Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ...

Στο γενικό και ουσιαστικό ζήτημα – αίτημα, που χρόνια διεκδικείται και ποτέ δεν επιλύθηκε, οι έλληνες αγρότες έχουν δίκιο : χρειάζονται την παράσταση και την συμπαράσταση της πολιτείας, για να μείνουν στον τόπο τους και να δουλέψουν ανταποδοτικά, στα χωράφια τους.
Στα ειδικά και στις διαδικασίες, πολλές φορές υπερβάλλουν, όπως π.χ., τώρα, που έσπευσαν να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, πριν καν δώσουν στη νέα κυβέρνηση το περιθώριο να ξετυλίξει την πολιτική της στο «αγροτικό ζήτημα».
Σε χρόνο – ρεκόρ, οι πρωτοστάτες των τωρινών κινητοποιήσεων, έβγαλαν σκάρτη και αναξιόπιστη την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κι έκοψαν – με επιλογή τους – τις γέφυρες και τους δίαυλους επικοινωνίας, σαν κάτι να τους ωθούσε να δείξουν την επαναστατικότητά τους, μια ώρα αρχύτερα !
Κάθε περιοχή, έχει τις ιδιομορφίες της, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τους δικούς της ανθρώπους, γι αυτό οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί, συχνά αποβαίνουν, πρόωροι και λαθεμένοι. Για μια συγκεκριμένη περιοχή, όμως, υπάρχει πληροφόρηση και τα γεγονότα, δείχνουν, πως μόνο αγνός και καθαρός δεν είναι ο αγώνας μερικών νέο-αγροτο-πατέρων !...

Πρόκειται για την περιοχή της Φθιώτιδας, την ιδιαίτερη πατρίδα και την εκλογική περιφέρεια της υπουργού Κ. Μπατζελή. Ο υποκινητής των κινητοποιήσεων είναι ενταγμένος σ΄ ένα απίθανο παιχνίδι, που παίζεται στην περιοχή κι έχει να κάνει με την μικροπολιτική πολεμική, ενάντια στην υπουργό επί των αγροτικών.
Το θλιβερό, συνάμα τραγικό, αλλά και εντελώς απαράδεκτο, συνίσταται στο γεγονός πως πρόκειται για εσωκομματική κόντρα, στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.
Η άνοδος της Μπατζελή στη Φθιώτιδα και η …κάθοδός της στις εκλογές, δημιούργησε τις πρώτες τριβές. Η προεκλογική αντιπαράθεση στο κυνήγι του σταυρού, όξυνε τα πράγματα, ενώ η υπουργοποίηση της νεόφερτης, δημιούργησε εχθρική αντιζηλία, που ως γνωστόν πρόκειται για κατάσταση, που παρουσιάζεται ιδιαίτερα φορτισμένη, μεταξύ εκπροσώπων του γυναικείου φύλου…
Ο «στρατηγός» των μπλόκων στη Φθιώτιδα, ήταν και είναι πρωτοπαλίκαρο – κομματάρχης, βουλευτού (του κυβερνώντος κόμματος…) και με τη δράση του, δεν ξέρω τι επιδιώκει να προωθήσει περισσότερο : τα συμφέροντα των αγροτών ή τη φθορά και την αποκαθήλωση της υπουργού ?…

logoplokies

Μια ευχάριστη έκπληξη


Μια εξαιρετική ιδέα του Φαήλου Κρανιδιώτη , ένα πρόχειρο banner και μερικά email σε φίλους bloggers αρκούσαν για να δούμε μια πρωτοφανή παρουσία του κόσμου στην Αλλαγή Φρουράς χθές το πρωί στο Σύνταγμα. Γονείς με τα παιδάκια τους, αρκετή νεολαία και πολλά χαμόγελα : απλοί πολίτες που σιωπηλά, χωρίς πολλές φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, θέλησαν να τιμήσουν τα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς αλλά και να δηλώσουν "είμαστε εδώ!". Ακομμάτιστα, χωρίς σκοπιμότητες και καπελώματα.

Μια ευχάριστη έκπληξη λοιπόν, που δείχνει ότι κάτι αλλάζει σε αυτή την χώρα..
http://www.enkripto.com

Συνέχεια "ανευθυνο-υπευθυνότητας"...

