Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Στα ποσοστά του πρώτου γύρου βάζει τώρα τον πήχη το ΠΑΣΟΚ...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Στα αποτελέσματα του α΄ γύρου αναφορικά με τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βάζουν, πλέον, τον πήχη το Μέγαρο Μαξίμου και η Ιπποκράτους.
Μ’ αυτόν τον τρόπο αποσυνδέουν το πολιτικό μήνυμα των περιφερειακών εκλογών από τον αριθμό των περιφερειών που θα κερδίσουν τα δύο κόμματα στον α΄ και, κυρίως, στο β΄ γύρο. Να υπενθυμίσουμε ότι από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, μέχρι στιγμής δεν είχε τεθεί δημοσίως θέμα αριθμού περιφερειών που θα κερδηθούν, ωστόσο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και συνεργάτες του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για...
 άνω των 8.
Αντίστοιχη τοποθέτηση είχε κάνει σε προ 20ημερου γεύμα με δημοσιογράφους ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8334).
Ωστόσο, πιο μετριοπαθείς, ακόμη και την περίοδο που διαφαινόταν άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν ότι ο πήχης πρέπει να μπει στα ποσοστά των δύο κομμάτων και όχι στον αριθμό των περιφερειών.
Η «γραμμή» Παπανδρέου στη διακαναλική
Σ’ αυτή τη «γραμμή» θα κινηθεί και κατά την αποψινή του διακαναλική συνέντευξη ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί στη ΝΔ γιατί ενώ λιποτάκτησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο την ώρα της μάχης, επιχειρεί τώρα να εκμεταλλευτεί την ψήφο των πολιτών που έχουν πονέσει από τα μέτρα, ερμηνεύοντας την κατά το δοκούν.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την ψήφο των πολιτών που κάνουν θυσίες και πονάνε», έλεγαν στην aftodioikisi.gr κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κάνει ‘παιχνίδι’», ερμηνεύοντας την ψήφο των πολιτών, η ΝΔ η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις όχι μόνο δεν κερδίζει από αυτόν τον «πόνο» αλλά βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το ποσοστό των περσινών εκλογών.
Το «μαγικό» 5%
Οι ίδιες πηγές δεν θέλησαν να προσδιορίσουν ποια θα είναι η διαφορά ΠΑΣΟΚ –ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές του α΄ γύρου με την οποία θα ήταν ικανοποιημένη κυβέρνηση.
Ωστόσο, είναι σαφές ότι με δεδομένα αφενός ότι στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας την Αττική, όπου ψηφίζει σχεδόν το 1/3 του συνόλου των ψηφοφόρων σε όλη την Επικράτεια, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς φτάνει να παίρνει μέχρι και το 50% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και αφετέρου η αναμενόμενη αυξημένη αποχή θα προέρχεται από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, μία διαφορά της τάξης του 3 με 5% θα ήταν ικανοποιητική, ειδικά αν βρίσκεται πιο κοντά στο 5.
Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι αν η διαφορά είναι μικρότερη του 3% ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το πράγμα αλλάζει αν η ΝΔ είναι έστω και με μία ψήφο μπροστά. Τότε όλα είναι ανοιχτά. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Παπανδρέου στη σημερινή του συνέντευξη θα θέσει για μία ακόμη φορά το δίλλημα των εκλογών, αν, δηλαδή, η Ελλάδα θα συνεχίσει το δύσκολο δρόμο της προς τη σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας ή θα πάει πίσω στην χρεωκοπία. «Ή θα χτίσουμε πάνω στη μέχρι σήμερα πορεία μας και θα την ολοκληρώσουμε ή θα αφήσουν την προσπάθεια να πάει χαμένη, μαζί με τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού», αναμένεται να επαναλάβει με έμφαση ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά τον αριθμό των περιφερειών που θα βαφτούν πράσινες ή γαλάζιες, στο κυβερνών κόμμα θεωρούν ότι οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τους υποψήφιους που πιστεύουν στον «Καλλικράτη», ωστόσο είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ετερόκλητες συμμαχίες στο β΄ γύρο θα οδηγήσουν κάποιες περιφέρειες σε νεοδημοκράτες υποψηφίους. Ωστόσο, τονίζουν με έμφαση ότι, όπως και το 2006, δεν μπορούν να εξαχθούν από αυτό πολιτικά συμπεράσματα.

