Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Binyam Mohamed: Ο πρώτος κρατούμενος του Guantánamo που ελευθερώνεται μετά την εκλογή Obama

Απελευθερώθηκε χθες έπειτα από 4 χρόνια κράτησης στο Γκουαντάναμο ένας 30χρονος άνδρας, κάτοικος Βρετανίας- ο πρώτος κρατούμενος αυτών των στρατιωτικών φυλακών που αποφυλακίζεται μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία. Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «μεσαιωνικά βασανιστήρια» στα οποία τον υπέβαλλαν σε συνεργασία με τη Βρετανία.

Turkish Airlines: Εννιά οι νεκροί της συντριβής του αεροσκάφους στο Άμστερνταμ

Εννιά άτομα μέχρι τώρα έχουν χάσει την ζωή της, όταν αεροπλάνο των Tουρκικών Aερογραμμών κατέπεσε στο Άμστερνταμ λίγο πριν την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο Σκίπολ. Τουλάχιστον 50 επιβάτες είναι τραυματισμένοι, από τους οποίους 25 σοβαρά.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ

Από τα άκρα κυρίως θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να χτυπήσει τη Σεντ Ετιέν με τους Πάντο, Τοροσίδη (δεξιά), Λεονάρντο, Λέτο (αριστερά), όπως δοκίμασε χθες ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βαλβέρδε θα ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και ό,τι βγει. Ο 45χρονος τεχνικός επιθυμεί οι ποδοσφαιριστές του να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τους «στεφανουά», με στόχο να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό αύριο στο «Ζοφρουά Γκισάρ» (21.55) στον αγώνα ρεβάνς στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Άγνωστος πέταξε χειροβομβίδα, λίγο πριν τις 11.00 χθες το βράδυ, στο στέκι μεταναστών που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια.

Την ώρα εκείνη στο στέκι βρίσκονταν πολλά άτομα, γιατί συνεδρίαζε ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, αλλά και στα υπόλοιπα γραφεία υπήρχε κόσμος. Η χειροβομβίδα χτύπησε στο παράθυρο, αλλά δεν πέρασε στο εσωτερικό του δωματίου, καθώς υπήρχαν διπλά τζάμια. Έσπασε μόνο το εξωτερικό τζάμι, έπεσε στο πεζοδρόμιο όπου και εξερράγη.

Turkish Airlines: Boeing 737 ΣΥΝΕΤΡΙΒΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ AMSTERDAM!!!

Αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών συνετρίβη, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροπλάνο επέβαιναν 135 άνθρωποι. Όπως μεταδίδει το CNN Turk, από τη συντριβή τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και 20 έχουν τραυματιστεί. Το αεροπλάνο- τύπου Boeing 737-800 χωρίστηκε σε τρία τμήματα καθώς προσέκρουσε στο έδαφος ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί.

EUROVISION: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΣΤΟ ΟΛΑ 9!!!!

Έβαλε ένα τραγούδι από το Bollywood και το παραποίησε δίνοντας μας την εντύπωση ότι η μουσική μοιάζει με του Ρουβά και είναι κλεμμένο! Σίγουρα θα γίνει ένας χαμός στα μεσημεριανά σήμερα. Απο την ταινία του Bollywood επιστημονικής φαντασίας Love Story 2050 ήταν το video clip που είδαμε να παρουσιάζει ο Θέμος. Η μουσική όμως δεν έχει καμία σχέση με το This is our night - Το τραγούδι λέγεται "Milo Na Milo".

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΡΣΑ ΣΤΟ "ΟΛΑ" ΑΠΟ krogias:



ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ:

ΚΛΟΠΕΣ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ!!!

Τρόμο στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί μπαράζ διαρρήξεων, κατά τον τελευταίο μήνα, σε σπίτια αστυνομικών στην Αθήνα, με μοναδική λεία το υπηρεσιακό τους όπλο. Την υπόθεση ερευνά με άκρα μυστικότητα η Αντιτρομοκρατική.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία - 4/3/2009


Ημερομηνία: 4 Μαρτίου 2009
Ώρα: Από τις 7 το πρωί και για όσο χρειαστεί
Τόπος: έξω από το Υπουργείο Υγείας
Τρόπος: Με αντίσκηνα, καρέκλες, φαγητό, μουσική, πανό, τηλεβόες και ό,τι άλλο σκεφτεί το κάθε σωματείο εργαζομένων, ο κάθε εργαζόμενος...

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Παραμένει για Τρίτη μέρα κλειστό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την απεργία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών να εμμένει στο αίτημα της και αστυνόμευση και μέτραν κατά τις λαθρομετανάστευσης τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στα λιμάνια.

