Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

Η αρχή του τέλους!!!!

Κλίμα πανικού επικρατεί στις τάξεις της Ν.Δ. της Κέρκυρας μετά και την συντριπτική ,υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αναμέτρηση, των δύο συγκεντρώσεων!Φωνές και αλληλοκατηγορίες στη Νομαρχία.........
Πανικός και γκρίνια στην Περιφέρεια...........
Αμηχανία στη ΝΟΔΕ, ....ετοιμάζουν αλλαγές............... κάποιοι έχουν τις βαλίτσες έτοιμες...........
Απογοήτευση των πολιτών, που τους εμπιστεύτηκαν τα όνειρά τους, παλαιότερα........
Οι δε γαλάζιοι δήμαρχοι ήδη αναφέρουν την ακομμάτιστη και ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση.........
Το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας τόλμησε και μετρήθηκε τη στιγμή που η τοπική Ν.Δ. μετανιώνει για την επιλογή του δημοτικού θεάτρου, που την απογύμνωσε...........
Με ποδοσφαιρικούς όρους αν έβαζες όλους τους δεξιούς της κεντρικής ομιλίας σε ένα γήπεδο θα γέμιζαν την μικρή περιοχή!!!!!Αύριο το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας θα καταφέρει μια συντριπτική νίκη έναντι της συντηρητικής τρόικας του νησιού.Αυτό είναι βέβαιο!!!
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ, με τις δυναμικές οργανώσεις του σε ολόκληρο το νησί, βγήκε στον κόσμο και τον έπεισε.Οι υπουργοί, τα εγκαίνια σε οικοδομές και οι ψεύτικες υποσχέσεις, μετά από 5 χρόνια απραξίας, εξόργισαν τους Κερκυραίους και θα φανεί αύριο.
Τέλος για αυτούς που θέλουν να στοιχηματίσουν:
Η Κερκυραϊκή Αλεπού προτείνει:Ντόρα αντί για Σαμαρά για την Κυριακή βράδυ!για πιο πριν..... έχει νικήσει ήδη ο λαός!!!!!!!!

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΣΗ...'Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ...;

Από στιγμή σε στιγμή θα έχουμε τρελά γλέντια, αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη εκτός Ελλάδας… Κι εκεί που κατάφεραν οι άνθρωποι της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων… να μας πείσουν ότι ο πρώην Υπουργός κ. Παυλίδης θεωρείται αθώος, άκουσον-άκουσον, ξεπρόβαλε ακόμα ένα φαινόμενο το οποίο «κατοικούσε» καθημερινά, κατά τα τελευταία έτη, γύρω μας…
Πρόκειται, φυσικά, για το Χριστοφορακο-Καραβελακικό το οποίο σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση SIEMENS. Όσον αφορά τον κ. Χριστοφοράκο, ήδη έχουμε πληροφορηθεί σε μεγάλο βαθμό για το ρόλο που διαδραμάτισε και πρόκειται να διαδραματίσει στις εναπομείναντες διαδικασίες της υπόθεσης SIEMENS, αν φυσικά και πάλι οι κ.κ. της κυβέρνησης θεωρούν ότι υφίστανται ανάλογες …
Είναι ο άνθρωπος που θα επικαθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο SIEMENS. Βέβαια, το σκηνικό είχε ξεκινήσει να αλλάζει από τη στιγμή όπου προανακριτική διαδικασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2008, καταθέσεις χρηματιστών και επιχειρηματιών αλλά και οι σχετικές αναφορές Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ οδήγησαν στο ακόλουθο συμπέρασμα: η διακίνηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής πολυεθνικής καταλήγουν στον ίδιο τον κ. Χριστοφοράκο.
Η εξέλιξη αυτή έθεσε εκ των πραγμάτων τον κ. Χριστοφοράκο πρωταγωνιστή που μπορεί να οδηγήσει -ως ήρωας αρχαιοελληνικής τραγωδίας- στην κάθαρση ή τη συγκάλυψη. Αρκετοί, βεβαίως, διερωτώνται γιατί ο εισαγγελέας δεν άσκησε και δίωξη για απιστία - κατά το πρότυπο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στη Γερμανία για τα στελέχη της SIEMENS. Δεδομένου ότι και η ελληνική SIEMENS έχει ζημιωθεί. Πιθανώς αυτό να γίνει στο επόμενο στάδιο. Ένα είναι βέβαιο, πάντως. Ο κ. Χριστοφοράκος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και εν κατακλείδι, ποινές. «Θα άρει το σταυρό του μαρτυρίου για όλους τους αποδέκτες του μαύρου χρήματος;» ιδού το ερώτημα… Η απάντηση έχει δοθεί εδώ και αρκετές ημέρες από τον ίδιο…a la γερμανικά…Ας «τρέξει» η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη να τον βρει…
Δεύτερος «πυλώνας» για το προαναφερθέν φαινόμενο ο κ. Καραβέλας. Όλοι οι συγγενείς πρώτου βαθμού, σχεδόν, έχουν συλληφθεί εκτός από τον ίδιο. Και για ανέκδοτο αποτυχημένο θα ήταν και πάλι…
Δραματική πλέον η τροπή της προσπάθειας δικαιοσύνης - κυβέρνησης να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις αποδράσεις στην υπόθεση SIEMENS. Η γυναίκα και η 25χρονη κόρη του κ. Καραβέλα προφυλακίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα της 3ης Ιουνίου. Ελεύθερες οι δύο άλλες κόρες, αν καταβάλλουν 1 εκατ. ευρώ η κάθε μια!!!
Οι δύο μικρότερες κόρες πρέπει να καταβάλλουν το υπέρογκο ποσό έως τις 8 Ιουνίου. Απαγορεύτηκε επίσης η έξοδός τους από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωμένες να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέα την κυρία Καραβέλα επειδή είχε περισσότερους κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγο της!!! Δεν είναι καθόλου σαφές γιατί προφυλακίστηκε η μία από τις 3 κόρες και μάλιστα η μεγαλύτερη. Στις απολογίες τους είχαν από κοινού υποστηρίξει ότι δεν ήξεραν τίποτα για την προέλευση των χρημάτων καθώς ο πατέρας τους άνοιξε κοινούς λογαριασμούς με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας το 2002 - 2003, όταν υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί και για τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Καραβέλα είναι άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιλογή της μητέρας και της μεγαλύτερης κόρης ενισχύει την υπόθεση ότι πρόκειται για την εφαρμογή στην πράξη της θεωρίας της οικογενειακής ευθύνης που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές της ανθρωπότητας και της ελληνικής ιστορίας.
Αν δεν κάνω λάθος έχουμε ευρωεκλογές την Κυριακή… Θα σας το θυμίσουν οι «παπαγάλοι»…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ι.Π.
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr

