Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Λάτσης, Βαρδινογιάννης και το κούρεμα

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKURzM95cg_KvrdlcRvk1HcuIHMle8SOanmEbdcVAsUc3CSF4S
Tα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, την ώρα που η κυβέρνηση δήλωνε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατά 50%, κάποιοι επιφανείς επιχειρηματίες και τραπεζίτες της χώρας διαπίστωναν με οδύνη και οργή ότι έχαναν οριστικά ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους. Η δύσκολη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής για να κρατήσουν τουλάχιστον τον έλεγχο των τραπεζών χάθηκε και την επομένη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε νέα επίθεση δηλώνοντας ότι «μεταξύ τραπεζιτών και έθνους η κυβέρνηση επέλεξε το έθνος». Α πό το 2009 μέχρι σήμερα ορισμένες από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας (Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες, Κωστόπουλοι, του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου κ.ά.) μαζί με 600.000 ακόμη μικρομετόχους των ελληνικών τραπεζών παρακολουθούσαν την κρίση χρέους να εντείνεται και να εξαϋλώνει την περιουσία τους μέσα από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο κ. Σπύρος Λάτσης έχει υποστεί ζημία που ξεπερνάει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή του στη Eurobank. Η ίδια εικόνα υπάρχει σε όλες τις τράπεζες για τους σημαντικούς μετόχους τους. Για παράδειγμα, ζημίες άνω των 600 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι έχει υποστεί η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οποία φέρεται να κατέχει άνω του 5% της Τράπεζας Πειραιώς. Μεγάλες κεφαλαιακές ζημίες έχει καταγράψει και η οικογένεια Κωστόπουλου της Αlpha Bank. Συνολικά, η οικογένεια μαζί με τα ιδρύματα ελέγχει το 9% της τράπεζας. Η αξία αυτού του ποσοστού το 2009 ήταν περίπου 390 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή την εβδομάδα το 9% της τράπεζας κόστιζε κάτι λιγότερο από 50 εκατ. ευρώ. Εκτός από τους βασικούς μετόχους των τραπεζών μεγάλες είναι οι οικονομικές απώλειες και για τους τραπεζίτες. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας κατέχει το 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της. Οι μετοχές αυτές το 2009, που η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς ήταν 2,7 δισ. (και όχι την περίοδο της χρηματιστηριακής ευφορίας του 2006 που είχε φτάσει τα 7 δισ.), άξιζαν περίπου 38 εκατ. Σήμερα κοστίζουν 3,8 εκατ. ευρώ.
Σχόλιο: Πόλεμος με το κεφάλαιο; Παράπλευρη σύγκρουση; το σίγουρο είναι ο Παπανδρέου τα έβαλε με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κεφαλαίου. Αν προσθέσουμε και τους εκδότες που δεν παίρνουν φράγκο, η σύγκρουση είναι μεγάλη και δικαιολογεί, εν μέρει, τον πανηγυρτζίδικο πόλεμο από το μιντιακό πόπολο.  
http://nonpaper.posterous.com

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ... ΜΠΟΥΤΟΝ!

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ MEGA ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Σύσσωμη η ιδιοκτησία του Mega το έχει αποφασίσει. Να πατήσει το μπουτόν και να εξαφανίσει τον Παπανδρέου στην αυριανή ψηφοφορία. Εάν δουν ότι δίνει γραπτές εγγυήσεις και ότι μετά...
την ψήφο εμπιστοσύνης θα αποχωρήσει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα αφήσουν τους βουλευτές που ελέγχουν εντελώς... ελεύθερους. Εάν κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας δεν δώσει αυτές τις εγγυήσεις ο πρωθυπουργός, θα πάει άκλαυτος μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής... 
fimotro

Για την αιφνίδια ΜΕΤΑΒΟΛΗ στη ΣΥΓΚΥΡΙΑ

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOVJi-0zAeGUKuDfMO0dIOZGTpZ9SCYIz4rF8T-6V2-IfUoOPg

