Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μπάχαλο και με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Όταν ακόμη κι ένα σωστό μέτρο δεν μπορεί η κυβέρνηση να το προωθήσει σωστά, κάνει οφθαλμοφανή λάθη και το κυριότερο κυβερνά χωρίς να ρωτά πρώτα αν αυτό που νομοθετεί αντιβαίνει τους νόμους, τότε είναι φανερό ότι βρίσκεται με τρικυμία εν κρανίω.
Ο λόγος για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ένα ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο αφού είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που δεν ξέρει ποιους και πόσο πληρώνει.
Αποφάσισε λοιπόν η κυβέρνηση μέχρι τις 23 Ιουλίου να απογράψει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και από Σεπτέμβρη όσοι έχουν κάνει τη σχετική δήλωση να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Θα αποκαλύπτονταν έτσι οι διπλοθεσίτες και βάλε, ποιοι παίρνουν απίστευτα λεφτά για επιτροπές και αργομισθίες.
Έλα όμως που λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, και στην προκειμένη περίπτωση της Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μια Αρχή που φτιάχτηκε ώστε να μην αυθαιρετεί όποιος θέλει σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων κάθε Έλληνα πολίτη.
Ανακάλυψε λοιπόν η Αρχή ότι το σχέδιο Ραγκούση είναι «κουμπότρυπες» αφού υπάρχουν τεράστια ζητήματα που αν δεν προχωρήσουν δε θα προχωρήσει και η απογραφή.
Μόνο τα δεδομένα της μισθοδοσίας είναι δεκτά λέει η Αρχή ενώ ό,τι δε συνδέεται με τη μισθοδοσία, από τον ΑΜΚΑ μέχρι τη γνώση υπολογιστών, ο τίτλος σπουδών και ο βαθμός του κάθε τίτλου, οι ξένες γλώσσες κ.λπ. Έτσι, κάθε εργαζόμενος θα γίνει έρμαιο του κράτους που θα έχει φτιάξει πλήρες φάκελο για να τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
Η Αρχή είπε επίσης ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας στο σύστημα και μπορεί τα δεδομένα να βρεθούν στα χέρια κάποιου που δεν πρέπει να τα έχει.
Γιατί, ακόμη, ζητείται να καταγραφούν οι πειθαρχικές ποινές κάποιου. Φακέλωμα κάνουν ή απογραφή;
Τώρα ο Ραγκούσης τρέχει να μαζέψει το κακοστημένο σύστημα που έφτιαξε και διαφήμισε. Ήταν δύσκολο να ρωτήσει την Αρχή πριν προχωρήσει;
Και ακόμα δεν ξεκίνησε η κουβέντα για τον εκλογικό νόμο. Εκεί να δεις.
http://www.antinews.gr/

ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ !...

«Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», ενώ απ΄ τους βρωμιάρηδες μαθαίνεις τις βρωμιές !
Σε μια εποχή απόλυτης κρίσης, με την ανεργία να χτυπάει πρωτοφανή νούμερα και κάθε ελληνικό σπίτι να διαθέτει ένα και δυο άνεργους, κυρίως νέους, κάποιοι επέλεξαν να τσιτώσουν, ακόμα περισσότερα, τα νεύρα μας, βγαίνοντας στα κανάλια και μιλώντας για σωρεία παράνομων, κυρίως, όμως, ανήθικων προσλήψεων !
Σ΄ αυτή τη δύστυχη – όπως την κατάντησαν – χώρα, ορισμένοι έχουν τη δυνατότητα να διορίζουν από τα παιδιά τους μέχρι τα «σκυλιά» τους, και ενδιάμεσα, βέβαια, όλο το συγγενολόι τους, (αδέλφια, ξαδέρφια, ανίψια, βαφτιστήρια κλπ).

Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός ακούει και διαβάζει λίστες προεκλογικών τακτοποιήσεων και πριν εκφωνήσει, καλά – καλά, το καθιερωμένο «ρε, τους πούστηδες !...», μαθαίνει για το αλισβερίσι των προσλήψεων στη βουλή και πέφτει στο «βρε τους καριόληδες !...».

