Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 - ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΔΑΚΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΑΡΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Ενωμένοι σαν γροθιά οι βουλευτές της Ν.Δ.


Η1Ν1: Στα 3,2 δις ευρώ το κόστος της νέας γρίπης

Δυσβάστακτο είναι το κόστος για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, όπως προκύπτει από μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που παρουσιάστηκε σήμερα στο «Πανελλήνιο Συνέδριο για την πανδημία της Νέας Γρίπης Α (Η1Ν1) και τις Πολιτικές Προάσπισης της Δημόσιας Υγείας». Την ίδια στιγμή τονίστηκε πως δεν επαρκούν οι ΜΕΘ, ενώ παρουσιάστηκαν "έξυπνες" τακτικές εκπαίδευσης των παιδιών στα σχολεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας κ. Νίκος Μανιαδάκης, το κόστος της νέας γρίπης για την ελληνική οικονομία αναμένεται να κυμανθεί από 1,5 έως 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εκτίμηση και η διακύμανση του κόστους έγινε με βάση τα επιδημιολογικά σενάρια για την επίπτωση της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Το οικονομικό κόστος της νέας γρίπης αναλύεται στα επιμέρους κόστη για τη νοσηλεία, την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και την απώλεια παραγωγικότητας. Συγκεκριμένα, η νοσηλεία των ασθενών με νέα γρίπη, χωρίς να υπολογίζονται οι δαπάνες για τα φάρμακα και την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 95 έως 200 εκατομμύρια ευρώ.
Το κόστος της ημερήσιας νοσηλείας υπολογίζεται σε 300-500 ευρώ, ενώ το κόστος που θα προκύψει από την απώλεια παραγωγικότητας εκτινάσσεται στα 1,4-3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Μανιαδάκης τόνισε ακόμα ότι αν η έξαρση της επιδημίας διαρκέσει 3 μήνες και με δεδομένο ότι κάθε ασθενής νοσεί περίπου για 7 ημέρες, θα έχουμε κάθε μέρα 500.000 περιστατικά. Επίσης, με δεδομένο ότι θα υπάρχουν 600-700 νέες εισαγωγές κάθε μέρα, στα νοσοκομεία θα νοσηλεύονται σε καθημερινή βάση περίπου 4.500 ασθενείς με νέα γρίπη.
http://www.tanea.gr

Ψινάκης ο "Επαναστάτης"

Προς θλίψη όλης της Ελλάδας (;) ο Ηλίας Ψινάκης αρνήθηκε την δελεαστική πρόταση του Γ. Καρατζαφέρη για υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Κρίμα γιατί θα υπήρχε ένας λόγος να δούμε το κανάλι της Βουλής. Ελπίζουμε να μη μας απογοητεύσει ο Καρατζαφέρης και να σκεφτεί άλλο αντίστοιχο "celebrity" να πει το πολυπόθητο ΝΑΙ!!Προς το παρόν ο Ηλίας καμαρώνει που έγινε επαναστάτης χωρίς αιτία!
Συνεργασία με OurGreekTv

Τι δουλειά θα έκαναν, αν...

Θετικά δείγματα πολιτικού ήθους‏...

Τα παρακάτω ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και με εξέπληξαν θετικά. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.- Το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσει πόρους μόνον από την κρατική επιχορήγηση και εισφορές αποκλειστικά των μελών του. Καμία άλλη χρηματική ή άλλη ενίσχυση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή και να χρησιμοποιηθεί.- Το ΠΑΣΟΚ θα δημοσιοποιήσει αναλυτική και εξειδικευμένη κατάσταση κάθε εσόδου αλλά και κάθε δαπάνης. Θα δημοσιοποιήσει επίσης, κάθε σχετικό έγγραφο για τη δυνατότητα ενδελεχούς δημοσίου ελέγχου.- Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται, πέραν των...κανόνων της εκλογικής νομοθεσίας που θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, να περιοριστούν στην έκδοση ενός μόνομιας μόνο προεκλογικού φυλλαδίου και ταχυδρομικής αποστολής.- Κάθε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες» και ενημερώνει την Επιτροπή Διαφάνειας του Κινήματος για οιασδήποτε μορφής εκκρεμότητα δεοντολογικής φύσης τυχόν έχει ενώπιον κάθε δικαστικής, διοικητικής, επαγγελματικής ή άλλης αρχής.- Το ΠΑΣΟΚ και οι οργανώσεις του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της αφισοκόλλησης για καμία προεκλογική δραστηριότητα.- Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για μια «πράσινη» προεκλογική εκστρατεία και για την ανάληψη της δαπάνης καθαρισμού των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων.

