Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Nα μη ξεχασω…….


Και αυτο οχι γιατι θελω να το παιξω εξυπνακιας. Απλα γιατι,  μου τη σπαει που πανε να μου φορτωσουν την ενοχη της καταστροφης του περιβαλλοντος σε μεριδιο πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που ξερω πως μου ανηκει!
Απλα γιατι, μου την σπαει που καποιοι τυποι με δυο αυτοκινητα εκ των οποιων το ενα τζιπ πολλων χιλιαδων κυβικων, μηχανη και σκαφος αναψυχης, κλεινοντας μια ωρα τα φωτα θεωρουν πως ειναι οικολογοι!
Απλα γιατι, μου τη σπαει που οτιδηποτε σωστο πρεπει να κραταει μια ωρα (αντε μια μερα το πολυ).
Απλα γιατι, ο ακρατος εγωισμος του ανθρωπου βαφτισε αυτη την ωρα, “Ωρα της Γης”. Η Γη υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει. Και οταν αποφασισει πως εμεις οι ανθρωποι γιναμε αρκετα ενοχλητικοι, θα μας πεταξει απο πανω της οπως ενας σκυλος πετα εναν ενοχλητικο ψυλλο.
Κλειστε λοιπον τα φωτα για μια ωρα και ολο τον υπολοιπο χρονο κλειστε τα ματια σε αυτα που γινονται γυρω σας, θεωρωντας πως εχετε κανει το χρεος σας. 

Κύριε Τσίπρα, άντε γεια!


Ακούς τον Τσίπρα κι έχεις την εντύπωση ότι μιλάει εξ ονόματος του KKE! Σε όλα, μα σε όλα είναι αρνητικός. Πιάνει την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου στο στόμα του και τους κατακρεουργεί. Τίποτα καλό δεν κάνουν, εκπρόσωποι του κεφαλαίου είναι, το κακό της χώρας θέλουν, βουλιάζουμε, διαλυόμαστε, χανόμαστε…. Εδώ που τα λέμε και ο Παπανδρέου για ένα διάστημα ήταν απαισιόδοξος, υποτονικός, τα έλεγε όλα μαύρα, τα έβλεπε όλα μαύρα, και είχαμε αρχίσει όλοι να μοιρολογάμε για το μέλλον. Ωστόσο, ο Γιώργος πάλεψε, έτρεξε παντού, και στο τέλος φάνηκε φως στην άκρη του τλούνελ:  “Οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο. Θα γυρίσουμε σελίδα και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για κάθε Έλληνα πολίτη”.
Βέβαια, ο Τσίπρας και το κόμμα του θα εξακολουθήσουν να ζουν σε άλλο πλανήτη, και να μηρυκάζουν τη μιζέρια τους… 
http://massmeeting.wordpress.com

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

Μπήκαν με καλάσνικοφ στο σπίτι του Ντάτολο!

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, δύο άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι έχοντας στα χέρια τους καλάσνικοφ. Ο Ντάτολο βρισκόταν εκείνη την ώρα μαζί με τον Ραούλ Μπράβο και έπαιζαν επιτραπέζιο παιχνίδι. Όπως είναι φυσιολογικό, αμφότεροι τρομοκρατήθηκαν στη θέα των αδίστακτων ληστών.
Παρόλα αυτά, κατάφεραν να φύγουν από το σπίτι και να ενημερώσουν άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα της Βούλας. Λίγη ώρα αργότερα έφθασε στο σπίτι του Ντάτολο περιπολικό οι άνδρες του οποίου διαπίστωσαν ότι οι ληστές είχαν αρπάξει πιστωτικές κάρτες, χρήματα και ρούχα.
Ο Αργεντίνος υπέβαλλε μήνυση κατ’αγνώστων ενώ ενημέρωσε άμεσα (σε συνεργασία με τον Ραούλ Μπράβο) τον Ολυμπιακό. Οι δυο τους πήγαν κανονικά στην προπόνηση και συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για τον αγώνα με την Ξάνθη.
Το όλο σκηνικό έγινε αντικείμενο συζήτησης στου Ρέντη την Παρασκευή αφού ο Μπράβο είχε ενημερώσει τους περισσότερους συμπαίκτες του. Ο Ντάτολο από την πλευρά του βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πράγμα απολύτως φυσιολογικό καθώς δεν είναι και λίγο να έρχεσαι αντιμέτωπος με ένοπλους ληστές. Ο Αργεντίνος μένει, όπως είπαμε και πιο πάνω, στη Βούλα στο σπίτι που ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει αρχικά για τον Ζίκο.