Κι όμως, το ζήτημα αυτό, στη συγκυρία, είναι πιο προκλητικό ακόμα και από τις κλεψιές και τις μίζες, μιας κι αναφέρεται στην βασική προϋπόθεση, κάθε προσπάθειας αξιοπρεπούς διαβίωσης, σ΄ αυτή την κωλοκοινωνία : την εξεύρεση δουλειάς !...
Ταυτόχρονα, έτσι όπως εξελίσσεται η όλη υπόθεση, με εκατέρωθεν καρφώματα κι αποκαλύψεις, αποδεικνύει, περίτρανα, τη σήψη και την κατρακύλα των παραδοσιακών πολιτικών (από τις πολιτικές) και πολιτικών (από τους πολιτικούς)…

Πάω να απεργήσω...

Μιλάει το γραναζάκι
Μια πόλη 4.500.000 κατοίκων στον γύψο. Όλα σταματημένα από το μετρό μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες και στην Κηφισίας να γίνεται το χάος.
Έχει δικαίωμα ο εργαζόμενος στην απεργία αλλά δεν ξέρω τι θα κερδίσει. Ένας τρόπος εκτόνωσης ίσως για να πει αυτά που δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί το βράδυ. Φόβος, αγωνιά και θυμός που...

αποτυπώνεται στα πρόσωπα κάθε πρωί. Απελπισία στην χώρα και κανένας δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει. Πτωχεύσαμε? Θα πάρουμε ποτέ σύνταξη? Θα μας απολύσουν, θα μας κόψουν τον μισθό, θα.. θα..
Όλα τα "θα" των πολιτικών και οι μεγάλες υποσχέσεις τους έχουν μετατραπεί σε "θα" απελπισίας για τους έλληνες. Κανένας δεν θέλει τα "θα" που σκέφτεται να πραγματοποιηθούν.
Και εκεί φουντώνει ο θυμός. "Δουλεύω 10 χρόνια για 800 ευρώ και αν έκανα την ίδια δουλειά στην Ευρώπη θα έπαιρνα 3.000". "Πληρώνω απίστευτα ποσά για ΙΚΑ μήκα σύκα και είναι όλα φαλιρισμένα". Ποιος τα έφαγε? Γιατί να ξαναπληρώσω?
Θα βγούμε από το τούνελ μας λένε. Ποιος θα βγει και στην πλάτη ποιου? Ο δρόμος για την μαγική έξοδο είναι στρωμένος με "πτώματα" εργαζομένων? Ευχαριστώ πολύ, αν είναι να με σκοτώσετε για να με γιατρέψετε αφήστε με άρρωστο.
Αλλά δεν είναι το σημαντικό να γιατρευτώ "εγώ". Ο κάθε "εγώ" είναι άλλο ένα γραναζάκι στη μηχανή και αν του πουν ότι πρέπει να γυρίσει πιο γρήγορα και πιο γρήγορα μέχρι να σπάσει θα πρέπει να το κάνει. Μόνο έτσι θα επιβιώσουν τα σημαντικά "εξαρτήματα" της μηχανής που είναι "αναγκαία" για την χώρα.
Αυτοί που εκπροσωπούν τα σημαντικά "εξαρτήματα" είναι και οι μόνοι που χαμογελάνε. "Μπαίνει η χώρα στον σωστό δρόμο. Θα γίνουμε κάποια στιγμή αντάξιο μέλος της ΕΕ." Δώστε και σε μένα 3.000 ευρώ μισθό να γίνω ευρωπαίος. Να σας πληρώνω και μεγάλους φόρους, να κάνω και υψηλή κατανάλωση και όλα τα άλλα. Με 800 πως? Από το σάλιο μου?
Μαζί τους χαμογελάνε και τα κοράκια. Κάποιοι σπουδαίοι οικονομολόγοι που ποντάρουν στα spreads, κάποιοι σπουδαίοι επιχειρηματίες που θα τα βγάλουν από τον τζόγο και κάποιοι επενδυτές που περιμένουν να φτάσει στα όρια της ασιτίας ο Έλληνας και να πουλήσει το σπίτι του για ένα ξεροκόμματο. Κάπως έτσι δεν είχε γίνει και στην κατοχή? Μαυραγορίτες, δοσίλογοι και μπαρμπουτιέρες. Το πόπολο έτρωγε τις φάπες και όσοι είχαν κεφάλαιο έγιναν άρχοντες.
Πάω να απεργήσω.
Γ.Μ.

