Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Αξιόπιστη κυβέρνηση

Μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ μας λένε φωναχτά τις λέξεις που μέχρι πριν λίγο διάστημα τις έκρυβαν ή απλά τις ψιθύριζαν.

Η χρεοκοπία, η πτώχευση, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι πλέον καθημερινοί σχολιασμοί.

Και ο Γιωργάκης ζητάει μορατόριουμ για ένα χρόνο. Φαντάζομαι ότι τόσο χρειάζεται για να διαβουλευτεί την πτώχευση.

Εκτός και αν είναι σίγουρος ότι με τα μέτρα που έχει πάρει και αυτά που θα μας πάρει σε ένα χρόνο δεν θα ζούμε πλέον.

Φαίνεται ότι ο Χαρδαβέλας δικαιώνεται για τις εκπομπές που έχει κάνει για το πετρέλαιο στο Αιγαίο. Μένει πλέον να δικαιωθεί και για τις εκπομπές με τους νεφελίμ και τους εσωχθόνιους.

Αν και βλέποντας τον Γιωργάκη, τον Κωστάκη, τον Αντώνη τον σφουγγαράκη, και τον στρατιώτη της παράταξης Ντόρα νομίζω ότι οι νεφελίμ είναι πραγματικά όντα.

Κάτι έχει πάθει ο Κωστάκης τώρα τελευταία. Μιλάει συνέχεια. Μέσω κύκλων και τετραγώνων βέβαια. Ο ίδιος έχει αρχές. Δεν μιλάει ποτέ με γεμάτο το στόμα.

Και η μόνη ελπίδα να τον δουν όσοι υπάρχουν ακόμα και τον υπολογίζουν να μιλάει είναι να κάνουν απεργία οι ταβέρνες και τα delivery.

Ο αποστάτης Αντώνης, ο οποίος είχε αποστατήσει από τον αποστάτη επίτιμο, κατηγορεί βουλευτές της ΝΔ ότι αποστατούν πηγαίνοντας στο κόμμα (συγγνώμη κίνημα) της αποστάτισσας κόρης του αποστάτη. Ωραία πολυκατοικία. Η οποία έχει θυρωρό τον μέγα αποστάτη της κωλοτούμπας Καρατζαφέρη.

Ο Γιωργάκης θέλει να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Η Ντόρα στηρίζει το Μνημόνιο. Ο Αντωνάκης λέει ότι διαφωνεί με το μνημόνιο αλλά θα τιμήσει τις υπογραφές του Γιωργάκη, ο Καρατζαφέρης ανάλογα με το αν μυρίζεται κυβερνητική θέση ή όχι στηρίζει το μνημόνιο, η Παπαρήγα δεν πιάνεται καθώς θα συμμετέχει μόνο αν γίνει κομμουνιστική επανάσταση, ο Κουβέλης τείνει να θεωρηθεί το αριστερό άλλοθι του μνημονίου και ο Τσίπρας μετράει τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ που φεύγουν.

Αυτοί είναι οι αρχηγοί των σημερινών κομμάτων. Δηλαδή… καμιά ελπίδα. Εκτός και αν περιμένουμε την επαναφορά του κουρασμένου της Ραφήνας για να πολεμήσει την τρόικα όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με τους 4-5 νταβατζήδες.

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το αναπτυξιακό έργο της κυβέρνησης. Η ανεργία μέρα με την μέρα σπάει κάθε ρεκόρ.

Μόνο εντός του Δεκεμβρίου θα προστεθούν στους άνεργους 125.000 που θα απολυθούν από τις 200 μεγαλύτερες εταιρείες. Προσθέστε σε αυτούς όσους απολυθούν από τις μεσαίες και μικρές εταιρείες, αυτούς που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους, τους συμβασιούχους που δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και ο στόχος της κυβέρνησης όπως είχε αποτυπωθεί από τον Λοβέρδο θα έχει επιτευχθεί. 20% είχε πει ο Ανδρεαςχωριςσαλιο.

Εκεί θα είμαστε. Για να μην λέτε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη.

