Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ...ΠΕΙΝΑΕΙ !...

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κ.ΤΣΙΠΡΑ...

...θα δώσετε ΣΕ ΑΥΤΑ τα ερωτήματα ή περιμένετε τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος την ερχόμενη Δευτέρα για να το κάνετε;
http://mysatelite.files.wordpress.com/2010/12/tsipras.jpg

Μ' ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών...

Επιδεικνύοντας ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών έξω από την πρεσβεία μας στη Χάγη, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», Χέερτ Βίλντερς, ζήτησε να βγει η Ελλάδα από...
 τη ζώνη του ευρώ. Aπανατώντας η ελληνική πρεσβεία έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη αρνήθηκε να κάνει δεκτό τον Ολλανδό εθνικιστή πολιτικό, εκείνος προσπάθησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ολλανδικής κοινής γνώμης, με «ακτιβιστική» διαμαρτυρία μπροστά από την ελληνική πρεσβεία. Αρχικά, προανήγγειλε μέσω διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή. Με φόντο ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών σε μεγέθυνση, ο Βίλντερς διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.
Η ελληνική διπλωματική αποστολή, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Βίλντερς, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο κ. Βίλντερς δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Η ενέργεια αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. 
press-gr

Ο Βαλβέρδε μίλησε για όλα!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραχώρησε συνέντευξη στην οποία τονίζει ότι είναι σίγουρος πως ο νέος Ολυμπιακός θα είναι ακόμη καλύτερος από τον περσινό, ενώ έριξε αρκετό «φως» στα μεταγραφικά θέματα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Κοστάντσο είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, ότι ο Σάντσες είναι πολύ καλός παίκτης και θα τον ήθελε στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον Νταβίντ Πιζάρο υπογραμμίζοντας με νόημα πως είναι ένας ποιοτικός παίκτης.

Όσο για τον Νέλσον Βαλντέζ, αρκέστηκε στο να τονίσει ότι η ομάδα είναι πλήρης στην επίθεση, υπονοώντας πως αν δεν υπάρξει αποχώρηση κάποιου επιθετικού από το υπάρχον ρόστερ, τότε ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Πρωταθλητή:

Ας αρχίσουμε από τα βασικά και πιο… σημαντικά. Πως είναι οι διακοπές σας;

(Γελάει) Υπέροχες. Είναι ωραίες οι διακοπές για όλους. Είναι αναγκαίες. Ήρθα λίγο για δουλειά και πάλι τώρα φεύγω για να συνεχίσω έχοντας βέβαια την προσοχή μου και στη δουλειά και σε όσα γίνονται εδώ.

Μετά τον Χαβίτο, ο Ολυμπιακός αποκτάει και τον Κοστάντσο. Πως αισθάνεστε;

Πολύ καλά. Ήταν μια σημαντική έγνοια μας αυτή. Είναι μια σημαντική θέση. Αφού έφυγε ο Πάρντο θέλαμε να πάρουμε έναν καλό τερματοφύλακα για να μας βοηθήσει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας ο Φράνκο.

Φοβάστε ότι είναι πολύ ψηλά ο πήχης για εκείνον; Μήπως είναι πιο δύσκολη τώρα η δουλειά του; Και το λέω αυτό επειδή διαδέχεται ουσιαστικά τον Νικοπολίδη και όχι τον Πάρντο που ήταν… μεταβατικός, όπως αποδείχθηκε.

Ναι, το ξέρω. Σίγουρα θα είναι δύσκολα για εκείνον. Θα ήταν δύσκολα όμως ακόμη και αν δεν διαδεχόταν τον Αντώνη, που ήταν ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας και ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Το θετικό είναι ότι το ξέρει. Ξέρει σε ποια ομάδα έρχεται και πόσο μεγάλη είναι η πίεση. Το λέω γιατί μίλησα πριν από λίγο μαζί του και κατάλαβα πως γνωρίζει τα πάντα και είναι έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό του.

Ο Κοστάντσο τελείωσε λοιπόν… Και τώρα; Ποιον παίκτη να περιμένουμε;

(Γελάει) Θα περιμένετε και θα δείτε… Μη βιάζεστε. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ας αρχίσουμε να λέμε ονόματα… Κάρλος Σάντσες. Τι είναι αυτό που σας αρέσει σε αυτόν;

Είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης. Θα τον ήθελα στην ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν έρθει θα έχουμε πρόβλημα. Θα υπάρξει κάποιος άλλος που θα αποκτηθεί για να κάνει τη δουλειά. Έχουμε λύσεις. Δεν βιαζόμαστε και δεν αγχωνόμαστε. Όλα θα πάνε καλά.

