Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αμα καεις στο γιαουρτι…..

http://asimonis.files.wordpress.com/2011/03/newego_large_t_420_48083557.jpg

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ !...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiN3qdN2lNm2wQPrJFC6U7_EX0kpHQVhl_RRzYnB4KMvmmVO8IQ_4yQ0rXiYVbXKVMOw2OUx5QR5QtThwWEhEAOSlfw-nhULUR5eHsz5JKXu88iTxERKBHXpRnBbyaYTv-ehDYPws9_TOc/s1600/PAGKALOS1.jpg

Wikileaks: Γιώργος Παπανδρέου, σκεπτόμενος κι εποικοδομητικός συνομιλητής

«Για τον Παπανδρέου ήταν πάντα δύσκολο να βρίσκει ισορροπίες μεταξύ των βαρώνων που κυβέρνησαν με τον πατέρα του, του νέου αίματος από τον δικό του κύκλο και των τεχνοκρατών του Σημίτη» γράφει ο Αμερικανός πρέσβης σε ένα τηλεγράφημα λίγο μετά τη δεύτερη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές του 2007.
Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα 09ATHENS1549 ο πρέσβης μιλάει για τις «πρώτες πολύ θετικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό που έχει Αμερικανίδα μητέρα, που γεννήθηκε και σπούδασε στις ΗΠΑ». Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχίζει για τον Παπανδρέου σημειώνοντας ότι «στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε ΥΠΕΞ και έχει δημιουργήσει καλή φήμη στη διεθνή κοινότητα σαν ένας σκεπτόμενος και εποικοδομητικός συνομιλητής. Στο εσωτερικό θα πρέπει να προσέξει τη ρητορική του για να αποφύγει χαρακτηρισμούς όπως “αμερικανάκι”». Περισσότερα στην Καθημερινή εδώ.
parapolitiki 

Υπερδύναμη ;


Σύμφωνα με τα αρχεία της ιστοσελίδας Wikileaks  ,η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα χαρακτήριζε  τον πρώην πρωθυπουργό "Βούδα".
Προφανώς οι τόσο σοβαρές Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν επηρεασθεί από το πρωτοσέλιδο του αείμνηστου Κακαουνάκη στο "Καρφί".
Είναι μετά να τους πάρουμε στα σοβαρά;
pelasgia 

Wikileaks για Καραμανλή: "Καθόταν και έπαιζε το κοµπολόι του"

Ακόµη και η στάση του σώµατος, τα νεύρα και η συµπεριφορά των ελλήνων πολιτικών που συναντούσαν ο αµερικανός πρεσβευτής και οι άνθρωποί του περιγράφονται µε το νι και µε το σίγµα στα τηλεγραφήµατα που έφευγαν από την Αθήνα για την Ουάσιγκτον (κατά τιςθητείες δύο πρεσβευτών, των Τσαρλς Ρις και Ντάνιελ Σπέκχαρντ).

«Καθόταν στην άκρη της καρέκλας και έπαιζε το κοµπολόι του», αναφέρει το τηλεγράφηµα για τον Κώστα Καραµανλή. «Χρησιµοποιεί καυστική γλώσσα που εκθέτει φίλους και εχθρούς», γράφουν για τον Θεόδωρο Πάγκαλο. «Φιλόδοξος, εριστικός και δεινός ρήτορας που δεν αντέχει τη συζήτηση µε χαζούς», υποστηρίζουν στις αναφορές τους για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οσο για το νΑντώνη Σαµαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, η πρόβλεψή τους είναι προφανής: «Εχουν παλιά έχθρα που δεν τους επιτρέπει να κάνουν συµφωνία». Στο στόχαστρό τους δεν βρίσκονται όµως µόνο τα ηγετικά στελέχη, αλλά και πρόσωπα µε µικρότερη επιρροή, τα οποία περνούν από ψιλό κόσκινο.

ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ. Κατά τα άλλα, οι Αµερικανοί στα τηλεγραφήµατά τους από το Wikileaks, που δηµοσιεύθηκαν στην «Καθηµερινή» της Κυριακής και αφορούν την περίοδο 2005-2009, δείχνουν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους για το ναυάγιο του σχεδίου Ανάν και για τον τρόπο που επηρέασε αρνητικά την κοινή γνώµη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου: «Εχουν δηλητηριάσει την κοινή γνώµη και εµφανίζουν το σχέδιο ως αγγλοαµερικανική συνωµοσίαγια να τιµωρηθούν οι Ελληνοκύπριοι».

ΕΝΟΧΛΗΣΗ. Εµφανής είναι η ενόχληση των Αµερικανών για το άνοιγµα του Κώστα Καραµανλή στη Ρωσία και τις συχνές συναντήσεις του µετον πρόεδρο Πούτιν. Μιλούν γιαθεµελιώδη αλλαγή στηνελληνική πολιτική και τονίζουν:«Ο κίνδυνος είναι καθώς έρχεται κοντά η Αθήνα στη Μόσχα να βρεθεί υπό πίεση να συµµαχήσει µε τους Ρώσους και σε άλλα θέµατα, όπως οι σχέσεις µε το Ιράν».

Τέλος, εκφράζουν διαρκώς φόβους για τον φαύλο κύκλο της τροµοκρατίας στηχώρα µας και υποστηρίζουν ότι παραµένουν ασύλληπτα µέλη της 17 Νοέµβρη. Ιδού ένα απάνθισµα τωνεκτιµήσεών τους γιατους έλληνες πολιτικούς:

Θα μπορούσε να λέει...


-Μήπως το έχω παρακάνει στην κριτική προς την Διαμαντοπούλου για τις καταργήσεις των σχολείων και πρέπει να χαμηλώσω λίγο τους τόνους;
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

«Έρημοι» πολεμιστές στα χνάρια του Gaddafi !

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2011 !!!!

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/e485a4de5b63b3f57c0a2aa590b530fc_L.jpg?timestamp=1300648821

Λιβύη: Δε δίνει F16 η Ελλάδα

Η Ελλάδα οπισθοχωρεί στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης καθώς θα εμπλακεί στρατιωτικά μόνο σε περίπτωση που υπάρξει θετική απόφαση του ΝΑΤΟ. Τη Κυριακή αργά το βράδυ αναμένεται η απόφαση καθώς συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι αντιπροσωπείες των μελών του ΝΑΤΟ. 
Το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ αναμένεται να αποφασίσει τη Κυριακή εαν θα συμμετάσχει ή όχι στην επιχείρηση μετά την παρουσίαση των τελικών προτάσεων για σχέδιο δράσης.
Από τις 16:00 οι αντιπροσωπείες των μελών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες. Η συνεδρίαση αρχικά διεκόπη για να συνεχιστεί αργότερα.
To υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα δεν συμμετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις εκτός ΝΑΤΟ, ωστόσο διευκρίνισε πως ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα.
Ανακοίνωσε επίσης με ποιο τρόπο θα συμβάλλει η ελληνική πλευρά στη στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Λιβύης, τονίζοντας επιπλέον ότι η Αθήνα σέβεται την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
"Η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση, σέβεται απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη και τις υποχρεώσεις της ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ.
Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης".
news247.gr