Δεν αφήνεις άλλους να αποφασίσουν για εσένα!!!

Την Κυριακή στις 7πμ., ανοίγουν οι κάλπες και παραμένουν ανοικτές ως τις 7μμ. Στις 7 Ιουνίου, με την συμμετοχή σου παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Δεν αφήνεις άλλους να αποφασίσουν για εσένα! Σε 36 ώρες. Αυτές οι ώρες είναι κρίσιμες. Μπορείς να κάνεις την διαφορά. Όλοι μαζί, μπορούμε.


Μάθε που ψηφίζεις.

οήθησε και άλλους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet να βρουν πού ψηφίζουν! Τηλεφώνησε στους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους φίλους σου και ρώτησέ τους αν σκοπεύουν να ψηφίσουν. Εξήγησέ τους ότι η αποχή είναι ψήφος ανοχής στην σημερινή κατάσταση.


Δες τα προεκλογικά video του ΠΑΣΟΚ και στείλε αυτό που νομίζεις πιο πετυχημένο στους γνωστούς σου. Προώθησε αυτό σε όποιον θεωρείς ότι θα έπρεπε να το διαβάσει.

Διάβασε ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Eίναι πλέον αργά...

ΝΤΡΟΠΗ !!! Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ κ.ΝΟΜΑΡΧΗ "Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΑΥΤΗΣ ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΝΟΨΗ ΕΥΡΩΚΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ" ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΙΧΤΕΙ ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΤΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ, ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΛΠΙΖΕΤΕ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΠΟΧΗ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣΕΤΕ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 3 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΔΕΝΔΙΑΣ) ΘΑ ΑΦΗΝΑΤΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΔΕΙΑΝΕΣ. ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΟΙ...
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΛΑΡΟ. ΧΑΛΑΡΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 11 ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΙΟΥ - ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ... ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ 400 ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΧΕΙΡΗ. ΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.200 ΑΤΟΜΑ - ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΝΕΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΒΑΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ Ο κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΓΙΟ - ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ! ! !
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 11 ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ... ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!

Ιδού η απορία...

Τους μαυρίζουμε ή μαυρίζουμε;;

Το βούλιαξε το Ηράκλειο ο Γιώργος!

Η G700 ψηφίζει ...

