Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Αυστραλία: Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια - "Mayday Project"

Η Αυστραλία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε όσους τουρίστες την επισκεφτούν από το εξωτερικό. Για να αντιμετωπιστεί η κρίση στον τουρισμό, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Mayday Project".
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό όσοι τουρίστες αποδεχθούν το δωρεάν (με επιστροφή) αεροπορικό εισιτήριο θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα δαπανήσουν κατά την παραμονή τους στην Αυστραλία τουλάχιστον πέντε χιλιάδες δολάρια (περίπου δυόμιση χιλιάδες ευρώ).
Ο Γκλέν Μίλεν, του οργανισμού "Independent Tourism Holdings" που είχε την ιδέα και την πρότεινε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δήλωσε: "Οι αφίξεις τουριστών στην Αυστραλία παρουσίασαν πέρσι μείωση 6.5% και φέτος αναμένουμε νέα μείωση. Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα". Ο ίδιος επαίνεσε τον Τουριστικό Οργανισμό Κουϊνσλάνδης που είχε την ιδέα να οργανώσει την καμπάνια για την "Καλύτερη Δουλειά στον Κόσμο".
"Η καμπάνια αυτή," είπε, " διαφήμισε παγκοσμίως την χώρα. Η διαφήμιση άξιζε τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δολάρια". Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει σύντομα πάνω στην πρόταση για δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε τουρίστες.
ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ,κ.ΜΙΚΑΛΕΦ,κ.ΒΟΣΔΟΥ,κ.ΜΠΡΕΤΑΝΕ,
κ.ΜΠΡΑΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΙΤΟ;;; ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ.
ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΟΙ.

Dolphin bubbles - Δαχτυλίδια Δελφινιών (SeaWorld Orlandos Dolphin Cove)

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Οι κατά καιρούς παρεμβάσεις του τοπικού Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Νομό της Κέρκυρας ξεκίνησαν, όπως είναι γνωστό, με την παρουσίαση στους βουλευτές και εκπροσώπους των ΟΤΑ - και υποστήριξη - της θέσης μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η θέση αυτή αποτέλεσε στη συνέχεια θέση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, η οποία προφανώς ανέμενε εναγωνίως απτά αποτελέσματα για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.
Αποδείχθηκε ότι είναι απαραίτητη η συνεννόηση και συνεργασία, ώστε με βάση τις υπάρχουσες επιστημονικές μελέτες να υπάρξει τήρηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση και σωστή λειτουργία του συστήματος που επιλέγεται, με δεδομένη φυσικά τη μέχρι σήμερα γενικότερη αρνητική πορεία. Τελευταία, είναι οδυνηρή η διαπίστωση της (αναμενόμενης) παρουσίας διαφόρων «σωτήρων» οι οποίοι εμφανίζονται κατά κανόνα σε όλες τις κοινωνικές κρίσεις δημιουργώντας ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην ήδη τραγική πραγματικότητα.
Έτσι, η παρούσα κατάσταση, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί, επιβάλει μια νέα παρέμβαση του ΤΕΕ, γιατί το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο μαθηματικά οδηγούμαστε, είναι σαφές ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από τη μεγάλη πλειοψηφία όσων διαχειρίζονται την κρίση, είτε ως πολιτικοί παράγοντες είτε ως φυσικά πρόσωπα που εκφράζουν κοινωνικές ομάδες.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΚ/ΤΕΕ ασχολήθηκε διεξοδικά, σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις της με το μεγάλο αυτό ζήτημα, με τη σημαντική παρουσία του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας, Δημάρχου του Δήμου Αγίου Γεωργίου και μέλους του Επιμελητηρίου, κ. Σπύρου Τριβυζά, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της για το συνολικό σχεδιασμό, που αφορά στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων της νήσου Κέρκυρας, τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάσθηκαν, το σύνολο των προτεινόμενων εγκαταστάσεων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, για όλες τις εκδοχές.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε και τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, προέκυψαν οι παρακάτω διαπιστώσεις και προτάσεις του Τμήματος:
1. Η σημερινή τραγική πραγματικότητα ήταν η αναμενόμενη κατάληξη μιας μακρόχρονης πορείας ανεύθυνων χειρισμών για τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός σχεδιασμού έργων, που κάτω από άλλες συνθήκες, θα αποτελούσε την προμετωπίδα για την προστασία του περιβάλλοντος και θα επέτρεπε στις κοινωνικές δυνάμεις να ασχοληθούν με τα άλλα σημαντικά ζητήματα του τόπου.
2. Προκύπτει ότι απαιτείται, λόγω του μεγέθους και της σοβαρότητας του έργου, ο έλεγχος κατά την υλοποίηση και λειτουργία του, να καλυφθεί όχι μόνο από την πολιτική εκπροσώπηση αλλά και από τεχνοκράτες, αξιοκρατικά επιλεγμένους.
3. Επιβάλλεται να τηρηθούν οι διαδικασίες, με κατάληξη σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που θα αφορούν στο ίδιο το έργο και στην προοπτική του, με ορίζοντα αρκετών χρόνων, ώστε όλοι ανεξαίρετα οι κάτοικοι αυτού του τόπου να απαλλαγούν από τις δικαιολογημένες ανησυχίες που τους διακατέχουν.
4. Οφείλεται να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών που θα επιβαρυνθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών.
5. Πρέπει να οριστικοποιηθεί η συμπλήρωση του υπάρχοντος περιφερειακού σχεδιασμού για τους χώρους υποδοχής των υπολειμμάτων, με ορίζοντα πέραν του χρόνου του φυσιολογικού κορεσμού αυτών που πρόκειται να υλοποιηθούν και να λειτουργήσουν.
6. Να επιδιωχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, βασισμένη στον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμό στο νησί και στην πραγματικότητα της διαχρονικής έλλειψής αντίστοιχου χωροταξικού, με τις απαράδεκτες επεκτάσεις των οικισμών, την εκτός σχεδίου δόμηση και την αυθαιρεσία.
7. Τέλος, επιβάλλεται ο συγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, στο σύνολό της, για την επιτάχυνση των διαδικασιών καθώς και η πολιτική βούληση για την υλοποίηση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων.

