Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πάγκαλος: Νάνοι στην ηγεσία της ΝΔ

«Προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια» υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τον Γ. Μιχελάκη αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά "ιεραπόστολους" της εθνικής μιζέριας, που επενδύουν στην αποτυχία του έθνους ώστε να πάρουν μετά την εξουσία
Σε εκ νέου επίθεση "κραδαίνοντας" επιχειρήματα εναντίον της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προέβη χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος. Αφορμή για την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε μεταξύ του κ. Πάγκαλου και του "γαλάζιου" εκπροσώπου Τύπου κ. Γ. Μιχελάκη στάθηκε η επιχείρηση απαξίωσης του κυβερνητικού έργου από τη ΝΔ.
Ο κ. Πάγκαλος, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που έχει ήδη συντελεστεί για το κέντρο της Αθήνας, με τον ίδιο σε ρόλο συντονιστή των αρμόδιων υπουργών, χαρακτήρισε τον κ. Μιχελάκη αλλά και τον αρχηγό της ΝΔ "ιεραπόστολους" της εθνικής μιζέριας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Μεταξύ των ''επτά νάνων'' της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που όλο και περισσότερο μοιάζει με την Πολιτική Ανοιξη, ο κ. Μιχελάκης δικαίως κερδίζει τον τίτλο του ''αιώνιου γκρινιάρη''. Είναι μαζί με τον αρχηγό του οι ''ιεραπόστολοι'' της εθνικής μιζέριας, εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης, επενδύοντας στην αποτυχία του έθνους ώστε να πάρουν μετά την εξουσία".
Κατά τον κ. Πάγκαλο, τις τελευταίες ημέρες το σύστημα παραπληροφόρησης της Συγγρού διέδιδε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές. "Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του μεγάλου έργου της κυβέρνησης, αλλά και τις απερίγραπτες ευθύνες τους για όσα κληροδότησαν, προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια" υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος και σημειώνει: "Απέναντι στα λόγια και στις πομφόλυγες της ΝΔ, απέναντι στα ψεύδη, αντιπαραθέτουμε το έργο που συντελείται και προχωρά".
Και η απάντηση; Ο κ. Μιχελάκης δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερα για τον αντιπρόεδρο και τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές και συνεχίζει στο ίδιο στυλ: "Τα όσα δηλώνει, άλλωστε, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση. Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ακόμη να αντιληφθεί την κοινωνική κατάθλιψη που έφεραν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προκαλεί βάναυσα όλους τους Ελληνες".
Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι ο αντιπρόεδρος εντάσσει στη δήλωσή του συγκεκριμένα στοιχεία δράσης στην Αθήνα.
Θ. Πάγκαλος
Απολογισμός δράσεων για το κέντρο της Αθήνας
Στον δεύτερο απολογισμό σχετικά με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε ο κ. Θ. Πάγκαλος.
Ο απολογισμός αφορά 10 δράσεις, με παρεμβάσεις των αρμόδιων υπουργείων σε διάφορους τομείς. Οπως αναδεικνύεται στην ανακοίνωση του αντιπροέδρου, υπάρχουν ήδη μετρήσιμα μεγέθη που δείχνουν τη θετική πορεία της υλοποίησης των μέτρων για: τη συνεχή αστυνόμευση (τον Ιούλιο διατέθηκαν 15.528 αστυνομικοί, ελέγχθηκαν 51.967 άτομα και 2.297 οχήματα, προσήχθησαν 23.936 και συνελήφθησαν 566 πολίτες), τον αποτελεσματικότερο συντονισμό αστυνομίας, δήμου, περιφέρειας και ΣΔΟΕ, τη μεταφορά θεραπευτικών μονάδων (ΟΚΑΝΑ) σε δέκα νοσοκομεία, την προστασία της δημόσιας υγείας (δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής), τις παρεμβάσεις στην απασχόληση - καταπολέμηση της "μαύρης εργασίας", την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις πατρίδες τους αλλά και την ένταξη των νόμιμων στην ελληνική κοινωνία. Αλλα μέτρα, που προωθούνται, παραπέμπουν σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση του τουρισμού και την ανάπλαση περιοχών στο κέντρο.
ethnos.gr