Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η πισίνα του διαβόλου...

02_waterfall1

Αν βρεθείτε ποτέ στη Ζιμπάμπουε, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την "πισίνα του διαβόλου" (Devil’s Pool). Πρόκειται για μια μικρή λιμνοθάλασσα, που περικλείεται από βράχους και βρίσκεται στην άκρη ενός από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους καταρράκτες του κόσμου. Τους καταρράκτες "Victoria Falls". Η "πισίνα" βρίσκεται σε ύψος 103 μέτρων και το σίγουρο είναι, ότι η θέα από εκεί ψηλά είναι μοναδική.

01_waterfall
03_waterfall
04_waterfall
06_waterfall
devils_pool8pghttp://www.psaxtiria.com
listonplace

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Δεν κάνω πίσω για το κοινωνικό πακέτο

Αδιαπραγμάτευτο χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το πρόγραμμα για τη στήριξη των εισοδημάτων και της ανάπτυξης, που αντιστοιχεί σε 2,5 δισ. ευρώ το 2010, παρά τις επιφυλάξεις που- σύμφωνα με πληροφορίες- διατύπωσε γι΄ αυτό ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια την περασμένη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο. Το υπουργικό γραφείο στον 6ο όροφο της οδού Νίκης, που μέχρι χθες ξεχείλιζε από κάθε λογής συνεργάτες υπουργών, είναι ακόμη σχεδόν άδειο καθώς- όπως φαίνεται - σκοπεύει να το στελεχώσει με τη βοήθεια του Διαδικτύου και με... οικονομία. Η βασική γραμμή του είναι ότι η οικονομία πρέπει να στηριχτεί και να μην επιτραπεί να παραταθεί η ύφεση, αλλά παράλληλα πρέπει να προχωρήσουν μια μεγάλης έκτασης δημοσιονομική εξυγίανση και σειρά διαρθρωτικών αλλαγών. Μεταξύ των άλλων:
● Η κυβέρνηση έχει σκοπό να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, μεταξύ των οποίων η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, με μια μεταβατική περίοδο.

● Η αύξηση των εσόδων θα προέλθει από μετατόπιση του φορολογικού βάρους στους έχοντες και κατέχοντες.

● Θα υπάρξουν περικοπές δαπανών στα περισσότερα υπουργεία.