Για το 2011 δεν μιλάμε. Ο εργαζόμενος θα είναι προστατευόμενο είδος. Θα τον αναλάβει καμιά ΜΚΟ με στόχο να σωθεί ο μικρός και απειλούμενος αριθμός του εργάτη-εργάτη.
mikrosfokion

Οι καλοί Ιρλανδοί και οι κακοί Ελληνες ζητιάνοι...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Με τίτλο «Οι καλοί Ιρλανδοί και οι κακοί Ελληνες», προσπαθεί ο αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας «Die Tageszeitung» R. Sotschech, να αναλύσει τους λόγους, που τα ίδια γερμανικά ΜΜΕ, που έβγαλαν όλο το μίσος τους κατά των Ελλήνων, αντιδρούν με συμπάθεια για το δράμα των Ιρλανδών.
Όταν χρεοκόπησαν οι Ελληνες, τα γερμανικά ΜΜΕ έγραφαν:«πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Ελληνες ή ποιος άφησε την Ελλάδα να μπει στην Ευρωζώνη». Ο Γερμανός υπουργός οικονομίας Σόϊμπλε, καθυστερώντας σκόπιμα (κανείς δεν ξέρει τι κερδοσκοπικά παιχνίδια παίχτηκαν) προειδοποιούσε τους Ελληνες λέγοντας «πρώτα τιμωρία και μετά βοήθεια»!
Εντελώς διαφορετική είναι η αντίδραση των γερμανικών ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών τους με το πρόβλημα της Ιρλανδίας. Τα περισσότερα δείχνουν μια ασυνήθιστη συμπάθεια προς...
 τους «αξιαγάπητους Ιρλανδούς».
Αναρωτιέται ο αρθρογράφος αν αυτή η συμπάθεια έχει ιστορικά αίτια. «Υπήρξαν», γράφει, «πολλά βιβλία γερμανών συγγραφέων, ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα που χαρακτήριζαν τον ιρλανδικό λαό έναν πονεμένο αλλά αξιαγάπητο και ιδιαίτερα φιλόξενο. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί, για ευνόητους λόγους ήταν ευπρόσδεκτοι στην Ιρλανδία. Οποιος πολέμησε εναντίον της Αγγλίας ήταν αυτομάτως φίλος των Ιρλανδών».
«Μήπως τελικώς» συνεχίζει χαριτολογώντας ο γερμανός δημοσιογράφος, «επειδή οι Ιρλανδοί υποφέρουν λόγω του βροχερού καιρού και της υγρασίας, οι γερμανοί να νιώθουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς αυτούς», σε αντίθεση με τους Ελληνες που η φύση ήταν γενναιόδωρη;
Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω, μπορεί, ανάλογα με τις πολιτικές του θέσεις, τις φραγκολεβαντίνικες προκαταλήψεις του και τα στερεότυπα κατά των γερμανών ή γενικώς κατά των «κουτόφραγκων», να σκεφτεί ότι θέλει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκατοντάδες φιλέλληνες έδωσαν τη ζωή τους για να ελευθερωθούμε από τον Οθωμανικό ζυγό.
Η ουσία είναι μία. Δεν είμαστε και τα πιο αγαπητά παιδιά της Ευρώπης και οι λόγοι είναι πολλοί. Η πιο εύκολη, απλοϊκή και άκρως επικίνδυνη σκέψη είναι εκείνη που θέλει όλον τον κόσμο να είναι «κατά των Ελλήνων». Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να πάμε πολύ μακριά, τότε που οι πατέρες της Εκκλησίας έγραφαν πύρινους λόγους «κατά των Ελλήνων παγανιστών», που διαβάζονται μέχρι σήμερα κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις εκκλησίες μας. Ηταν ο κύριος λόγος που για 1700 χρόνια απέτρεπε τους Ελληνες να αυτοαποκαλούνται Ελληνες αλλά Ρωμιοί, για να μην υποστούν αντίποινα από φανατικούς της Ορθοδοξίας.
Όπως και να ‘χει το πράγμα, αυτού του είδους η αφέλεια, του να πιστεύουμε ότι όλοι είναι εναντίον μας, ή ότι κάποιοι είναι φίλοι μας ανάλογα με τις συγκυρίες, μας οδήγησε στο μια να «ανήκομεν εις την Δύσην», μια «εις την καθ’ ημάς Ανατολή», τη μια να είμαστε αδέρφια με τους «Αμερικανούς», την άλλη «με τους Σέρβους» ή «με το ξανθό γένος των Ρώσων» ή «με το μελαψό των Αράβων». Όπως πάει το πράγμα, στο τέλος θα γίνουμε αδέρφια και με τους Τούρκους. Μπορεί ανάμεσα στους λαούς να υπάρχουν συμπάθειες ή αντιπάθειες, ποτέ γενικευμένες, αλλά ανάμεσα σε κράτη δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Υπάρχουν μόνο κοινά συμφέροντα.
Στο ότι δεν είμαστε και τα πιο αγαπητά παιδιά της Ευρώπης, μπορεί κάποιοι, με ευκολία και δίχως ψυχραιμία, να πουν «στα τέτοια μας». Στη γλώσσα της επιχειρηματικότητας αυτό σημαίνει πως, όχι απλώς δεν σ’ ενδιαφέρει αν θα χρεοκοπήσεις, αλλά πως το επιθυμείς μάλιστα διακαώς και με αυτοκαταστροφική μανία. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος
Τη δεκαετία του 60, η χώρα μας ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς. Όταν φτάσαμε εμείς να έχουμε εννιά εκατομμύρια τουρίστες, η Τουρκία είχε μόνο τέσσερα. Σήμερα η Τουρκία έχει τριάντα εκατομμύρια κι εμείς μόνο τους μισούς. Στον τουρισμό, ισχύει πως ένας ικανοποιημένος τουρίστας φέρνει άλλους, το λιγότερο, πέντε. Ενας δυσαρεστημένος διώχνει άλλους πέντε. Αντί να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα σταθερών δεσμών με ικανοποιημένους σταθερούς πελάτες, βάσει της αρχής του αμοιβαίου συμφέροντος,διώξαμε πολλούς μέσω της αντίληψης «γιατί έτσι μας αρέσει», ή «άμα τους αρέσει», προσφέροντας κακές υπηρεσίες απαιτώντας παράλληλα υπερβολικές τιμές και συμπαθεια.
Γνώρισα πολλούς λάτρεις της Ελλάδας, που ερχόταν για δυο και τρεις δεκαετίες συνεχώς στη χώρα μας, έμαθαν άπταιστα ελληνικά και όταν άρχισαν να αντιλαμβάνονται, αυτά ακριβώς που «μας τη δίνουν κι εμάς όταν πηγαίνουμε διακοπές σε ελληνικά νησιά», «την έκαναν» ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από έναν ξένο να νιώθει ικανοποιημένος για τα ίδια πράγματα για τα οποία εσύ νιώθεις απέχθεια.
Το χρόνο που μας πέρασε δίδαξα σε στελέχη τουριστικών μονάδων (διαμονής, διατροφής και διασκέδασης) κάποιων νησιών μας, τεχνικές εξυπηρέτησης πελατών. Το τι είδα και άκουσα για απίθανες απάτες, που αφορούν κι εμάς τους έλληνες που επισκεπτόμαστε τα νησιά μας, δεν περιγράφονται. Το πιο τραγελαφικό, οι ίδιοι οι μαγαζάτορες και το προσωπικό διαδίδει αυτές τις απίθανες ιστορίες σαν ένα είδος μαγκιάς.
Θα ήταν αντιεπιστημονικό και απλοϊκό αν ισχυριζόμουν πως συγκεκριμένες συμπεριφορές προς τους τουρίστες αποτελούν έναν λόγο δημιουργίας ενός ευνοϊκού ή αρνητικού κλίματος προς έναν λαό. Δεν μπορεί όμως κανείς να ισχυριστεί και το αντίθετο. Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των απανταχού γης ανθρώπων, έχει μια εικόνα για τους διάφορους λαούς, θετική ή αρνητική, περισσότερο μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες, τις επισκέψεις του, παρά μέσα από βιβλία.
Το αν δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη τους, είναι θέμα προσωπικού μας γούστου.
Το αν δεν μας προτιμούν είναι θέμα δικού τους γούστου.
Το να δυσανασχετούμε αν δεν μας συμπαθούν, είναι θέμα κομπλεξικού συνδρόμου. 
press-gr 

