσουν και να αποφύγουν τα λάθη της γενιάς μου  
tanea

Εντοπίστηκε η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη

http://static.madata.gr/thumbnail.php?file=2010_IMAGES/A/astynomia_449504596.jpg&size=article_largeΒρέθηκε τελικά σήμερα το βράδυ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα σε διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου 5οροφης πολυκατοικίας που έχει ενοικιασθεί στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος επί των οδών Αιγίνης 8 και Υδρας στην Κυψέλη. Το διαμέρισμα βρίσκεται κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει το πρώτο της κτύπημα το 2003.
Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από την ΕΛ.ΑΣ και έχει εκκενωθεί η πολυκατοικία για προληπτικούς λόγους. Οι ένοικοι θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πριν μπουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. το είχαν ελέγξει αν αυτό ήταν παγιδευμένο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν βρεθεί σημαντικά ευρήματα μεταξύ των οποίων ο εκτοξευτήρας RPG με τον οποίο κτυπήθηκε η αμερικανική πρεσβεία, οκτώ ρουκέτες, καλάσνικοφ, το υποπολυβόλο MP5, εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας υπολογιστής και κούτες όπου εκτιμάτε ότι υπάρχουν εκρηκτικά.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα η γιάφκα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωνε .τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για τις έρευνες  

