Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Μιχάλης Μισούνοφ: Απ' την μπασκέτα στη... ρουκέτα

Μετά από παρακολούθηση πολλών ημερών η αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Δευτέρας τον ομογενή πρώην καλαθοσφαιριστή του Αρη και φερόμενο ως επιχειρηματία Μιχάλη Μισούνοφ με την κατηγορία ότι σκόπευε να πουλήσει δύο ρουκετοβόλα RPG και άλλα όπλα σε ανθρώπους της νύχτας και του κοινού εγκλήματος. Μαζί του συνελήφθησαν ο λογιστής του που φέρεται ότι κατείχε ένα πιστόλι κι ένα περίστροφο, ένας οδηγός φορτηγού που φέρεται ότι αγόρασε πρόσφατα ένα πιστόλι κρότου από τον πρώην καλαθοσφαιριστή καθώς επίσης κι ένα ακόμη άτομο που ήταν στην παρέα τους και κατείχε μικροποσότητα χασίς. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν πλαστά δελτία ταυτότητας , πλαστές σφραγίδες και έγγραφα που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες αξιόποινες πράξεις. http://www.enet.gr

Ο Tiesto σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Ο μεγαλύτερος dj στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα θα βρεθεί στο Airport Arena της Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 13 του ίδιου μήνα, θα βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Δεν κατεβαίνει και ο Τσοχατζόπουλος...

Δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές ο Άκης Τσοχατζόπουλος σύμφωνα με δήλωση που έκανε πριν από λίγο και με την οποία διατυπώνει αιχμές για "διχαστικό φαινομένο συκοφάντησης και αμφισβήτησής" του.Η πλήρης δήλωση του έχει ως εξής:- Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλο το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής να με προτείνει ομόφωνα ως υποψήφιο βουλευτή στις ερχόμενες εκλογές.- Αναγκάζομαι όμως, -παρόλο που τη θεώρησα αυτονόητη προσωπική μου υποχρέωση-, να μην αποδεχθώ την τιμητική αυτή πρόταση. Διαπιστώνουμε όλοι μας τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας, ότι ενώ φουντώνει καθημερινά το κλίμα συμμετοχής, δράσης και αγώνα των μελών, των φίλων και του λαού μας, εμφανίστηκε και πάλι,- ύπουλα και απρόσωπα, όπως το 2007-, το διχαστικό φαινόμενο συκοφάντησης και αμφισβήτησης στελεχών.- Η αβεβαιότητα ή ακόμα και η καθυστέρηση τόσο της άμεσης πολιτικής καταδίκης των φαινομένων αυτών, όσο και της πολιτικής στήριξης των στελεχών μας από το κόμμα, δημιουργούν τον κίνδυνο, με απολίτικες συγκρούσεις εσωτερικά, να υπονομευθεί τελικά η ισχυρή ενότητα και πάλη του ΠΑΣΟΚ και του λαού της Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη νίκη. Για αυτό δεν μου επιτρέπεται με τη συμμετοχή μου να νομιμοποιήσω τέτοια εξέλιξη.- Εξ άλλου στην πορεία 35 χρόνων συμμετοχής μου στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ ,-ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές,1996, 2004 και 2007, όπου κρίθηκε η ενότητα και η προοπτική του-, ουδέποτε η συμβολή μου, όπως όλοι γνωρίζουν, είχε σχέση με λογικές διαπραγμάτευσης ή εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών.-Θεωρώ πρώτη μου ευθύνη να υπερασπιστώ τη νέα μεγάλη νίκη και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Για αυτό δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη.-Συνεχίζω βέβαια σταθερά, στην πρώτη γραμμή, -όπως προχθές με το κοινωνικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη-, σε συστράτευση, συμπόρευση και συμμετοχή στη βάση, με τις κοινωνικές, κομματικές και λαϊκές δυνάμεις, τους πολίτες και τα κινήματα, δυναμώνοντας έτσι τη φωνή και την παρέμβασή τους. Δυνατό «όπλο» λαϊκής στήριξης στη νέα εποχή της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.Συνεχίζω επίσης τον αγώνα μας για ένα δυνατό, δημοκρατικό, λαϊκό, κοινωνικό, σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ, που θα παράγει πολιτικές, θα κινητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες και θα υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντά. Είναι η μόνη εγγύηση για την αυριανή επιτυχή διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Αυτός είναι o Γιώργος !

ΚΥΡΙΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ
ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ???

Ούτε αφίσες, ούτε ακριβές καμπάνιες, ούτε "σκοτεινές" χρηματοδοτήσεις. Και ξέρω ότι είναι ικανός, ακόμη και στα μέσα της προεκλογικής εκστρατείας, να ξηλώνει όσους δεν τα τηρήσουν!Μπράβο!
Διαβάστε όλη την απόφαση του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Λιγη χαρα, επιτελους!

Δημοσκόπηση για την Αιτωλοακαρνανία

Ήρθε λοιπόν και η πρώτη δημοσκόπηση για την Αιτωλοακαρνανία, την οποία διεξήγαγε η GPO για λογαριασμό του Αχελώος ΤV. Πρόκειται για μια τηλεφωνική δημοσκόπηση σε δείγμα 1000 ατόμων, χώρις όμως να συμπεριλαμβάνει τους πολλούς ετεροδημότες που έχει η Αιτωλοακαρνανία. Ενδιαφέρον λοιπόν έχει η πρόθεση ψήφου,με τη ΝΔ να έχει 65% συσπείρωση ενώ το ΠΑΣΟΚ 80%.Αλλά όμως, όπως επεσήμανε ο διευθυντής της GPO κ. Θεοδωρικάκος το στατιστικό λάθος κυμαίνεται στο συν/πλην 3% . Ενδιαφέρον έχει και η πρόθεση σταυρού για τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, αν και, ούτε τα ψηφοδέλτια έχουν καταρτιστεί, ούτε τα ονόματα που τέθηκαν υπόψην των ερωτηθέντων είναι σωστά, αφού περιλαμβάνονται ονόματα που τελικά δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια ή δεν συμπεριλαμβάνονται υποψηφιότητες που έχουν κλειδώσει. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Πρόθεση ψήφου
ΠΑΣΟΚ 38,0%
ΝΔ 31,0%
ΚΚΕ 6,5%
ΛΑΟΣ 3,5%
ΣΥΡΙΖΑ 2,0%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%
Άλλο 0,8%
Άκυρο-Λευκό 2,2%
ΔΞ/ΔΑ 14,5%

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...

Σφίγγουν τα λουριά στον Ολυμπιακό. Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Τιμούρ Κετσπάγια και τους παίκτες μετά τον διασυρμό στο «Παγκρήτιο», στο φιλικό ματς με τον Εργοτέλη. Ο πρόεδρος των νταμπλούχων είναι οργισμένος από την ταπεινωτική ήττα της ομάδας του (5-0) και για να προλάβει τα χειρότερα σε επίσημα ματς αναμένεται σήμερα να μιλήσει στον Γεωργιανό τεχνικό και στους ποδοσφαιριστές. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αδιάφοροι στο Ηράκλειο και ο Κετσπάγια παρέταξε πειραματική ενδεκάδα με στόπερ τους Μαρέσκα, Στολτίδη (στο β΄ ημίχρονο) και τον Γκαλίτσιο δεξιό μεσοεπιθετικό. Ο 41χρονος τεχνικός μπορεί να κάνει όποιες δοκιμές θέλει, όταν όμως η ομάδα του δέχεται πέντε γκολ θεωρείται υπεύθυνος για τις επιλογές του.


ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΜΕΓΑΛΕ ! ! !

Στο 0,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο και έφθασε το 0,8%, έναντι 0,6% τον Ιούλιο. Η μικρή άνοδος αποδίδεται στην αύξηση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης, η οποία μέσα σε ένα μήνα σημείωσε άνοδο κατά 4,2%, αλλά και στην αύξηση του φόρου κινητής τηλεφωνίας. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, σύμφωνα με τις προβλέψεις ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε ανάλογα επίπεδα και τον μήνα Σεπτέμβριο. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Δείκτη του Αυγούστου 2008 - γεγονός που οφείλεται στις αυξήσεις των ειδών διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών κατά 1,6%, κατά 6,3% των αλκοολούχων ποτών και του καπνού, κατά 2,9% των ειδών ένδυσης και υπόδησης, κατά 1,9% των διαρκών Αγάθων- ειδών νοικοκυριού και των υπηρεσιών.

