Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μπάχαλο και με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Όταν ακόμη κι ένα σωστό μέτρο δεν μπορεί η κυβέρνηση να το προωθήσει σωστά, κάνει οφθαλμοφανή λάθη και το κυριότερο κυβερνά χωρίς να ρωτά πρώτα αν αυτό που νομοθετεί αντιβαίνει τους νόμους, τότε είναι φανερό ότι βρίσκεται με τρικυμία εν κρανίω.
Ο λόγος για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ένα ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο αφού είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που δεν ξέρει ποιους και πόσο πληρώνει.
Αποφάσισε λοιπόν η κυβέρνηση μέχρι τις 23 Ιουλίου να απογράψει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και από Σεπτέμβρη όσοι έχουν κάνει τη σχετική δήλωση να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Θα αποκαλύπτονταν έτσι οι διπλοθεσίτες και βάλε, ποιοι παίρνουν απίστευτα λεφτά για επιτροπές και αργομισθίες.
Έλα όμως που λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, και στην προκειμένη περίπτωση της Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μια Αρχή που φτιάχτηκε ώστε να μην αυθαιρετεί όποιος θέλει σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων κάθε Έλληνα πολίτη.
Ανακάλυψε λοιπόν η Αρχή ότι το σχέδιο Ραγκούση είναι «κουμπότρυπες» αφού υπάρχουν τεράστια ζητήματα που αν δεν προχωρήσουν δε θα προχωρήσει και η απογραφή.
Μόνο τα δεδομένα της μισθοδοσίας είναι δεκτά λέει η Αρχή ενώ ό,τι δε συνδέεται με τη μισθοδοσία, από τον ΑΜΚΑ μέχρι τη γνώση υπολογιστών, ο τίτλος σπουδών και ο βαθμός του κάθε τίτλου, οι ξένες γλώσσες κ.λπ. Έτσι, κάθε εργαζόμενος θα γίνει έρμαιο του κράτους που θα έχει φτιάξει πλήρες φάκελο για να τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
Η Αρχή είπε επίσης ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας στο σύστημα και μπορεί τα δεδομένα να βρεθούν στα χέρια κάποιου που δεν πρέπει να τα έχει.
Γιατί, ακόμη, ζητείται να καταγραφούν οι πειθαρχικές ποινές κάποιου. Φακέλωμα κάνουν ή απογραφή;
Τώρα ο Ραγκούσης τρέχει να μαζέψει το κακοστημένο σύστημα που έφτιαξε και διαφήμισε. Ήταν δύσκολο να ρωτήσει την Αρχή πριν προχωρήσει;
Και ακόμα δεν ξεκίνησε η κουβέντα για τον εκλογικό νόμο. Εκεί να δεις.
http://www.antinews.gr/