Ο ελληνικός τουρισμός...εκτός Ελλάδος


Αν κανείς γράψει στο Google και στα αγγλικά «Ελλάδα, ταξίδι» θα πέσει αμέσως πάνω στην ιστοσελίδα Greecetravel.com. Το εν λόγω σάιτ δεν ανήκει στον ΕΟΤ ή σε κάποιον φορέα του τουρισμού αλλά σε έναν ιδιώτη, τον αμερικανό διαφημιστή κ. Ματ Μπάρετ. Ο κ. Μπάρετ, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή, δημοσιεύει εδώ και 15 χρόνια στο Ιnternet τις εμπειρίες του από την Ελλάδα, απαντά σε περίπου 50 e-mail την ημέρα από επίδοξους ταξιδευτές και αποτελεί μια άτυπη «πρεσβεία» της χώρας μας στο Διαδίκτυο.
Γεννήθηκε το 1954 στη Νέα Υόρκη και το αρχικό επώνυμό του ήταν Οικονομόπουλος αλλά το άλλαξε υιοθετώντας αυτό του αείμνηστου κιθαρίστα των Πινκ Φλόιντ Σιντ Μπάρετ! Πέρασε κάποια χρόνια στην Ελλάδα όταν ήταν μικρός και στη συνέχεια....
επέστρεψε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διατηρώντας όμως τις θερινές επισκέψεις του στη χώρα μας.
«Τότε ήμουν μουσικός. Επαιζα κιθάρα και τραγουδούσα σε μπαρ στα νησιά και στην Αθήνα, κυρίως όμωςστο “Οld Captain” στις Καμάρες της Σίφνου. Οταν ξαφνικά εμφανίστηκε το Διαδίκτυο, είχα πολύ υλικό, ιστορίες, φωτογραφίες και πρακτικές πληροφορίες για τους ταξιδιώτες και τα ανέβασα όλα αυτά σε μια ιστοσελίδα. Αυτό συνέβη το 1995, όταν υπήρχαν πολύ λίγα σάιτ για την Ελλάδα» τονίζει.
O κ. Μπάρετ διατηρεί επιχείρηση επικοινωνίας στις ΗΠΑ. «Εκεί διαφημίζω και την Ελλάδα και την ιστοσελίδα μου σε όλη τη χώρα, διότι, σε αντίθεση με τον ΕΟΤ, που πιστεύει ότι πρέπει να εστιάζει στους VΙΡ και στο Χόλιγουντ,εγώ ξεκινώ από φοιτητές και καθηγητές που έρχονται σε νεαρή ηλικία και “χτίζουν” μια σχέση με τη χώρα.Μπορείς να με παρομοιάσεις με ένα ιδιωτικό γραφείο δημοσίων σχέσεων της Ελλάδας,σαν τον ΕΟΤ, με τη διαφορά ότι εγώ ξέρω τι κάνω» προσθέτει με χιούμορ.
Ο κ. Μπάρετ επισημαίνει ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. «Αν το καταστρέψετε αυτό, δεν θα μείνει τίποτε και η χώρα θα καταλήξει σαν την Αϊτή. Αν θέλεις να δεις πώς θα γίνει η Ελλάδα ύστερα από λίγα χρόνια απουσίας του τουρισμού, στρέψε το βλέμμα σου στο Κάιρο ή στη Γάζα!» καταλήγει.
«Ο ελληνικός λαός είναι ξεχωριστός»
«Πιστεύω ότι η Αθήνα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου, κάτι σαν ένα πολιτιστικό πείραμα που έχει ξεφύγει και όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνουν γι΄ αυτό» λέει.

Χωρίς εκπλήξεις υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νέο ασφαλιστικό σύστημα

 

Με 159 ψήφους υπέρ έναντι 137 κατά έγινε δεκτό επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο ψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης.
«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα.
«Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.

