Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Δήμος Κερκυραίων – Στο χείλος του γκρεμού!

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραιών επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος. Αυτό όμως δεν ήταν κάτι άγνωστο. Απλά έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει πλέον ΄΄φως στο τούνελ΄΄.
Νέο δάνειο για την Λαϊκή Αγορά.
Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το κόστος της κατασκευής της Λαϊκής Αγοράς συνεχίζει να ανεβαίνει εδώ και τρία χρόνια, ίσως και τέσσερα. Δεν ενδιαφέρει τον Κερκυραίο Δημότη ο λόγος αλλά το αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών του Δήμου, τα τελευταία χρόνια, να τελειώσουν ένα έργο στην ώρα του και με τον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί. Και επειδή παρακολουθούμε χρόνια τα τεκταίνομενα στο Δήμο της Κέρκυρας, η παρούσα πλειοψηφία ήταν αυτή που διαμαρτύρονταν για την ευκολία που οι προηγούμενοι έπαιρναν δάνεια. Άραγε είχε δίκιο τότε ή τώρα.
Απλήρωτοι Εργαζόμενοι.
Συνεχίζεται και από την παρούσα Δημοτική Αρχή η απαράδεκτη ομηρία εργαζομένων που είναι απλήρωτοι για έξι μήνες. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν περάσει τα καλύτερα τους χρόνια, μερικοί πάνω από δέκα, αγωνιώντας για το αυτονόητο, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Αυτό που ζουν είναι ένας πραγματικός εφιάλτης και το αναφέρουμε με κάθε ειλικρίνεια καθώς υπήρξαμε συνάδελφοι στο παρελθόν.
ΕΤΕ – μια νέα ΑΝΕΔΚ γεννιέται.
Δεν θα αναφέρω πολλά. Όταν όμως μια νέα εταιρεία ιδρύεται με λογιστικό τρυκ τότε με λογιστικό τρυκ θα συνεχίσει, δημιουργώντας μια χειρότερη ΑΝΕΔΚ. Αν εξαιρέσει κάποιος τους μαθητευόμενους μάγους και τις πολιτικές φωτοβολίδες του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν και άλλοι που έχουν ζήσει από κοντά μια εταιρεία που από πρωτοπόρα στην Ελλάδα κατέληξε ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Η Κερκυραϊκή Αλεπού υπήρξε μάρτυρας όταν καλούσαν από την υπόλοιπη Ελλάδα και ζητούσαν το καταστατικό της ΑΝΕΔΚ.
Αποτέλεσμα.
Μια ολόκληρη γενιά θα χαθεί βλέποντας τον Δήμο Κερκυραίων να φυτοζωεί και τις υποσχέσεις να μένουν στα προγράμματα. Είναι κρίμα για μια σπουδαία πόλη να καταντάει έτσι. Είναι κρίμα για τους νέους της να την βλέπουν σε αυτά τα χάλια. Επειδή όμως υποσχεθήκαμε να λέμε αλήθειες, οφείλουμε να πούμε πως οι αμαρτίες σε βάρος της πόλης έχουν διάρκεια και ότι δεν φταίει η παρούσα Δημοτική Αρχή για όλα τα δεινά.
Φταίει γιατί τα επαναλαμβάνει.