Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ !

Ούτε ο Σαχινίδης είναι ο εμπνευστής της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, ούτε ο Παπουτσής είναι ο εγγυητής των αρχών και της προοδευτικότητας του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει Πρόεδρος και υπάρχουν όργανα…

Ο υφυπουργός οικονομικών παίρνει εντολές για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, πάνω στα οποία μιλάει στη βουλή, δίνοντας διευκρινήσεις για το εύρος τους και τους δημοσιονομικούς στόχους τους. Δεν κάνει ιδεολογικοπολιτική στήριξη των μέτρων, είτε μεταφέροντας κομματικές απόψεις, είτε αραδιάζοντας ατομικά ιδεολογήματα, αυτό είναι δουλειά του πρωθυπουργού, ο οποίος κι οφείλει ν΄ αναφερθεί στην αναγκαιότητα, τις πιέσεις, το μονόδρομο κλπ.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει συγκεκριμένα καθήκοντα στην οργάνωση και την αξιοποίηση των βουλευτών, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να μεταφέρει στο κοινοβούλιο τις θέσεις, τις απόψεις και τα επιχειρήματα του κόμματος. Όχι τις δικές του, ούτε της όποιας παρέας του !...
Από πουθενά δεν προκύπτει το δικαίωμα του Παπουτσή να το παίζει «τσάμπα μάγκας» και να μιλάει, τάχα, εξ ονόματος του «καλού» ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην «κακή» κυβέρνηση και τους «κακούς» υπουργούς της…

Οι τυχόν διαφορετικές απόψεις, είτε ιδεολογικοπολιτικού, είτε οργανωτικοπολιτικού χαρακτήρα, τίθενται στα όργανα κι όχι στα δημόσια μικρόφωνα…
΄Οποιος διαφωνεί, ριζικά και κάθετα, μπορεί να φύγει, τα «σκυλιά δεμένα» είναι. Από τη στιγμή, όμως, που επιλέγει να μείνει, οφείλει να εφαρμόζει το καταστατικό, χωρίς να υπάρχει αλλιώς… Το αλλιώς σημαίνει διαγραφή !...

Για τον Κ. Σκανδαλίδη, τα πράγματα είναι χειρότερα : τα βρωμερά ΜΜΕ, που στην έφεραν από πίσω και σ΄ οδήγησαν στο περιθώριο, δεν τα εξευμενίζεις δίνοντάς τους πρωτοσέλιδα με τίτλους, που εμφανίζουν το χώρο και την προσπάθεια, με ρήγματα. Η εποχή των αυτοχριζόμενων θεματοφυλάκων του ορθού δρόμου, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και οι επιμένοντες αυτογελιοποιούνται, πριν ξωπεταχτούν !...
 

Σοβαρευτείτε!

Ο Παπουτσής τσακώνεται με τον Σαχινίδη μέσα στη Βουλή λες και βρίσκονται σε αντίπαλο κόμμα, η Κατσέλη δέχεται καθημερινά τα πυρά δεκάδων βουλευτών, κανείς δεν ζητάει συγνώμη από τον Γλέζο και ο Παπανδρέου...διαπραγματεύεται τη σωτηρία της χώρας από κράτος σε κράτος!

Είναι λογικό τα συνεχή ταξίδια του πρωθυπουργού να επηρεάζουν τη λειτουργία της κυβέρνησης σε κάποιο βαθμό αλλά κάπου υπάρχουν και όρια.

Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ενός κόμματος να επιτίθεται με τόσο άκομψο τρόπο στον υφυπουργό της κυβέρνησης του!

Ο λαός δεν ψήφισε μονάχα τον Γιώργο Παπανδρέου. Ψήφισε ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ κι αν κάποιοι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ας πάνε σπίτι τους...

Αν δεν σοβαρευτούν άμεσα, ο λαός θα τους γυρίσει την πλάτη. Και τότε θα είναι πολύ αργά... 
parapolitiki

Για 4 ώρες συζητούσαν η Έφη Χαλάτση και η διευρυμένη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ...

Για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας απέδειξε ότι συνεχίζει να παράγει πολιτική. Προτάσεις, κριτική αλλά και βαθιές αναλύσεις με έμφαση στα μεγάλα τοπικά θέματα αλλά και την γενικότερη οικονομική κατάσταση. Η αίθουσα συνεδριάσεων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν γεμάτη με στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ που για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι γνωρίζουν τα προβλήματα και προτείνουν λύσεις.
Κερκυραϊκή Αλεπού

