Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Καλή επιτυχία‏ στους μαθητές...


Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Για "κλοπή των αγροτών" κατηγορεί την κυβέρνηση η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ

Για "προσπάθεια κλοπής 73 εκατ. Ευρώ από τους αγρότες, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχθηκε", καταδικάζει την κυβέρνηση η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει τα εξής:H Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει έντονα και απερίφραστα την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Καταδικάζει επίσης την προσπάθεια δανεισμού της Κυβέρνησης από τους αγρότες με το σύστημα προπληρωμής της ενεργοποίησης δικαιωμάτων τους.Καλούμε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και την ΠΑΣΕΓΕΣ να στηρίξουν δυναμικά τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου προτείνοντας σε όλους τους αγρότες να μην προπληρώσουν το «χαράτσι» της ενεργοποίησης δικαιωμάτων.Τα έξοδα ενεργοποίησης πρέπει να πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ο Νόμος ορίζει.Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για παρανομία και για προσπάθεια κλοπής του αγροτικού εισοδήματος καθώς αρνείται να εφαρμόσει το Νόμο που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ΠΑΣΠ επικράτησε στις φοιτητικές εκλογές στο Ι.Π.

Με την επικράτηση της ΠΑΣΠ σε 4 από τα 6 τμήματα, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Ι.Π. Δεύτερη αναδείχτηκε η Π.Κ.Σ. και τρίτη η παράταξη της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Αναλυτικότερα η παράταξη της ΠΑΣΠ ήρθε πρώτη στα τμήματα Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας και στο τμήμα Μουσικών Σπουδών, η ΠΚΣ αναδείχτηκε πρώτη στο τμήμα Ηχου και Εικόνας και η ΔΑΠ στο τμήμα Πληροφορικής. Μειωμένη ήταν η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες στο Ι.Π. σε σχέση με πέρυσι, αφού ψήφισαν συνολικά, στα έξι τμήματα του ιδρύματος 790 φοιτητές έναντι 903 πέρυσι. Ειδικότερα, η ΠΑΣΠ στο σύνολο των Τμημάτων του Ι.Π. έλαβε το 46,53% των ψήφων (315). Το 2008 είχε συγκεντρώσει 33,9%. Η “Πανσπουδαστική”, έλαβε το 27,47%,(186 ψήφους), ενώ το 2008 είχε συγκεντρώσει το 24,12% των ψήφων. Η ΔΑΠ, έλαβε το 22,75% των ψήφων(154),ενώ πέρυσι είχε ποσοστό 23,20%. Η “Αριστερή Ενότητα”, πήρε το 2,07%, (14 ψήφους), έναντι 2,23 πέρυσι, η παράταξη ΕΑΑΚ ποσοστό 1,18%, ( 1,44 πέρυσι).
http://kerkreports.blogspot.com/

O MYΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ ΠΟΤΕ


Ξεκίνησε σαν παιχνίδι αλλά εξελίσσεται σε πονοκέφαλο για τα μεγαλύτερα μυαλά της CIA η λύση του του γρίφου που είναι φιλοτεχνημένος σε γλυπτό στην αυλή του αρχηγείου της. Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά είκοσι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο 63χρονος πια james sanborn ανέλαβε κατόπιν παραγγελίας από τη CIA να φτιάξει ένα εντυπωσιακό γλυπτό για τη διακόσμηση μιας αυλής στις εγκαταστάσεις της. Ο JAMES SANBORN όμως εξέλιξε το γλυπτό του σε ένα περίπλοκο κρυπτογραφημένο παζλ που χωρίζεται σε 4 επιμέρους ιδιόρρυθμους γρίφους οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφηθουν πλήρως.
Χαρακτηριστικό είναι και το όνομα του έργου που είναι ΄’ΚΡΥΠΤΟΣ΄΄-εμπνευσμένο από την ελληνική γλώσσα ενώ ακόμη πιο περίεργο είναι πως την εκπαίδευση του SANBORN για την δημιουργία κρυπτολεξων και μυστικών κωδικών είχε αναλάβει ένας πράκτορας της ίδιας της CIA, που αν και θεωρείται αυθεντία δεν κατάφερε μετέπειτα ούτε αυτός να τον λύσει. Το τέταρτο κομμάτι του παζλ είναι και το πιο δύσκολο μιας και το κρυμμένο του μήνυμα εμπεριέχει κ απαιτεί τα τρία πρώτα,τα οποία αν και έχουν ”μεταφραστει” δεν μπορούν να συνδυαστούν.
Πλέον για τη CIA είναι θέμα γοήτρου κ πείσματος να ξεσκεπάσουν το μυστήριο στην αυλή τους ενώ φωτιά παίρνουν και τα στοιχήματα για το ποιος πράκτορας θα τερματίσει πρώτος. Σίγουρο είναι πως όλη αυτή η ιστορία κάτι μας λέει πως πιθανόν να αποτελέσει έμπνευση για μελλοντικό χολιγουντιανό σενάριο ενός νέου, κατασκοπικού ΄ΚΩΔΙΚΑ DA VINCI’…

