Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16:15 στη μνήμη Δημ. Γραικού

Μια σειρά από πρωτοβουλίες, για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γραικού, ανέλαβε η ΕΠΣ Κέρκυρας. Μεταξύ αυτών είναι και η διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα (στην οποία είχε αγωνιστεί ο Δημήτρης) με αντίπαλο μια ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών, που θα απαρτίζεται από παίκτες που θα προέρχονται από σωματεία στα οποία είχε παίξει ο Γραικός. Το παιχνίδι αυτό θα γίνει σήμερα την Τετάρτη 18 Μαρτίου και θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, ενώ τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση μέλους της οικογένειας του άτυχου ποδοσφαιριστή.

ΟΠΟΤΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16:15 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ.

Jade Goody: ΤΟ ΟΚ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ

ΤΟ Ο.Κ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ JADE ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝ ΖΩΗ!!

Νέο Μάη του ΄68 φοβάται ο N.Sarkozy

Με τα πανεπιστήμια να βράζουν ετοιμάζεται η Γαλλία για την αυριανή απεργία κατά της οικονομικής πολιτικής του Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει καμία αμφιβολία για τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Εκείνο που φοβάται περισσότερο, όμως, είναι έναν νέο Μάη του ΄68. Παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από την υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης Βαλερί Πεκρές να κάνει μερικές στρατηγικές υποχωρήσεις, το φιτίλι στα πανεπιστήμια είναι ακόμη αναμμένο. Από την άλλη πλευρά, πάντως, βρίσκεται ένα μέτωπο που θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις άτολμες υποστηρίζοντας ότι μόνο με μια σειρά από γενναία μέτρα μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να ξεφύγει από τη μετριότητα.

eco - ΒΟΥΛΗ

Φωτοβολταϊκά συστήματα θα τοποθετηθούν στην ταράτσα του ιστορικού κτιρίου. Το πρώτο δημόσιο κτίριο στο οποίο θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα τον προσεχή Οκτώβριο, ώστε να καλύπτεται δωρεάν έως και το 5% της καθημερινής του κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα, θα είναι η Βουλή.

ΑΣΕΠ 4- 5 Απριλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ χθες από το ΑΣΕΠ τα 182 εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για τις 877 θέσεις των υπουργείων Οικονομίας και Μακεδονίας- Θράκης. Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργηθούν το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει 26.521 υποψήφιοι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΠΕ θα εξεταστούν το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9 π.μ. στο Δημόσιο Δίκαιο και στο Ιδιωτικό Δίκαιο, και στις 3 μ.μ. στις Λεκτικές Δεξιότητες και την Κατανόηση Κειμένου καθώς και στη Δημόσια Οικονομική και το Δημοσιονομικό Δίκαιο, ενώ την Κυριακή 5 Απριλίου θα διαγωνιστούν στις 9 π.μ. σε Οικονομική και Λογιστική.

ΧΡΥΣΗ ΔΗΛΟΣ

Η Δήλος κρύβει ακόμη πολλούς θησαυρούς, όπως δείχνουν εργαστήρια και καταστήματα που αποκάλυψε η ανασκαφή του αρχαίου κοσμοπολίτικου νησιού των 20.000 κατοίκων Ένα χρυσοχοείο με κοσμήματα πολυτελείας, «φαστ φουντ» για την προμήθεια πρόχειρου φαγητού και ποτού, ένα χυτήριο μικρών αγαλμάτων. Δίπλα, το ατελιέ ενός ζωγράφου που δεν πρόλαβε να παραδώσει επιζωγραφισμένο ένα άγαλμα της Ουράνιας Αφροδίτης και απέναντι, κοντά στην παλαίστρα, ένα μυροπωλείο για ν΄ αγοράζουν οι αθλητές αρωματικά έλαια. Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στη Δήλο. Ήταν θαμμένα κάτω από τα μπάζα των παλιότερων ανασκαφών και ζωντανεύουν τώρα την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της «Μυκόνου της αρχαιότητας», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να συνεχισθεί η αποκατάσταση του χώρου.

Ζanibook: Facebook των ζώων

Διαφημίζεται ως «το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για ζώα συντροφιάς, το οποίο επιτρέπει στα ζώα να γνωριστούν και να κάνουν παρέα με άλλους τριχωτούς ή φτερωτούς συντρόφους». Το Ζanibook είναι νέο στο σύμπαν του Ίντερνετ, αναπτύσσεται ωστόσο ταχύτατα- το περασμένο Σάββατο είχε 22.220 μέλη και χθες είχε ξεπεράσει τα 50.000.

ΑΣΤΕΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Δένδιας, εξήγγειλε χθες σειρά νομοθετικών προτάσεων, που- κατά κοινή ομολογία- συνδέονται άμεσα με τον πυρήνα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής προανήγγειλε ότι η χρήση κουκούλας ή η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου όποιου συλλαμβάνεται να διαπράττει συγκεκριμένα αδικήματα, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές και σωματικές βλάβες, θα θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση και ο δράστης που θα συλλαμβάνεται θα τιμωρείται με βαρύτατες ποινές. Η νομοθετική πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται από τους νομικούς ως «κίνηση εντυπωσιασμού», καθώς το «νομικό οπλοστάσιο» θεωρείται απολύτως επαρκές, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά «το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αυστηρών ποινών, αλλά η... έλλειψη συλλήψεων».