Σωστός

Συνέντευξη στα ΝΕΑ παραχώρησε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης. Σας παραθέτω ένα σχετικό απόσπασμα:

Κύριε υπουργέ κατηγορείστε προσωπικά διότι – όπως λένε – η επαναφορά του 50% στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ µία σειρά από δήµους, ενδεχοµένως και περιφέρειες. Γιατί επιµείνατε σ’ αυτήν την απόφαση;

Αναλαµβάνω πλήρως την ευθύνη γι’ αυτήν την απόφαση. Απόφαση µε την οποία δεν αφήσαµε το πολιτικό σύστηµα να «προσαρµόσει» για µια ακόµη φορά, µε βάση δηµοσκοπήσεις της τελευταίας στιγµής, τους κανόνες και τις αρχές µε τις οποίες πρέπει να διεξάγονται κορυφαίες για τη δηµοκρατία θεσµικές διαδικασίες όπως είναι οι εκλογές του Νοεµβρίου.

Έχει δίκιο ο Ραγκούσης. Αλίμονο αν οι θεσμοί λειτουργούσαν με βάση τις περιστασιακές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος...
parapolitiki 

ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ...

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxatPLkPcWEeUHHrpqpErTvStnFYci2DztUv81BO-ecAUBFgk&t=1&usg=__xXMlIJXazQqy_GG2moTe8io1R0s=


Ελάχιστα λεπτά καθυστέρησης μιας “ενιαίας νόμιμης διαδικασίας” στην κατάθεση του δημοτικού ψηφοδελτίου “ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επικεφαλής τον Χρύσανθο Σαρλή, στερεί από τους Κερκυραίους πολίτες την επιλογή έκφρασής τους για την Αυτοδιοίκηση στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.

Ο Νόμος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” είναι μια επαναστατική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ που αλλάζει τα δεδομένα της διοίκησης του Ελληνικού κράτους.

Νομοθετεί ενδοδημοτική αποκέντρωση, εισάγοντας δημοκρατικές διαδικασίες  λήψης των αποφάσεων για την καθημερινότητα του πολίτη και την ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.

Η μεταρρύθμιση του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” είναι ένας θεσμός που δίνει την δυνατότητα απ’ ευθείας συνομιλίας, διαπραγμάτευσης, άντλησης προγραμμάτων και πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνήθης πρακτική των χωρών των εταίρων μας.

Ενστερνιστήκαμε και είμαστε πρωταγωνιστές της επαναστατικής αυτής μεταρρύθμισης της διοίκησης του κράτους μας. Με συνεχείς πολιτικές παρεμβάσεις στον Κερκυραϊκό και Επτανησιώτικο Λαό αγωνιζόμαστε να διαφωτίσουμε σε όλες τις παραμέτρους το όφελος των πολιτών ιδιαίτερα της περιφέρειάς μας με την λειτουργία Δήμου-Κυβερνείου, την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών, την ενδοδημοτική αποκέντρωση.

Αυτή την διάχυση της πολιτικής στους πολίτες της Κέρκυρας στέρησε η καταφανώς άδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας. Είναι μεγάλο το αρνητικό πολιτικό φορτίο και στο παρόν και στην προβολή του στο μέλλον.

Δημοτικοί συνδυασμοί που στηρίζονται από την Ν.Δ. το ΚΚΕ, αλλά και “ανεξάρτητοι” απόλυτα συντηρητικοί στις πολιτικές αντιλήψεις, τρομοκρατούνται από τις αλλαγές. Προωθούν αντιλήψεις ανατροπής της μεταρρύθμισης (ΚΚΕ) ή θεωρούν ότι το εγχείρημα έχει σαν μοναδικό σκοπό την  συνένωση Δήμων και ο καθένας πρέπει να αγωνιστεί για το τιμάριό του.

Σε αυτό τον πολιτικό αγώνα εμείς θα σταθούμε όρθιοι γιατί το θεωρούμε χρέος μας έναντι των συμπολιτών μας.

