Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Έτοιμο να ανεβάσει... στροφές είναι το ελληνικό Ίντερνετ. Η έναρξη λειτουργίας ενός νέου υπερσύγχρονου ελληνικού κόμβου διασύνδεσης εντός των ερχόμενων εβδομάδων αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία της πλοήγησης, κυρίως στα ελληνικά sites. Όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου έχουν συμφωνήσει να διασυνδεθούν με τον νέο σύγχρονο κόμβο, ο οποίος θα φέρει τα αρχικά GRΙΧ (GReek Ιnternet Εxchange), παρέχοντας ταχύτητες τουλάχιστον 10 Gbps. Τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες χρήστες του Ίντερνετ; Η πρώτη αίσθηση- αλλαγή που θα διαπιστώσουν μόλις αρχίσει η κανονική λειτουργία του κόμβου, θα είναι το κατέβασμα των ιστοσελίδων των εγχώριων παρόχων στην οθόνη του υπολογιστή «σε χρόνο μηδέν». Ο νέος κόμβος διασύνδεσης των Ελλήνων παρόχων υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο λειτουργεί ήδη πιλοτικά, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει και η κανονική λειτουργία του. Οι υψηλότερες ταχύτητες πάντως θα βελτιώσουν και την εμπειρία των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες και εφαρμογές που απαιτούν μεγάλες ταχύτητες, όπως είναι για παράδειγμα τα on-line παιχνίδια, η τηλεόραση μέσω Ίντερνετ και οι συνομιλίες μέσω web κάμερας. Η σημασία του νέου κόμβου διασύνδεσης είναι καθοριστική για το πολύ γρήγορο σερφάρισμα, καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για να εμφανιστεί μία ελληνική ιστοσελίδα στην οθόνη του χρήστη. Ο GRΙΧ φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΕΔΕΤ στο κέντρο της Αθήνας και ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του υπάρχοντος κόμβου, του Αthens Ιnternet Εxchange (ΑΙΧ), ο οποίος βρίσκεται σε χώρο του ΟΤΕ και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί παράλληλα με τον νέο κόμβο. Ωστόσο, η προτίμηση για τον GRΙΧ είναι πολύ μεγάλη, καθώς ήδη οι μεγάλοι πάροχοι έχουν δρομολογήσει τη σύνδεσή τους με τον GRΙΧ που προσφέρει πολύ καλύτερες ταχύτητες.

ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ.... ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Πριν πολλά χρόνια, σε μια επαρχεία κάπου στην Κίνα, ζούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία κουβαλούσε καθημερινά νερό απο ένα μακρυνό ρυάκι με δυό μεγάλα δοχεία περάσμενα σε ένα μακρύ ξύλινο κοντάρι το οποίο στήριζε στους ώμους της.Το ένα δοχείο ήταν άψογο και μετέφερε πάντα όλη την ποσότητα νερού που μπορούσε να χωρέσει.Το άλλο είχε μια ρωγμή και στο τέλος της μακριάς διαδρομής, από το ρυάκι στο σπίτι, έφθανε με τη στάθμη του νερού εώς τη μέση.Έτσι για δύο ολόκληρα χρόνια η γυναίκα κουβαλούσε καθημερινά μόνο ενάμισι δοχείο νερό στο σπίτι της.Φυσικά το τέλειο δοχείο ένοιωθε υπερήφανο που εκπλήρωνε απόλυτα και τέλεια το σκοπό για τον οποίο είχε κατασκευαστεί. Το ραγισμένο δοχείο ήταν δυστυχισμένο που μόλις και μετά βίας μετέφερε τα μισάαπο αυτά που έπρεπε κι ένοιωθε ντροπή για την ατέλεια του.
Ύστερα από δύο χρόνια δεν άντεχε πια την κατάσταση αυτή και αποφάσισε να μιλήσει στην ηλικιωμένη γυναίκα.
"Ντρέπομαι τόσο για τον εαυτό μου και θέλω να σου....ζητήσω συγγνώμη!"
"Μα γιατί;" ρώτησε η γριά. "Για ποιο λόγο νιώθεις ντροπή;"
"Ε, να ! Δύο χρόνια τώρα μεταφέρω μόνο το μισό νερό λόγω της ρωγμής μου και εξαιτίας μου κοπιάζεις άδικα και εσύ!"
Η γυναίκα χαμογέλασε: "Παρατήρησες ότι στο μονοπάτι υπάρχουν λουλούδια μόνο στη δική σου πλευρά και όχι στη μεριά του άλλου δοχείου; Πρόσεξα την ατέλειά σου και την εκμεταλλεύτηκα."
"Φύτεψα σπόρους στην πλευρά σου και εσύ τους πότιζες. Δύο χρόνια τώρα μαζεύω τα άνθη και τα τοποθετώ το τραπέζι μου. Αν δεν ήσουν εσύ δεν θα είχα τόση ομορφιά να στολίζει το σπιτικό μου!"
Βέβαια δεν ήταν η ατέλειά του δοχείου που το έκανε ξεχωριστό αλλά η ιδιαίτερη ικανότητα της ηλικιωμένης γυναίκας να διακρίνει και να χρησιμοποιήσει την αδυναμία του.
Ο καθένας μας έχει τις "ρωγμές" του και τις "αδυναμίες" του, που μπορούν να γίνουν χρήσιμες και να "στολίσουν" τη ζωή μας. Κάθε "ρωγμή" μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο πλούσια και πιο ενδιαφέρουσα, αρκεί κάποιος να μπορέσει να διακρίνει τον τρόπο με τον οποίο η ατέλεια μας αυτή μπορέι να ομορφύνει τηνίδια μας την ύπαρξη."Ραγισμένοι" φίλοι, μην ξεχνάτε να σταματάτε στην άκρη του δρόμου και να απολαμβάνετε το άρωμα των λουλουδιών που φυτρώνουν στη μεριάσας. Αν ο καθένας μας μετέτρεπε σαν την ηλικιωμένη γυναίκα τις ατέλειες του διπλανού του σε κάτι χρήσιμο και όμορφο, σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.