Ένα ακόμα, όπως συνηθίζεται κατά περίοδο κακοκαιρίας, πλήγμα δέχθηκε και για φέτος το τοιχίο του κόλπου της Γαρίτσας στο ύψος του ξενοδοχείου Corfu Palace με συνέπειες πλήρως γνωστές.
Όταν κάποιο γεγονός δηλώνει μακροβιότητα και συνεχή παρουσία στη ιστορία του εκάστοτε τόπου «μετενσαρκώνεται» σε αξία και κάτι το οποίο αξίζει να μνημονεύεται και να διαπερνά στη συνείδηση όλων. Δυστυχώς, όμως, η άθλια εικόνα που αντικρίζουμε μετά από κακοκαιρία για το τοιχίο του κόλπου της Γαρίτσας μπορεί ευκολότερα να χαρακτηριστεί ως ΑΠΑΞΙΑ για τον τόπο μας.
Αναρωτιέμαι, αν θα έχει το θάρρος, το πολιτικοκοινωνικό χρέος να αναλάβει κάποιος «υπεύθυνος»… να προχωρήσει σε κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία με μακροπρόθεσμη στόχευση ορθής ανοικοδόμησής του κι όχι, ως είθισται, πρωτοβουλία «ενέσεων» με μπετόν. Δεν θα πρέπει να προχωράμε σε κινήσεις «μπαλώματικης» πολιτικής, τα αποτελέσματα και οι συνέπειες εδώ και δεκαετίες είναι πλέον γνωστά.
Απ’ όσο γνωρίζουμε υπεύθυνος φορέας για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ο Ο. Λ. Κ. Ε., αλλά και πάλι από την 4η Οκτώβρη δηλώνει ακέφαλος εφόσον ο Διευθύνων Σύμβουλός του, κ. Σ. Δεσύλλα, παραιτήθηκε. Τι φταίει όμως το τοιχίο…;;; Βέβαια, και το προηγούμενο έτος, όταν και πάλι υπήρξαν προβλήματα τα όποια προκάλεσε η κακοκαιρία, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Νομάρχη, κ. Σ. Πουλημένου, και Διευθύνοντα Συμβούλου.
Την ευθύνη ορθής ανέγερσης του πεζοδρομίου, που είναι πολύ πιθανόν εφόσον συνεχιστεί να επικρατεί «ανευθυνο-υπευθυνότητα»…να καταστεί ΜΗ επισκέψιμο, την κατέχει ο Ο. Λ. Κ. Ε.. Ας αναλάβει, επιτέλους, κάποιος πρωτοβουλία. Άλλωστε η οιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία, ως ενέργεια, εκτονώνει κρίση που ενδέχεται να επικρατεί και σίγουρα θα προσφέρει κοινωνικό «κέρδος».
Καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι έργα υποδομής και διατήρησης της μορφολογίας ενός από τα πιο χαρακτηριστικά αστικά και φυσικά τοπία της παλαιάς πόλης, η οποία και έχει συγκαταλεχθεί στη λίστα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι αναγκαία.
Ας πάψουν ορισμένοι να σφυρίζουν αδιάφορα…
Ο καιρός δε ρωτάει…και η κοινωνία αναμένει…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr

Πρώιμα... τρακτέρ αιφνιδιάζουν την κυβέρνηση

Πρόσκληση για διάλογο απευθύνει στους αγρότες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που τα μπλόκα στις εθνικές οδούς πολλαπλασιάζονται και είναι ορατό το ενδεχόμενο να αποκοπεί η κυκλοφορία από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από τους παρακαμπτήριους δρόμους. Ήδη, η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες είναι τεράστια και η διαδρομή έως τη Λαμία καλύπτεται σε πάνω από έξι ώρες. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα αγρότες της Θεσσαλίας, που με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα και εκεί θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι την κυκλοφορία. Στη Βόρεια Ελλάδα σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση προϊόντων και στις διεθνείς μεταφορές αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση αγροτών της Φλώρινας, του Κιλκίς και των Σερρών, να αποκλείσουν τους μεθοριακούς σταθμούς του Προμαχώνα, της Κρυσταλλοπηγής και της Δοϊράνης. Ήδη, μάλιστα, διατυπώνονται απειλές από την πλευρά της Βουλγαρίας για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον τα προϊόντα της που διακινούνται μέσω του Προμαχώνα μπλοκάρονται στα σύνορα. Αγρότες της Πελοποννήσου αναμένεται έως αύριο να μπουν στο γαϊτανάκι των κινητοποιήσεων, ενώ οι συνάδελφοί τους στην Κρήτη προγραμματίζουν να μπουν στα πλοία για τον Πειραιά την Τετάρτη το απόγευμα. Το πρωί της ίδιας μέρας προγραμματίζουν αποκλεισμούς στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και των ΔΟΥ στα Χανιά. Την ίδια ώρα, περιοδεία στα χωριά της Φθιώτιδας για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους κάνουν οι συνδικαλιστές αγρότες και εκτιμούν ότι μέχρι την Τετάρτη θα μπορέσουν να μεταφέρουν και νέες δυνάμεις, ιδιαίτερα στο μπλόκο της Αλαμάνας. Προς το παρόν κρατούν αποστάσεις από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν εισπράξει τις επιδοτήσεις στο σύνολό τους και υπογραμμίζουν με έμφαση ότι θα παραμείνουν στα σημεία αποκλεισμού.
ΤΑ ΝΕΑ

