Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuzOQvGc2LnWd_IWVwlnvNs94W0j9xY2mepxmF9SZmwdD7RNweoM0ib5BJKmzr2ZieFGOcW4omoI4GAiMexpnT2mHsquwTZsS3_mPkul5MVs9oItv3ZNCH0Ygz0mFLvkrkJNsNb6qPBKRI/s1600/gpo1.jpg

Αγρίεψαν τα πράγματα!!!!


Πες μου που έκρυψες το πακέτο με τα τσιγάρα...
pelasgia 

Σενάριο-έκπληξη με Μαριλίζα για την Περιφέρεια Αττικής...


...και αναβάθμιση της Φ. Γεννηματά σε υπουργό Υγείας


Σενάριο- έκπληξη συζητείται τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με αυτό, το χρίσμα μπορεί να το πάρει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία μπορεί ως υπουργός να μην τα πηγαίνει καλά, όμως στις δημοσκοπήσεις της Ιπποκράτους για την Περιφέρεια συγκεντρώνει κατά τις πληροφορίες πολύ υψηλά ποσοστά.
Αν το σενάριο αυτό "περπατήσει" και την Περιφέρεια διεκδικήσει γυναίκα, η Φώφη Γεννηματά μπορεί να μην...
 πάει για το δήμο Αθήνας αλλά να αναβαθμιστεί σε υπουργό Υγείας. Και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας να χριστεί ο Γ. Καμίνης...
ΥΓ: Το όνομα της Μ. Ξενογιαννακοπούλου ακούγεται και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (λόγω της καταγωγής της από την Κεφαλονιά) αλλά η ίδια φέρεται να είναι αρνητική.
press-gr 

Φόρεμα που κρατάει μακριά τους άντρες ... και όχι μόνο !

Τους σώζει το μνημόνιο

1 Ιουνίου 2010, από το ΒΗΜΑ:

Στα πρόθυρα του πολιτικού διαζυγίου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, η σχέση των οποίων βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Οι αναταράξεις είναι έντονες στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου πλέον κυριαρχεί η καχυποψία μεταξύ «σαμαρι- κών» και «καραμανλι- κών». Οι τελευταίες κινήσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να απαγκιστρωθεί πλήρως από το «καραμανλικό» παρελθόν, προχωρώντας στην «αυτοκάθαρση» εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, με στόχο να απεγκλωβιστεί από τη δυσχερή δημοσκοπική θέση όπου βρίσκεται το κόμμα, δημιουργεί εντάσεις.

1 Σεπτεμβρίου 2010, από το ΒΗΜΑ:

Σε μια κίνηση που θωρακίζει τον κ. Κ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του και αποκαλύπτει την ισχυρή συμμαχία η οποία υπάρχει μεταξύ του κ. Αντ.Σαμαρά και του προκατόχου του προχώρησε χθες η ΝΔ. Οι βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν «οριστικά και αμετάκλητα» από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπαιδίου με τον ισχυρισμό ότι «έχει επέλθει παραγραφή των αδικημάτων» .

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Σαμαράς και ο Καραμανλής θα έπρεπε ολημερίς να προσεύχονται για την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα. Αν το μνημόνιο δεν μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, τα εσωκομματικά της Ν.Ν.Δ θα γέμιζαν τα πρωτοσέλιδα και παλινωδίες της ηγεσίας Σαμαρά θα είχαν στείλει τη Ν.Ν.Δ στο 5%.

Το ζήτημα είναι ότι επιδιώκουν ξανά την παραγραφή του σκανδάλου του Βατοπαιδίου και κανείς πια δεν θίγεται. Το καλό είναι ότι υπάρχει συνέχεια μεταξύ της ηγεσίας Καραμανλή και Σαμαρά....
parapolitiki

Πάνω από 200.000 συντάξεις-μαϊμού!

Περίπου 200.000 (σε σύνολο 2.600.000) είναι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν παράνομα συντάξεις και επιδόματα, ενώ ο έλεγχος που συνεχίζεται βγάζει λαβράκια. Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος επισημαίνει πως «Ο,τι ήταν να πάρουμε από το εισόδημα των πολιτών, το πήραμε», ενώ ο υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης διαβεβαιώνει ότι «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα στο Ασφαλιστικό».

Τονίζεται ότι ο ασφαλιστικός νόμος Λοβέρδου ήδη τέθηκε σε εφαρμογή με την παρακράτηση του ΛΑΦΚΑ από τους συνταξιούχους και από το 2011 αρχίζουν οι ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα ολοκληρωθεί δε για την πλειονότητα των ασφαλισμένων το 2015.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι αν καταγραφούν οι διπλοσυνταξιούχοι που δεν δηλώνουν τη δεύτερη σύνταξη και παίρνουν παρατύπως ΕΚΑΣ και διακοπεί και η καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους θα εξοικονομήσει έως 100 εκατ. ευρώ ετησίως, αφού υπολογίζει σε 200.000 τις περιπτώσεις για συντάξεις που εισπράττουν τρίτοι για λογαριασμό ατόμων που δεν ζουν, διπλές συντάξεις και ποσά ΕΚΑΣ που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δείγμα 510 φακέλων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 100 ετών ήδη εντοπίστηκαν, με τη βοήθεια βέβαια των υπηρεσιών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, 321 άτομα στα οποία καταβάλλεται σύνταξη ενώ έχουν πεθάνει. Βρέθηκε ότι πληρώνεται σύνταξη σε άτομο που έχει αποβιώσει από το 1999 και διακόπηκε η σύνταξή του πριν από ένα μήνα, ακόμη πληρώνονται συνταξιούχοι που... έχουν πεθάνει πριν από 5, 6, 7 χρόνια!!