5 λεπτά σκέψη

Του Νικόλα Σαμπάτη*
Θα ξεκινήσω με το ποιος είμαι. Είμαι ένας απλός πολίτης, σαν εσένα που το διαβάζεις, μπορεί ο αδερφός, ο γιος, ο φίλος σου που το βράδυ θα τα λέμε μαζί. Όμως σήμερα δεν θα σου πω όμορφα λόγια. Φταίει που τα τελευταία χρόνια σου έκρυψα τον καθρέφτη και πλέον δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, σε μέθυσα πίσω από Ολυμπιάδες, σε έκρυψα καλά πίσω από καρέκλες στο δημόσιο. Σε φίμωσα με επιδοτήσεις και χορηγίες των 300 ευρώ και έτσι κέρδισα σα λευκή επιταγή τη ψήφο σου και μου πούλησες τη τύχη της ζωής σου. Ξέχασες να περνάς όμορφα με τα απλά πράγματα της ζωής, με το χαμόγελο των γύρω σου και να αγάλλεσαι με την ανοιξιάτικη φύση. Το τεράστιο ΕΓΩ σου, σου επιβάλλει τσάντες GUCCI και πανάκριβα ρολόγια για να αρέσεις στους άλλους.. 'Είναι αυτό κακό;' Θα με ρωτήσεις. Όχι, δεν είναι, αρκεί τα στολίδια σου να μη λάμπουν πιο πολύ από το φως της ψυχής σου. Θέλουν να εντυπωσιάσουν μόνο αυτοί που είναι και νιώθουν κενό.
Μα δε θα σε αδικήσω φίλε μου, μόνο που είναι κρίμα να σου υπαγορεύουν πως θα νιώθεις ευτυχία πλέον μόνο όταν θα ψωνίζεις. Είναι κρίμα φίλε μου να βλέπεις το μέλλον της χώρας σου μαύρο και να σε απασχολεί μόνο η Eurovision και οι κίτρινες φυλλάδες των ροζ DVD. Κρίμα να μην στέλνεις φυλακή τους κομιστές και να τους χαζεύεις κάθε βδομάδα φανατικά στη τηλεόραση. Δεν είναι κακό να ασχολείσαι ΚΑΙ με αυτά, μόνο που μου έρχεται στο νου η εικόνα των μεθυσμένων Ρωμαίων στη κατάμεστη αρένα. λίγες ώρες πριν πέσουν τα τείχη. Εμείς πλέον ούτε τείχη έχουμε, ούτε άμυνα μα ούτε και χρόνο για γλέντια. Θα είχαμε αν σταματούσαμε να σκεφτόμαστε μόνο το δικό μας συμφέρον. Μια εβδομάδα μετά τη σταύρωση του Χριστού το μόνο που σου έμεινε είναι η καούρα του αρνιού..Είτε πιστεύεις, είτε όχι, αξίες όπως το να αγαπάς τον πλησίον σου δεν είναι ντεμοντέ. Κάποτε δεν είχαμε τις ανέσεις, τα 3 αμάξια για παράδειγμα που κάθε οικογένεια τώρα έχει, μα λέγαμε καλημέρα σε όλους. Τσακωνόμασταν, φωνάζαμε αλλά το βράδυ όλοι αγκαλιά γλεντάγαμε. Τώρα τα βράδια βλέπουμε Greek Idol. Διαβάζαμε και βιβλία κάποτε. Τώρα τα βιβλία τα έχουμε να τα ξεσκονίζουμε στη βιβλιοθήκη, από το πανεπιστήμιο έχουμε να τα ανοίξουμε. Τα έχουμε να μας θυμίζουν το ποια παράταξη γλύψαμε για να πάρουμε το πτυχίο μας. Ίσως εκεί να βρίσκεται το κλειδί της. αποτυχίας μας. Μας φταίνε οι μετανάστες (όταν όλοι στην οικογένειά μας έχουμε έναν παππού, έναν θείο σε ξένη χώρα μετανάστη) και όχι οι 300 που του επιτρέψανε να έρθουν ή που φρόντισαν να τους «σπρώξουν» σε εργασίες χωρίς ένσημα και ασφάλιση. Αν δώσεις ένα πιάτο φαγητό σε έναν φτωχό θα σε αγαπάει για πάντα. Όποιον όμως κλωτσήσεις στη πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί θα στο ξεπληρώσει. Μας φταίνε τα νοσοκομεία, οι δρόμοι, η παιδεία αλλά εμείς ποτέ. Ασχέτως που εμείς είμαστε αυτοί που παίρνουμε τα φακελάκια, που εμείς φτιάχνουμε τους δρόμους με κακοτεχνίες, εμείς μπαίνουμε στις θέσεις με μέσον και δεν έχουμε μετά τα προσόντα να διδάξουμε στα παιδιά. Το παραπάνω κείμενο είναι σκόρπιες σκέψεις. Σκέψεις που σίγουρα και εσύ έχεις κάνει. Έχεις κάνει όταν σε αδικούν, όταν σε εξοργίζει αυτό το κράτος, όταν βλέπεις στο καναπέ σου Λαζόπουλο. Το θέμα είναι, θα αλλάξεις;; Αντέχεις να ξανακοιταχτείς στο καθρέφτη; Τολμάς φίλε μου να δεις το που ήθελες μικρός να πας, τι όνειρα έκανες, να αλλάξεις τον κόσμο και. να δεις τι κατάφερες τελικά; Να δεις το πόσο βολεύτηκες;
Δε σε καλώ σε καμία πορεία, σε καμία επανάσταση. Μόνο η επανάσταση των συνειδήσεων θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα και αυτή θέλει παιδεία και χρόνο να καλλιεργηθεί. Κάποτε το να είσαι Έλληνας ήταν τίτλος που σου απένειμαν, όπως η λέξη ιππότης στον Μεσαίωνα. Τώρα η λέξη Έλληνας ακούγεται όταν μας πιάνουν οι εθνικιστικές μας κορώνες, οι εθνικιστικές κορώνες ενός ταπεινωμένου λαού που η αεροπορία του αναχαιτίζεται στο Αιγαίο, σε ελληνικό έδαφος κάθε μέρα. Θα σε καλέσω μόνο σε ένα, στο να ανοίξεις τα μάτια σου. Αν δε το κάνεις σύντομα. Μέσα σε λίγα χρόνια, από την ευφορία των Ολυμπιακών του 2004 στο σημερινό ψυχολογικό ασανσέρ. Η ψυχολογία του έθνους όπως η διακύμανση των spreads. Έγινες ο περίγελος της Ευρώπης, ο σάκος του Box, εσύ που κάποτε θαυμαζόσουν. Δε ξέρω ποιος προκάλεσε τη κρίση, αν ήταν Έλληνας ή ξένος. Ξέρω όμως πως δε φταίνε οι ξένοι. Μου είχαν πει κάποτε: ¨Αν δε δίνεις εσύ δικαιώματα, τότε μη σε νοιάζει πόσο πικροί και κουτσομπόληδες είναι οι γείτονές σου¨
Το χαρτί αυτό, οι σκόρπιες σκέψεις δεν είναι κάτι, ούτε προκήρυξη σαφώς, ούτε κάτι άλλο άσχημο. Είναι μια ανέλπιδη προσπάθεια από έναν άνθρωπο να προσπαθήσει να αλλάξει κάτι με τα λόγια και τη σκέψη του. Οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις των δακτύλων ενός ετοιμοθάνατου, ενός ετοιμοθάνατου έθνους. Το πορτοφόλι μου δεν μου επιτρέπει να μοιράσω χιλιάδες αντίγραφα μα μόλις μερικές δεκάδες, για το λόγο αυτό όποια εφημερίδα ή πολίτης συμφωνήσει με τα λεγόμενα και θέλει ας προσπαθήσει να τα αναδημοσιεύσει. Αν πάλι δεν σας άρεσαν συγγνώμη που βρώμισα το μαγαζί σας με αυτό το φυλλάδιο.
Θα κλείσω με τη φράση που είναι της μόδας(στο χέρι σου είναι να σταματήσουν να σε λυπούνται) «Καλό κουράγιο.»
Το άρθρο δημοσιεύθηκε και σε εφημερίδα της Μεσσηνίας. O Nίκος Σαμπάτης είναι φοιτητής.
parapolitiki 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ τώρα για τα ΛΑΜΟΓΙΑ-BARIDIA!!