Αυτό είναι σχέδιο...

Αυτό είναι σχέδιο!!!Σα να μην έφτανε που ο κ Καραμανλής με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας το 2004 ουσιαστικά "κατάργησε" εκ των πραγμάτων τον ΑΣΕΠ, με την εισαγωγή της συνέντευξης και μέσω της απαξίωσής του, μας ανακοινώνει χωρίς καμία ντροπή το παρακάτω:

Ότι με την ανάληψη (λέμε τώρα...) της νωπής εντολής θα καταργήσει και το υπηρεσιακό συμβούλιο, έτσι ώστε οι μεταθέσεις και οι τιμωρίες να γίνονται πιο εύκολα...Έχει σχέδιο πάντως! Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς...

http://pasok-eretria.blogspot.com/

Μουσικός έχασε βιολί αξίας 60.000 ευρώ

Ένα βιολί δύο αιώνων και αξίας 60.000 ευρώ έχασε μία Γιαπωνέζα μουσικός, ηλικίας 18 ετών, στο μετρό της Βιέννης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Σημειώνεται πως το βιολί είχε κατασκευαστεί από το φημισμένο Ιταλό κατασκευαστή μουσικών οργάνων Αντόνιο Γκρανιάνι το 1772 και συνοδευόταν από δύο δοξάρια. Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Αυγούστου, αλλά η νεαρή δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να κινήσει την επίσημη διαδικασία για την αναφορά στην αστυνομία της κλοπής του βιολιού της.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…

Βγήκε ο απελπισμένος στη ΔΕΘ και είπε, πως χρειάζονται, ΑΚΟΜΑ, δυο χρόνια σκληρών θυσιών, με πάγωμα μισθών και συντάξεων, περικοπές επιδομάτων, πάγωμα των προσλή-ψεων, ένταση της φορολογίας…Οι λακέδες της άρχουσας τάξης στα ΜΜΕ, στα πλαίσια της αποστολής τους για την ποδηγέτηση της κοινής γνώμης, έβαλαν τη καραμέλα στο στόμα τους κι άρχισαν το πιπίλισμα : τολμηρές και υπεύθυνες οι θέσεις Καραμανλή για την έξοδο από την κρίση… Πρωτοφανής η αναγγελία σκληρών μέτρων, αντί για παροχές…
Στο παιχνίδι, φυσικά, προς στήριξη των «έγκυρων» αναλυτών των τηλεοπτικών παραθύρων και τα GPOργανα, (πετυχημένος ο τίτλος του Γ. Κρόγια και εύγλωττο το παρακάτω βιντεάκι), προκειμένου να δημιουργηθούν οι όροι και τα χαρακτηριστικά του μονόδρομου : η όποια αναζήτηση διεξόδου από την κρίση, (πρέπει να) είναι ταυτισμένη με την επιλογή πολιτικής σκληρής και άτεγκτης λιτότητας για το λαό… Άλλη λύση κι άλλη πολιτική δεν υπάρχει !...

Πιστεύουν, πως μπορεί ο Καραμανλής ν΄ ανακάμψει και να ξανανικήσει ; Όχι, βέβαια… Ο στόχος, ως προς αυτόν, είναι η καλλιέργεια (φρούδων) ελπίδων ανάκαμψής του και μείωσης της διαφοράς, για να μην τα παρατήσει από τώρα !... Παρηγοριά στον, ανίατο, άρρωστο, δηλαδή…Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ πιέζουν και εκβιάζουν, για να εγκαταλείψει το επεξεργασμένο πρόγραμμά του για την Οικονομία και τα περί «στήριξης του λαϊκού εισοδήματος» και να προσαρμοστεί στο μονόδρομο της λιτότητας…Την αυτοδυναμία επιδιώκουν να δυσκολέψουν, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να είναι σύντομο το πέρασμα του Γιώργου και του νέου ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να δημιουργήσουν…Εδώ είναι η σύγκρουση κι εδώ είναι, που χρειάζεται, η οργανωμένη, προσεκτική και πειστική παρέμβαση στο λαό, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά ευόδωση των σκοτεινών, αντιδραστικών και αντιλαϊκών σχεδίων, του κατεστημένου και των εκφραστών του…

http://logoplokies.blogspot.com

Ολοι μαζι, με τον Καραμανλη!