Losers Germans !!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdRmuTkNFbrAijv4sQ6klOBgcgldRQ3_wt6PoRUoYJNHQ6OGmi9AStiuLOLSafW8T0YRAt5VxbRcWNj0sosZKNjcr0joTi5a34Q9YM_0SHaGfZ0hcUOaAL2QFrUgqQOzY0ow2noAn-cDJF/s1600/paullosers.png

Για την Ιστορία και μόνο

Για την Ιστορία και  μόνο

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Περίμενα αυτή την  μέρα για να μιλήσω. Την ημέρα  που το ΥΠΕΣ, με μια ανακοίνωση πέντε  γραμμών, θα έγραφε το τέλος της “καριέρας” του Πανταζή Χρονόπουλου . Δεν  είναι θέμα κάποιας βεντέτας. Είναι  θέμα Δημοκρατίας. Και η Δημοκρατία είναι σαν το ποδήλατο. Αν δεν κάνεις πεντάλ, αν δεν την τροφοδοτείς πέφτεις. Δεν συνηθίζω να δίνω εύσημα σε πολιτικούς. Συνήθως είμαι  απέναντι. Δεν τους έχω καμιά υποχρέωση. Αντιθέτως αυτοί έχουν ένα  χρέος που συνήθως ταυτίζουν  με την χρέωση. Είναι όμως η μοναδική φορά που αισθάνομαι την ανάγκη να πω, να γράψω, πως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, είχε το θάρρος, και ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως πολιτικός. Στο ρόλο που πρέπει να έχει ένας πολιτικός. Δεν κρύφτηκε στο γραφείο του, δεν έριξε την μπάλα στην εξέδρα των προσχημάτων,δεν μέτρησε την πιθανότητα πολιτικού κόστους από τους κομματικούς συνεταίρους που ήταν και στυλοβάτες της αντιθεσμικής διαπλοκής. Και βέβαια δεν κατέθεσε  υπέρ ενός Δημάρχου με καταδίκες, όπως ο προκάτοχός του κύριος Παυλόπουλος.Ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι. Το αυτονόητο δηλαδή που τόσο φοβούνται οι πολιτευτές, οι αστυνομικοί και οι παράγοντες στην Ηλεία.
Στην Ηλεία επί  πολλά χρόνια υπάρχει ένα καρκίνωμα. Παράγοντες, πολιτικοί, εργολάβοι, αστυνομικοί,δημοσιογράφοι, “επενδυτές” , αλληλοδιαπλέκονται σε ένα σύστημα , που μοιάζει περισσότερο με μαφία παρά με οτιδήποτε άλλο. Ένα πολιτικοκοινωνικό μόρφωμα, που κρατά στεγανοποιημένα τα ένοχα μυστικά του, όπως οι αιμομικτικές οικογένειες. Ακόμη και όσοι δεν ανήκουν σε αυτό, το αντιλαμβάνονται ως μια τοπική υπόθεση και όχι ως θέμα Δημοκρατίας.
Στη Ζαχάρω το πιο  ταλαιπωρημένο κομμάτι της Ηλείας, εξελέγη Δήμαρχος ο Πανταζής Χρονόπουλος. Με μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία. Ένας παλιός χωροφύλακας και ευνοούμενος  του Βαγγέλη Γιαννόπουλου. Στην καριέρα του ως αστυνομικός, πέρασε πολλές φορές από διάφορους σκόπελους κατηγοριών, αλλά δεν το άγγιξε καμία. Υπήρξε φίλος του Μαυρίκη των υποκλοπών,και φύλακας του πολύτιμου αρχείου (σύμφωνα με τον ίδιο τον Μαυρίκη). Διετέλεσε ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, την εποχή που ο Γιαννόπουλος φωτογραφιζόταν σε αυτά με το στρίνκ στο κεφάλι και δήλωνε πως ήταν πολιτιστικά κέντρα τα οποία και επιδότησε. Στο πανελλήνιο όμως έγινε γνωστός όταν αποφάσισε να μεταφέρει στη Ζαχάρω νύφες από την Ουκρανία. Στις φωτιές του 2007, έγινε τηλεοπτικός ήρωας. Την ώρα όμως που καιγόταν η Ηλεία, αυτός συγκαλούσε Δημοτικό Συμβούλιο για να παραχωρηθεί έκταση 2.500 στρεμμάτων της ΚΕΔ για “ανάπτυξη” σε ξένους “επενδυτές”. Έτσι ξεκίνησε μια έρευνα για το Κουτί της Πανδώρας που αποκάλυψε διάφορα. Καταπατήσεις , παράνομα ξενοδοχεία, μετακυλήσεις προστίμων ιδιωτών στο Δήμο, απευθείας αναθέσεις έργων και πολλά άλλα. Τα δύο τελευταία χρόνια, κάτοικοι απειλήθηκαν πως θα καούν ζωντανοί, το ανέφεραν στην Αστυνομία αλλά είδαν τα σπίτια τους να καίγονται. Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος ξυλοκοπήθηκε από μπράβους και όποιος μιλούσε μηνυόταν. Έτσι οι αποκαλύψεις φαινόταν πως ήταν μια αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου και των εχθρών του.
