Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ Ν.Δ !...

http://4.bp.blogspot.com/_QAB2A7llVfE/TLRnafDYRQI/AAAAAAAAEOs/U4h317XdTWs/s1600/mitsotakis_552_368.jpg

Η προτίμηση ελληνικών προϊόντων ο στόχος του κινήματος «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

Στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με σκοπό την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων στοχεύει το «Κίνημα Πολιτών καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», που δημιουργήθηκε με τις υπογραφές πολιτικών, ακαδημαϊκών, συνδικαλιστών και επιχειρηματιών.

Η προτίμηση ελληνικών προϊόντων, το barcode των οποίων ξεκινά από 520, θα τα καταστήσει ανταγωνιστικότερα και θα τους δώσει πιο ελκυστικές τιμές, υποστηρίζουν οι φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τους βασικούς πρωτεργάτες και μέλη της συντονιστικής επιτροπής, την υπερνομάρχη Αθηνών -Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, τον πρ. πρύτανη του ΕΜΠ, Κώστα Μουτζούρη, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρη Ασημακόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, και τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινό. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και στοχεύει, μέσω της ανακύκλωσης του εισοδήματος, στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους επιχειρηματίες να συνδράμουν σε αυτό κάνοντας τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά», τόνισε η κ. Μπέη εξηγώντας ότι «όλοι μπορούμε να λειτουργήσουμε με την ευθύνη, που μας αναλογεί, να αλλάξουμε συνήθειες και να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία».

«Χώρες όπως η Αργεντινή κατέδειξαν ότι πέρα από τους συνδικαλιστικούς αγώνες είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες, που ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό, την ντόπια παραγωγή και την κοινωνική αλληλεγγύη», είπε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες μέσα από το καταναλωτικό μοντέλο, που είχαν τις τελευταίες δεκαετίες, έχασαν τον προσανατολισμό τους και σήμερα πρέπει να τον ξαναβρούν, βοηθώντας ταυτόχρονα και τις 993.000 ελληνικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων 82% απασχολούν λιγότερα από 20 άτομα και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας που πλήττονται άμεσα από την οικονομική ύφεση.

«Στόχος» -όπως εξήγησε ο ίδιος- «είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ενεργών πολιτών που αν συνδυαστεί με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις θα μπορεί να επιβάλει κανόνες και στην ίδια την αγορά».

Ο κ. Ασημακόπουλος από την πλευρά του, σημείωσε πως «πρέπει να αλλάξουμε καταναλωτική και επαγγελματική κουλτούρα, διότι το μεγάλο πρόβλημα, όταν θα μηδενίσουμε το έλλειμμα, θα είναι αν έχουμε λύσει και το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» και επισήμανε ότι «δεν πρέπει να μιλάμε για εξωστρέφεια, αλλά να κοιτάξουμε πώς θα συνδέσουμε την εσωτερική αγορά της χώρας μας με τον Έλληνα παραγωγό». Εξήγησε, δε, ότι «ποιότητα και αναλογικότητα στην τιμή είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις», τονίζοντας ότι «η μάχη είναι πολύπλευρη και θα χρειαστεί και τη συμβολή του κράτους τουλάχιστον με συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Στη σημασία του εξορθολογισμού των τιμών των ελληνικών προϊόντων, αλλά και την αναδιάρθρωση της παραγωγής, επικέντρωσε ο κ. Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι «ο Έλληνας πολίτης μπορεί και πρέπει να απευθύνεται σε καλά ελληνικά προϊόντα κάθε είδους, ακόμη και πολλά ελληνικά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς ο ακαδημαϊκός είναι και αυτός ακόμη ένας χώρος που πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση».

«Σήμερα βλέπουμε να πυκνώνουν οι φωνές για έναν κοινωνικό "πατριωτισμό"», είπε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε ότι πρέπει να στηριχθεί η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ξεκινώντας από την παραγωγή. «Πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι στην Ελλάδα, παράγουμε, π.χ. ελληνικά παπούτσια κατά 30%, ενώ εισάγουμε το 70%. Όσο για την κατανάλωση του Έλληνα ετησίως, υπολογίζεται στα 180 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 9 δισ. "πετιούνται" για προϊόντα "μαϊμού"», τόνισε.

Τη σημασία του να γίνει το Κίνημα Πολιτών ένα κίνημα αλληλεγγύης, τόνισε ο κ. Παξινός, εξαίροντας την πρωτοβουλία, η οποία, όπως υποσχέθηκαν οι πρωτεργάτες της, «θα εξελιχθεί σε πανελλήνια εκστρατεία με συγκεκριμένους στόχους και βήματα».