Αν δεν καταστεί εφικτή η περίπτωση του Σάντσες ποια θα είναι η εναλλακτική;

(Γελάει) Περιμένετε να σας απαντήσω;

Όχι, άλλα έπρεπε να ρωτήσουμε…

(Γελάει) Έχουμε λύσεις. Ψάχνουμε πράγματα, προσπαθούμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ο Κάρλος είναι καλός παίκτης, έχει στοιχεία που θέλουμε στο παιχνίδι μας, αλλά αν δεν έρθει θα πάρουμε άλλον που επίσης θα τα έχει. Θα πάρουμε καλούς παίκτες για το κέντρο μας και όπου αλλού χρειάζεται.

Μιας και μιλάμε για το κέντρο, για αρκετό καιρό γραφόταν το όνομα του Πιζάρο. Να το ξεχάσουμε εντελώς;

Τι να σας πω…

Θα τον θέλατε στην ομάδα;

Είναι ένας πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης…

Πάμε παρακάτω… Μαρκάνο. Τι θέση παίζει ακριβώς; Αριστερό μπακ ή αριστερό στόπερ;

Και στις δύο θέσεις. Και αριστερό μπακ και αριστερό στόπερ μπορεί να παίξει αρκετά καλά.

Και προφανώς είναι μια από τις επιλογές σας για την ενίσχυση της ομάδας, όπως και ο Σάντσες…

(Δεν απαντάει…)

Για τον Πούντιλ τι έχετε να πείτε; Είναι ένα όνομα που ακούγεται τελευταία…

Τον ξέρω αλλά όχι πολύ καλά ακόμη όμως.

Σας βλέπω πολύ ήρεμο και καθόλου ανήσυχο για τις μεταγραφές…

Είμαι. Γιατί να είμαι ανήσυχος; Όλα πάνε καλά. Με σταθερά βήματα ετοιμάζουμε τη νέα ομάδα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμη αλλά δεν αγχωνόμαστε. Να ξέρετε πως έτσι έχει η κατάσταση. Άλλες φορές κάνεις ένα βήμα μπροστά, μερικές πρέπει να κάνεις ένα πίσω… Έτσι είναι αυτά. Προχωράμε και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ακόμα καλύτερη ομάδα. Και θα το πετύχουμε.

Όσον αφορά στην επίθεση, ο Βαλντές είναι ο παίκτης που θέλετε; Είναι αλήθεια επίσης ότι σας αρέσει πολύ ο Μάρκο Ρούμπεν της Βιγιαρεάλ;

Συγνώμη, αλλά πρέπει να σας θυμίσω ότι έχουμε τρεις επιθετικούς, τον Κέβιν, τον Μάρκο και τον Ράφικ. Στην επίθεση λοιπόν είμαστε καλυμμένοι. Τρεις επιθετικούς έχουμε αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, δεν χωράει περισσότερο.

Ναι, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι θα φύγει κάποιος, π.χ. ο Πάντελιτς ή ο Τζιμπούρ. Λέγεται πως θα φύγουν ακόμη και οι δύο…

Επαναλαμβάνω, έχουμε τρεις επιθετικούς.
gazzetta.gr

Θεσσαλονίκη: έρχεται το απορριμματοφόρο που καίει τηγανέλαιο

Απορριμματοφόρο που θα καίει βιοντίζελ από τηγανέλαιο θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το επόμενο καλοκαίρι.
Όπως δήλωσε η  ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Στέλλα Μπεζεργιάννη, το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο αγοράστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από δήμο της Θεσσαλονίκης και θα «καίει» το βιοντίζελ δεύτερης γενιάς που παράγεται στο ΕΚΕΤΑ, στο πλαίσιο της πρώτης παγκοσμίως εφαρμογής καταλυτικής υδρογονοκατεργασίας σε 100% τηγανέλαιο από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το εγχείρημα εφαρμόζεται πιλοτικά και χρηματοδοτείται από το κοινοτικό πρόγραμμα «Life+». Μέχρι στιγμής, έχουν παραχθεί 900 λίτρα βιοντίζελ, έναντι στόχου για 2 τόνους. Το τηγανέλαιο συλλέγεται από 23 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.
Το απορριμματοφόρο που καίει βιοντίζελ από τηγανέλαιο είναι μια από τις πολλές πρωτοποριακές ιδέες που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και Περιβάλλον: πρωτοποριακές εφαρμογές και στην Ελλάδα», που οργάνωσε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).
Στις ιδέες που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται επίσης το ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής, που μπορεί να ταξιδεύει για δυο εβδομάδες με καύσιμο τον ήλιο, καθώς και το προκατασκευασμένο σπίτι που εξοικονομεί ενέργεια.

