Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Ζήσε τον μύθο σου Ελλάδα

http://www.protagon.gr/resources/2011-11/alexamyth1-thumb-medium.jpg


του Βασίλη Αλεξάκη
Η ελληνική κρίση εμένα μου θυμίζει τα μαθητικά μου χρόνια. Το γεγονός ας πούμε πως τα ταμεία του κράτους τα γεμίζουμε με ξένο χρήμα και αδειάζουν αμέσως, μου φέρνει στο μυαλό τον Πίθο των Δαναΐδων.
Η Ευρώπη που εξασφάλισε την καλοπέραση των Ελλήνων για κάποιο χρονικό διάστημα έχει πάρει τώρα τη μορφή της Δαμόκλειας Σπάθης.

Η εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια που  πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός παραπέμπει στους άθλους του Ηρακλή και η διαφθορά που πρέπει να πατάξει στη Λερναία Ύδρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να σκοτώσει το φάντασμα του πατέρα του που στην αρχή της δεκαετίας του ‘80 υποσχόταν ότι θα κάνει όλους τους Έλληνες πλούσιους ενώ τα ταμεία του κράτους ήταν άδεια. Μήπως χρειαζόμαστε μια κάθαρση μέσω ενός θεατρικού δράματος όπου η κυρία Μέρκελ θα παίζει τον ρόλο του Δία και οι αμερικανικοί Οίκοι Αξιολόγησης τον ρόλο του χορού;

Μήπως δηλαδή πρέπει να επιστρέψουμε στο χάος για να αρχίσουμε μια καινούργια ζωή;

Μας κατηγορούν ότι παραποιήσαμε τις στατιστικές για να γίνουμε δεκτοί στη ζώνη του ευρώ. Αλλά κατά τον ίδιο τρόπο ακριβώς ο Δίας κατάφερε να γοητεύσει την Ευρώπη μεταμορφωμένος σε ταύρο και κατόπιν σε αητό.

Τώρα ταξιδεύουμε στα τυφλά, όπως ο Οδυσσέας στο πλοίο του. Ελπίζω ο κύριος Παπανδρέου να έχει την καλή ιδέα να ζητήσει από τους υπουργούς του, να τον δέσουν στο κατάρτι για να μην ακούσει τις Σειρήνες που πλέκουν το εγκώμιο της απομόνωσης.

Η μοναξιά δεν ταιριάζει στη Ελλάδα … οφείλουμε απαραιτήτως να συνεχίσουμε τον διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις.

*O Βασίλης Αλεξάκης είναι συγγραφέας και μοιράζει τη ζωή και τη γλωσσική του έκφραση ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα. Δούλεψε επί σειρά ετών στον Monde des Livres. Το 2007 η Γαλλική Ακαδημία τον τίμησε με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του  "μ.Χ.".  Το πιο πρόσφατο έργο του "Η πρώτη λέξη" κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Εξάντας".
protagon.gr

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση- Επιστρέφει στην ΚΟ η Κατσέλη

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση, καθώς από τους 298 βουλευτές που παρίσταντο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, οι 153 ψήφισαν θετικά.

«Ναι» ψήφισαν οι κ.κ. Βάσω Παπανδρέου κι Εύα Καϊλή, που μέχρι και πριν από λίγες ώρες αμφισβητείτο για το αν θα στήριζαν την κυβέρνηση, ενώ απούσες από τη διαδικασία ήταν και οι κ.κ. Μιλένα Αποστολάκη κι Έλσα Παπαδημητρίου.

Μάλιστα, η Λούκα Κατσέλη που στήριξε με την ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση, επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά από απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Η απόφαση του πρωθυπουργού έγινε γνωστή μετά από επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. 
zougla.gr

Με προβλήματα ο Σαμαράς στην Κ.Ο.

http://4.bp.blogspot.com/_gHsGi8rV8vU/SxNRRCmO4rI/AAAAAAAAIW8/FbNsaknAmAA/s1600/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%822.jpg 
Μεγάλη δυσφορία στην  Κ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας για το πώς χειρίστηκε ο Σαμάρας την πρόταση του πρωθυπουργού.
Σε πηγαδάκια στην βουλή λένε ότι δεν είναι δυνατόν να απορρίπτει μια πρόταση χωρίς να την ακούσει. Οι επόμενες μέρες για τον κ. Σαμαρά θα είναι δύσκολες αν δεν αλλάξει στάση.

Τα συμφέροντα που δεν θέλουν το δημοψήφισμα

Στον παρακάτω πίνακα θα παρατηρήσετε ποιες ελληνικές τράπεζες έχουν υποστεί το μεγαλύτερο κούρεμα
Xreh
Αν συνυπολογίσετε τη χασούρα των εκδοτών και των μπαχαλάκηδων ΜΜΕ, έχετε τον κατάλογο των ντόπιων συμφερόντων που δεν θέλουν το δημοψήφισμα. Απλά και όμορφα.
Τώρα, αν θέλετε να δείτε και γιατί δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι το δημοψήφισμα, μετρήστε Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.
Απλά και όμορφα. 
nonpaper