Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC (ΕΘΝΟΣ)

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 3,5%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ FOCUS (REAL NEWS)

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 3%

Θέλει να ...μαυρίσει λιγάκι!

Αναχωρήσεις... εξωτερικού‏

http://krogias.blogspot.com/

Μεγάλη συγκέντρωση χθες βράδυ στα εγκαίνεια του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ της Τ.Ο.Αλεπούς Καναλίων του Δ. Κερκυραίων !!!


Μεγάλη συγκέντρωση χθες βράδυ στα εγκαίνεια του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ της Τ.Ο. Αλεπούς Καναλίων του Δ. Κερκυραίων. Στην εκδήλωση παρευβρέθησαν τα μέλη της Ν.Ε. Κέρκυρας, Γραμματείς και μέλη Σ.Ε. των Δημοτικών οργανώσεων,μέλη της Π.Ε ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Κος Σωτήρης Μικάλεφ, ο Δήμαρχος Εσπερίων κος Αλέκος Αυλωνίτης, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, πρώην Νομάρχες του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Κος Σπύρος Ράλλης, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Κος Γιώργος Καλούδης και μεγάλος αριθμός πολιτών από όλες τις περιοχές της Κέρκυρας. Τη συγκέντρωση παρακολούθησαν πάνω από 250 άτομα και πολλοί μίλησαν για ατμόσφαιρα που θύμιζε 1981.
Η ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ο. Αλεπούς Καναλίων, Ανδρέα Σκούπουρα ΕΔΩ

Όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού...


4ο κρούσμα στην Ελλάδα ! ! !

Μια 23χρονη φοιτήτρια είναι το 4ο κατά σειράν κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στη χώρα μας. Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία στους θεράποντες ιατρούς της, αφού τα συμπτώματα που έχει εμφανίσει χαρακτηρίζονται ήπια.

Opel: Εξαγοράστηκε απο την Καναδική Magna

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση σωτηρίας της Opel, καθώς μετά από έξι ώρες διαπραγματεύσεων, η καναδική Magna κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της αυτοκινητοβιομηχανάς, με στόχο τη διάσωση του ομίλου της GM στην Ευρώπη. Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων και τη χορήγηση δανείου ύψους 1,5 δισ. ευρώ από το γερμανικό Δημόσιο, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Magna -ομιλος κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων- σκοπεύει να διατηρήσει τα τέσσερα εργοστάσια της Opel στην Γερμανία. Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της απόφασης είναι ότι η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ: «να είστε σίγουροι ότι δεν πήραμε εύκολα αυτήν την απόφαση» εξήγησε.

SIEMENS: Μία απόδραση & δύο συλλήψεις

Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η ανάκριση για τα μαύρα ταμεία της Siemens μετά την «απόδραση» του Χρήστου Καραβέλα και την αιφνιδιαστική σύλληψη άλλων δύο κατηγορουμένων τη νύχτα της Παρασκευής. Είχε μεσολαβήσει η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, που άφηνε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση οι δικαστικοί λειτουργοί.

Πήραμε δανεικά με καπέλο 200 εκατ. €

Ετήσιο καπέλο 150 έως 200 εκατομμυρίων ευρώ σε τόκους θα πληρώνει για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της βιασύνης που επέδειξε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο έσπευσε να καλύψει σχεδόν το σύνολο του δανειακού προγράμματος του 2009 στις αρχές του έτους, δηλαδή σε μια περίοδο που οι αγορές λόγω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης έκαιγαν όποιον τις ακουμπούσε ζητώντας δανεικά, επιβάλλοντάς του πανάκριβους όρους δανεισμού. Με μια πιο συνετή στάση, όπως σημειώνουν τραπεζικοί παράγοντες, δηλαδή με χρονική διασπορά του δανειακού προγράμματος, το Ελληνικό Δημόσιο θα είχε πετύχει καλύτερους όρους δανεισμού μειώνοντας σημαντικά το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, καθώς με την πάροδο του χρόνου και τις μεγάλες παρεμβάσεις κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών σε όλον τον κόσμο η σχετική ομαλοποίηση των αγορών και η συνακόλουθη υποχώρηση των επιτοκίων ήταν πολύ πιθανή, όπως και έγινε. Τελικά το Δημόσιο λόγω της επιλογής του αυτής δανείστηκε με επιτόκιο έως και 1,5% υψηλότερο σε σχέση με τα τρέχοντα επιτόκια, τα οποία έχουν τώρα υποχωρήσει λόγω της εξομάλυνσης στις διεθνείς αγορές χρήματος και της αισιοδοξίας που αρχίζει να καλλιεργείται για απαρχή της εξόδου από την κρίση τους επόμενους μήνες.