Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Κατι ηξερε η γιαγια…………

http://asimonis.files.wordpress.com/2011/08/funny-photos-1943.jpg?w=535&h=400

«Φωνάζει ο κλέφτης . . . για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

του Κυριάκου Στεφανίδη*
Ναι κυρίες και κύριοι δεν φταίει μόνο ο «Καλλικράτης». Φταίνε και όλοι αυτοί που διοίκησαν τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια και μας εξαθλίωσαν οικονομικά. Και δεν μιλάω απλά για τα χρέη. Καλώς ή κακώς κάποιοι δήμαρχοι χρεώθηκαν είτε σε τράπεζες για να βάλουν μια τάξη στο δήμο τους, είτε σε προμηθευτές για να κάνουν κάποια έργα που έπρεπε να γίνουν. Υπάρχουν όμως δήμαρχοι που όχι μόνο στάθηκαν ανίκανοι να φέρουν ανάπτυξη στο τόπο μας, αλλά εξ’ αιτίας της κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης χρέωσαν τους δημότες με υπέρογκα ποσά είτε από πρόστιμα, είτε από βαριά αμέλεια. Αυτοί λοιπόν που θα έπρεπε να ντρέπονται να ανοίξουν το στόμα τους, σήμερα όχι μόνο δεν βοηθούν το τόπο τους από το πόστο που ο λαός τους τοποθέτησε, αλλά υπονομεύουν οποιαδήποτε προσπάθεια της διοίκησης και προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο και να δημιουργήσουν μια λαμπρή εικόνα για τον εαυτό τους και την παράταξή τους. Ποντάρουν στο ότι οι δημότες εύκολα ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι από την φύση τους έχουν την τάση να πιστεύουν όσους τους χαϊδεύουν τα αυτιά ή δεν τους γνωρίζουν.
Ναι λοιπόν να επέμβει ο εισαγγελέας για τα σκουπίδια, τα νεκροταφεία, αλλά και για τα ελλείμματα, την κακοδιοίκηση, τα ψέματα, την αδιαφάνεια, την αλαζονεία, την ανευθυνότητα, την σπατάλη, την ανικανότητα που επέδειξαν κάποιοι δήμαρχοι στην θητεία τους. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι δημότες ότι δεν είναι τυχαίο που είμαστε σ’ αυτήν την δύσκολη κατάσταση σ’ όλους τους τομείς. Δεν φταίει ο «Καλλικράτης» αν δεν υπάρχει ρευστότητα στα ταμεία του Δήμου, αν μας κάνουν κατάσχεση τα αποθεματικά του Δήμου, αν κληρονομήσαμε χιλιάδες προβλήματα, αν δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να λειτουργούμε παράνομα, με μαύρα χρήματα με εξαθλιωμένους και αγανακτισμένους εργαζόμενους. Φιλοδοξία μας δεν ήταν ποτέ να παλεύουμε για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα. Φιλοδοξία μας ήταν και είναι η ανάπτυξη αυτού του τόσο προνομιακού τόπου, που στα χρόνια των «παχιών αγελάδων» φρόντιζαν μόνο το πολιτικό τους, και όχι μόνο, μέλλον.
*ο Κ.Στεφανίδης είναι Πρόεδρος του Δ.Σ.Δήμου Θερμαικού.

Τη χώρα ή τους φίλους τους;


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCm8NgFh_VAUp8Dfa3hyphenhyphennJ8Z2LtTKydGj4mELDZyh4YuSPGZO8B72_Rgc5WYONp40pRLlOSfQXeh9BB2GipspM8M3t8bjUopf2qQOT6yzkn7UBbcDWWo2mysPUI_7p4eCWkde_N3hYP70/s1600/690px-Dipole_field.svg.png

Του Αλεξη Παπαχελα
Είναι προφανές ότι αυτή την περίοδο συγκρούονται δύο πόλοι στην Ελλάδα. Από τη μια, ο πόλος του χθες, που συμπεριλαμβάνει συνδικαλιστές, κομματικούς μηχανισμούς, κάποια μέσα ενημέρωσης, ορισμένες τράπεζες και κάποιους επιχειρηματίες. Αυτοί έχουν μάθει να λειτουργούν με ρουσφέτια, «μαϊμουδιές», υπόγειες διαπλοκές και χωρίς ποτέ να φοβούνται τον έλεγχο του κράτους. Ηταν όλοι, βλέπετε, κομμάτια του ιστού της ίδιας «αράχνης», ενός μεγάλου παζλ συμφερόντων και αλληλοκάλυψης. Οι δυνάμεις του χθες φοβούνται τώρα. Θέλουν διατήρηση του στάτους κβο, θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και χωρίς φραγμούς. Τους τρομάζει η ιδέα διεθνών ελεγκτών οι οποίοι θα βάλουν ένα σύστημα που θα αποκλείει νέες απάτες με τις προμήθειες του Δημοσίου ή την παροχή παράλογων δανείων σε εταιρείες που μυρίζουν απάτη από πολύ μακριά. Αυτές οι δυνάμεις έχουν ιδεολογικοποιήσει τη μάχη που δίνουν και την έχουν σερβίρει πολύ έξυπνα. Τους ενδιαφέρει, τάχατες, η εθνική μας κυριαρχία και ο πόνος του λαού. Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο....
Από την άλλη, έχουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας που παλεύουν χωρίς προστάτη να τα βγάλουν πέρα κάνοντας λογαριασμούς στο τέλος κάθε εβδομάδας. Θέλουν την εξυγίανση της αγοράς, γιατί δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τράπεζες να τους σφίγγουν μέχρις ασφυξίας και ταυτόχρονα να συνεχίζουν αμέριμνες τη χρηματοδότηση «κολλητών» τους. Δεν τους τρομάζει ο εκσυγχρονισμός της χώρας, γιατί έχουν εμπιστοσύνη και στην Ελλάδα και στους εαυτούς τους, εφ’ όσον βέβαια το παιχνίδι είναι καθαρό και όχι στημένο.
Το ζήτημα είναι τι θα κάνουν οι πολιτικοί. Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι βγήκαν από το φαύλο τμήμα του συστήματος που τους ανέθρεψε και τους αγκάλιασε με τη θαλπωρή της διαπλοκής. Αν λειτουργήσουν όπως παλιά, θα επιλέξουν τον δρόμο της συγκάλυψης κάθε απάτης και της επίτευξης ενός deal με κάθε έναν προβληματικό «παίκτη». Εχουν όμως τα περιθώρια; Ο έλεγχος γίνεται ασφυκτικός και κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλέξουν τι προτιμούν: να σώσουν τη χώρα ή τους «φίλους» τους. Είπαμε, δύσκολη εποχή για πολιτικούς, ειδικά για όσους βλέπουν ότι άλλαξαν οι όροι του παιχνιδιού που τόσο καλά έπαιζαν... 
kathimerini.gr