Τα String προκαλούν ημικρανίες !!!


Αν αντιμετωπίζετε διάφορα μυοσκελετικά ή και γυναικολογικά προβλήματα που δεν βρίσκετε την αιτία τους, θα πρέπει να ψάξετε στο σώμα σας και ιδιαιτέρα να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας. “Αν φοράτε string κιλότακι, τότε πολύ πιθανόν έχετε βρει την αιτία του προβλήματος σας.”
Ναι, το string που αποτελεί την πιο σημαντική ανακάλυψη του 20ου αιώνα στο χώρο των εσωρούχων για την γυναίκα λόγω του μικρού μεγέθους του, που επιτρέπει την χρήση του χωρίς να διαγράφεται κάτω από οποιοδήποτε ρούχο όσο στενό ή διαφανές και αν είναι, απειλεί την υγεία σας.
Αυτό το trendy αξεσουάρ όλων των σύγχρονων κοριτσιών και γυναικών, προκαλεί έναν ιδιότυπο μηχανισμό τραυματισμού στο σώμα με πολλές παρενέργειες.
http://kampia.blogspot.com

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ! AEK - OLYMPIAKOS LIVE STREAMING! ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ! 
ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 

Ο κουρασμένος και η "καραμπινάτη απάτη"


Επιτέλους κάποιος τα είπε έξω απο τα δόντια για την περίπτωση Καραμανλής.. Μην φανταστείτε βέβαια ότι είναι Έλληνας.. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή για "καραμπινάτη απάτη"...