Σημείωμα:
-Για τους οπαδούς και τους ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ του Μνημονιακού συγκροτήματος και γενικά της ΚΑΤΑ-ΣΤΑΣΕΩΣ!! Και
-Για τους αγωνιστές κατά του ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ και της ΑΝΤΙ-ΣΤΑΣΕΩΣ !!
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ τόσο της διαπλοκής όσο και της αντιπολίτευσης ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ Η ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΕΩΡΟ Η ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ!
Ελεγχόμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πλήρη έλεγχο της διαπλοκής ,προωθούν την αντικατάσταση του ΓΑΠ ως πρωθυπουργού με άλλον αχυρένιο, και με αίτημα ή έκλογές ή τη κυβέρνηση ...Εθνικής Σωτηρίας !... ή τη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
ΠΑΣΟΚ! Πως μάζεψες τόσους δεξιούς , αναχρονιστές , σοσιαλ-φιλελεύθερους και αχυρένιους βουλευτές που να ζητάνε τέτοιες κυβερνήσεις !
Σε λιγότερο απο μια εβδομάδα επιδιώκουν την ανατροπή του ΓΑΠ, οι ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, οι μεγαλομέτοχοι τραπεζών και επιχειρήσεων καυσίμων , φαρμάκων και οι λοιποί της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ με ελεγχόμενους βουλευτές.
Από τη , Δευτέρα, 31 Οκτώβρη,στο ΜΕΓΑ πέρασαν , απο το ..πένθος στην υποκατάσταη της πολιτικής από τη διαπλοκή
Το ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ήταν που η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε σήμερα απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψουν τη κυβέρνηση!Και να ζητά και τη παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όλος ο εσμός μαζί με την ΑΚΡΟΔΕΞΙΆ του Καρατζαφέρη .
Και με το κατευθυνόμενο φανατισμό , νεόκοπων ριζοσπαστών -εκδικητών που ΔΕΝ ξέρουν που τελειώνει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και που ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΌΣ
Ο ΓΑΠ άλλαξε τη πολιτική ατζέντα , ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και πρότεινε Δημοψήφισμα.
Ανάλογα με τις ''εξελίξεις '' και τα ερωτήματα , θα υπάρξει όχι ή συγκατάθεση.
Το Σύνταγμα επιτάσσει ,υπό ορισμένες προυποθέσεις ,να αποτελούν δέσμευση ή ΟΧΙ τα αποτελέσματα των Δημοψηφισμάτων .
ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ πραγματικά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των πολιτών ΘΑ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ :
Η ανεργία θα αυξάνεται
Η κατάρρευση εισοδημάτων θα συνεχίζεται
Η φτώχεια θα διευρύνεται
ΟΙ έντονοι κοινωνικοί και πολιτικοί ανταγωνισμοί θα οξύνονται
Και στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ έρχεται καταιγίδα με την ΙΤΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ και τη ΓΑΛΛΙΑ να ακολουθει .
Η ΚΡΙΣΗ της Ελλάδας θα αποδειχθεί οτι ήταν και είναι πολύ υποδεέστερη υπόθεση σε σχέση με την υπερμεγένθυση που σκόπιμα προωθούσε ο νεοφιλελευθερος Θίασος της Κεντρικής Ευρώπης ,σε αγαστή συμπόρευση με το συγκρότημα του Μνημονίου , στην Αθήνα
Τώρα θα ''εξελιχθούν'' τα πιο μ ε γ ά λ α !
Η ΚΡΙΣΗ θα οξύνεται και θα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !
Είμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα, λόγω της ανατροπής της συγκυρίας.

Xaos, apeiles kai ekviasmoi !

Xaos, apeiles kai ekviasmoi
Και μόνο που στην Ευρώπη προκλήθηκε χάος, όπως έγραψε η Liberation, επιβεβαιώνει ένα μια μόνο πράγμα.  Ότι, όλο αυτό το διάστημα των δύο χρόνων που λέγαμε «ναι» σε όλα, υπήρχαν περιθώρια όχι μόνο διαπραγματεύσεων, αλλά γιατί όχι – ακόμη και εκβιασμών της Ευρωζώνης. Αντί αυτού, φοβική και υποτελής, από τη πρώτη στιγμή η κυβέρνηση υπέκυψε σε παράλογες απαιτήσεις και όρους  που κανένα όφελος δεν είχαν για τη χώρα, την οδήγησαν στην κατάρρευση και επί της ουσίας στη χρεοκοπία, αφού κανένας δημοσιονομικός στόχος δεν επετεύχθη.
Υπό άλλες συνθήκες θα ήμουν ευτυχής κα υπερήφανη που ο Έλληνας πρωθυπουργός σηκώνει επιτέλους το ανάστημά του απέναντι στους δανειστές, θα ήμουν ευτυχής και υπερήφανη για δημοσιεύματα όπως εκείνο του Spiegel, με το «μπράβο» που έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου.

 Υπό άλλες συνθήκες…. Αν ο πρωθυπουργός είχε φέρει από την αρχή την αναστάτωση στις αγορές. Αν από την αρχή, από τον Απρίλιο του 2010 είχε ζητήσει δημοψήφισμα ή εκλογές, σεβόμενος το λαό που κυβερνά και δίνοντάς του το δικαίωμα να αποφασίσει αν ήθελε να μπει στο ΔΝΤ και στη δίνη που ακολούθησε. Αν είχε σκεφτεί να κάνει δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, για τη δανειακή σύμβαση που δεν πέρασε καν από τη Βουλή, για το Μεσοπρόθεσμο…
Ούτε σκέψη γι αυτά, προφανώς λόγω της σιγουριάς, της υπεροψίας και της αλαζονείας που προέκυπτε  από τα δημοσκοπικά αποτελέσματα, από τις ελεγχόμενες αντιδράσεις της κοινωνίας και από την πεποίθηση ότι έχεις να κάνεις με μια πλήρως χειραγωγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα που βάζει πάνω από τη συνείδησή της, τους βουλευτικούς θώκους και τα ποικίλα και προκλητικά προνόμιά της.

Μόλις αυτά ανετράπησαν, όταν ξεσηκώθηκε ο λαός, όταν άρχισε να φυλλορροεί η ΚΟ, όταν άρχισε ο δημοσκοπικός καταποντισμός, ξύπνησαν όψιμα οι δημοκρατικές ευαισθησίες του κ. Παπανδρέου . Ο πρωθυπουργός αίφνης θυμήθηκε την προεκλογική του εξαγγελία για δημοψήφισμα  και αποφάσισε επιτέλους να κάνει κοινωνό των αποφάσεων του τον κυρίαρχο λαό.  Όχι για να πιέσει τους δανειστές (άλλωστε και μόνο η αρχική δανειακή σύμβαση μας έχει δέσει χειροπόδαρα και έχει εκχωρήσει πλήρως την εθνική κυριαρχία), αλλά για να διασωθεί πολιτικά ο ίδιος.
Αποτέλεσμα, να μας απειλούν τώρα οι Ευρωπαίοι ότι αν δεν πει «ναι» ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα, τότε γιοκ 6η δόση, γιοκ «κούρεμα».

Μήπως αυτό επεδίωκε με την εκ πρώτης όψεως απερίσκεπτη απόφάσή του ο πρωθυπουργός; Μήπως επεδίωκε να πιέσει τους Έλληνες δια των απειλών των Ευρωπαίων για κλείσιμο της στρόφιγγας του δανεισμού, άρα δια της στάσης πληρωμών, άρα δια της χρεοκοπίας; Είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσει τη λαϊκή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η πολιτική του και να αποφύγει τη συντριβή στις εκλογές. Ή λέτε ναι στο δημοψήφισμα ή η χώρα βυθίζεται στο χάος και στη χρεοκοπία. Τόσο απλά!

Οδηγούμαι σε αυτό το συμπέρασμα, διότι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι π Γιώργος Παπανδρέου, ξαφνικά όρθωσε το ανάστημά του και  συνειδητά δημιουργεί πρόβλημα στην Ευρωζώνη με την εμμονή του στο δημοψήφισμα, όπως έσπευσαν κάποιοι να υποστηρίξουν. Πολύ αργά για να είναι αληθινό.  Μόλις προ ημερών, ενώπιον των Γερμανών βιομηχάνων ευχαριστούσε τους δανειστές για την ...αλληλεγγύη τους και θυσίαζε την Ελλάδα στο βωμό της σωτηρίας του ευρώ. Κατόπιν αυτού, αν δεν πιστέψουμε ότι τα παίζει όλα για όλα για τη δική του πολιτική επιβίωση, τότε θα πρέπει να δούμε αν η στάση του υπαγορεύεται από τη δεύτερη πατρίδα του, την Αμερική. Άλλη ερμηνεία δεν μπορώ να δώσω στο απόλυτο παράλογο.
grafida.net