Ο Καραγκιόζης Blogger

«ΑΤΜ» για βενζίνη

Έτοιμες να αρχίσουν την τοποθέτηση αυτόματων πωλητών στο δίκτυό τους, αρχής γενομένης από τα ιδιόκτητα πρατήρια που βρίσκονται σε σημεία- φιλέτα, δηλώνουν στην πλειονότητά τους οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Σχετική εγκύκλιο απέστειλε προ ημερών το υπουργείο Ανάπτυξης στις νομαρχίες, σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται στο εξής η δυνατότητα λειτουργίας αυτόματων πωλητών στα πρατήρια και πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους (όπως ισχύει στα περισσότερα κράτη- μέλη της Ε.Ε). Το μέτρο βρίσκει σύμφωνες την πλειονότητα των μεγάλων εταιρειών που διαθέτουν δίκτυο ιδιόκτητων πρατηρίων γιατί θα μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα όλο το βράδυ, ενώ παράλληλα δηλώνουν ότι μπορούν να σηκώσουν το κόστος των μηχανημάτων, το οποίο δεν είναι αμελητέο. Σύμφωνα με την αγορά, το κόστος ενός αυτόματου πωλητή κυμαίνεται από 13.000 έως 30.000 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο του αλλά και τις υπόλοιπες επενδύσεις που θα απαιτηθεί να γίνουν στο πρατήριο (όπως να τοποθετηθούν κάμερες, να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και πυρόσβεσης). Ποσό που οι εταιρείες εκτιμούν ότι αποσβένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εφόσον πάντως το μέτρο εφαρμοσθεί σε ευρεία κλίμακα στην αγορά, εκτιμάται ότι σε βάθος χρόνου κάποια μικρά πρατήρια εταιρειών θα κλείσουν.

Ψάχνουν νέα ημερομηνία για τους Depeche Μode

Μετά την ανακοίνωση ότι συναυλία δεν έχει- ο τραγουδιστής Ντέιβ Γκάχαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο-, το έργο «Μαλακάσα» ξετυλίχτηκε σε όλο του το μεγαλείο. Μήπως ήταν εύκολο να φύγουν από εκεί τριάντα χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους μόλις είχαν φτάσει, ύστερα από ώρες κόλλημα στην Εθνική; Ουρές στον χώρο, ατέλειωτες ουρές έξω. Αν υπήρχε κάτι να γίνει για να διευκολύνει την έξοδο του κόσμου, δεν έγινε. Τα blogs βούιζαν χθες από τα σχόλια των αγανακτισμένων. Αρκετοί κατέβηκαν στο Τicket Ηouse, στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, με άγριες διαθέσεις. Υπήρχαν άνθρωποι, προχθές, που βρίσκονταν στον χώρο από το απόγευμα, καταναλώνοντας στα μπαρ και τα κιόσκια και περιμένοντας την ώρα να δουν το γκρουπ. Άλλοι είχαν έρθει από την περιφέρεια. Απρόοπτα σίγουρα μπορεί να συμβούν ακόμη και στο παραπέντε και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως η ασφάλεια και η σωστή διαχείριση του πλήθους έρχονται πρώτα απ΄ όλα. Οι συναυλίες δεν είναι πικ-νικ και ένας συναυλιακός χώρος στο δάσος, που κατακλύζεται από κόσμο, έχει ειδικές ανάγκες . Ό,τι και να «χάλασε» τον Γκάχαν (γαστρεντερίτιδα έλεγαν επισήμως- κι ας οργίαζαν οι φήμες), η κατάστασή του δεν επέτρεψε ούτε χθες να γίνει η συναυλία, ενώ το συγκρότημα ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι ακυρώνει και την αποψινή συναυλία στην Κωνσταντινούπολη. Η ευρωπαϊκή τους περιοδεία τελειώνει στην Ισπανία στις 12 Ιουλίου και συνεχίζεται στις 24 Ιουλίου στο Τορόντο.

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ;;;

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος λίγες ώρες μετά τη δήλωση του για τους τρεις Πιζάρο επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις, άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Αναφέρθηκε τόσο στον Γιάννη Βαρδινογιάννη όσο και στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο. Η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Καταντήσαμε λίγο ...Big Brother».

Εκτοξεύτηκαν τα διαστημικά τηλεσκόπια Planck και Herschel

Εκτοξεύτηκαν σήμερα τα διαστημικά τηλεσκόπια Planck και Herschel της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που θα κοιτάξουν πίσω στο χρόνο τα πρώτα στάδια της εξέλιξης του Σύμπαντος. Ο πύραυλος Arianne 5 ECA που μετέφερε τα δύο ογκώδη όργανα εκτοξεύτηκε στις 16.12 ώρα Ελλάδας από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, κοντά στον Ισημερινό. Λιγότερο από μισή ώρα μετά την πυροδότηση, το Planck και το Herschel αποσυνδέθηκαν από τον πύραυλο και ξεκίνησαν την πορεία για τις τελικές τους θέσεις γύρω από το Σημείο Λανγκράζ 2, σε απόσταση περίπου 1,5 εκατ. χιλιομέτρων πίσω από τη σκοτεινή πλευρά της Γης. Στο σημείο αυτό, τα δύο παρατηρητήρια θα ισορροπούν σχεδόν αβίαστα ανάμεσα στη βαρυτική έλξη της Σελήνης και της Γης.

EUROVISION 2009 - SAKIS

Το εισιτήριο για τον τελικό Σαββάτου «σφράγισε» ο Σάκης Ρουβάς στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision. Όλα κύλησαν βάσει προγράμματος και ο Σάκης ετοιμάζεται πλέον για τη μεγάλη βραδιά του διαγωνισμού. Αντιθέτως, η Κύπρος δεν καταφερε να πάρει ένα από τα δέκα αποψινά εισιτήρια.

Την Κυριακή ανακοινώνονται οι ευρωλίστες των δύο μεγάλων κομμάτων

Την ώρα που στη ΝΔ συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, το ΠΑΣΟΚ φέρεται εκτός απροόπτου να καταλήγει στην επιλογή του εκπροσώπου του κόμματος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την πρώτη θέση της ευρωλίστας. Στη Ρηγιλλής αναζητούν το «αντίπαλον δέος», με μια υποψηφιότητα της Μ. Γιαννάκου να εξακολουθεί να θεωρείται η επικρατέστερη. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.