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Κέρκυρα.

photo____

ΚΕΡΚΥΡΑ.Την Δευτέρα 29/3 στη Γενική τους Συνέλευση θα αποφασίσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Κέρκυρας την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα θα υπάρξει η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο διοικητή του νομαρχιακού νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο.
http://www.enimerosi.com

Gamato IT! Η απάντηση στο κλείσιμο του gamato.info …

Το όνομα αυτού : http://www.gamato.it

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του site και όπως λογικά είχαμε προβλέψει, η πρώτη προσπάθεια “επαναφοράς” του Gamato.info είναι γεγονός… Σε νέο πια domain (Ιταλικής προέλευσης) και στα αρχικά του ακόμα στάδια… Προς το παρόν υπάρχουν λιγότερα απο 200 torrents στο site και αριθμεί περίπου 400 μέλη! Αυτό που κάνει πολύ καλή αρχική εντύπωση είναι η κατηγορία “Watch Now” ¨οπου ήδη υπάρχουν κάποιες ταινίες και οι χρήστες μπορούν να βλέπουν μέσω streaming χωρις να χρειαστεί να την κατεβάσουν…

“Η δημιουργία του συγκεκριμένου site έχει ως σκοπό την διαμαρτυρία μας για το κλείσιμο του γνώστου σε όλους μας site gamato.info. Το site αυτό παρέχει υπηρεσίες για ”κατέβασμα” αρχείων torrent και πολλά άλλα…” 

Καθάρισε ο Σαρκοζί…

Ούτε στο Μαξίμου δεν πήγαινε τόσο συχνά...

Πού είναι ο Καραμανλής; Ρωτούσα τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή διάφορους φίλους μου από τη Δεξιά, αλλά η απάντηση ήταν σταθερά «γιατί να είναι απόψε εδώ ο Καραμανλής;»- το «απόψε» είχε να κάνει με το αντικείμενο της συζήτησης: ήταν προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και αφορούσε την οικονομία. Προτίμησε να κάτσει σπίτι του ο χριστιανός και καλά έκανε. Αλλά τις ελεύθερες ώρες του τι κάνει; Φίλος (δικός μου) που τον συνάντησε τις τελευταίες ημέρες, μου λέει ότι πάει κανονικά στο γραφείο που έχει ανοίξει δίπλα από την κατοικία του αμερικανού πρεσβευτή στην Παναγή Κυριακού (πιο... κανονικά δεν γίνεται, ούτε στο Μαξίμου πήγαινε τόσο συχνά) και βλέπει κόσμο. Κόσμο τώρα μη φανταστείς, κάνα Προκόπη, κάνα Σιούφα, κάνα Αντώναρο, κάνα Αγγέλου, τέτοια πράγματα. Και αναλίσκεται σε φιλοσοφικές συζητήσεις με κεντρικό άξονα «τι κάνουμε τώρα». Μου είπε ο φίλος μου ότι τα έχει πάρει πολύ με τον Σαμαρά, διότι «δεν υπερασπίζεται το έργο μας» (ποιο έργο, δεν κατάλαβα, αλλά τέλος πάντων), αλλά και με την Ντόρα, για τη γνωστή ιστορία που περιέγραψε ο Πρετεντέρης και τα όσα (μαθαίνει ότι) του σούρνει η ψηλή. Ζει ένα δράμα ο αρχηγός, αλλά δεν τον λυπάμαι. Έτσι που τα ΄κανε, ας τα λουστεί... 
http://www.tanea.gr