Πολίτες εναντίον βουλευτών - Τους έστειλαν εξώδικο!

Πολίτες εναντίον βουλευτών - Τους έστειλαν εξώδικο!Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου. Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν.


ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Των χιλίων τριακοσίων ογδόντα πολιτών του Ηρακλείου που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)
ΠΡΟΣ
Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου
1)   Βασίλειο Κεγκέρογλου   
2)     Γιάννη Μιχελογιαννάκη
3)     Φραγκίσκο Παρασύρη    
4)     Μαρία Σκραφνάκη
5)     Μανόλη Στρατάκη
6)    Μανόλη Κεφαλογιάννη
7)    Λευτέρη Αυγενάκη
8)     Μιχάλη Κριτσωτάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής

Κύριε Βουλευτά
Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:
α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.
δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.
Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.
Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;
Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.
Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.
Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.
Ηράκλειο, 02/06/2011


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ 
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
με χαροποιεί ιδιαίτερα η επιστολή σας, διότι θεωρώ πως η κινητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών, του λαού γενικότερα, στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα λύσεων και διεξόδου σε προοδευτική κατεύθυνση, προς όφελος των εργαζομένων και των συμφερόντων της Ελλάδας.
Αγαπητοί φίλοι,
γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά ως βουλευτής Ηρακλείου καταψηφίσαμε το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση. 
Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά ως βουλευτής, με τις τοποθετήσεις μας στην Βουλή, σε ανοιχτές λαϊκές συγκεντρώσεις, στα μέσα ενημέρωσης εκφράσαμε όχι μόνο την αντίθεσή μας, αλλά και την έντονη ανησυχία και πρόβλεψή μας για τα καταστρεπτικά για τους εργαζόμενους και την χώρα αποτελέσματα εφαρμογής του Μνημονίου.

Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα και αναλυτικά στους λόγους, μεταξύ των οποίων και αυτοί που αναφέρονται στην επιστολή σας, που μας οδηγούσαν σε αυτήν την πρόβλεψη.
Δυστυχώς η ζωή μας επιβεβαίωσε.
Γι’ αυτό θεωρώ θετική την παρέμβασή σας, συντάσσομαι μαζί σας και συνυπογράφω την επιστολή, την αγωνία και την διάθεσή σας για το κοινό μας μέλλον.
Αγαπητοί συναγωνιστές,
σας ζητώ, αν το κρίνετε και εσείς σκόπιμο, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να συντονιστούμε.
Έτσι κι αλλιώς θα βρεθούμε απ’ την ίδια πλευρά, στο ίδιο μετερίζι στους αγώνες που αναπτύσσονται στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας, στους αγώνες και στις μάχες που ωριμάζουν κι έρχονται για το καλό και τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας μας.
Σχετικά με το συζητούμενο αυτό το διάστημα «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα της κυβέρνησης και το νέο δάνειο, είστε μάρτυρες της ολοκληρωτικής αντίθεσή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό και της σίγουρης καταψήφισής του όταν και εάν έρθει στη Βουλή.
cretalive.gr

Ο Ντόναλντ βρήκε έτοιμο κοινό και τρέχει να εισπράξει το χειροκρότημα !!!