Σαλπιγγίδης: «Παναθηναϊκός ή εξωτερικό»

Μετά τις δηλώσεις του μάνατζερ του, Βαγγέλη Αγγελή, πως ο Σαλπιγγίδης δεν πρόκειται να πάει στον Ολυμπιακό, η επιβεβαίωση ήρθε και δια στόματος του ιδίου του ποδοσφαιριστή που ξεκαθάρισε από τη μία οτι αν δεν μείνει στον Παναθηναϊκό, το εξωτερικό είναι για αυτόν προτεραιότητα, ενώ από την άλλη ξεκαθάρισε οτι δεν πρόκειται να πάει στον Ολυμπιακό. «Εγώ θέλω να μείνω και να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Αν αυτό δεν συμβεί, μόνο για το εξωτερικό συζητώ.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Σχεδιάζω μικρή κυβέρνηση και με υπουργούς εκτός ΠΑΣΟΚ»

Την πρόθεσή του να συγκροτήσει μικρό κυβερνητικό σχήμα, εφ’ όσον εκλεγεί πρωθυπουργός, καθώς και να συμπεριλάβει σε αυτό προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, εκφράζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαιώνει ότι «το υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσω θα έχει σημαντικά μειωμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών. Η κυβέρνηση πρέπει η ίδια να δώσει το παράδειγμα της εγκράτειας, της καταπολέμησης της σπατάλης, του νοικοκυρέματος» Και προσθέτει ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ έχει πληθώρα άξιων στελεχών, «αλλά υπάρχουν και πολλοί άξιοι Ελληνες εκτός ΠΑΣΟΚ και κομμάτων τους οποίους θα καλέσω να συμβάλουν από θέσεις ευθύνης σε μια εθνική προσπάθεια υπεράνω κομματικών διαχωρισμών». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει την ακραία πόλωση στην προεκλογική περίοδο και δηλώνει ότι θα καλέσει τον πρωθυπουργό «σε μια αναβαθμισμένη και πιο ουσιαστική διαδικασία προεκλογικού τηλεοπτικού διαλόγου».

Παρενόχληση ελικοπτέρου της Frontex από τουρκικά ραντάρ πάνω από το Φαρμακονήσι

Ελικότερο Α 109 της Λετονίας στο πλαίσιο του προγράμματος FRONTEX, δέχτηκε εκπομπή στον ασύρματο από τουρκικό ραντάρ να απομακρυνθεί από την περιοχή, ενώ επιχειρούσε επιτήρηση συνόρων για παράνομους μετανάστες στο Φαρμακονήσι.Το παραπάνω περιστατικό έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Θεσσαλονίκη: Τελικός των φετινών Γκραν Πρι με την παρουσία του Usain Bolt

Με γεμάτο Καυτανζόγλειο, για πρώτη φορά σε αγώνες στίβου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει το Σαββατοκύριακο ο τελικός των φετινών Γκραν Πρι με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου κλασσικού αθλητισμού. Την Τρίτη αναμένεται η προπώληση των εισιτηρίων για το διήμερο των αγώνων 12 και 13 Σεπτεμβρίου, να ξεπεράσει το φράγμα των 20 χιλιάδων και θεωρείται βέβαιο πως ως την πρώτη μέρα των αγώνων θα έχουν σχεδόν εξαντληθεί όλα. Τα μεγάλα ονόματα και κύρια αυτό του κορυφαίου σπρίντερ Γιουσέϊν Μπολτ τραβούν σαν «μαγνήτης» το κοινό, που δεν είναι όλο κατ' ανάγκην φίλοι του στίβου. Ο Γιουσέϊν Μπολτ θα τρέξει μόνο την Κυριακή στην κούρσα των 200 μέτρων κλείνοντας έτσι ένα διήμερο αθλητικής πανδαισίας. Το Σάββατο, πρώτη μέρα των αγώνων, ο Μπολτ πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσει σε χάπενινγκ που θα γίνει στο στάδιο, ενδεχομένως με την συνοδεία μουσικής μπάντας, καθώς είναι γνωστός και για τις μουσικές προτιμήσεις του, που είναι ή δεύτερη δραστηριότητα του μετά τον αθλητισμό. Μάλιστα το γνωστό μακεδονικό νεανικό σχήμα Onirama, που έχει δεχτεί σχετική πρόταση, έχει αποδεχτεί να συνοδεύσει τον Τζαμαϊκανό δρομέα στις επιλογές του εντός του σταδίου.