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν - εκτός από την παραπομπή των υποθέσεων στη Δικαιοσύνη,- θα περιλαμβάνεται και η υποχρέωση στο εξής των δήμων και των ληξιαρχείων κάθε μήνα να στέλνουν στα Ταμεία τα ονόματα των θανόντων για να διακόπτεται η καταβολή της σύνταξης.

«Ο,τι πήραμε, πήραμε»
Στο μεταξύ σε χτεσινές του δηλώσεις στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος τόνισε: «Τελείωσε αυτή η δεξαμενή άντλησης πόρων. Ο,τι ήταν να πάρουμε από το εισόδημα των πολιτών, το πήραμε. Δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα μέτρα για περικοπή μισθών και συντάξεων». Οπως πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος σημαίνει εμβάθυνση της ύφεσης. Θα δημιουργήσει νέα εμπόδια στη λειτουργία των μηχανών της οικονομίας.

Η καταβολή εισφορών
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό δίνει ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αλλά αναγνωρίζει ότι υ πάρχουν προβλήματα με την καταβολή των εισφορών. «Οχι, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Αυτά τα οποία βιώνουμε σήμερα ως μια πραγματικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι κάτι το οποίο είναι ελεγχόμενο, δεν είναι κάτι που μας έχει ξεφύγει ως φαινόμενο ή ως κατάσταση, απλά προσπαθούμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την καταβολή των εισφορών», τόνισε ο υφυπουργός μιλώντας στον Βήμα FΜ.

Οι δαπάνες Υγείας
Δεύτερος στόχος «για να ισορροπήσει οικονομικά το σύστημα, είναι να περιορίσουμε και τη σπατάλη που γίνεται στους κλάδους Υγείας, κάτι που το έχουμε καταφέρει όσον αφορά το φάρμακο, θα το καταφέρουμε και στις υπόλοιπες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με υλικά και γενικά προμήθειες υπηρεσιών Υγείας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα προς τα Ταμεία, για να μπορέσουν τα Ταμεία να αποκτήσουν ξανά τη δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των δαπανών που καλούνται κάθε χρόνο να πληρώσουν», πρόσθεσε ο κ. Κουτρουμάνης. Μεγάλο πονοκέφαλο αποτελούν κυρίως οι δαπάνες υγείας του ΙΚΑ, ανέφερε ο υφυπουργός. «Εάν δει κανένας τα στοιχεία του, θα διαπιστώσει ότι το έλλειμμα όλο προέρχεται από την τεράστια αύξηση των δαπανών Υγείας». 
ΤΑ ΝΕΑ

ΔΝΤ: Απίθανο το ενδεχόμενο πτώχευσης

Οι αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) χαρακτηρίζουν απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σε έκθεσή τους για τις πτωχεύσεις στις προηγμένες οικονομικά χώρες με τίτλο: «Default in Today's Advanced Economies: Unnecessary, Undesirable, and Unlikely» οι αναλυτές του ΔΝΤ απαντούν με συγκροτημένο τρόπο σε όσους υποστηρίζουν πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη και σε όσους επιχειρηματολογούν υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ουσιαστικά απορρίπτουν ένα προς ένα τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν πως η χρεοκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί διότι η δημοσιονομική προσαρμογή που καλείται να προχωρήσει η χώρα μας είναι μεγάλη, σε όσους λένε πως τα υψηλά επιτόκια του σχεδίου οικονομικής στήριξης καθιστούν το βάρος του χρέους μη βιώσιμο, σε εκείνους που υποστηρίζουν πως το ευρώ δεν επιτρέπει την απόσβεση του ελληνικού χρέους και σε εκείνους που λένε πως η χρεοκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί, διότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πλήξει ανεπανόρθωτα την ανάπτυξη.

Με πλήθος επιχειρημάτων απορρίπτουν και την άποψη αρθρογράφων και αναλυτών ότι πολιτικά είναι ευκολότερο για μια κυβέρνηση να αθετήσει τις υποχρεώσεις του Κράτους έναντι των πιστωτών, από το να προχωρήσει σε σκληρή δημοσιονομική εξυγίανση και να έρθει αντιμέτωπη με διαδηλώσεις και πολιτικό κόστος. Ακόμη, σημειώνουν πως μια «εθελοντική» αναδιάρθρωση χρέους θα προσέφερε ανακούφιση στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά θα προκαλούσε δυσφήμηση και θα καθιστούσε απαγορευτικό τον δανεισμό της χώρας στο μέλλον.

Οι αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτιμούν πως το κόστος ασφάλισης έναντι του χρέους (credit default swaps) κινείται σε υψηλά επίπεδα και «φαίνεται να στηρίζεται σε κάποια υπερβολική αντίδραση της αγοράς». Υποστηρίζουν ακόμη ότι στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης η Ελλάδα πληρώνει υψηλά επιτόκια για νέο δανεισμό, ωστόσο το μέσο επιτόκιο της χώρας είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο που απέδιδαν οι αναπτυσσόμενες χώρες που κατά το παρελθόν χρεοκόπησαν.

Τέλος, αναφερόμενοι στις προϋποθέσεις αποφυγής της χρεοκοπίας και της αναδιάρθρωσης του χρέους σημειώνουν πως απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του αναπτυξιακού δυναμικού και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, οι οποίες θα διευκολύνουν τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής και θα προσελκύσουν επενδύσεις. 
ta nea