"This is our night" - Eurovision - Sakis Rouvas

The official video clip

Δήμος Κερκυραίων – Στο χείλος του γκρεμού!

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραιών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος. Αυτό όμως δεν ήταν κάτι άγνωστο. Απλά έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει πλέον ΄΄φως στο τούνελ΄΄.
Νέο δάνειο για την Λαϊκή Αγορά.
Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το κόστος της κατασκευής της Λαϊκής Αγοράς συνεχίζει να ανεβαίνει εδώ και τρία χρόνια, ίσως και τέσσερα. Δεν ενδιαφέρει τον Κερκυραίο Δημότη ο λόγος αλλά το αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών του Δήμου, τα τελευταία χρόνια, να τελειώσουν ένα έργο στην ώρα του και με τον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί. Και επειδή παρακολουθούμε χρόνια τα τεκταίνομενα στο Δήμο της Κέρκυρας, η παρούσα πλειοψηφία ήταν αυτή που διαμαρτύρονταν για την ευκολία που οι προηγούμενοι έπαιρναν δάνεια. Άραγε είχε δίκιο τότε ή τώρα.
Απλήρωτοι Εργαζόμενοι.
Συνεχίζεται και από την παρούσα Δημοτική Αρχή η απαράδεκτη ομηρία εργαζομένων που είναι απλήρωτοι για έξι μήνες. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν περάσει τα καλύτερα τους χρόνια, μερικοί πάνω από δέκα, αγωνιώντας για το αυτονόητο, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Αυτό που ζουν είναι ένας πραγματικός εφιάλτης και το αναφέρουμε με κάθε ειλικρίνεια καθώς υπήρξαμε συνάδελφοι στο παρελθόν.
ΕΤΕ – μια νέα ΑΝΕΔΚ γεννιέται.
Δεν θα αναφέρω πολλά. Όταν όμως μια νέα εταιρεία ιδρύεται με λογιστικό τρυκ τότε με λογιστικό τρυκ θα συνεχίσει, δημιουργώντας μια χειρότερη ΑΝΕΔΚ. Αν εξαιρέσει κάποιος τους μαθητευόμενους μάγους και τις πολιτικές φωτοβολίδες του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν και άλλοι που έχουν ζήσει από κοντά μια εταιρεία που από πρωτοπόρα στην Ελλάδα κατέληξε ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Η Κερκυραϊκή Αλεπού υπήρξε μάρτυρας όταν καλούσαν από την υπόλοιπη Ελλάδα και ζητούσαν το καταστατικό της ΑΝΕΔΚ.
Αποτέλεσμα.
Μια ολόκληρη γενιά θα χαθεί βλέποντας τον Δήμο Κερκυραίων να φυτοζωεί και τις υποσχέσεις να μένουν στα προγράμματα. Είναι κρίμα για μια σπουδαία πόλη να καταντάει έτσι. Είναι κρίμα για τους νέους της να την βλέπουν σε αυτά τα χάλια. Επειδή όμως υποσχεθήκαμε να λέμε αλήθειες, οφείλουμε να πούμε πως οι αμαρτίες σε βάρος της πόλης έχουν διάρκεια και ότι δεν φταίει η παρούσα Δημοτική Αρχή για όλα τα δεινά.
Φταίει γιατί τα επαναλαμβάνει.