Όπως γράψαμε και σε άλλη στήλη, δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας παγκόσμιου κύρους Wall Street Journal, επικαλούμενο έρευνα του Ιντιστούτου Brookings, υπολογίζει πως οι ετήσιες απώλειες εσόδων του ελληνικού κράτους από τα φακελάκια και τις μίζες αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ και στερούν κάθε χρόνο από τα κρατικά ταμεία περίπου το 8% του ΑΕΠ.- αυτό εννοούσε ο Γιώργος όταν έλεγε πως υπάρχουν ΛΕΦΤΑ?- Το 2009 συνεχίζει το άρθρο, το 13.5% των νοικοκυριών στην Ελλάδα πλήρωσαν "φακελάκι", που το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 1,355 ευρώ ανά νοικοκυριό!!. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Όπως γράφει η Wall Street Journal, το 2008, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κράτους κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν Ορθόδοξη Μονή να διεκδικήσει την ιδιοκτησία λίμνης και στη συνέχεια να την ανταλλάξει με δημόσια γη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη συναλλαγή, το κράτος ζημιώθηκε κατά 100 εκατ. ευρώ. Επίσης διαβάζοντας στην έγκυρη και σοβαρή ΕΣΤΙΑ πως έκθεση του ΔΝΤ από το 2003 προειδοποιούσε γιαυτό που ζούμε σήμερα! Παρόλα αυτά το 2004 ο Καραμανλής βγήκε τάζοντας τα πάντα σε ΟΛΟΥΣ και τόκανε! ΜΟΙΡΑΣΕ ΧΡΗΜΑ με το τσουβάλι στα ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ του!! Το 2008 ο Σιμήτης στην Βουλή επανέλαβε τα ΙΔΙΑ ούτε τότε εισακούστει! ΑΝΤΙΘΕΤΑ το ΧΡΗΜΑ έρεε άφθονο! ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥ που εμείς καταδικάζαμε από εδώ πέρυσι τέτοια εποχή!ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΡΑ για τα ΛΑΜΟΓΙΑ!!