Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ !...

«Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», ενώ απ΄ τους βρωμιάρηδες μαθαίνεις τις βρωμιές !
Σε μια εποχή απόλυτης κρίσης, με την ανεργία να χτυπάει πρωτοφανή νούμερα και κάθε ελληνικό σπίτι να διαθέτει ένα και δυο άνεργους, κυρίως νέους, κάποιοι επέλεξαν να τσιτώσουν, ακόμα περισσότερα, τα νεύρα μας, βγαίνοντας στα κανάλια και μιλώντας για σωρεία παράνομων, κυρίως, όμως, ανήθικων προσλήψεων !
Σ΄ αυτή τη δύστυχη – όπως την κατάντησαν – χώρα, ορισμένοι έχουν τη δυνατότητα να διορίζουν από τα παιδιά τους μέχρι τα «σκυλιά» τους, και ενδιάμεσα, βέβαια, όλο το συγγενολόι τους, (αδέλφια, ξαδέρφια, ανίψια, βαφτιστήρια κλπ).

Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός ακούει και διαβάζει λίστες προεκλογικών τακτοποιήσεων και πριν εκφωνήσει, καλά – καλά, το καθιερωμένο «ρε, τους πούστηδες !...», μαθαίνει για το αλισβερίσι των προσλήψεων στη βουλή και πέφτει στο «βρε τους καριόληδες !...».

Κι όμως, το ζήτημα αυτό, στη συγκυρία, είναι πιο προκλητικό ακόμα και από τις κλεψιές και τις μίζες, μιας κι αναφέρεται στην βασική προϋπόθεση, κάθε προσπάθειας αξιοπρεπούς διαβίωσης, σ΄ αυτή την κωλοκοινωνία : την εξεύρεση δουλειάς !...
Ταυτόχρονα, έτσι όπως εξελίσσεται η όλη υπόθεση, με εκατέρωθεν καρφώματα κι αποκαλύψεις, αποδεικνύει, περίτρανα, τη σήψη και την κατρακύλα των παραδοσιακών πολιτικών (από τις πολιτικές) και πολιτικών (από τους πολιτικούς)…