Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΝΤΑΡΚΟ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

Darko Kovacevic
sport24tv

Οι δημοσκοπήσεις των Κυριακάτικων εφημερίδων

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Χαριστική βολή από Κομισιόν

Ανοχύρωτη έχει αφήσει την ελληνική οικονομία η Νέα Δημοκρατία μέσα στη χρηματοπιστωτική και οικονομική θύελλα που σαρώνει όλη την Ευρώπη ύστερα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, όπως αποκαλύπτουν οι νέες επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις που θα δημοσιεύσει εκτάκτως για όλες τις κοινοτικές χώρες, τη Δευτέρα, η Κομισιόν.
Σύμφωνα ακόμη με τα στοιχεία που περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο της έκθεσης της Επιτροπής, τα δημοσιονομικά ελλείμματα της Ελλάδας θα φθάσουν το 2008 στο -3.4% του ΑΕΠ της περίπου, ενώ για το 2009 η Κομισιόν τα τοποθετεί στο επίπεδο μεταξύ -3.6% και -3.7%, επίπεδο στο οποίο θα βρεθούν και αρκετές άλλες κοινοτικές χώρες.

Για το 2010, και με την προϋπόθεση ότι δεν θ αλλάξει η δημοσιονομική πολιτική της χώρας, τα δημόσια ελλείμματα της Ελλάδας η Κομισιόν τα τοποθετεί στο -4%. Ως προς το δημόσιο χρέος της χώρας, αυτό θα υπερβαίνει κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες το 100% του ΑΕΠ.

Εντυπωσιακή είναι η πρόβλεψη της Κομισιόν για την εξέλιξη του ρυθμού αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ κατά το 2009, που το τοποθετεί κοντά στο μηδέν, μεταξύ +0.1% και +0.2%, αλλά αυτό θα είναι αρνητικό για ολόκληρη την ευρωζώνη (16 χώρες) και ολόκληρη την Ενωση (27 χώρες).

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΖΟΥΜΕΛΕΚΑ - Θετική σε έλεγχο από την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων...

Η Αθανασία Τσουμελέκα βρέθηκε θετική σε EPΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ από την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων και ανακοινώθηκε 5,5 μήνες αργότερα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε δώσει δείγμα στις 6 Αυγούστου και σήμερα έμαθε ότι είναι θετική στην εν λόγο ουσία.

Η ίδια δήλωσε:

"Ενημερώθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα με θετικό δείγμα σε έλεγχο που υποβλήθηκα στις 6 Αυγούστου 2008 με την ουσία ερυθροποιητίνη. Δεν θα μπω στην διαδικασία να δικαιολογηθώ, αν και δεν έχω κάνει εν γνώσει μου χρήση αυτής της ουσίας, διότι γνωρίζω και έχω αποδεχτεί προκειμένου να συμμετέχω σε αγώνες ότι είμαι απολύτως υπεύθυνη για ό,τι βρίσκεται μέσα στο δείγμα μου.

Το γεγονός ότι τα ίδια δείγματα αναλύονται πέραν της μιας φοράς (δηλαδή ανοίγουν και κλείνουν χωρίς την παρουσία μου), όπως το συγκεκριμένο όπου την πρώτη φορά ήταν καθαρό, μου προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα για όλη την διαδικασία. Η ατυχής λοιπόν εμπλοκή μου μετά από μια επιτυχημένη αθλητική χρονιά με πολλούς αγώνες και κοινές και εμφανείς προετοιμασίες με φέρνει στην δυσάρεστη θέση να δώσω εγώ ένα τέλος στον πρωταθλητισμό που τόσο αγαπώ και να μην συνεχίσω μετά το πέρας της επικείμενης τιμωρίας μου.

Πραγματικά αδιαφορώ για το αν πάλι μετά από 6 μήνες μου πουν ότι τελικά το δείγμα είναι αρνητικό όπως και την πρώτη φορά. Είμαι πολύ δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς σε θέματα ντόπινγκ.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη. Λυπάμαι γιατί γνωρίζω ότι η παρούσα περιπέτεια στενοχωρεί όλους αυτούς που με πιστεύουν και με αγαπούν και αναλαμβάνω το οποιοδήποτε μερίδιο ευθύνης μου αναλογεί".

ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ;;;


"Ο Νεοζακυνθινός φίλαθλος της χρονιάς!"

Γήπεδο Γαϊτανίου αγώνας Ζάκυνθος - Εορδαϊκός

ΠΑΡΚΙΝΓΚby ioniansports-fanzone
http://atsarantos.blogspot.com

Τελικά η νέα ελληνική αντιπροσωπεία μπήκε στη Γάζα χθές

Νέα ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΓΣΕΕ καθώς και κοινωνικών φορέων μπήκε χθές το μεσημέρι από την Αίγυπτο στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τριήμερες διαπραγματεύσεις με την αιγυπτιακή πλευρά στις οποίες συμμετείχαν και βουλευτές του Συνασπισμού. Στη Λωρίδα της Γάζας πέρασαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Σακοράφα, οι γιατροί Γ. Κύρκος (πρώην βουλευτής) και κ.Α. Ναντέρ (παλαιστινιακής καταγωγής), ο ιστορικός - συγγραφέας Ν. Κλειτσίκας, καθώς και μέλη άλλων φορέων και δημοσιογράφοι. Μετά την είσοδό τους στο παλαστινιακό έδαφος θα κινηθούν με ευθύνη του υπουργείου Υγείας των Παλαιστινίων. (http://www.tanea.gr)

Η φωτογραφία ειναι απο το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ το οποίο δίνει το παρόν μαζί με την Ελληνική αποστολή στην Λωρίδα της Γάζας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ! ! !

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, τα επίσημα περάσματα ήταν ανοιχτά για ανθρωπιστική βοήθεια από την πρώτη μέρα.
«Εάν τα μέλη των αποστολών στα πλοία ενδιαφέρονταν πραγματικά να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα θα μπορούσαν εύκολα να το πράξουν μέσω των επίσημων διόδων. Όμως αυτός δεν ήταν ο στόχος τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

ADITYA Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ - World's Smallest Bodybuilder

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡIKOY ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΜΕ ΘΕΜΑ:

"Είναι η Μακεδονία Ελληνική;;;"


ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:


ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

ΔΙΑΒΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με διάβημα στην Αγκυρα αντέδρασε η Αθήνα, διαμαρτυρόμενη για την τουρκική φρεγάτα που έπλευσε μεταξύ Σουνίου και Κέας, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες.

Στο διάβημα που παραδόθηκε και γραπτώς, επικρίνεται η Τουρκία για παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί αβλαβούς διέλευσης πλοίου από τα χωρικά ύδατα μιας άλλης χώρας.



ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ;;;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΑΚΟ




Ο Πρωθυπουργός διέψευσε ότι το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός μεταφόρτωσης πολεμικού υλικού για το Ισραήλ.


Απ' ότι φαίνετε δεν τον πίστεψαν και πολλοί...

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΧΛΟΥΣΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

