Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Νέα υπόσχεση για διοικήσεις εντός αυτής της εβδομάδας στο Νοσοκομείο

altΜέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει οριστεί η διοίκηση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αυτό δήλωσε το μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ, Έφη Χαλάτση, από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε.
Δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου όσο και στελέχη της Νομαρχιακής, είχαν δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως η διοίκηση του νοσοκομείου θα ανακοινωνόταν την εβδομάδα που μας πέρασε...
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει «κλειδώσει» το όνομα του Κ. Γρηγορόπουλου, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίστηκε εν πολλοίς στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου από τους συναδέλφους του ως... εν δυνάμει πρόεδρος.
Για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστήμονα μη Κερκυραίο που έχει υποβάλλει σχετικό βιογραφικό στο πλαίσιο του προγράμματος της «ανοικτής διακυβέρνησης» ενώ στο ΕΑΚΚ, πιθανότερος πρόεδρος της διοίκησής του φέρεται ο γυμναστής, προπονητής του Κερκυραϊκού, Παύλος Σκορδίλης.
Η Έφη Χαλάτση, στις δηλώσεις της, έβαλλε κατά των στελεχών της Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως οι διοικητές των οργανισμών που εποπτεύονται από το δημόσιο και παραιτήθηκαν, ευθύνονται απόλυτα για τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί αφού όφειλαν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την αντικατάστασή τους: «Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως το κράτος έχει συνέχεια. Εμείς αφήσαμε τις διοικήσεις στις θέσεις τους, τους στηρίξαμε σε ό,τι χρειάζονται και αν οι ίδιοι είχαν φροντίσει να λειτουργήσουν ως όφειλαν, σήμερα δεν θα υπήρχε ζήτημα. Θεωρούσαμε ότι έχουν τη συναίσθηση της ευθύνης για τη θέση στην οποία βρίσκονται. Αν δεν είχαν τη συναίσθηση της ευθύνης αυτής, παρότι εμείς δώσαμε στο λαό να καταλάβει που είχαν φέρει τη χώρα, η ευθύνη τους είναι πρόσθετη».
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις νέων διοικήσεων. Υποστήριξε: “Θελήσαμε να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα που συντελούν στην οικονομική κατάσταση του σήμερα. Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα είναι ο τρόπος που λειτουργεί το κράτος, το να αυξάνονται οι δαπάνες του».
http://www.corfupress.com