Με υποψήφιο Περιφερειάρχη του συνδυασμού “Ιόνιο Αρχιπέλαγος” Ηλία Μπεριάτο θα δώσουμε αυτή την σημαντική μάχη που προσδιορίζει την ενότητα και την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας προς όφελος όλων των Επτανησίων πολιτών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου διεξάγονται σε μία πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αγωνίζονται σκληρά για να επανακτήσει η πατρίδα μας την χαμένη διεθνώς αξιοπιστία και αξιοπρέπεια και εν τέλει να βγάλει την Ελλάδα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που πολιτικές και πρακτικές του χθες την οδήγησαν στο χείλος της αβύσσου.

Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συζητήσουμε κάθε θέμα, αλλά θεωρούμε αποπροσανατολισμό και λαϊκισμό την αποκλειστική αναφορά στην -πράγματι- δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας που άλλοι δημιούργησαν και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει.

Όλα αυτά λοιπόν είναι ύψιστα πολιτικά ζητήματα που η δικαστική απόφαση  αφαιρεί το δικαίωμα να εκφραστούν συντεταγμένα από τη δημοτική παράταξη “ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”.

Ζητάμε από τον επικεφαλής του συνδυασμού Χρύσανθο Σαρλή να προσφύγει άμεσα κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Κέρκυρας από τη στιγμή που η παρουσία των υπευθύνων για την κατάθεση του ψηφοδελτίου ήταν απόλυτα νόμιμη και μέσα στο χρόνο που ο Νόμος ορίζει και βάσει ενόρκων μαρτυρικών καταθέσεων, ανεξάρτητα που η κατάθεσή του για λόγους πέραν της θέλησης  των υπευθύνων, υπερέβη κατά ελάχιστα λεπτά τον χρόνο.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το συλλογικό συμφέρον των πολιτών που ταυτίζεται απόλυτα με την ελεύθερη δημοκρατική του βούληση και έκφραση.

Για το λόγο αυτό η προσφυγή και η άμεση εκδίκασή της επιβάλλονται.

Τότε Νοθεία, Τώρα Περιφέρεια;

Ο σημερινός υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός (ΝΔ) με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Δες τε όμως τι ακριβώς έκανε στην Βουλή το 2008.

http://koukios.wordpress.com

Γαλαβάνος ...

ALAVANOS_GIAOURTI

κατά λάθος ηγέτης!!

δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Σαμαράς και ο υποστηρικτικός προς αυτόν τύπος (γραπτός και ηλεκτρονικός) , δεν αποδέχονται τον εκβιασμό του Παπανδρέου για εθνικές εκλογές τώρα!

αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ο Παπανδρέου χρεοκόπησε τη χώρα και την οδήγησε με δικιά του ευθύνη στο ΔΝΤ κι από τη στιγμή που έχουν τις μαγικές λύσεις (ο Σαμαράς) που θα σώσουν τη χώρα σε ένα χρόνο μέσα,να πουν ναι σε εκλογές!!

για να φύγει ο άχρηστος και ψεύτης Παπανδρέου!!

και να έρθει ο σωτήρας Σαμαράς!!

για να μας κυβερνήσει μαζί με αυτούς που μόλις ένα χρόνο πριν έφυγαν ηττημένοι με 10 μονάδες και κυνηγημένοι από τον Ελληνικό λαό...

λεφτά δε χρειάζεται να ξοδευτούν καθόλου...

ο Σαμαράς θα συνεχίσει να πηγαίνει πόρτα πόρτα και θα κερδίσει με περίπατο,αφού ο λαός μισεί θανάσιμα τον Παπανδρέου...

μάλιστα θα πάρει μαζί του για να του πει πως γίνεσαι κατά λάθος λαοφιλής ηγέτης και το Γιάννη Δημαρά,που καλπάζει προς την ηγεσία της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας μην έχοντας κάνει απολύτως τίποτα,εκτός από το να πει ένα ''ΠΑΡΩΝ'' σε μία ψηφοφορία στη Βουλή...

λοιπόν,εκλογές τώρα να φύγει το ΔΝΤ και το μνημόνιο!!!