Ο Πανταζής Χρονόπουλος  απείλησε πως θα σκοτώσει όσους του πήγαιναν κόντρα και μαζί με αυτούς και μένα. Κατείχε άλλωστε όπλο το οποίο η αστυνομία του είχε δώσει με άδεια παράνομα χωρίς να ζητήσει καν την άποψη του εισαγγελέα. Απέναντι στις κατηγορίες ο Χρονόπουλος απαντούσε “εμένα με βγάζει ο λαός μου”. (και τον Χίτλερ επίσης το 1933)
Καταδικάστηκε τρεις  φορές και είναι υπόδικος για  πολλές ακόμη περιπτώσεις. Αλλά παρέμενε στο αξίωμά του. Οι προηγούμενοι περιφερειάρχες δεν τολμούσαν να τον πειράξουν. Εφτά πειθαρχικά του αδικήματα παραγράφηκαν αφού πηγαινοέρχονταν επί τρία χρόνια από το γραφείο του Περιφερειάρχη στη Διευθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν έλεγαν κουβέντα. Ο ίδιος ο Καραμανλής άλλωστε άκουσε τον Χρονόπουλο να τον ευχαριστεί για την άμεση επέμβαση στις φωτιές. Σε αυτές που είχαν 36 νεκρούς. 
Ένας τοπικός βουλευτής ,είχε υπογράψει τις παράνομες  άδειες για το ξενοδοχείο του  Χρονόπουλου  ως αντινομάρχης (ο ίδιος λέει πως  πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του  αλλά δεν έκανε μήνυση). Ο γραμματέας της τοπικής του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο έβγαλε ανακοίνωση για να τον στηρίξει όταν μπήκε στο στοχαστρο του Ραγκούση. Στην ανακοίνωσή του δεν λέει βεβαίως, πως ως εργολάβος στο επάγγελμα είχε πάρει δουλειές από τον Δήμο. Πώς ,θα το δείξει η εισαγγελική έρευνα.
Η αστυνομία της  Ζαχάρως αρνιόταν πεισματικά να κινήσει την διαδικασία για να του αφαιρέσει την άδεια οπλοφορίας. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπάρχουν καταγγελίες πως ο Χρονόπουλος ή η ομάδα του κατάφερναν να παίρνουν αναβολές σε δίκες όποτε ήθελαν αλλά και να αθωώνονται στην Πάτρα ενώ είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα στον Πύργο. Οι καταγγέλοντες ζητούν να εξεταστεί τι σχέση έχουν αυτές οι ευνοικές δικαστικές αποφάσεις με το γεγονός πως κόρη Προέδρου Εφετών υπηρετεί ως σύμβουλος του Χρονόπουλου, ο γιος του Εφέτη είναι δικηγόρος του και η σύζυγος του Εφέτη υπάλληλος των δικαστηρίων της Πάτρας.
Πρόσφατα η άλλη δικηγόρος του Χρονόπουλου και  αντιδήμαρχος Πύργου, αποκαλύφθηκε πως  είχε επί χρόνια να θεωρήσει τα οικονομικά της βιβλία αλλά παρ όλα αυτά έπαιρνε φορολογική ενημερότητα από την Εφορία.
Απέναντι σε όλα  αυτά τα τερατώδη που συμβαίνουν χρόνια, ο τοπικός τύπος, δεν έχει γράψει το παραμικρό. Ίσως για τους συναδέλφους  και τα αφεντικά τους στην Ηλεία  οι προτεραιότητες είναι άλλες. Και  δεν μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο χέρι το στυλό με το λιβανιστήρι. Φαντάζομαι πως αφού από αύριο αρθρογραφήσουν για τον λαικό δήμαρχο που πρέπει να μείνει, σιγά σιγά θα αρχίσουν να πηδάνε από το πλοίο που βουλιάζει.
Τα δύο αυτά χρόνια που προσπαθούμε με τον συνάδελφο  Μάκη Νοδάρο να βρούμε μια άκρη σε αυτή την υπόθεση, αισθάνομαι αηδία. Είναι αηδιαστικό να βλέπεις ολόκληρους βουλευτές με την ουρά στα σκέλια, δημοσιογράφους με το χέρι απλωμένο και αστυνομικούς που δεν έχουν ούτε φιλότιμο ούτε τιμή.
Η βρώμα είναι  τόση που δεν αρκούν δύο δημοσιογράφοι ή η μηδενική ανοχή του Ραγκούση. Είναι πια θέμα των κατοίκων να αποκαταστήσουν την δημοκρατία και την υπόλειψή τους. Στη Ζαχάρω δεν αξίζει να είναι Φαρ Ουέστ. Αλλά πρέπει να κάνουν πεντάλ. Αλλιώς θα πέσουν...
koutipandoras 