donald_high
Nέα πολιτική καριέρα αποφάσισε να ξεκινήσει ο γηρασμένος Ντόναλντ. Άλλωστε έχει το ακαταλόγιστο, εκείνο που έχει και ο παππούς μου όταν λέει ή κάνει κάτι ασύνδετο ή αλλοπρόσαλο και όλη η οικογένεια σκύβει με τρόπο το κεφάλι μην τυχόν και τον στεναχωρήσει. Και γω σκύβω το κεφάλι στα λόγια του παππού μου. Ιδίως όταν εκείνος θυμώνει. Και το πράττω κατά συνείδηση. Εν προκειμένω υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: Ο Ντόναλντ αναφέρεται στο μέλλον μας και δε μπορούμε να καταδικάσουμε το δικό μας αύριο από σεβασμό και μόνο...
Το δε πολιτικό τρίπτυχο-σονέτο της επιτυχίας (δάνειο από την Κίνα ή τη Ρωσία, όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδος, όχι στο δανεισμό) προσφέρει όλα τα εχέγγυα για να καταστραφούν και τα δισέγγονά μας. Ίσως ο Ντόναλντ, πριν ακόμη ανέβει στα κεραμίδια, θα έπρεπε να συμβουλευτεί και τον Σκρουτζ-οτάκη για τα της οικονομίας. Άλλωστε κάποτε συγκυβέρνησαν και έχουν μια άλφα εμπειρία στις αποκρατικοποιήσεις. 
Σαφώς και θα πρέπει να υπάρχει άφθονος σεβασμός  από τον ελληνικό λαό για τον Ντόναλντ, μα στην κατηγορία που διακρίθηκε και αναδείχθηκε. Στην πολιτική διακρίθηκε μονάχα για ένα πράγμα: Για τις απίθανες κωλοτούμπες που πιστοποιούν πολιτική αλλοφροσύνη. Η δε αλλοφροσύνη συνοδεύεται και από τον εγωκεντρισμό του Ντόναλντ, καθώς βρήκε έτοιμο κοινό και τρέχει να εισπράξει το χειροκρότημα.
Συνοψίζοντας το κόμικ που ζούμε, δεν πρέπει να παραμείνουμε άηχοι χειροκροτητές ανοϊκών ακροβατών και να αφήσουμε μια Ελλάδα παραπληγική σε αναπηρικό καροτσάκι.
Και αν μείνουν άπραγοι και αδρανείς
κομμένα χέρια θα φορούν
άηχοι χειροκροτητές
αυτών που γίνονται γι´  αυτούς
χωρίς αν συμμετέχουν.
epikairo.gr

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 300 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

1.ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

2.ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
3.ΤΟΥΣ κκ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριοι,
μετά ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 5/6/2011 στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σας δίδετε η λαϊκή εντολή , αφ’ ενός να μην υπογράψετε κανένα νέο μνημόνιο αφ’ ετέρου άμεσα να πράξετε τα κατωτέρω για να σταματήσει η γενοκτονία που συντελείται με τις πράξεις σας.

Βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι εκτελείτε ΑΝΩΘΕΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ αλλά ευελπιστούμε (ματαίως;) ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα συνειδητοποιήσετε ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει (εξ αιτίας αυτών των εντολών) και να θυμηθείτε ότι είσαστε πρώτα και πάνω απ όλα ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και όχι μέλη των διαφόρων κλειστών λεσχών .

α) να προσέλθετε άπαντες εντός των τριών επομένων ημερών στο χώρο ΤΩΝ “300 ΕΛΛΗΝΩΝ”
επί του πεζοδρομίου απέναντι από την γωνία της Μεγάλης Βρετανίας για να προσυπογράψετε για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος -όπως μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει περισσότεροι των 100.000 πολιτών- με τα κάτωθι αιτήματα :

Κατάργηση του μνημονίου
Άρνηση του χρέους σαν προϊόν εξαπάτησης ( Λογιστικός Έλεγχος για πραγματικό)
Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών
Αναγνώριση της ΑΟΖ του Αιγαίου
Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική λαϊκή Εθνοσυνέλευση .

Από την συγκεκριμένη ενέργεια εξαιρούνται οι βουλευτές ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ και ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ που έχουν ήδη υπογράψει τα ανωτέρω.

Όπως είναι φυσικό η εφαρμογή των ανωτέρω με τον καθημερινό έλεγχο από τους πολίτες, αυτών που θα εκλεγούν , δεν θα επιτρέψει να ξαναβρεθούμε στην τωρινή κατάσταση . Θεωρούμε αυτονόητο και ως λογικό επακόλουθο αυτής της ενέργειας σας, να επιστρέψετε στην Βουλή και να τιμήσετε την υπογραφή σας.

β) επειδή είστε παράνομοι, εφαρμόζοντας τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και διατηρώντας την βουλευτική σας ασυλία (υπάρχει νόμος πιο πάνω από το Σύνταγμα ?) καταπατώντας το Σύνταγμα και την βασική του αρχή, ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
σας δίδετε η ευκαιρία να διαλέξετε:

‘Η να επιστρέψετε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ κάθε περιουσιακό στοιχείο που αρκετοί από εσάς (νυν και τέως) έχετε αποκτήσει κατά την διάρκεια της θητείας σας, εκμεταλλευόμενοι την ασυλία σας απέναντι στις παρανομίες σας κατά την διαχείριση της εξουσίας ‘Η να θέσετε αυτοβούλως εαυτόν εκτός κάθε είδους ασυλίας σας, ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών, δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, όπου και θα πρέπει να αποδείξετε πως αποκτήσατε τα περιουσιακά σας στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στα εισοδήματα σας .