Η ΕΣΕΕ, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να αναγνωρίζονται από το barcode που ξεκινά από 520, υπογραμμίζει πως παράλληλα πρέπει να στηριχθεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο να στηριχθεί, σε σημαντικό βαθμό, στην ελληνική παραγωγική βάση και να καλλιεργηθεί μέσα σε ένα εύφορο και προσοδοφόρο επιχειρηματικό έδαφος.
tovima

Στο σκαμνί ο Αλογοσκούφης για την πώληση του ΟΤΕ...

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία μετά τις αποκαλύψεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μπαρνιέ για τις παρανομίες που έγιναν με την Deutsche Telekom 

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη. Η δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή υπόμνημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάρτιο σχετικά με την πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.
Το θέμα είχε ξεκινήσει με την απάντηση του Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom. Ο Επίτροπος της ΕΕ είχε αποκαλύψει ότι...
 δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες δημόσιας προσφοράς για την εξαγορά και ουσιαστικά έθετε και θέμα ματαίωσης της εξαγοράς από την DT των επιπλέον μετοχών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Η πώληση του ΟΤΕ είχε γίνει επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργίας Αλογοσκούφη ο οποίος τώρα δεν είναι βουλευτής και δεν καλύπτεται ούτε από τη βουλευτική ασυλία... 
press-gr 

ΚΕΡΚΥΡΑ : Η "θλιβερή" και χωρίς ντροπή γαλάζια παρέλαση !!!

Ήταν Δευτέρα πρωί και όλοι αφού φόρεσαν τα "καλά' τους ήταν έτοιμοι. Η ποθητή μέρα είχε έρθει πολύ πιο γρήγορα από και ο πιο αισιόδοξος από αυτούς  θα περίμενε.


Αν εξαιρέσει κανείς τους "Ντορικούς" που είχαν τραβήξει τον δρόμο τους, όλοι οι άλλοι ήταν παρόντες!!!


Τα ίδια "γαλάζια" πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια- το κάθε ένα- από το πόστο του είχαν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν το νησί μας στα χάλια που βρίσκεται, αφού κρύφτηκαν μετά τις εκλογές του 2009 αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να βγούν πάλι στην επιφάνεια και να διεκδικήσουν να διαχειριστούν το μέλλον μας.


Χωρίς καμία διάθεση συγνώμης ή έστω κάποιας αυτοκριτικής για τα πρόσφατα πεπραγμένα τους, στοιχισμένοι πίσω από τον καινούργιο τους αρχηγό (λες και ο κ. Σαμαράς είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που τα ξεπλένει όλα) και έχοντας στο πρόσωπο τους χαραγμένα εκείνα τα γνωστά σε όλους μας "κυνικά" χαμόγελα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας σίγουροι ότι η επόμενη μέρα θα τους βρεί για μία ακόμη φορά στο σβέρκο μας!!!
Μάλλον είναι πολύ φανερή πλέον η συνήθεια που έχουμε εμείς οι Κερκυραίοι να ξεχνάμε πολύ εύκολα και να δίνουμε απεριόριστα πολιτικά συγχωροχάρτια.
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια μας και συγχρόνως και η τιμωρία μας.
Από που εκεί που κάθε τέτοια θλιβερή παρέλαση θα έπρεπε να επιβραβεύεται από την πλευρά μας με σύννεφα αυγών ή επειδή πλέον ακόμη και αυτά φαντάζουν πανάκριβα (ας όψεται ο ΓΑΠ και το μνημόνιο του ),  τουλάχιστον με σάπια φρούτα εποχής, εμείς σαν γνήσιοι Κερκυραίοι δικαιώνοντας την φήμη μας σαν του πιο μεγαλόκαρδου λαού χειροκροτήσαμε και
 με όλη μας την δύναμη.
Δυστυχώς και για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά που σε κάθε εμφάνιση του δεν παραλείπει να μας λέει ότι έχει εντολή από τον κόσμο της Ν.Δ. να τα αλλάξει όλα (αλήθεια που το έχουμε ξανακούσει αυτό; ) και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα καινούργιο πρόσωπο από τον ¨κουρασμένο¨(ξέρετε εκείνον τον προκάτοχο του ),αν έκανε τον κόπο εκεί περπατούσε αγέρωχος και γελαστός να ρίξει μια ματιά πίσω του θα καταλάβαινε ότι δεν είναι εύκολο να "ξεφορτωθεί" το παρελθόν.
Όλα αυτά τα γαλάζια "μπουμπούκια" που τον ακολουθούσαν του έδειχναν με τον τρόπο τους ότι η συμβίωση μαζί τους είναι υποχρεωτική!!!
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη η οποία είναι και η επικρατέστερη η οποία λέει ότι ο κ. Σαμαράς έχει συμβιβαστεί με τον βαθύ κοματικό μηχανισμό και γι'αυτό και οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες σε Περιφέρεια  και στον Δήμο  τόσο  των επικεφαλής όσο και των συμβούλων με τόσο "ένδοξο" πρόσφατο παρελθόν.
Κυρίες και Κύριοι αυτή η νομεγκλατούρα υποψηφίων και παραγόντων κατα κύριο λόγο δεν αξίζουν στους απλούς Νεοδημοκράτες και κατά συνέπεια σε όλους τους Κερκυραίους.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!! 
listonplace