Τα στοιχεία που είχε δώσει η τότε κυβέρνηση σχετικά με το έλλειμμα, ήταν ψεύτικα! Συγκεκριμένα αναφέρει σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής": "αυτό που συντελέστηκε το 2009- όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4% ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της....
τρόικας 15,4% του Α.Ε.Π.- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη".

Σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενες ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη, ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σρέντερ λέει ότι «κανείς δεν ξεγέλασε τις Βρυξέλλες το 2000» και διευκρινίζει ότι τότε όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και τη Γερμανία, ότι η στατιστική της υπηρεσία της δεν ήταν ό,τι καλύτερο και ότι δεν πληρούσε το κριτήριο του Μάαστριχτ για το συνολικό έλλειμμα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κουρασμένος πρώην Πρωθυπουργός, επιθυμεί να επιστρέψει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, γιατί νομίζει πως είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να ενώσει στα κομμάτια της Νέας Δημοκρατίας.. Ούστ!
trelokouneli 

«Οι Γερμανοί υποτιμούν τις προσπάθειες της Ελλάδας»

«Στη Γερμανία υποτιμούνται εντελώς το θάρρος και η αποφασιστικότητα που απαιτείται από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να περάσει στους πολίτες τόσο μεγάλα βάρη» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βέρνερ Χόιερ, αναφερόμενος στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης που κάνει η Αθήνα. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Χόιερ τόνισε ότι στην Ελλάδα έχει δρομολογηθεί μία «τεράστια διαδικασία αλλαγής που συνεπάγεται μεγάλα βάρη για κάθε πολίτη της χώρας. Μόνο σε λίγες χώρες του κόσμου θα μπορούσε να περάσει». Πρόσθεσε δε, ότι «η κατανόηση και ο σεβασμός για την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι περισσότερο εμφανής στις άλλες χώρες». Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη διημερίδα των γερμανο-ελληνικών εταιρειών για το κύμα της μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, επισήμανε ότι ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, το κοινό νόμισμα δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο. «Πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της Ευρωζώνης και μάλιστα ακριβώς με τη σύνθεση που έχουμε σήμερα». Κατέληξε μάλιστα, λέγοντας ότι: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με τη λογική της σαλαμοποίησης να αποκοπεί το ένα μετά το άλλο τμήμα, αλλά από κοινού να τα καταφέρουμε». Σημειώνεται ότι ο κ. Χόιερ είναι μέλος των Φιλελευθέρων (FDP) υπό τον Γκ.Βεστερβέλε, που στηρίζουν την κυβέρνηση της Μέρκελ. 
ΤΑ ΝΕΑ

Χωρίς ντροπή και τσίπα

2skitso-12-thumb-large300pxΤου Θανάση Ι. ΝικολαΐδηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΟΛΑ έγιναν κατόπιν σχεδίου. Σαν τον κλέφτη που προμελετάει το έγκλημα. Και, βέβαια, το έγκλημα των πολιτικών μας είναι διαφορετικό. Με βάση νόμους που ψήφισαν αγαπημένα οι κοκορομάχοι των καναλιών. Με το μονοκούκι των «μεγάλων» που συνιστά κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για το καλό του σιναφιού τους, που είναι κακό για τον πενόμενο που τρέχει αλαφιασμένος με τις καρπαζιές της κρίσης και την ψυχή στα δόντια.
ΥΠΟΥΡΓΟΙ που κατέστρωσαν σχέδιο μη δίωξής τους .....
το προώθησαν και το «Σώμα» το ενέκρινε. «Σήμερα εσύ (υπουργός) αύριο εγώ, δεν έχει νόημα να χαλάμε τις καρδιές μας κι ένας νόμος (περί μη ευθύνης) μας απομακρύνει απ’ τις κακοτοπιές. Μας κρατάει σε απόσταση απ’ τις… φυλακές. Μας λύνει τα χέρια, τους «δένει» μη μας δικάσουν, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο και τα λεφτά μας στην Ελβετία». Κι ύστερα; Ήρθε η σειρά του «ανώνυμου» βουλευτή. Του…αγωνιστή που αναθεματίζει την τύχη του να μπλέξει με την πολιτική, αλλά που θα πούλαγε και τη μάνα του για την «έδρα» με τα προνόμια.