Πάγκαλος: Νάνοι στην ηγεσία της ΝΔ

«Προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια» υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τον Γ. Μιχελάκη αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά "ιεραπόστολους" της εθνικής μιζέριας, που επενδύουν στην αποτυχία του έθνους ώστε να πάρουν μετά την εξουσία
Σε εκ νέου επίθεση "κραδαίνοντας" επιχειρήματα εναντίον της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προέβη χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Αφορμή για την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε μεταξύ του κ. Πάγκαλου και του "γαλάζιου" εκπροσώπου Τύπου κ. Γ. Μιχελάκη στάθηκε η επιχείρηση απαξίωσης του κυβερνητικού έργου από τη ΝΔ.
Ο κ. Πάγκαλος, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που έχει ήδη συντελεστεί για το κέντρο της Αθήνας, με τον ίδιο σε ρόλο συντονιστή των αρμόδιων υπουργών, χαρακτήρισε τον κ. Μιχελάκη αλλά και τον αρχηγό της ΝΔ "ιεραπόστολους" της εθνικής μιζέριας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Μεταξύ των ''επτά νάνων'' της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που όλο και περισσότερο μοιάζει με την Πολιτική Ανοιξη, ο κ. Μιχελάκης δικαίως κερδίζει τον τίτλο του ''αιώνιου γκρινιάρη''. Είναι μαζί με τον αρχηγό του οι ''ιεραπόστολοι'' της εθνικής μιζέριας, εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης, επενδύοντας στην αποτυχία του έθνους ώστε να πάρουν μετά την εξουσία".
Κατά τον κ. Πάγκαλο, τις τελευταίες ημέρες το σύστημα παραπληροφόρησης της Συγγρού διέδιδε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές. "Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του μεγάλου έργου της κυβέρνησης, αλλά και τις απερίγραπτες ευθύνες τους για όσα κληροδότησαν, προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια" υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος και σημειώνει: "Απέναντι στα λόγια και στις πομφόλυγες της ΝΔ, απέναντι στα ψεύδη, αντιπαραθέτουμε το έργο που συντελείται και προχωρά".
Και η απάντηση; Ο κ. Μιχελάκης δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερα για τον αντιπρόεδρο και τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές και συνεχίζει στο ίδιο στυλ: "Τα όσα δηλώνει, άλλωστε, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση. Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ακόμη να αντιληφθεί την κοινωνική κατάθλιψη που έφεραν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προκαλεί βάναυσα όλους τους Ελληνες".
Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι ο αντιπρόεδρος εντάσσει στη δήλωσή του συγκεκριμένα στοιχεία δράσης στην Αθήνα.
Θ. Πάγκαλος
Απολογισμός δράσεων για το κέντρο της Αθήνας
Στον δεύτερο απολογισμό σχετικά με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε ο κ. Θ. Πάγκαλος.
Ο απολογισμός αφορά 10 δράσεις, με παρεμβάσεις των αρμόδιων υπουργείων σε διάφορους τομείς. Οπως αναδεικνύεται στην ανακοίνωση του αντιπροέδρου, υπάρχουν ήδη μετρήσιμα μεγέθη που δείχνουν τη θετική πορεία της υλοποίησης των μέτρων για: τη συνεχή αστυνόμευση (τον Ιούλιο διατέθηκαν 15.528 αστυνομικοί, ελέγχθηκαν 51.967 άτομα και 2.297 οχήματα, προσήχθησαν 23.936 και συνελήφθησαν 566 πολίτες), τον αποτελεσματικότερο συντονισμό αστυνομίας, δήμου, περιφέρειας και ΣΔΟΕ, τη μεταφορά θεραπευτικών μονάδων (ΟΚΑΝΑ) σε δέκα νοσοκομεία, την προστασία της δημόσιας υγείας (δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής), τις παρεμβάσεις στην απασχόληση - καταπολέμηση της "μαύρης εργασίας", την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις πατρίδες τους αλλά και την ένταξη των νόμιμων στην ελληνική κοινωνία. Αλλα μέτρα, που προωθούνται, παραπέμπουν σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση του τουρισμού και την ανάπλαση περιοχών στο κέντρο.
ethnos.gr