Φυσικά εξυπακούεται ότι όλη, ελεγκτική ή δικαστική διαδικασία, θα είναι ταχύτατη σε καθημερινή βάση προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς κωλύματα ή καθυστερήσεις και δεν θα “λιμνάσει” σε κάποιο συρτάρι.

Άπαντες δε προς τους οποίους μεταβιβάσατε περιουσιακά στοιχεία, μη δικαιολογημένης νόμιμης προέλευσης, θα εμπλακούν ως αποδέκτες προϊόντων εγκλήματος.

Η επιλογή δική σας !

Αφ’ενός η ψήφος των 172 βουλευτών και αφ’ετέρου η μη παραίτηση όλων των υπολοίπων από εσάς, είχαν σαν αποτέλεσμα με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 την εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Για δεύτερη φορά με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 θα εκχωρήσετε την Εθνική Κυριαρχία και επομένως θα έχετε διαπράξει δυο φορές Εσχάτη Προδοσία .

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να απέχουν από τα καθήκοντα τους , ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προδοσία σας . Η αδράνεια, τους καθιστά συμμέτοχους, στο μεγαλύτερο έγκλημα κατά του Ελληνικού Έθνους.

Τέλος τα σώματα ασφαλείας, τόσο τα αστυνομικά όσο και τα στρατιωτικά, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι υπάρχουν για να προστατεύουν τον ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και όχι να στρέφονται εναντίον τους, προστατεύοντας ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας . ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Γιατί όλοι με τις πράξεις τους κρίνονται και όχι με τα λόγια .

ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

ΑΘΗΝΑ 8 / 6 / 2011

triklopodia.com

Ψήφισμα εργαζομένων Νοσοκομείων & Κ.Υ Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας: Tο μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την Υγεία


Με κοινό τους ψήφισμα τα ΔΣ των Συλλόγων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας τάσσονται κατά του μνημονίου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «βλάπτει σοβαρά τη ζωή και υγεία μας», και καλούν σε 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου, αλλά συνέχιση μέχρι την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου.

Το ψήφισμα
Οι Εργαζόμενοι στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ μαζί με τους ΠΟΛΙΤΕΣ όλης της χώρας ΒΙΩΝΟΥΝ καθημερινά τα αποτελέσματα των Κυβερνητικών επιλογών των τελευταίων χρόνων, μιας Καπιταλιστικής κρίσης, μιας ΒΑΡΒΑΡΗΣ πολιτικής σε όλους τους τομείς της ΖΩΗΣ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
• ΚΟΒΟΝΤΑΙ : Μισθοί, δώρα, επιδόματα, επικουρικά, συντάξεις, εφάπαξ.
• ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ : Ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, αυξάνονται οι ώρες εργασίας από 37 ½ σε 40 ώρες την εβδομάδα.
• ΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ : Χιλιάδες απολύσεις, μετατάξεις, μετακινήσεις, κλείνουν θέσεις εργασίας με συγχωνεύσεις – καταργήσεις σε παιδεία - υγεία - ΔΕΚΟ, την ίδια ώρα η ανεργία ξεπέρασε το 20 % στους νέους.
• ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ : Μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, κόβονται από τα ταμεία δεκάδες φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, ο ΟΠΑΔ «καρκινοβατεί», μπαίνουν παντού νέα χαράτσια.
• ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ : Νέα φορολογικά μέτρα στα λαïκά στρώματα, με συνεχείς αυξήσεις στο Φ.Π.Α, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τα τέλη κυκλοφορίας την δραστική μείωση του αφορολογήτου.
• ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ : Όλα τα μέτρα καταστολής κατά των λαϊκών αντιδράσεων.
• ΚΛΟΝΙΖΟΝΤΑΙ : Βιορυθμοί, βεβαιότητες προγραμματισμός ΖΩΗΣ.