«Ταφόπλακα» στα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας

«Ταφόπλακα» στα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας, που τροφοδοτούσαν την κερδοσκοπία κατά των ελληνικών ομολόγων, βάζουν οριστικά με τις χθεσινές τους αποφάσεις οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σηματοδοτώντας, σύμφωνα με αναλυτές, την πλήρη αναστροφή των τάσεων στην αγορά των ελληνικών τίτλων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με το ΔΝΤ δημιουργούν από κοινού το μηχανισμό δανεισμού έσχατης καταφυγής, τον οποίο ζητούσε επίμονα η ελληνική κυβέρνηση για να αφαιρεθεί από την αγορά η δυνατότητα εκβιασμού υψηλών επιτοκίων με την απειλή χρεοκοπίας της χώρας. Παράλληλα, η ΕΚΤ δίνει σε όλες τις τράπεζες της Ευρωζώνης τη δυνατότητα εύκολου κέρδους από το carry trade στα ελληνικά ομόλογα, με τη δέσμευση ότι θα τα δέχεται ανεξαρτήτως πιστοληπτικών αξιολογήσεων ως εγγύηση δανεισμού, τουλάχιστον ως το τέλος του 2011.
Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν, ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής δεν κρύβει παγίδες και «πονηρές» λεπτομέρειες. 
http://astrofegia.blogspot.com

Ο «εφιάλτης» του Ομπάμα κατέληξε σε ιστορική νίκη

«Μεγαλύτερο κράτος, λιγότερη  ελευθερία». Οπαδός του Τσάι Πάρτι  διαδηλώνει  Η Δεξιά προέβλεπε ότι η επιχείρηση μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας θα κατέληγε σε «Βατερλώ του Ομπάμα». Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 14 μήνες ο αμερικανός πρόεδρος ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη. Μόνο που ο εφιάλτης δεν τελείωσε με μια συντριπτική ήττα, όπως θα ήθελαν οι Ρεπουμπλικανοί, αλλά με μια ιστορική νίκη. Σε μια χώρα όπου η υγεία δεν θεωρείται ατομικό δικαίωμα αλλά εμπορικό προϊόν, η σημασία της μεταρρύθμισης δεν εξαντλείται στο γεγονός ότι εκατομμύρια ανασφάλιστοι Αμερικανοί θα έχουν στο εξής περίθαλψη. Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις ρίχνουν φως σε όλες τις πτυχές αυτής της βαθύτατης αλλαγής που συντελείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πραγματικά, έγραψε ιστορία ο Μπαράκ Ομπάμα;
Είναι ίσως από τις λίγες φορές που η έκφραση δεν είναι ένα απλό ρητορικό σχήμα. Από τον Θεόδωρο Ρούσβελτ το 1912 έως τον Μπιλ Κλίντον τη δεκαετία του 1990, όλοι οι πρόεδροι που αποφάσισαν να δώσουν τη μάχη έχασαν. Στο μεταξύ, είχαν προσπαθήσει οι Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Χάρι Τρούμαν, Λίντον Τζόνσον και Ρίτσαρντ Νίξον. Παρά τις καλές προθέσεις, οι βουλευτές που εναντιώνονταν και τα πανίσχυρα λόμπι που πίεζαν αποδείχθηκαν έως τον Μάρτιο του 2010 ανυπέρβλητα εμπόδια. Πάντως, είναι διαφορετικής τάξεως το ερώτημα εάν ο Ομπάμα θα μείνει στην Ιστορία. Όπως επισημαίνει στους «Τimes» ο ιστορικός Ρόμπερτ Ντάλεκ, ο αμερικανός πρόεδρος θα χρειαστεί να κερδίσει δεύτερη θητεία. Μια τετραετία δεν ήταν ποτέ αρκετή για την εξασφάλιση μιας καλής θέσης στην Ιστορία.