Κατασχέσεις και ποινικές διώξεις για 1,8 δισ. ευρώ

Σαφάρι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, με όπλα κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, μέχρι και ποινικές διώξεις, αρχίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ ήδη ο προϋπολογισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου, με τα έσοδα να εμφανίζουν μεγάλη υστέρηση. Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα καλούνται οι έφοροι να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς είσπραξης των υπηρεσιών τους, βάζοντας στο στόχαστρο τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν στη σχετική ρύθμιση, η οποία έληξε στις 30/6/2009. Επίσης, καλούνται να «κυνηγήσουν» εκείνους που ενώ υπήχθησαν στη ρύθμιση δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων. Στο στόχαστρο υπολογίζεται ότι θα μπουν περίπου 500.000 φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Στην πλειονότητά τους είναι μικροί οφειλέτες ποσών μέχρι 2.000 ευρώ. Συνολικά πάντως, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται στο όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 20 δισ. ευρώ, από τα οποία μόνο τα 10 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα. Για το 2009 ο στόχος του υπουργείου Οικονομίας ήταν να εισπραχθούν 1,8 δισ. ευρώ.

ΝΔ: Ψυχρολουσία από τις νέες δημοσκοπήσεις και την αποχώρηση Αλαβάνου

Πανικό προκαλούν σε Μαξίμου και Ρηγίλλης οι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να «κλειδώνει» την αυτοδυναμία και η αλλαγή φρουράς στον ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση του Αλ. Αλαβάνου να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη της 4ης Οκτωβρίου. Παρά τη συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλαν χθες σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για να εμψυχώσουν τη γαλάζια βάση, μεταφέροντας ένα κλίμα κομματικής ανάτασης μετά την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα ευρήματα των χθεσινών γκάλοπ προκάλεσαν νέα ψυχρολουσία στο κυβερνών κόμμα. Η δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis (για τον ΑΝΤ1) δίνει άνετη αυτοδυναμία (156 εδρών) στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στην έρευνα της GΡΟ (για το Μega) για πρώτη φορά ο Γ. Παπανδρέου αποκτά προβάδισμα από τον Κων. Καραμανλή στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Την ίδια ώρα η Ν.Δ. εμφανίζεται βραχυκυκλωμένη και από την απόφαση του Αλ. Αλαβάνου να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης εκτιμούσαν ότι η κίνηση αυτή ενισχύει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, καθώς εκτιμούν ότι το ειδικό βάρος του Αλ. Αλαβάνου θα μπορούσε να εξασφαλίσει πολιτικά κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο καλο!!! και να μας γραφεις


Ν.Δ.: 100%....!

http://krogias.blogspot.com/

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ...


Καλπάζει η ανεργία

Η ανεργία έχει αυξηθεί, αγγίζει σχεδόν το 10% και αφορά κυρίως νέες ηλικίες και γυναίκες. Μέσα σε έναν χρόνο έχασαν τη δουλειά τους 87.000 εργαζόμενοι. Στην ημερησία διάταξη βρίσκονται η διακοπή της λειτουργίας επιχειρήσεων, οι μαζικές απολύσεις και οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων, οι απειλές μείωσης των μισθών ή ανεργίας, η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, η σημαντική αύξηση της ανεργίας αλλά και η ανησυχητική ύφεση της οικονομίας.