Οι υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Ηπείρου

Προβληματισμός επικρατεί και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες.Οι προτάσεις που φθάνουν στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά για τις θέσεις των αιρετών περιφερειαρχών είναι ουκ ολίγες, αν και όλοι γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.Και αυτό γιατί οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι η πρώτη εκλογική μάχη της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρο τον κ. Σαμαρά.Στην περιφέρεια της Ηπείρου ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας,καθώς και ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης προπορεύονται από τη Νέα Δημοκρατία.
epirusgate

Εκατό βήματα μπροστά.....

Βρισκόμαστε λίγο μετά την συμπλήρωση των πρώτων εκατό ημερών, από την ημέρα που ο λαός ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας στο ΠΑΣΟΚ, με νωπή εντολή να χαράξει αποφασιστική πορεία, προκειμένου να διαφύγει η χώρας μας τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής και της επαπειλούμενης Κοινωνικής αποσύνθεσης. Παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κληρονόμησε πακεταρισμένους φίκους και την Ελλάδα στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών της, λόγω του ιλιγγιώδους δημόσιου χρέους και του τεράστιου ελλείμματος, τα πρώτα της πολιτικά βήματα είναι εξόχως υψηλής γραφής.
Επείγοντα μέτρα για: μείωση των δαπανών του Δημοσίου, μείωση των αμοιβών των golden boys, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αύξηση των αγροτικών συντάξεων, επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, ενίσχυση αλληλεγγύης και ενίσχυση του τομέα της υγείας με πρόσληψη προσωπικού, αποδεικνύουν την συνέπεια στις δεσμεύσεις της για αναθέρμανση της οικονομίας και στήριξη της μεσαίας τάξης. Επιπλέον, κοσμείται από έναν Πρόεδρο, ο οποίος ξεκίνησε άμεσα την μείωση της σπατάλης, με τον περιορισμό στην χρήση των κρατικών αυτοκινήτων και την κατάργηση όλων των αχρείαστων κομματικών επιτροπών στα Υπουργεία, και έκανε την αξιοκρατία πράξη, με την κατάργηση των Stage και των πελατειακών προσλήψεων και την υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ.
Η βασική, όμως, επιτυχία του Γ. Παπανδρέου είναι ότι πέτυχε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Έκοψε τα κεφάλια αυτών που απείλησαν να τον εκθέσουν και πρότεινε την σύσταση τεσσάρων εξεταστικών επιτροπών, για τις υποθέσεις Siemens, Βατοπεδίου, χρηματιστηρίου και ομολόγων, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και ευθύνες σε αυτούς που άδειασαν τα Κρατικά ταμεία. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα μέτρα που λαμβάνονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα πληρώσουν δίκαιους φόρους, ανάλογα με τα εισοδήματα τους, και φυσικά να επανεξεταστεί το θέμα των τελών κυκλοφορίας, όπου με τα μέτρα Σουφλιά, έγιναν σοβαρές αδικίες.
Είναι γεγονός ότι η θλιβερή εικόνα της ακυβερνησίας, που παρουσίαζε η χώρα μας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο λαός ανέδειξε έναν πρωθυπουργό, ικανό να κυβερνήσει εποικοδομητικά την χώρα για την επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας, την εσωτερική ασφάλεια, την Κοινωνική συνοχή και την ενιαία αρραγή γραμμή στα Εθνικά θέματα. Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αν και παρέλαβε την Ελλάδα στο κατώφλι της χρεοκοπίας, όπου κατεστημένες νοοτροπίες έκαναν την παρανομία μαγκιά και την λαμογιά προνόμιο κατάφερε με μεγάλες τομές να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία, την ανομία, την αδιαφάνεια, την διαφθορά και την συγκάλυψη.
«Σοφώτατος χρόνος ανευρίσκει γαρ πάντα», ο χρόνος είναι σοφότατος, τα πάντα αποκαλύπτει και μένει να αποδειχτεί η πρακτική εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος της. Μέχρι στιγμής, μέσα σε εκατό ημέρες, κατάφερε να θέσει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα, πιο ανθρώπινη, με νέες ηθικές αξίες και να την οδηγήσει αναμφισβήτητα ...... Εκατό βήματα μπροστά......
Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr

OXI της Αλεκας στον Καλλικρατη….

Τσάβες: H βοήθεια πρόφαση για την κατάληψη της Αϊτής


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν το σεισμό που έπληξε την Αϊτή την περασμένη Τρίτη ως πρόφαση για να καταλάβουν τη χώρα. "Διαβάζω ότι καταφθάνουν 3.000 στρατιώτες, πεζοναύτες, οπλισμένοι σα να πηγαίνουν σε πόλεμο. Δεν υπάρχει έλλειψη όπλων εκεί, Θεέ μου. Γιατροί, φάρμακα, καύσιμα, νοσοκομεία εκστρατείας, αυτά είναι που πρέπει να στείλουν οι ΗΠΑ", είπε ο Ούγκο Τσάβες στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή του. "Καταλαμβάνουν μυστικά την Αϊτή", πρόσθεσε. "Και επιπλέον, δεν τους βλέπεις στους δρόμους. Περισυλλέγουν τα πτώματα;...Αναζητούν τραυματίες; Δεν τους βλέπεις. Εγώ δεν τους είδα. Που είναι;" Ορκισμένος εχθρός της αμερικανικής πολιτικής, ο Τσάβες είπε ότι δεν επιθυμεί να μειώσει τις ανθρωπιστικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, αλλά αμφισβητεί την ανάγκη αποστολής τόσων στρατιωτών.
http://www.foreignpress-gr.com

Κίνα, ο μεγαλύτερος «χάκερ»

Οι κυβερνοεπιθέσεις στην Google και σε άλλες εταιρείες του Διαδικτύου θεωρούνται μέρος μιας ευρύτερης, «σκιώδους» καμπάνιας στον κυβερνοχώρο από την Κίνα και άλλες χώρες, όπως εκτιμούν αναλυτές και ειδικοί του Internet.
«Η Κίνα δεν αποτελεί τη μοναδική χώρα, στην οποία θα μπορούσε να επιδοθεί κανείς σε τέτοιου είδους κατασκοπεία, σίγουρα όμως υπάρχει έντονη δραστηριότητα», διευκρινίζει ο Τζέιμς Λιούις, ειδικός σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών. «Και, όσον αφορά την οικονομική κατασκοπεία, η μεγαλύτερη δραστηριότητα προέρχεται από την Κίνα... οι πρόσφατες επιθέσεις χάκερ στην Google και σε περισσότερες από τριάντα εταιρείες συνοψίζουν το σύνολο των παραπόνων περί παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και πειρατείας», προσθέτει ο κ. Λιούις.
Σύμφωνα με την Έκθεση Εικονικής Εγκληματολογίας της εταιρείας ασφάλειας Διαδικτύου McAfee, Κίνα, Γαλλία, Ισραήλ, Ρωσία και ΗΠΑ συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που έχουν αναπτύξει σημαντικές, επιθετικές κυβερνο-δραστηριότητες. «Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, καθώς εστιάζουν σε online κατασκοπεία και διείσδυση σε δίκτυα οργανισμών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Αλπέροβιτς, ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της McAfee. «Σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία στο να διεισδύουν σε αρχεία και δεδομένα της αμερικανικής κυβέρνησης με διαφόρους τρόπους στη διάρκεια των τελευταίων ετών, αποκτώντας πρόσβαση σε πολύτιμα, απόρρητα δεδομένα που αφορούν στρατιωτικές επιχειρήσεις κ.λπ.», συμπληρώνει ο κ. Αλπέροβιτς.
Τονίζοντας ότι η McAfee δεν έχει αποδείξεις ότι η κινεζική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που δέχθηκε η Google, ο κ. Αλπέροβιτς αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται κυβερνητικές αρχές. Πριν από μερικά χρόνια είχε συνταχθεί η περίφημη έκθεση GhostNet, η οποία είχε αποκαλύψει ένα δίκτυο που είχε τη βάση του στην Κίνα και είχε «εισβάλει» σε 1.295 κρατικούς και ιδιωτικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 103 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και Η/Υ που ανήκαν στον πνευματικό ηγέτη Δαλάι Λάμα.
«Αυτό που συμβαίνει στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε να παρομοιασθεί με πόλεμο... οι επιθέσεις κατασκοπείας φαίνεται ότι προέρχονται από την Κίνα, ενώ ταιριάζουν με το γενικότερο στρατηγικό δόγμα της Κίνας στην περιοχή, όπως και με τις προτάσεις πολλών, άλλων χωρών», αναφέρει ο Ρόναλντ Ντίμπερτ, επικεφαλής του Citizen Lab. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής των αμερικανικών, μυστικών υπηρεσιών, Ντένις Μπλερ, έχει τονίσει την ανάγκη επιθετικότερων μέτρων όσον αφορά την κλοπή μυστικών από άλλες χώρες, καταλήγει ο κ. Ντίμπερτ.
naftemporiki