Τότε γιατί πολλοί Δημοκρατικοί δεν πανηγυρίζουν;
Ο πολιτειολόγος Λάρι Σάμπατο υπενθυμίζει ότι ο Ομπάμα είναι ο πρώτος δημοκρατικός πρόεδρος από την εποχή του Τρούμαν που πιστώνεται μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος προβλέπει, ωστόσο, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα κληθεί να πληρώσει ακριβό τίμημα πολιτικά και εκλογικά. Πολλοί Δημοκρατικοί ψήφισαν με βαριά καρδιά το νομοσχέδιο, φοβούμενοι ότι οι ψηφοφόροι θα τους «μαυρίσουν» στις ενδιάμεσες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Και τώρα οι Ρεπουμπλικανοί θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια;

Καθόλου. «Η μάχη δεν έχει χαθεί ακόμη», είπε ορθά- κοφτά ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπέινερ. Κατ΄ αρχάς, η ψήφιση του νόμου σήμανε και τυπικά το τέλος της διακομματικής συναίνεσης. Θεωρείται βέβαιο ότι η Δεξιά θα στηρίξει ανοικτά ή λιγότερο φανερά το κύμα προσφυγών που αναμένονται στο Ανώτατο Δικαστήριο. Μπορεί στις δικαστικές αίθουσες να μην υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά όταν οι Ρεπουμπλικανοί κατακτήσουν - αργά ή γρήγορα- το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο, θεωρείται απίθανο να μην «πειράξουν» τις λιγότερο δημοφιλείς πτυχές της μεταρρύθμισης (τρόπους χρηματοδότησης κ.λπ.).

Καλά οι Ρεπουμπλικανοί. Η κοινή γνώμη γιατί είναι τόσο αρνητική;
Για να εξηγηθεί αυτή η στάση, πρέπει να θυμηθούμε το βιβλίο του νεοσυντηρητικού ιστορικού Ρόμπερτ Κέιγκαν «Παράδεισος και εξουσία», στο οποίο διατύπωσε τη γνωστή θεωρία ότι η Αμερική είναι από τον Άρη και η Ευρώπη από την Αφροδίτη, προκειμένου να περιγράψει το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές στη θεώρηση των πραγμάτων. Αντίθετα από το κοινωνικό πνεύμα των Ευρωπαίων, οι Αμερικανοί διακατέχονται από μια βαθιά κουλτούρα ατομικισμού και θεωρούν το κράτος κάτι σαν απαραίτητο κακό. Στην πιο ακραία της εκδοχή, αυτή η αντίληψη δημιούργησε το θορυβώδες και λαϊκίστικο κίνημα του Τσάι Πάρτι. Ακόμη και οι μετριοπαθείς πολίτες, που θεωρούν ύψιστη αρετή την ατομική πρόοδο, εξακολουθούν να βλέπουν με επιφύλαξη την «κρατικοποίηση της Υγείας».

Με ένα τέτοιο κλίμα, πώς είναι δυνατόν να επωφεληθεί πολιτικά ο Ομπάμα;
Μπορεί ο αμερικανός πρόεδρος να βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς του εξαιτίας της μεταρρύθμισης, αλλά πολιτικά μόνο αφελής δεν είναι. Κατ΄ αρχάς, κατήρτησε το νομοσχέδιο με βάση έναν πολύ προσεκτικό πολιτικό σχεδιασμό: έως τον Νοέμβριο θα τεθούν σε ισχύ οι πλέον ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Από αυτές τις διατάξεις θα επωφεληθούν σκεπτικιστές, υπερσυντηρητικοί, αντικρατιστές και πολλοί ακόμη που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση- ασφαλώς και μέλη του Τσάι Πάρτι. Από την άλλη πλευρά, το κόστος της μεταρρύθμισης θα αρχίσει να βαραίνει τα κρατικά ταμεία και τα υψηλά εισοδήματα μετά το 2012. Δηλαδή, όχι μόνο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και μετά τις επόμενες προεδρικές.
ΤΑ ΝΕΑ