"Όπως είναι γνωστό, στον αναπτυγμένο κόσμο αποτελεί προαπαιτούμενο η χωροταξική οργάνωση του χώρου και των παραγωγικών δραστηριοτήτων για να επιτευχθεί η όποια οικονομική ανάπτυξη. Δυστυχώς στην πατρίδα μας η διαδικασία αυτή είναι σχεδόν άγνωστη, και ως αποτέλεσμα έχουμε τα σημερινά φαινόμενα της άναρχης και άτακτης ανάπτυξης, φαινόμενα που όλοι βιώνουμε και καταγγέλουμε, αλλά σπανίως κάνουμε κάτι για να τα διορθώσουμε.
Η πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης για την χωροθέτηση των οχλουσών χρήσεων στο νομό μας, αποτέλεσε την αφορμή για να αποδειχθεί η παθογένεια αυτή.Ανεξάρτητα από την εκτίμηση που ο κάθε ένας μας μπορεί να έχει ως προς τις προτάσεις των μελετητών, δόθηκε δυστυχώς η εντύπωση, μέσα από ορισμένες δημόσιες παρεμβάσεις, ότι αμφισβητείται και η επιστημονική μελέτη ως μεθοδολογία για την προσέγγιση, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων. Προσωπικά, και επειδή είχα την αρχική πρωτοβουλία της ανάθεσης και εκπόνησης αυτής της μελέτης, θα τοποθετηθώ επι των προτάσεων της, αφού πρώτα την μελετήσω σε βάθος και όχι επιφανειακά, και θα συμμετάσχω στον δημόσιο διάλογο που άνοιξε, παρ’ όλο που κατ΄αρχήν δηλώνω ότι περίμενα ενδεχομένως να είναι πιο τολμηρές οι προτάσεις της.
Αυτό όμως δεν αναιρεί την υποχρέωση που όλοι έχουμε να συμβάλλουμε στη λήψη αποφάσεων χωροθέτησης των δραστηριοτήτων αυτών. Υπεκφυγές διαδικαστικής φύσεως που ξεπερνούν την ουσία του ζητήματος θα πρέπει να εκλείψουν. Οποιος έχει πρόταση να την τεκμηριώσει και να την καταθέσει. Οποιος αρνείται την μελέτη χωρίς πρόταση, τότε κατατάσσεται στην κατηγορία εκείνων που για διάφορους λόγους αρνούνται την πρόοδο και προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Δεν αποτελεί αριστερή πολιτική η αποφυγή ενεργειών ή τοποθέτησης επί των κρίσιμων και «καυτών» προβλημάτων, προσδοκώντας ενδεχομένως σε πρόσκαιρο μικροπολιτικό όφελος. Αντιθέτως, αριστερή πολιτική αποτελεί το πλέγμα των ενεργειών και των δράσεων που τολμούν ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες, αντιλήψεις και συμφέροντα.
Για την άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης, και για να μην αναπτύσσονται «φοβικά σύνδρομα», διευκρινίζω ότι η μελέτη αυτή ΔΕΝ ανατρέπει οποιονδήποτε σχεδιασμό ισχύει και υλοποιείται σήμερα, αλλά αναφέρεται σε μελλοντικό σχεδιασμό των αντικειμένων που πραγματεύτηκε".



ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ


Πρώην Αντινομάρχης

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ & ΚΟΡΡΙΣΙΩΝ - ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΧΑΡΑΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΣΟΓΓΗΣ-ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Νομαρχία, τους Δήμους Μελιτειέων και Κορισσίων και την Α.Ε.Ν.Α.Κ., με αντικείμενο την μελέτη της νέας χάραξης δρόμου από Μεσογγή έως Καλυβιώτη και τις προκαταρτικές ενέργειες για την υποβολή πρότασης στο Π.Ε.Π. Ιόνιων Νησιών.
Την σύμβαση υπέγραψαν ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος οι Δήμαρχοι Ι. Λειβαδιώτης και Β. Χειμαριώτης και ο Πρόεδρος της Α.Ε.Ν.Α.Κ. Θ. Αθανασίου.
Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 150.000 ευρώ τα οποία συνεισφέρουν επί ίσοις όροις τα τρία πρώτα συμβαλλόμενα μέρη.Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε στους 8 μήνες και το αντικείμενό της θα παραδοθεί στη αρμόδια μικτή επιτροπή τον προσεχή Σεπτέμβριο.

http://kerkreports.blogspot.com/

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Tραγικό τροχαίο δυστύχημα έγινε σήμερα στις 11:35 στην Κέρκυρα, όταν φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 45χρονη πεζή γυναίκα. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πλατεία, Σαρόκο, στο κέντρο της πόλης. Το γεγονός προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς η άτυχη γυναίκα ήταν επι χρόνια μαχόμενη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών.

Σύμφωνα με αυτόπτους μάρτυρες η άτυχη γυναίκα, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες νταλίκας που εκείνη τη στιγμή κατευθύνονταν προς την οδό Ι. Θεοτόκη. Στο σημείο έφτασαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες, τα οποία κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να ανασύρουν το άψυχο σώμα της 45χρονης. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Κερκύρας.

Το θέμα της συνεχιζόμενης διέλευσης φορτηγών και βαρέου τύπου οχημάτων, από το κέντρο της πόλης έρχετε για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο.


ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;