Πρωταθλητές στη φτώχεια!

Η αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών πολιτικών αναδιανομής εισοδήματος και στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων τμημάτων του πληθυσμού είναι η βασικότερη αιτία που έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση, ως φτωχότερη χώρα, μεταξύ των παλαιών κρατών-μελών της Ε.Ε. με ποσοστό 21%.Οι κύριες αιτίες της φτώχειας είναι... η ανεργία και η μακροχρόνια ανεργία, η έλλειψη έγκαιρεις μέριμνας για την αντιμετώπιση των συνεπειών που είχαν οι διαρθρωτικές αλλαγές των παραγωγικών δομών της χώρας, το χαμηλό εισόδημα, η μεγάλη ανισοκατανομή εισοδήματος, η ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των πολιτικών στον τομέα της παιδείας και της επαγγελματικής κατάρτισης και οι έλλειψεις στο τομέα της υγείας και της μακροχρόνιας φροντίδας.Οι οικονομικοί παράγοντες που ενισχύουν τις ανισότητες είναι οι εξής: o πληθωρισμός,το φορολογικό σύστημα και η φοροδιαφυγή, ενώ ως κοινωνικοί παράγοντες: το μέγεθος του του νοικοκυριού, η δομή της οικογένειας, η ηλικία, το φύλο, το εκπαιδευτικό επίπεδο, οι κοινωνικές προκαταλήψης, γεωγραφικοί και άλλοι παράγοντες. Ωστόσο οι λόγοι της αναποτελεσματικότητας είναι, η απουσία συνολικού σχεδιασμού για τα αίτια και τους κινδύνους της φτώχειας, η καθυστέρηση ενός αποτελεσματικού συστήματος καταγραφής και μέτρησης της φτώχειας, η ανεπάρκεια χρηματοδότησης, ο ελλιπής συντονισμός των αρμόδιων φορέων, η πολυπλοκότητα της διοικητικής οργάνωσης που οδηγεί στην ελλιπή ενημέρωση των ενδιαφερομένων και οι υστερήσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.Αλήθεια αυτή που έχουν επιλεγεί από τους Έλληνες Πολίτες να αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα τι κάνουν; Τι μέτρα έχουν ληφθεί για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία; Ποια μέτρα έχουν πάρει για να στηριχθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι; Μήπως γνωρίζουν σε τι αριθμό ανέρχονται οι πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας;

Αναγωγή στην δημοσκόπηση της METRON

Στην δημοσκόπηση της METRON Analysis για την ημερησία έκανε αναγωγή και πρόβλεψη εδρών για το κάθε κόμμα το dimoskopia.blogspot.com. Βλέπουμε ότι από τις 4,5 μονάδες με την αναγωγή η διαφορά είναι 5,7%, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις που δίνουν εκτίμηση ψήφου και όχι πρόθεση ψήφου. Τα παπαγαλάκια συγκεκριμένων μέσων παρέλειψαν να το επισημάνουν...
Όπως βλέπουμε, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι κοντά στην αυτοδυναμία, ενώ οριακά μπορεί να έχουμε εξακομματική Βουλή, αν και την ώρα των εκλογών δύσκολα θα πάρει πάνω από το όριο του 3% το κόμμα των Οικολόγων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή και αργή πτώση και αναμένεται να επιστρέψει στα ποσοστά του 2007 ή ίσως λίγο καλύτερα. Η ΝΔ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά δύσκολα θα πάρει πάνω από 37%-37,5% στις εκλογές.

http://ideodoxeio.blogspot.com/

Σύσκεψη με Θέμα την Νησίδα "Βίδο"

Προκαταρκτική σύσκεψη με θέμα τη συντήρηση, ανάδειξη και ανάπτυξη της νησίδας «Βίδο» πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο.Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Δημάρχου Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ, συμμετείχαν ο πρώην Δήμαρχος κ. Κούρκουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαρδικιώτης, εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. (τμήμα Κέρκυρας), ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων.Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίσθηκαν τα εξής:Να κατατεθούν έγγραφες προτάσεις στην επόμενη σύσκεψη, για την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης με άξονες τη διατήρηση των κοινωνικών δράσεων, τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών με προτεραιότητα την αναστύλωση του Διοικητηρίου και τη βελτίωση γενικά όλων των υποδομών του νησιού. Επίσης τη δημιουργία ήπιων και φιλικών προς το περιβάλλον δράσεων για την αύξηση της επισκεψιμότητας και εξεύρεση τρόπων δημιουργίας εσόδων για το Δήμο.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου, των Ο.Τ.Α και των Ν.Π.Δ.Δ να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας που πραγματοποιείται την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 από τις 12.00 και έως το τέλος του ωραρίου. Παράλληλα καλούντε όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την ίδια ημέρα στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργάκη. Τα προβλήματα πολλά, όπως η χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας καθώς και η κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΣΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Οι αγρότες ενημέρωσαν τον κ. Βόσδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του εξέθεσαν τα αιτήματά τους.

"Είναι άδειες οι τσέπες"


Εθνικός – Κέρκυρα 1-1

Δεν μπόρεσε να μειώσει στους τρεις βαθμούς τη διαφορά της από τη ζώνη της ανόδου η Κέρκυρα. Οι Φαίακες έμειναν στο 1-1 με τον Εθνικό στο Ελληνικό και έφτασαν τους 32 βαθμούς.