Η «επιμήκυνση» του μνημονίου!!!

 greki-gr

O Γ.Α.Παπανδρέου στην Κέρκυρα...


alt
Από τον  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΜΠΟΥΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το ΠΑΣΟΚ μεγάλο δημοκρατικό κίνημα Λαού για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται πρωτοπόρο. Την Κυριακή (10-10-2010) σε εκδήλωσή του με πλειάδα κυβερνητικών στελεχών, συζήτησε με φορείς και Λαό για σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά σε θεματικές συνεδριάσεις.
Μια άκρως δημοκρατική και δημιουργική πολιτική διαδικασία, όπου τα κυβερνητικά στελέχη εξήγησαν πολιτικές στο Λαό των Ιονίων Νήσων και οι πολίτες ανταποκρινόμενοι σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία έλαβαν το λόγο, πήραν θέση, ρώτησαν ελεύθερα και υπέβαλαν τις προτάσεις τους.
Τα συμπεράσματα των πολύωρων αυτών συνεδριάσεων, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πολιτών, σε κατάμεστες αίθουσες, ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό κ. Χυτήρη.
Η συνέχεια του δημοκρατικού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ με τον Κερκυραϊκό και ευρύτερα τον Επτανησιακό Λαό ήταν ο...
 χαιρετισμός του υποψηφίου Δημάρχου Κέρκυρας κ. Χρύσανθου Σαρλή και η ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ηλία Μπεριάτου.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο που επιδοκίμαζε έντονα και ζωηρά, τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και την προσωπική του προσπάθεια να ανορθώσει την οικονομία της Ελλάδας, απευθύνθηκε από την Κέρκυρα όχι μόνο στους Επτανήσιους πολίτες, αλλά σε όλο τον Ελληνικό Λαό με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και πολιτικό λόγο μακριά από κραυγές και μικροκομματικούς λαϊκισμούς.
Για μία ακόμη φορά, το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου, αναδεικνύει την αξία του Κινήματος και τη σύνδεσή του με το Λαό της Περιφέρειας και όλο τον Ελληνικό λαό. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί από τη θέση μας υπηρετούμε αυτό το σκοπό.
Στο δρόμο προς τις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη για την Αυτοδιοίκηση, οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Χρύσανθος Σαρλής για το Δήμο Κέρκυρας και Ηλίας Μπεριάτος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απευθυνόμενοι στους πολίτες, αναλύουν την πολιτική για τη δημοκρατική λειτουργία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Εκτιμούμε βάσιμα ότι θα είναι οι νικητές της επιθυμίας του λαού σ’ αυτή τη νέα πορεία της Αυτοδιοίκησης.
Γιατί, αυτοί πιστεύουν απόλυτα το νέο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αυτοί θα τον υπηρετήσουν καλύτερα με τη λαϊκή εντολή που θα λάβουν την 7η του Νοέμβρη. 

Το δίλημμα ενός νεοδημοκράτη...


-Αν ψηφίσω Κικίλια, είμαι εντάξει με το κομματικό μου καθήκον αλλά μπορεί στο τέλος να βγει ο Σγουρός Περιφερειάρχης και να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν ψηφίσω Κικίλια, χάνει το κόμμα μου αλλά δεν βγαίνει ο Σγουρός. Τι να διαλέξω;
Δια την απορίαν
Ο Δεξιός Είρων
press-gr

Καθηλώθηκε στην Κέρκυρα ο Σαμαράς !!!

Μόλις τέλειωσε η συνέντευξη του Μητσοτάκη στο Mega έπιασε καταρρακτώδης βροχή στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πτήση με την οποία θα επέστρεφαν στην Αθήνα ο Αντώνης Σαμαράς και η συνοδεία του.
Στα όρη στ’ άγρια βουνά! Στα όρη στ’ άγρια βουνά! Φτου φτου φτου…
antinews