Βρισκόμαστε δυο μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Όσο και αν η επικαιρότητα παίζει τα δικά της εφήμερα παιχνίδια, διαμορφώνοντας συνθήκες οξείας πόλωσης και αγανάκτησης στο εκλογικό σώμα με αφορμή υποθέσεις του παρελθόντος, την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για τους βουλευτές και τα κόμματα που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Προφανώς, κι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, το ΕΚ δεν αποτελεί ούτε σέξυ θέμα ενασχόλησης, ούτε trendy επιλογή. Παντού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η ατζέντα των ευρωεκλογών έχει εγκλωβιστεί στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Στην Αγγλία καταποντίζονται οι Εργατικοί του Gordon Brown, στην Ιταλία διεξάγεται δημοψήφισμα για τα καμώματα του ανεκδιήγητου Καβαλιέρε, στην Ισπανία κρίνεται η δυνατότητα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση Θαπατέρο δεδομένου ότι ο αποπληθωρισμός καλπάζει και η ανεργία έχει εκτοξευτεί στο 17,5%.Αναπόφευκτα, η ευρω-ψήφος αποτελεί μήνυμα προς τους πολιτικούς φορείς εντός συνόρων. Δεν παύει όμως να είναι ψήφος μεγάλης ευρωπαϊκής σημασίας. Το ΕΚ είναι το όργανο που συναποφασίζει με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 80% των αποφάσεων που αφορούν στην οικονομική και όχι μόνο καθημερινότητά μας. Απασχόληση, μετανάστευση, δικαιώματα στο διαδίκτυο, περιβάλλον είναι μόνο μερικά από τα πεδία στα οποία το Ευρωκοινοβούλιο έχει λόγο.Για όλους αυτούς τους λόγους, ευρωπαϊκούς και εθνικούς, την Κυριακή η G700 ψηφίζει. Δεν πάει «παραλία», δεν οχυρώνεται πίσω από το αδιέξοδο «όχι σε όλους» ούτε κρύβεται πίσω από απολίτικες επιλογές. Δεν μένει στην απέξω εκχωρώντας το δικαίωμα της επιλογής σε τρίτους. Αν πιστεύαμε ότι δεν υπάρχουν επιλογές θα είχαμε κατέλθει οι ίδιοι στην εκλογική διαδικασία. Θα ήμαστε κόμμα και όχι οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.
Έχουμε και λέμε.
Καταρχάς, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που φόρτωσε τους νέους και τις μελλοντικές γενιές με δυσβάσταχτα χρέη (+62δις ευρώ αυξήθηκε το χρέος της γενικής κυβέρνησης), εκχώρησε τις οικονομικές αποφάσεις στους διεθνείς μας πιστωτές (επιβολή υψηλών επιτοκίων και όρων) και έθεσε την Ελλάδα στο περιθώριο της ευρωζώνης (2η επιτήρηση), καθιστώντας μας ξανά το «μαύρο πρόβατο» της ευρωπαϊκής οικογένειας ή στην καλύτερη περίπτωση αναξιόπιστο εταίρο.
Δεύτερον, καταψηφίζουμε τον μικρό δικομματισμό των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελούν αμφότεροι αντι-ευρωπαϊκές επιλογές, οι οποίες αντλούν δύναμη και εκλογική πελατεία, βάλλοντας μέρα νύχτα εναντίον της Ευρώπης. Το μεν ΚΚΕ το κάνει απροκάλυπτα. Από τη μία αποδομεί καθημερινά την ΕΕ και τις επιλογές της, από την άλλη προτάσσει ως πρότυπο έναν φονταμενταλιστικό μαρξισμό, ο οποίος έχει οδηγήσει τον Περισσό στο ολίσθημα να λειτουργεί ως απολογητής ακόμα και της σταλινικής περιόδου. Ο δε επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο αρχικά υπήρξε προσέγγιση και συνεργασία σε δυο τρία θέματα (πχ συνεργασία με την Ανοιχτή Πολή για τη μεταμεσονύχτια λειτουργία του ΜΕΤΡΟ), αλλά και ανταλλαγή απόψεων (ομιλία στο Χολαργό για το Πρεκαριάτο), έχει επιλέξει ως πολιτικό εκπρόσωπο της γενιάς των 700 ευρώ, μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος (ΚΟΕ), μιας οργάνωσης κουκουεδίστικων ιδεολογικών αποχρώσεων και πολιτικών αντιλήψεων που μέχρι σήμερα αντιτάσσεται με δογματισμό και μένος στην ΕΕ.Η θετική μας ψήφος πηγαίνει σε δυνάμεις με φιλοευρωπαϊκή αντίληψη και ενδιαφέρον για το Διαγενεακό Ζήτημα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη εμφορείται από διάθεση σύγκρουσης με το υπάρχον πολιτικό σύστημα του μεγάλου και μικρού δικομματισμού, αλλά και επιθυμία εκπροσώπησης καινοτόμων μεταρρυθμιστικών ιδεών στο ΕΚ (πχ πράσινο new deal). Οικολόγοι-Πράσινοι και Φιλελεύθερη Συμμαχία πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.
Για τους οπαδούς της real politik όμως υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ότι οι ευρωβουλευτές του μπορούν στο πλαίσιο του PES να κινητοποιήσουν ευρύτερες δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα θέματα που αφορούν στη γενιά των 700 ευρώ (εργασιακό, οικολογικό, ασφαλιστικό). Να βάλουν έτσι το Πρεκαριάτο, το ζήτημα των νέων επισφαλών εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής στασιμότητας και της γενεακής αδικίας, στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας. Ήδη, στην παρελθούσα ευρωκοινοβουλευτική περίοδο έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Τουλάχιστον σε επίπεδο διαλόγου και συμβολισμών. Την επόμενη περίοδο πρέπει οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές να περάσουν στην ουσία. Το Πρεκαριάτο, η ελληνική εκδοχή του οποίου είναι η γενιά των 700 ευρώ, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα που τους αφορά όλους.