“Κοιμήσου” Κέρκυρα “κοιμήσου” η Ιόνια οδός δεν ειναι δική σου!!!

Η Ιονια οδός εστριψε απο την θαλάσσια ακτογραμμή και μετετράπη σε Ηειρωτική οδός.Εδω που να γίνει σύσκεψη εδω κοιμούνται και ροχαλίζουν.Μια οδός που θα αλλαζε την επικοινωνία με την Κέρκυρα την αφησαν και αποφασίζουν στην Ηπειρο γ αυτήν.Μάλιστα εγινε προχθές σύσκεψη στην Ηπειρο με την συμμετοχή των Δήμων Άνω Καλαμά, Ζίτσας, Ευρυμενών, Πασσαρώνος και Μπιζανίου για το θέμα της Ιονίας Οδού (τμήμα από κόμβο Εγνατίας έως Κακαβιά) απο την οποία προέκυψε ομόφωνα ότι: 1. Η Ιονία Οδός είναι σημαντικότατο έργο υποδομής που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του Νομού.2. Οι Δήμοι των είναι υπέρ της «Ορεινής χάραξης» επειδή με αυτή ελαχιστοποιούνται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα σε οικισμούς κλπ, αλλά ταυτόχρονα αυτή συμβάλει περισσότερο στην ανάπτυξη των Δήμων μας. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν οι σχετικές ενστάσεις στην ΜΠΕ της «πεδινής χάραξης».3. Είναι σε εξέλιξη με πλήρη κοινωνική συναίνεση, σχετική προμελέτη της «ορεινής χάραξης», που θα παρουσιασθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ζητούμε από τις τοπικές πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρότασή μας για «ορεινή χάραξη».

ΚΑΤΑ ΤΟΝ Τ.ΜΠΡΑΜΟ ΑΡΚΕΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ

Απαισιοδοξία απο τις ως ενδείξεις, για την κίνηση τόσο από τις μαθητικές εκδρομές, όσο και ενόψει του Πάσχα εκφράζει η Ενωση Ξενοδόχων. Ο πρόεδρος της Ενωσης Τ. Μπράμος δηλώνει ότι ένας αριθμός ξενοδοχείων δεν πρόκειται να ανοίξει για τις ημέρες του Πάσχα.
ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ κ.ΜΠΡΑΜΟ;;; ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

ΔΑΚ - Μ / ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ

Μετά την ολομέλεια της ΔΑΚ-Μ στις 8/3/2009 κατέληξαν στο ότι, η παράταξη θα διεκδικήσει την Δημοτική εξουσία στις επόμενες δημοτικές εκλογές συνεργαζόμενη με όσους καθαρά πλέον έχουν αντιληφθεί ότι ο δήμος για μας αποτελεί βήμα αγώνα σύγκρουσης-ρήξης και ανατροπή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Αυτό που δεν μας είπαν ακόμα είναι με ποιόν υποψήφιο;;; Ξανά με τον κ.Αρμενιάκο ή ίσως συνεργαζόμενοι με δημοτικό σύμβουλο ο οποίος έχει ξεκινήσει και αλωνίζει τα πάνω χωριά;;;

Θα επανέλθουμε...