ΕΤΣΙ οι ΘΥΣΙΕΣ του ΛΑΟΥ δεν έχουν ΤΕΛΕΙΩΜΟ
• Την ΙΔΙΑ ώρα το μεγάλο κεφάλαιο, οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες, οι «έχοντες και κατέχοντες» παρουσιάζουν ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΥΓΕΙΑ
• Την ΩΡΑ που μεγάλος αριθμός πολιτών (χαμηλόμισθοι, μετανάστες, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, άποροι, μετανάστες, κοινωνικά αποκλεισμένοι) ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ στα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ με μεγάλο ΘΡΑΣΟΣ ότι απέμεινε από το Ε.Σ.Υ
• Περικόπτουν τα πάντα κατά 50 %, με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία
του συστήματος.
• Αναγγέλλουν συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων χωρίς καμία λογική, απλά μόνο λογιστική.
• Παγώνουν προσλήψεις (την στιγμή που οι ίδιοι παραδέχονται τα μεγάλα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό).
• Προωθούν μετακινήσεις προσωπικού με στόχο την υλοποίηση των προσταγών της ΤΡΟΙΚΑΣ, για ΜΕΙΩΣΗ 10.000 κλινών μέσα στο 2011.
• Παραδίδουν με κάθε επισημότητα μεγάλα τμήματα των νοσοκομείων σε ιδιώτες και ασφαλιστικές εταιρίες (μέχρι και το 25 % των κλινών).
• Ενισχύουν με κάθε τρόπο τις ληστρικές συμβάσεις με τα ιδιωτικά συνεργεία (καθαριότητα, φύλαξη τεχνική υποστήριξη κ.τ.λ.)
• Ικανοποιεί κάθε εργολάβων και της ΔΕΠΑΝΟΜ για νέα νοσοκομεία.
• Προστατεύουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τις κατεστημένες δομές και την παραοικονομία.
• Απειλούν και εκβιάζουν αν δεν συμφωνήσουμε στις προτάσεις τους δεν θα χρηματοδοτηθεί το 40 % των νοσοκομείων της χώρας από αρχές του 2012.
ΚΑΤΩ από αυτές τις ΣΥΝΘΗΚΕΣ :
1) Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας στην Ήπειρο – Κέρκυρα – Λευκάδα ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σε κανέναν ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
2) Είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με απολύσεις ή μετακινήσεις προσωπικού
3) Οι εργαζόμενοι έχουν ΘΕΣΕΙΣ και ΑΠΟΨΕΙΣ για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Ε.Σ.Υ.
4) ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ και ΜΑΧΟΝΤΑΙ καθαρά για ένα ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους τους ΠΟΛΙΤΕΣ
5) Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Ε.Σ.Υ ξεκινάει από την έμφαση στην πρόληψη, την προνοσοκομειακή φροντίδα, την σοβαρή αναδιάταξη του ΕΚΑΒ, την αναδιάταξη και ενίσχυση της Π.Φ.Υ – Κ.Υ και Π.Ι – οικογενειακού γιατρού τη σωστή και αυτόνομη λειτουργία δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης, με ειδικό βάρος στην διαγνωστική ικανότητα, την αύξηση των ειδικών μονάδων την σωστή στελέχωση και εξοπλισμό, την ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος, ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχική υγεία και αποκατάσταση.
• Η σημερινή ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΥΓΕΙΑ
ΑΓΓΙΖΕΙ τον πυρήνα των δικαιωμάτων των ασθενών.
ΑΓΓΙΖΕΙ τον πυρήνα των λειτουργιών του συστήματος.
ΑΓΓΙΖΕΙ τον πυρήνα των λειτουργιών της υγείας.
• Έτσι η ΥΓΕΙΑ από κοινωνικό αγαθό μέρα με την μέρα και πιο ΑΚΡΙΒΗ .
• Το Ε.Σ.Υ ούτε δωρεάν ούτε δημόσιο είναι.
• Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας μαζί με τους πολίτες της χώρας βροντοφωνάζουν ότι
• ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
• Κοινή πλέον διαπίστωση ότι το μνημόνιο ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ την ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ μας .
• Τώρα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ καθολική με συμμέτοχη σε ΟΛΕΣ τις κινητοποιήσεις, πανελλαδικές, τοπικές.
• ΑΡΧΗ από την 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου ΚΑΙ συνέχιση μέχρι την κατάθεση του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

Τα Δ.Σ των Συλλόγων των Νοσοκομείων
1. ΑΡΤΑΣ
2. «Γ. ΧΑΤΧΗΚΩΣΤΑ»
3. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
4. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΩ ΑΝΝΙΝΩΝ
6. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
7. ΦΙΛΙΑΤΩΝ