Συνελήφθη ύποπτος για την απόπειρα κατά της Κούνεβα

Ως ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση με βιτριόλι εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα συνελήφθη από την Ασφάλεια Αθηνών ένας 48χρονος Αλβανός, πρώην εργαζόμενος σε εταιρεία καθαρισμού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/02

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Προς : Μέλη ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ Ν.Ε.
Καλείστε σε συνεδρίαση την Πέμπτη 26/2/2009, ώρα 8 μ.μ. στα Γραφεία της Οργάνωσης με θέματα:
• Ενημέρωση (Γραμματέας)
• Οικονομικά Ν.Ε.
• Μελέτη Οχλουσών Χρήσεων (Εισηγητής: Κουλουρίδης)
• Οργανωτικός σχεδιασμός Ν.Ε. και Τ.Ο.
• Πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας (Εισηγητές: Υπεύθυνοι Τομέων)
• Θέματα που μέλη της διευρυμένης Ν.Ε. θεωρούν σημαντικά για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Μαύρη τρύπα 37 δισ. ευρώ στα Ταμεία

Τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της αδυναμίας ελέγχου των δαπανών, παρουσιάζουν μεγάλη επιδείνωση μέσα στην τελευταία πενταετία με αύξηση στα ελλείμματα έως και 1.614% (ΟΑΕΕ), στην εισφοροδιαφυγή κατά 180% (στα 7 δισ. ευρώ, από 2,5 δισ.), στις οφειλές του Δημοσίου κατά 307% (στα 11 δισ. ευρώ, από 2,7 δισ.), στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη κατά 120% (στα 3,85 δισ. ευρώ, από 1,75 δισ.). Η περιουσία των Ταμείων εμφανίζει μέση ετήσια αύξηση μόλις 1,1% ενώ έχουν χαθεί 6 δισ. ευρώ στο Χρηματιστήριο.

410 παράνομες χωματερές εξακολουθούν να λειτουργούν σε όλη τη χώρα

Με ρυθμούς... χελώνας η κατασκευή νέων ΧΥΤΑ

Μόλις οι μισοί οργανωμένοι χώροι διάθεσης απορριμμάτων, που προβλέπει ο σχεδιασμός για όλη τη χώρα, έχουν τεθεί σε λειτουργία. Σημαντικός αριθμός ανεξέλεγκτων χωματερών έκλεισε τα τελευταία χρόνια _από τις 3.035 έχουν μείνει 410_ μπροστά και στον κίνδυνο επιβολής προστίμων από την Ε.Ε. Ωστόσο, σε ποσοστό 47% οι νέοι ΧΥΤΑ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της μελέτης και της κατασκευής, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, για τέσσερις ΧΥΤΑ _σε Φωκίδα, Φθιώτιδα, Τήνο και Νότια Εύβοια_ δεν υπάρχει καμία πρόοδος.
«Αγκάθι» εξακολουθεί να αποτελεί η περίπτωση της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, παρουσιάζει τη μικρότερη πρόοδο στο κλείσιμο ανεξέλεγκτων χωματερών.
Ειδικότερα, από τους 33 χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που διέθετε η Αττική εξακολουθούν να λειτουργούν 16, ενώ σε άλλες περιφέρειες με πολύ μεγαλύτερο αριθμό ΧΑΔΑ έχουν κατορθώσει να μείνουν ελάχιστοι _για παράδειγμα στην Κεντρική Μακεδονία από 542 ανεξέλεγκτες χωματερές λειτουργούν ακόμη 62, στην Θεσσαλία από 482 τέτοιους χώρους έχουν μείνει 3 και στη Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει πλέον κανένας από τους 207 ΧΑΔΑ.
«Η βόμβα των ανεξέλεγκτων χωματερών απενεργοποιήθηκε» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος. Σχολιάζοντας την πορεία των έργων στην Αττική, περιορίστηκε να αναφέρει πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης των ολοκληρωμένων μονάδων διαχείρισης.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις από Κερατέα και Γραμματικό σχετικά με τη δημιουργία ΧΥΤΑ στις περιοχές τους, ο υφυπουργός δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει «απεμπλοκή του θέματος των σκουπιδιών από πολιτικούς λαϊκισμούς και τοπικιστικούς ανταγωνισμούς».
Σχετικά με την πορεία των έργων για τη δημιουργία μονάδων που θα επιτρέψουν τη μετατροπή των ΧΥΤΑ σε χώρους διάθεσης μόνον υπολλειμμάτων (ΧΥΤΥ) _όπως επιτάσσουν και οι κονοτικές Οδηγίες_ λειτουργούν 3 εργαστάσια και θα έχουν ολοκληρωθεί άλλα δύο έως τον Απρίλιο, ενώ στη διαδικασία μελετών βρίσκονται άλλες 17 μονάδες επεξεργασίας.

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για συζήτηση στη Βουλή για την Δημόσια Ασφάλεια

Την διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτησης στην Βουλή για τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια του πολίτη προτείνει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προκειμένου να καταλογισθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την διάλυση των μηχανισμών αστυνόμευσης και το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. «Η ανομία τροφοδοτείται από την ατιμωρησία, την κομματική αναξιοκρατία και τις κομματικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη» επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η διάλυση του κράτους πήρε χαρακτηριστικά γελοιοποίησης με την κινηματογραφικού τύπου απόδραση με ελικόπτερο από τις φύλακες του Κορυδαλλού» αναφέρει ο Γ. Α. Παπανδρέου και προσθέτει ότι «αναβιώνουν και πολλαπλασιάζοντας τρομοκρατικές πρακτικές τις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία είχε καταφέρει να θέσει τέλος».