Γ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ: «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ»

Για πολιτική σκευωρία έκανε λόγο ο πρώην νομάρχης Γιώργος Μαχειμάρης, απαντώντας στην δίωξη που υφίσταται για τη διαχείριση 1,5 εκ. ευρώ επί θητείας του για τον οργανισμό παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο, στρέφοντας τα πυρά στο γ.γ. της Περιφέρειας Σ. Βόσδου, στο Νομάρχη Στ. Πουλημένο και σε πρώην νομαρχιακούς συμβούλους της δικής του παράταξης από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ. Έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας ότι από τη διαχείριση που άσκησε δεν λείπει ούτε ένα ευρώ και πως τα παραστατικά τα έχει δώσει στη διάθεση της Νομαρχίας η οποία όμως τα απέκρυψε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Επικαλέστηκε ελέγχους της ΣΔΟΕ και της Διεύθυνσης Οικονομικών της Ν.Α. υποστηρίζοντας ότι βεβαιώνουν πως όλα τα ποσά που είχαν δηλωθεί είχαν εκταμιευθεί για τις ανάγκες του οργανισμού και ο εξοπλισμός που αγοράστηκε χρησιμοποιείται σήμερα για τον ίδιο σκοπό από το νέο οργανισμό οδοποιίας.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΛΕΤΟ

Επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Βάσκος τεχνικός έκανε πίσω με εντολή του Σωκράτη Κόκκαλη και μπορεί να έδωσε άφεση αμαρτιών στον Λέτο, όμως το γυαλί έχει ραγίσει σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο Λέτο ζήτησε χθες συγγνώμη μέσω του επίσημου site του Ολυμπιακού, όμως ο ο Βαλβέρδε γνωρίζει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει νέα προβλήματα στη συμπεριφορά του.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ

Την 1η Ιουνίου του 2006, η Ειρήνη Κοκκινάκη με τον Fabian Quiblier ξεκίνησαν για να φτάσουν με τα ποδήλατά τους ως την Ινδία. Ένα ταξίδι που πίστευαν ότι θα διαρκούσε έξι μήνες, όμως η περιπέτειά τους κράτησε τελικά δυόμισυ χρόνια φτάνοντας ως την Αυστραλία. Ξεκινώντας από Κρήτη πέρασαν απέναντι στις ακτές της Μικράς Ασίας και διασχίζοντας την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος, την Μαλαισία, την Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Ινδονησία, έφτασαν ως την Αυστραλία.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ

Με χαμόγελα συνοδεύθηκε η επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εννιά ακριβώς μήνες μετά την κρίση στις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Στη διάρκεια της μίας ώρας συνάντησης που είχαν χθες νωρίς το απόγευμα στη Βουλή, ο νυν και ο τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες διαφωνίες είχαν, μπροστά στην κοινή επιδίωξη που είναι να φύγει από την εξουσία η κυβέρνηση Καραμανλή. Και ο Γιώργος Παπανδρέου άκουσε στη συνέχεια με προφανή ικανοποίηση, τον πρώην πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας», που είναι «αντιγραφή» της γνωστής αναφοράς του κ. Παπανδρέου στην παραλλαγή τού «εκλογές τώρα».

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Νεκρή νεαρή υπάλληλος από τα πυρά ληστών στον Βύρωνα

Νεκρή από τα πυρά ληστών έπεσε γυναίκα υπάλληλος σε κατάστημα «Γερμανός» στο Βύρωνα, στην οδό Κύπρου, αρ. 102. Η άτυχη κοπέλα δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος και διακομίστηκε στο «Λαϊκό Νοσοκομείο», όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. Η ιατροδικαστική και η βαλλιστική έρευνα αναμένεται να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου της 32χρονης Αθανασίας Γκίνη, η οποία σκοτώθηκε χθες στο κατάστημα όπου εργαζόταν από διασταυρούμενα πυρά ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών κακοποιών. Η Αθανασία (Νάνσυ) Γκίνη είναι ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του μέσα σε μία εβδομάδα, στη διάρκεια ληστείας, μετά τον 36χρονο αστυνομικό Μιχάλη Σπανουδάκη που δολοφονήθηκε από ληστή στη Νίκαια. Με το χθεσινό μακελειό στον Βύρωνα προστέθηκε ένας ακόμη κρίκος στη μακριά αλυσίδα της εγκληματικότητας, με τους πολίτες να βρίσκονται ταυτόχρονα στο έλεος των αδίστακτων κακοποιών και της αναποτελεσματικότητας της Αστυνομίας.