Τουρίστας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIluXRkAAyiYXTYM_O8NeNVAPVLk0_H6K5bDR4sVb3nNTJ4LAVPcyfi6tfH2pIOKRFcztaEz344z3Jskw5s8w99RJ16k1BEoJF2wkV4xg5us2i-0Ea8m4fG5M-d0I6RKa76mM5ij4wvhaK/s320/tourists.gifΗ κοινωνία, αγαπητέ μου, δεν προέκυψε από το καπρίτσιο μιας υπερφυσικής οντότητας.
Εμείς τη φτιάξαμε. Εμείς χάσαμε ή κερδίσαμε.
Ετσι εξαρτημένοι από την κατανάλωση. Εξαρτημένοι από την ιδιοκτησία. Εξαρτημένοι από την πιστωτική κάρτα. Εξαρτημένοι από τα δάνεια. Εξαρτημένοι από το όνειρο μιας πολλαπλάσιας περιουσίας. Εξαρτημένοι από τη μόδα. Εξαρτημένοι από τη ρόδα. Εξαρτημένοι από φθόνο για του φίλου μας την πολυτελή κατοικία. Εξαρτημένοι από αλαζονεία. Εξαρτημένοι από το μαύρο χρήμα.
Εξαρτημένοι από την απάτη. Εξαρτημένοι από την κινητή τηλεφωνία. Εξαρτημένοι από το Χρηματιστήριο. Εξαρτημένοι από την παράνομη συναλλαγή με κάθε κρατική υπηρεσία. Εξαρτημένοι από τις δημόσιες σχέσεις που θα διευκολύνουν «τις δικές μου υποθέσεις». Εξαρτημένοι από την αλλοτρίωση. Εξαρτημένοι από τη δουλοπρέπεια. Εξαρτημένοι από το άγχος. Εξαρτημένοι από τη γουρουνοποίηση μιας καθημερινής 14ωρης εργασίας. Εξαρτημένοι από την αναισθησία για του διπλανού την ολοσχερή χρεοκοπία. Εξαρτημένοι από τον ανταγωνισμό. Εξαρτημένοι από την αγωνία. Εξαρτημένοι από κακία για του αντίπαλου την εξαιρετική οικονομική πορεία. Εξαρτημένοι από δεκάδες υποκατάστατα που αναπληρώνουν την ουσία. Εξαρτημένοι από τον τρόμο σε κάθε δυσκολία. Τρόμος για την απόλυση. Τρόμος από μια πιθανή κρατική χρεοκοπία. Τρόμος από την περικοπή της μισθοδοσίας. Τρόμος από τον εφιάλτη μιας τυφλής εξέγερσης που θα καταστρέψει το κέντρο της Αθήνας. Τρόμος από τον κλέφτη που για ένα καρβέλι ψωμί μπορεί και να με σφάξει. Τρόμος από τις τηλεοπτικές ειδήσεις. Τρόμος από τη Μέρκελ. Τρόμος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τρόμος από τον Μπαρόζο. Τρόμος από την Κίνα. Τρόμος σε κάθε μου βήμα. Θεέ μου, τι κοινωνία έφτιαξα. Δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στο αύριο και στο χτες. Από την αμέριμνη καταναλωτική μανία στην κατοχική μπομπότα που θα τρως και κλαίγοντας θα λες: Νόμισα πως έζησα. Τη ζωή μου, σαν αγχωμένος αόμματος τουρίστας, την προσπέρασα!.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ
tovima