Γ.Παπανδρέου: Θέλει ντιμπέιτ πρόσωπο με πρόσωπο

Ντιμπέιτ Παπανδρέου - Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και φαίνεται προς οδεύουμε στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών των δύο κομμάτων εξουσίας. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ θέτει όρους ώστε η αναμέτρηση να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και να μην εκφυλιστεί στο επίπεδο ενός ακόμη «διαλόγου» παράλληλων μονολόγων. Πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ θα δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του για το πώς πρέπει να γίνεται το ντιμπέιτ και όπως έγινε γνωστό θα προταθεί στη Νέα Δημοκρατία είτε η αναμέτρηση των κ. Παπανδρέου και Καραμανλή να γίνει δημόσια με κοινό, το οποίο θα υποβάλλει και στους δυο ερωτήσεις και εκείνοι με τη σειρά τους θα έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να απαντούν αλλά και να σχολιάζουν τις απαντήσεις που δίνονται, είτε ένα κλασικό ντιμπέιτ με δημοσιογράφους. Αλλά και πάλι να έχουν το δικαίωμα να αναπτύσσουν και μεταξύ τους διάλογο.

Η μαύρη λίστα Καραμανλή

Τους αποκλεισμούς από τα γαλάζια ψηφοδέλτια προανήγγειλε χθες ο κ. Κ. Καραμανλής, αυξάνοντας με αυτήν την κίνηση την πίεση που ασκείται σε όσα στελέχη βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα να επιλέξουν μόνοι τους τον δρόμο της εξόδου. «Όλοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε από τη συνολική μας συμπεριφορά. Και η ώρα της τελικής αξιολόγησης και κρίσης φτάνει, τις επόμενες μέρες, με την κατάρτιση των συνδυασμών», ανέφερε ειδικότερα ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις «θα απεικονίζουν τη συνολική συμπεριφορά του κάθε στελέχους. Παρά την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι η αποχώρηση του κ. Γ. Βουλγαράκη εκτόνωσε σε μεγάλο ποσοστό την πίεση για καρατομήσεις και, συνεπώς, το καλάθι των καρατομήσεων μπορεί να είναι τελικώς μικρότερο, κορυφαίες κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι ειλημμένη και η μαύρη λίστα με τους κομμένους βουλευτές παραμένει μεγάλη. «Στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, όποιος κι αν είναι ο αριθμός των μελών της, είναι προφανές ότι ο Καραμανλής δεν θέλει να ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με βουλευτές που δημιούργησαν προβλήματα» τόνιζε με έμφαση. Η αποπομπή του κ. Αρ. Παυλίδη θεωρείται δεδομένη ενώ στη λίστα, εκτός από τους λεγόμενους Βατοπεδινούς βουλευτές, είναι πιθανόν να βρεθούν όχι μόνον στελέχη που πρωταγωνίστησαν στον γαλάζιο ανταρτοπόλεμο αλλά και βουλευτές που πυροδότησαν εσωκομματικά μέτωπα. Υπό αυτές τις συνθήκες, στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούσαν χθες ότι εκτός από τους κ.κ. Παυλίδη, Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό, ο κατάλογος των κομμένων μπορεί να φθάνει έως τους κ.κ. Μαγγίνα, Τσιτουρίδη, ακόμη και στον πρώην υπουργό κ. Βυρ. Πολύδωρα. Σημειώνεται ότι, εκτός από τον κ. Βουλγαράκη, στη μαύρη λίστα βρίσκονταν, κατά τα ίδια στελέχη, και οι κ.κ. Μιχ. Λιάπης και Ι. Μανώλης, οι οποίοι επίσης πρόλαβαν με τις αποχωρήσεις τους έναν πιθανό αποκλεισμό τους. Ο κ. Βουλγαράκης εξάλλου, σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά, παραβρέθηκε φέτος στην πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ, δηλώνοντας πλέον «στρατιώτης της παράταξης».

Τσίπρας: Δε διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ

Για κροκοδείλια δάκρυα και όψιμο υποκριτικό ενδιαφέρον μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι θα διαψευσθούν όσοι προβλέπουν διάσπαση και εκλογική αποτυχία. «Όσο πιο έκδηλα μας παρουσιάζουν τη λαχτάρα τους να σβήσουν την παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς από τον πολιτικό χάρτη, τόσο πιο πολύ θα συσπειρώνουν, όχι μόνο τον κόσμο μας, αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες.