Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Εμφανίστηκε ο Παλαιοκώστας …

Σε συγκέντρωση στην Αθήνα για την εργατική Πρωτομαγιά εμφανίστηκε ο Παλαιοκώστας !!!

Ο μόνος δρόμος ….

S.O.S ΓΙΑ TO ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Σήμα κινδύνου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα εκπέμπει τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, στις ανοιξιάτικες προβλέψεις της για την οικονομία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι αυτό θα ξεπεράσει και πάλι το 100% του ΑΕΠ, ενώ η ανάπτυξη θα υποχωρεί με ρυθμό μεγαλύτερο από-0,5%. Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους πάνω από το 100% του ΑΕΠ, έναντι πρόβλεψης της Ελλάδας για 96,1% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναθεωρήσεις του δημοσιονομικού ελλείμματος, έχει θορυβήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που απαιτεί μέτρα και μάλιστα την επομένη των ευρωεκλογών. Έτσι, ενώ άλλες χώρες στηρίζουν την ανάπτυξη μέσω της δημοσιονομικής χαλάρωσης, η Ελλάδα υποχρεώνεται να τη «στραγγαλίσει», επιβάλλοντας νέους φόρους και κόβοντας μισθούς, επειδή έχει ξεφύγει το δημόσιο χρέος της.

EUROLEAGUE: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 82 - 84

O Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό 84-82 σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στην «02 World Αrena» του Βερολίνου και αύριο το βράδυ θα διεκδικήσει τον πέμπτο του ευρωπαϊκό τίτλο, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.00, Σκάι), σε έναν αγώνα επανάληψη του τελικού της Αθήνας πριν από δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ. Ήταν ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ με μάχες σώμα με σώμα και συνεχόμενες εναλλαγές, όχι μόνο στο σκορ, αλλά και στους πρωταγωνιστές.

Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση φυγομαχεί»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το Αγαθονήσι. Μεταξύ άλλων την κατηγόρησε ότι φυγομαχεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις. «Είμαστε εδώ, στο Αγαθονήσι, για να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους, αλλά και για να τονίσουμε πόσο απαράδεκτο είναι η πολιτεία, η κυβέρνηση, η σημερινή κυβέρνηση, να φυγομαχεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «φυγομαχεί μπροστά στο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας πάνω από τα νησιά μας» και, δεδομένης της στάσης της, «η Τουρκία θεωρεί την Ελλάδα δεδομένη». «Η κυβέρνηση φυγομαχεί μπροστά στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών, που μπορεί να αντιμετωπιστεί» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας, παράλληλα, πως η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τους κατοίκους των νησιών.
«Όσοι νομίζουν, και έχουν βγάλει τη θεωρία, ότι η καθημερινότητα δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά, ας έρθουν εδώ, στο Αγαθονήσι, ας έρθουν κι ας δουν τους Φούρνους, τη Σάμο, τη Λήμνο, την Κάλυμνο, για να διαπιστώσουν πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες υγείας, παιδείας, αλλά και των συγκοινωνιών, που θα έπρεπε να είναι πρώτης προτεραιότητας γι΄ αυτούς τους κατοίκους που βρίσκονται στην πύλη της Ελλάδας και δίνουν τη μάχη, μια μάχη εθνική». «Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πορεία, μια πορεία που θα εγγυάται τα δικαιώματα όλων, την ισονομία, το δικαίωμα να αισθάνεται ο κάθε πολίτης την σιγουριά ότι έχει πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, στη σωστή συγκοινωνία. Μια πολιτεία ευνομούμενη, μια πολιτεία που χρησιμοποιεί τα χρήματα του ελληνικού λαού με διαφάνεια, σωστά, για το δημόσιο συμφέρον» κατέληξε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΣΤΑ;;;

Ο κ. Κ. Καραμανλής γνωρίζει καλά ότι η μάχη της 7ης Ιουνίου είναι καθοριστική για την πορεία της παράταξής του και έχει καταλήξει ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να τεθεί επικεφαλής ισχυρό πολιτικό πρόσωπο. Η πρώτη του σκέψη ήταν η κ. Μ. Γιαννάκου στην οποία έχει απευθύνει δύο φορές πρόταση, αλλά και τις δύο φορές η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς η πρώην υπουργός Παιδείας έχει αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφια στην Α΄ περιφέρεια της Αθήνας. Έτσι οι προβολείς τώρα πέφτουν στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος έχει κάνει δυναμική επιστροφή στην κυβέρνηση. Με κίνητρο ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου να γίνει επίτροπος στο τέλος του χρόνου, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να δελεάσει κάποιον από τα ισχυρά χαρτιά της παράταξης μετά τις συνεχόμενες αρνήσεις κορυφαίων στελεχών του.

615 κρούσματα σε 15 χώρες - Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για την εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των δράσεων αναφορικά με τον ιό της «νέας γρίπης». Ωστόσο, τόνισε πως ο ιός δεν έχει σύνορα και γι' αυτό η χώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος. Παράλλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα «της νέας γρίπης» μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και να αρχίσει ενημέρωση στα σχολεία, με εγκυκλίους από το υπουργείο Παιδείας, αφού η υγιεινή ξεκινάει από το σπίτι.

Τουλάχιστον 64 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Σρι Λάνκα

Τουλάχιστον 64 πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν βλήματα όλμου που έπληξαν αυτοσχέδιο νοσοκομείο στη ζώνη των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών Ταμίλ στη βόρεια Σρι Λάνκα, καθώς συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό οι εκκλήσεις για προστασία των εγκλωβισμένων αμάχων. Οι Ταμίλ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τη νέα αιματοχυσία, αλλά ο εκπρόσωπος του στρατού αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι στρατιώτες χρησιμοποιούν μόνο ελαφρύ οπλισμό καθώς προελαύνουν στο τελευταία περιοχή όπου έχουν περιοριστεί οι αυτονομιστές αντάρτες.
Κυβερνητική πηγή παραδέχτηκε ότι οι νεκροί από το βομβαρδισμό είναι 64 -μεταξύ τους πολλοί ασθενείς. Αλλοι 87 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο αυτοσχέδιο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχουν ακόμη οι Ταμίλ, αλλά λειτουργεί με γιατρούς της κυβέρνησης. Η διεθνής κοινότητα έχει απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Σρι Λάνκα, προκειμένου να προστατευτούν οι 50.000 άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στη ζώνη των συγκρούσεων. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 6.500 αθώοι πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία τρία χρόνια στη διάρκεια της διαμάχης κυβέρνησης και Τίγρεων Ταμίλ.