ΔΕΝ χρειάστηκε να συσκεφτούν τα παλικάρια (και οι νιες). Η φωνή έβγαινε από μέσα τους, ενιαία δυνατή, υπερκομματική κι έκλεισαν το μάτι μεταξύ τους. «Λειτουργούμε συλλογικά, καθαρίζουμε για το σινάφι και η ντροπή διαχέεται. Μπαίνουμε στο γραφείο με το δεξί, χαϊδεύουμε τα έπιπλα, αναθέτουμε καθήκοντα σε μετακλητούς και ορίζουμε τη…γυναίκα μας στενή συνεργάτιδα, έμπιστη και αφοσιωμένη. Της εγκρίνουμε τις υπερωρίες, κρατάμε λογαριασμό και το κράτος θα μας αποζημιώσει για τον ιδρώτα και τα…ξενύχτια μας. Κι ό,τι γίνει στο γραφείο…μεταξύ μας. Θα το κρατήσουμε σαν μυστικό οικογενειακό, δεν θα διαρρεύσει, δεν θα το μάθουν οι…Χατζηαβάτηδες που ήρθαν στο κονάκι μας να προσκυνήσουν για ρουσφέτι».
ΟΛΑ νόμιμα και καθόλου ηθικά, ωστόσο, οι νόμοι βγήκαν για να ρυθμίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και, βέβαια, για να μην μαλώνουν οι άνθρωποι. Για να τα βρίσκουν κόμματα, «ιδεολογίες» και αρχηγοί. Για να ψάχνουν κάποιοι στα σκουπίδια για τροφή και οι κοινοβουλευτικοί μας να νομοθετούν με…πάθος υπέρ εαυτών και αλλήλων. Με δημοκρατία που την τραβούν απ’ τα μαλλιά και την προτάσσουν για ασπίδα των ανομημάτων τους.
ΠΩΣ τους συγκρατείς; Τους «κρεμάς» έναν-έναν στο τσιγκέλι. Καθημερινά και ανελλιπώς. Με τον Τύπο «δήμιο-εκτελεστή». Οι άλλοι θα το μάθουν, θα τρομάξουν, θα συμμαζευτούν(;).

Τουριστικές Επιχειρήσεις: Προκλητική η εξαίρεσή μας από τη μείωση του ΦΠΑ!

alt
Σε αναβρασμό βρίσκεται ο κλάδος των τουριστικών πρακτόρων, λόγω του διαχωρισμού των ξενοδοχείων από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ. Η ΠΟΕΤ κάνει λόγο για επιλεκτική μείωση και δύο ταχύτητες στον τουρισμό και συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση. Η Γ.Σ. της Γενικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού θα γίνει την μεθεπόμενη Τετάρτη (8 Δεκεμβρίου) στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις βάσει των πρόσφατων κυβερνητικών εξαγγελιών για την οικονομία και ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2011.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΓΕΠΟΕΤ, «για ακόμη μία φορά ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, των τουριστικών λεωφορείων και των σκαφών αναψυχής άνευ πληρώματος βλέπει να εξαιρείται προκλητικά από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τον τουρισμό, τόσο ως προς το σκέλος μείωσης του ΦΠΑ στο 6.5% όσο και ως προς την στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών του με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζομένων σε αυτά, καθώς και των ξεναγών, συνοδών και οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Ως αποτέλεσμα η βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και η απασχόληση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο τίθεται εν αμφιβόλω.
Η σαφής αυτή διάκριση και η επιλεκτική μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στην διαμονή όταν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου οδηγούνται σε υψηλότερο συντελεστή (από 11% σε 13%) ενώ οι υπηρεσίες των τουριστικών γραφείων παραμένουν στο 23%, οδηγεί στην εγκαθίδρυση συνθηκών δύο ταχυτήτων στον τουρισμό. Είναι πολύ πιθανό η μονομερής αυτή μείωση να αντισταθμιστεί τόσο από τον πληθωρισμό όσο και από την ιδιαίτερα άδικη διατήρηση των υψηλών συντελεστών ΦΠΑ στις υπόλοιπες τουριστικές υπηρεσίες, tours , ξεναγήσεις, transfer, πακέτα ταξιδίων και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα οδηγήσει σε φθηνότερα τουριστικά πακέτα που είναι ο στόχος του Υπουργείου για την προσέλκυση τουριστών, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα σε αυτή την οικονομική κρίση που διέρχεται».
corfupress.com