Mια τρύπα στο νερό

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν πριν λίγοι οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και ακόμα και οι μεγαλύτεροι λάτρεις των απεργιακών κινητοποιήσεων παραδέχονται ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν πενιχρή.

Για ακόμα μια φορά, στο κέντρο της Αθήνας δεν διαδήλωσε ο απλός κόσμος αλλά μονάχα οι τακτικοί θαμώνες των συνδικαλιστικών σωματείων και κανείς άλλος.

Έχουμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο τραγικό. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφασίζουν απεργίες χωρίς να έχουν πρώτα ανιχνεύσει τη διάθεση του λαού να τους ακολουθήσει. Το μόνο που κέρδισαν σήμερα είναι μερικές αγωνιστικές πόζες απολιθωμάτων στο Facebook. Κάτι είναι κι αυτό...
parapolitiki 

Σκόρπια ερωτήματα για το Γκάλοπ... και την Κέρκυρα μας!

Ίσως να νομίζεται ότι πρόκειται για photoshop, αλλά αυτή η φωτογραφία είναι πραγματική και δείχνει την μεγαλύτερη καρέκλα του κόσμου, στην πλατεία Manzano της Ιταλίας, μια πόλη με παράδοση στην κατασκευή καρεκλών.
 Χαμός επικρατεί με το γνωστό γκάλοπ των φωστήρων της αυτοδιοίκησης. Ξέρετε, όλων αυτών που προσέφεραν τόσα στο νησί μας και συνεχίζουν να αισθάνονται την ανάγκη να ''προσφέρουν'' στον τόπο και τους ανθρώπους
του.
Όμως γιατί δεν το ανακοινώνουν;
Πόσοι αλήθεια από αυτούς μιλάνε και με άλλους επικεφαλής;
Τους Κερκυραίους τους ρώτησαν αν τους θέλουν;
Δεν κουράστηκαν τόσα χρόνια να ''προσφέρουν'';
Ποια η σχέση των πρώην εκσυγχρονιστών και των κουμπάρων της νομαρχίας με το ψηφοδέλτιο;
Γνωρίζουν ότι οι πρώην κοινότητες απέχουν πολύ από έναν μεγάλο Δήμο;
Και τέλος γιατί κάποιοι άλλοι να συμμετέχουν στην κίνηση τους όταν όλες οι αντιδημαρχίες είναι ήδη καπαρωμένες από τους ''γίγαντες'' της εμπειρίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης;; 

Πουγιόλ über alles !!!

spain