Υποδοχή σταρ για τον Hugo Chavez στη Βενετία

Υποδοχή σταρ επιφύλαξαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Ο Τσάβες έφτασε σήμερα στο Φεστιβάλ για την πρεμιέρα της ταινίας, «South of the Border» και πάτησε στο κόκκινο χαλί μαζί με τον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν. Τα μέτρα ασφάλειας ήταν δρακόντεια κατά την άφιξη του Τσάβες και εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχτούν...Και ο Τσάβες τους αποζημίωσε με τον τρόπο του: τους πέταξε ένα λουλούδι και στη συνέχεια έβαλε το χέρι στο στήθος του, στο σημείο της καρδιάς. Κάποια στιγμή, πήρε τη μηχανή ενός φωτογράφου και έβγαλε τον εαυτό του φωτογραφία.
http://www.tanea.gr

Ευρωμπάσκετ 2009: ΠΓΔΜ - Ελλάδα 54-86

Με εντυπωσιακό τρόπο συνδύασε την πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας η Εθνική του Γιόνας Καζλάουσκας. Νίκησε με το ευρύ 86-54 την ομάδα της πΓΔΜ. Ηταν μια ηχηρή απάντηση τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στον εξωαγωνιστικό τομέα. Γιατί στο περιθώριο του αγώνα είχε αναπτυχθεί ολόκληρη παραφιλολογία σχετικά με το πώς θα εμφανιστούν οι αντίπαλοί μας και τι ονομασία θα αναγράφεται στις φόρμες και τις φανέλες τους.Τελικά, , εμφανίστηκαν κάποια πανό και κασκόλ με τη λέξη «Μακεδονία», έγινε ο σχετικός θόρυβος στις εξέδρες , αλλά στο φινάλε το πανό κατέβηκε.

ΠΑΣΟΚ: Δέσμη μέτρων για το πολιτικό χρήμα

Σειρά μέτρων με σκοπό τη διαφάνεια και τη θέσπιση αυστηρών κανόνων δεοντολογίας κατά την προεκλογική περίοδο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου. «Σε μια εποχή που δοκιμάζεται η αξιοπιστία της πολιτικής και η φερεγγυότητα του πολιτικού συστήματος και των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών, σε μια συγκυρία που η πολύπλευρη κρίση πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να λάβουν και να υλοποιήσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα δικαιώνουν τους όρους της εκλογικής αντιπαράθεσης στη συνείδηση των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου προσέθεσε επίσης πως «ενόψει της έναρξης της προεκλογικής περιόδου για τις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου καταθέτουμε μια νέα δέσμη αποφάσεων και προτάσεων. Σε ό,τι μας αφορά θα τις εφαρμόσουμε μονομερώς, τις θέτουμε όμως στο δημόσιο διάλογο και προτείνουμε την υιοθέτησή τους και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ δείχνει και νέα δημοσκόπηση

Αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να σχηματίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία Metron Analysis η «ψαλίδα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία φτάνει τις 6,1 μονάδες, γεγονός που –με αναγωγή στο σύνολο των ψηφοφόρων- εξασφαλίζει αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ.
Συνολικά, με βάση τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα, η «ψαλίδα» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται ανάμεσα στις 5,4 και τις 6,1 μονάδες.
Αναλυτικότερα στην έρευνα της MetronAnalysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 6,1 μονάδες συγκεντρώνοντας ποσοστό 35,7%. Η ΝΔ λαμβάνει 29,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,3%, το ΛΑΟΣ με 4,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 4%.
Αντίστοιχα, δε δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για λογαριασμό του Mega Channel, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ: 32%Νέα Δημοκρατία: 26,5%ΚΚΕ: 6,8%ΣΥΡΙΖΑ: 3,6%ΛΑΟΣ: 6,2%Οικολόγοι: 2,3%Η διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων ανέρχεται στο 5,5% Τέλος, σε έρευνα της εταιρίας MRB, για λογαριασμό του ALTER και της εφημερίδας Real News η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΠΑΣΟΚ 31,1%Νέα Δημοκρατία: 27,7%ΚΚΕ 7,1%ΣΥΡΙΖΑ 3,4%ΛΑΟΣ: 5,5%Οικολόγοι: 1,4%Η διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων ανέρχεται στο 5,4% .
http://www.tanea.gr