Νέα υπόσχεση για διοικήσεις εντός αυτής της εβδομάδας στο Νοσοκομείο

altΜέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει οριστεί η διοίκηση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αυτό δήλωσε το μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ, Έφη Χαλάτση, από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε.
Δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου όσο και στελέχη της Νομαρχιακής, είχαν δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως η διοίκηση του νοσοκομείου θα ανακοινωνόταν την εβδομάδα που μας πέρασε...
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει «κλειδώσει» το όνομα του Κ. Γρηγορόπουλου, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίστηκε εν πολλοίς στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου από τους συναδέλφους του ως... εν δυνάμει πρόεδρος.
Για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστήμονα μη Κερκυραίο που έχει υποβάλλει σχετικό βιογραφικό στο πλαίσιο του προγράμματος της «ανοικτής διακυβέρνησης» ενώ στο ΕΑΚΚ, πιθανότερος πρόεδρος της διοίκησής του φέρεται ο γυμναστής, προπονητής του Κερκυραϊκού, Παύλος Σκορδίλης.
Η Έφη Χαλάτση, στις δηλώσεις της, έβαλλε κατά των στελεχών της Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως οι διοικητές των οργανισμών που εποπτεύονται από το δημόσιο και παραιτήθηκαν, ευθύνονται απόλυτα για τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί αφού όφειλαν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την αντικατάστασή τους: «Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως το κράτος έχει συνέχεια. Εμείς αφήσαμε τις διοικήσεις στις θέσεις τους, τους στηρίξαμε σε ό,τι χρειάζονται και αν οι ίδιοι είχαν φροντίσει να λειτουργήσουν ως όφειλαν, σήμερα δεν θα υπήρχε ζήτημα. Θεωρούσαμε ότι έχουν τη συναίσθηση της ευθύνης για τη θέση στην οποία βρίσκονται. Αν δεν είχαν τη συναίσθηση της ευθύνης αυτής, παρότι εμείς δώσαμε στο λαό να καταλάβει που είχαν φέρει τη χώρα, η ευθύνη τους είναι πρόσθετη».
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις νέων διοικήσεων. Υποστήριξε: “Θελήσαμε να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα που συντελούν στην οικονομική κατάσταση του σήμερα. Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα είναι ο τρόπος που λειτουργεί το κράτος, το να αυξάνονται οι δαπάνες του».
http://www.corfupress.com

Super League: Τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/08/superleague-gr.jpg
Με την ΑΕΛ να κατακτά μία σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 (σ.σ. 55' Μπλάζεκ) ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της 25ης αγωνιστικής της Super League, που είναι αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία. 
Η αυλαία άνοιξε νωρίτερα το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ να ξεπερνάει και το εμπόδιο του Πανθρακικιού επικρατώντας στην "Τούμπα" με 3-0 χάρη στα τέρματα των Μαλεζά, Σορλέν και Λίνο. Στο 1-1 έμειναν στο "Ανθή Καραγιάννη" Καβάλα και Άρης. Εκτός από τα σπουδαία ματς σε Καβάλα, Τούμπα και Αλκαζάρ στην αυλαία της αγωνιστικής καθοριστική είναι και η επόμενη μέρα. 
Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ σε αγώνα ζωής και θανάτου περιμένει τον Αστέρα Τρίπολης. Την ίδια ώρα, αμφίρροπα σε κάθε αποτέλεσμα είναι τα παιχνίδια σε Παγκρήτιο (Εργοτέλης-Ατρόμητος) και Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος-Σκόντα Ξάνθη).
Αμέσως μετά ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ματς στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό.
http://sport24.gr

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στη Bild

Κύριε Διευθυντά.
Όταν διαβάζετε την απάντησή μου θα βρίσκομαι σε μια χώρα διαφορετική από τη δική σας γεμάτη ήλιο και θάλασσα , στην Ελλάδα ,τη χώρα μου.
Εδώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να  δουλεύουν έως τα 67 .  Το παράπονό σας ότι σας έχουν κόψει από καιρό τον 14ο μισθό το μετέφερα στη κ. Μέρκελ από την οποία έχετε την πλήρη ηθική υποστήριξη για το θέμα.
Όπως καταλαβαίνετε με τόσα ελαιόδεντρα μας περισσεύει λάδι για λάδωμα στα νοσοκομεία .
Το θέμα με τις κόρες των στρατηγών ελπίζουμε σύντομα να λυθεί με την νέα εκπομπή που αρχίζει στον ALPHA: "Κόρες στρατηγών, μόνες ψάχνουν".
Για τους πρατηριούχος και τους ταρίφες  το θέμα το παλεύουμε .
Κύριε Διευθυντά.
Σήμερα βρίσκομαι στην χώρα μου που είναι γεμάτη από MERCEDES-AUDI-BMW και PORSCHE Cayenne ,από αυτή τη μικρή χώρα από το υστέρημά της πληρώνετε εσείς τα χρέη σας.
Ατυχήσατε με την αναφορά σας στον Όττο Ρεχάγκελ προφανώς δεν γνωρίζετε το τελευταίο αποτέλεσμα της Εθνικής μας με την Σενεγάλη. Πάντως αν λαχταράτε τον Όττο ,σας τον επιστρέφουμε πακέτο με τον Χαριστέα.
Επειδή αναζητήσατε την αλήθεια προσπάθησα να είμαι ειλικρινής.
Με εγκάρδιο χαιρετισμό.
Γεώργιος Παπανδρέου-Πρωθυπουργός
Υ.Γ Σας αποστέλλω την επιστολή χωρίς το γραμματόσημό  σας, γιατί εδώ "δεν υπάρχει σάλιο ". 
pelasgia

Από το Βερολίνο...