Mην τσακωθείτε ποτέ με αυτόν τον τύπο



Μην ενοχλήσετε ποτέ αυτόν τον τύπο... Καλύτερα αλλάξτε δρόμο γιατί δεν φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει.

totefteri

Μείων επτά (-7) !!!

Κρύο πολύ απόψε πρόεδρε, το «θερμόμετρο»
της Σούπερ Λιγκ έδειξε -7 !!!

greki-gr


ΚΟΛΕΓΙΑ: Διπλώματα με επαγγελματικά δικαιώματα

Με πτυχία που έχουν ενσωματωμένα επαγγελματικά δικαιώματα πανεπιστημιακού επιπέδου, αντίστοιχα με αυτά των πτυχίων ελληνικών ΑΕΙ, εφοδιάζουν εδώ και λίγο καιρό τα περισσότερα βρετανικά πανεπιστήμια όσα ελληνικά κολέγια συνεργάζονται με αυτά! Η «αντεπίθεση» των βρετανικών ΑΕΙ προκαλεί ευθεία σύγκρουση της ευρωπαϊκής πρακτικής με τις προθέσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας, να κατατάξει τα κολέγια στη μεταλυκειακή εκπαίδευση και να αποδίδει στα πτυχία που χορηγούν μέσω αυτών τα ξένα πανεπιστήμια επαγγελματικά δικαιώματα χαμηλότερου επιπέδου από αυτά των ελληνικών ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, τα πτυχία που χορηγούνται από αρκετά βρετανικά ιδρύματα μέσω των συνεργαζόμενων ελληνικών κολεγίων ύστερα από σπουδές στην Ελλάδα περιλαμβάνουν πλέον το αποκαλούμενο Συμπλήρωμα Διπλώματος (Diploma Supplement), το οποίο θα κληθούν σύντομα να θεσπίσουν και όσα ελληνικά πανεπιστήμια δεν το έχουν κάνει ήδη, αφού και αυτό αποτελεί συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία η χώρα μας έχει βέβαια συνυπογράψει. Στο Συμπλήρωμα Διπλώματος καταγράφονται αναλυτικά οι σπουδές που έχει κάνει ο απόφοιτος, αλλά και η αντιστοιχία τους σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων. Φαίνεται λοιπόν καθαρά ότι οι Βρετανοί αποδίδουν στους αποφοίτους των ελληνικών κολεγίων, που συνεργάζονται επισήμως με δικά τους πανεπιστήμια και έχουν κάνει 3ετείς σπουδές στην Ελλάδα, επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 6 και σε όσους έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου 7, δηλαδή ακριβώς ιδίου επιπέδου με αυτό που θα αποδίδουν (μόλις θεσπιστεί και στη χώρα μας το Ενιαίο Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων με 8 επίπεδα) τα ελληνικά πανεπιστήμια κατόπιν 4ετών σπουδών (ή 5ετών για το μάστερ) στους αποφοίτους τους.
ΤΑ ΝΕΑ