Μόνο έτσι θα σωθεί η Ελλάδα...

Βρέθηκε η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας...


Παπανδρέου : "Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμε»"

"Τα μέτρα που παίρνουμε είναι σίγουρα σκληρά και επώδυνα. Είναι, όμως, απολύτως αναγκαία. Αυτό το ξέρουν όλοι. Και το κατανοούν. Ακόμη κι αυτοί που διαφωνούν είμαι σίγουρος ότι είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητά τους. Η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν χειρότερη και από τον χειρότερο εφιάλτη μας.
http://www.xblog.gr/wp-content/uploads/2009/09/george-papandreoy-synenteuksi-typou.jpg
Κατανοώ τις ευαισθησίες και τις αντιδράσεις. Πιστεύω, όμως, ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι, ετούτη τη δύσκολη, την οριακή στιγμή για την οικονομία μας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πατρίδα και το έθνος. Εγώ και η κυβέρνησή μου το πράξαμε. Θέσαμε υπεράνω των πολιτικών, κομματικών και ιδεολογικών μας θέσεων το συμφέρον της χώρας και το μέλλον των πολιτών.

Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμε». Θα δώσω, θα δώσουμε όλο μας το είναι για να σώσουμε τον τόπο. Και θα τον σώσουμε. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό και θέλω να το πιστέψουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες.

Θα πολεμήσουμε με πάθος οποιονδήποτε αντιμάχεται την προσπάθεια της κυβέρνησης και του λαού μας να βάλει τάξη στην οικονομία. Και πρώτα απ’ όλους τους κερδοσκόπους. Δεν είναι μόνον άδικο, είναι και αντιδημοκρατικό, την ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, κάποια «παιδάκια» στη Νέα Υόρκη και αλλού, καθισμένα μπροστά σε κομπιούτερ, να την υπονομεύουν.

Δεν είναι ανεκτό, τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι κάνουν θυσίες, κάποιοι κερδοσκόποι να βγάζουν, σε μια μέρα, δισεκατομμύρια σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και της προσπάθειάς του να ξεπεράσει την οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

Θα σηκώσω τη σημαία εναντίον τους. Θα πρωτοστατήσω στην Ευρώπη να μπει φραγμός στα παιχνίδια τους. Η τιμωρία τους είναι υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνον δική μας.

Σίγουρα είναι δύσκολα. Θα στριμωχθούμε, θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο.

Σε τρία χρόνια θα έχουμε εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγχρονισμό και την πολιτική ανόρθωσή της. Θα έχουμε μπορέσει να φέρουμε εις πέρας τη σύγχρονη εκδοχή του ηράκλειου άθλου για την κόπρο του Αυγεία. Σε τρία χρόνια, ίσως και νωρίτερα, η Ελλάδα θα ’ναι μια άλλη χώρα. Μια χώρα αξιόπιστη, με κύρος και με ελπιδοφόρο το μέλλον για τους πολίτες της.

Το επόμενο στοίχημα είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Το βάρος της προσπάθειάς μας από ’δω και πέρα εκεί θα το ρίξουμε. Θα κάνουμε κάθε τι που απαιτείται για να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Όπως πάντα, όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα και το έθνος.

Στη μάχη που δίνουμε, μέριμνά μας είναι η προστασία των αδύναμων και η εμπέδωση κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης. Εκ παραλλήλου, σταθερός και αδιαπραγμάτευτος στόχος της πολιτικής μας είναι η ευνομία. Η ατιμωρησία τελείωσε. Να το καταλάβουν όλοι και ανάλογα να συμμορφωθούν.

Στον «πόλεμο» που διεξάγουμε, χρειάζεται να στρατευθούμε όλοι. Με όπλο τον νέο πατριωτισμό μπορούμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες περήφανους και ευημερούντες. "

Απο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, οι δηλώσεις που έκανε στον κόσμο του επενδυτή 
ostria-gr

Αξέχαστη η 3η Μάρτη: Τα "έπαιξε" όλη η Ελλάδα από τα μέτρα και τον "επαιξαν" όλοι οι Ελληνες με Τζούλια!

Πρωτοσέλιδο εφημερίδαςΠρωτοσέλιδο εφημερίδας

http://papatzides.blogspot.com