Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

INDIANA GEORGE & COMPANY: THE NEW MISSION

Ανησυχία Παπανδρέου για την "κρυφή ατζέντα" της έκτακτης Συνόδου Κορυφής

Του Γιάννη Αγγέλη
Η Αθήνα περιμένει αυτή την εβδομάδα τα «νέα» να έρθουν από ένα μικρό... πάρκο στις Βρυξέλλες. Εκεί την Πέμπτη, ο νέος πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ θα υποδεχθεί τους 27 ηγέτες της Ε.Ε. στο απομονωμένο κτίριο της Βιβλιοθήκης Solvay και σε μία συνάντηση χωρίς ατζέντα θα κριθεί το πώς και πότε θα «τρέξει» το φημολογούμενο σχέδιο «αυτοάμυνας» της ευρωζώνης.

Εκεί ο κ. Παπανδρέου -μαζί με τους συνάδελφούς του από την Ιβηρική χερσόνησο- θα μάθει αν οι κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί αποφάσισαν τελικά ή όχι, να «σπρώξουν» την Κομισιόν -δίνοντας παράλληλα εγγυήσεις στην ΕΚΤ- να ετοιμασθεί για ένα σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» για ενδεχόμενη διάσωση χώρας-μέλους της ΟΝΕ.

Ισχυρές ενδείξεις για μια τέτοια απόφαση, παράλληλα με την Αθήνα, περιμένουν η Λισσαβόνα και η Μαδρίτη.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Οικονομική ανάλυση από τον οικονομολόγο Βασίλη Βιλιάρδο
ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Οι τέσσερις μεγάλοι προβληματισμοί, τα δέκα από τα πλέον χρεωμένα κράτη και μία μερική παρουσίαση των διαφόρων «περιοχών» του πλανήτη, στην αρχή της δεύτερης φάσης του πρώτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου...

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά προβλημάτων - «απόρροια» της συγκέντρωσης πλούτου σε λίγους (το 10% των αμερικανικών νοικοκυριών κατέχει το 71% των πόρων, ενώ στο κατώτατο 40% του πληθυσμού αντιστοιχεί μόλις το 1%), της μη ισορροπημένης κατανομής ελλειμμάτων/πλεονασμάτων (εντός της ΕΕ και παγκοσμίως), της χρηματοπιστωτικής κρίσης, της εσφαλμένης ενίσχυσης αρκετών τραπεζών (με έσοδα προερχόμενα από τους πολίτες) και της υπερχρέωσης πολλών κρατών - τα οποία αφορούν πολλές διαφορετικές «περιοχές» του πλανήτη:

Πάμε για ποδήλατα...!!!

Δημόσια παρέμβαση σε δραματικούς τόνους για την οικονομική κατάσταση της χώρας έκανε ο πρωθυπουργός, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων εξήγγειλε πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για ένα χρόνο, περικοπές 10% στα επιδόματα στο δημόσιο τομέα, αύξηση του φόρου στα καύσιμα, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και περικοπές 10% στις δαπάνες των υπουργείων. Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε έναρξη διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι θα κλείσουν τα παράθυρα της φοροδιαφυγής, προανήγγειλε αυξήσεις φόρων στα κέρδη των επιχειρήσεων που δεν επανεπενδύονται, φορολόγηση στα μερίσματα των μεγαλομετόχων, στις παράκτιες εταιρείες καθώς και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε ότι θα συμβάλουν περισσότερο οι έχοντες και κατέχοντες και ανέφερε ότι ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα όρια συνταξιοδότησης θα επιμηκυνθούν…
Καλό θα είναι να αναφερθεί ότι την προηγούμενη μέρα, στην τηλεοπτική εκπομπή ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, σε σταθμό της κρατικής τηλεόρασης, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γ. Λομβέδρος με έντονη επιμονή ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να επιμηκυνθούν τα όρια ηλικίας και ότι ουδέποτε θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο γνωρίζοντας ότι θα είχε άμεσες κοινωνικές «ζημίες», αλλά τελικά… όλοι πλέον τώρα γνωρίζουμε…
Ενδεχομένως, πλέον, έπειτα και από το προαναφερθέν διάγγελμα οι συνθήκες που πλαισιώνουν την εθνική οικονομική πολιτική και παράλληλα αστάθεια της χώρας μας να «ξεδιάλυναν». Αξιόλογο, επίσης, αποτελεί το γεγονός φορολόγησης των off-shore εταιρειών. Τώρα βέβαια, πως θα μπορέσει κάτι τέτοιο να πραγματωθεί…;;; Και πάλι απορίας άξιον εστί διότι μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Προφανώς και θα πρέπει να ματώσουν κάποιοι, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εντός του κοινοβουλίου, σχετικά με την υπόθεση SIEMENS και την εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε.
Επιτέλους, κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο ας πληρώσουν εκείνοι που φέρουν άμεσα το μερίδιο της ευθύνης. Φθάνει πια να «πληρώνουν» τα σπασμένα τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Έχουν γίνει τόσα χρόνια αμέτρητες κακοδιαχειρίσεις οικονομικές, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, μίζες και πάει λέγοντας… Ας μη ξεχνάνε ορισμένοι τα όσα υπόσχονταν προεκλογικά… Επιτέλους ας νιώσουμε την αλλαγή και διαφορά... Ας αναδειχθούν οι άριστοι κι όχι οι αρεστοί…
Όμως, και πάλι το χέρι του στην τσέπη θα το βάλει ο απλός πολίτης. Πώς;;; Καταλήγοντας, και επεξηγώντας τον τρόπο θα αναφερθώ στον επιπρόσθετο φόρος καυσίμων ο οποίος και θα επιφέρει αύξηση κοντά στα 12 λεπτά στην τιμή της βενζίνης, όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι καυσίμων. Ευτυχώς που εντός ολίγων ημερών θα ξεκινήσουν να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στο νομό μας και συγκεκριμένα στο Δήμο Κερκυραίων , διότι διαισθάνομαι πως δε θα πάρουμε τα βουνά… αλλά τα ποδήλατα… 
ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr

Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Ανατρέχοντας στα χειροπιαστά νούμερα και τα στοιχεία, θα περίμενε κανείς, να βρεθεί μπροστά στην δικαιολόγηση του θορύβου, που προκλήθηκε, εξ αιτίας της ανακοίνωσης, από τον πρωθυπουργό, των δύο σκληρών, αντιλαϊκών κα αντεργατικών μέτρων : το πάγωμα των μισθών και την αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότηση.
Κι όμως, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί, που μοιάζουν ασήμαντοι, μπροστά στο πρόβλημα και οι ωφέλειες τόσο λίγες, που φαντάζουν μηδαμινές, μπροστά στις ανάγκες.

Ο υφυπουργός Σαχινίδης, προσδιόρισε το ποσόν, που θα εξοικονομήσει το δημόσιο από το καθεαυτό πάγωμα των μισθών, στα 150 με 200 εκατομμύρια €. Αν ληφθεί υπ΄ όψη, πως το πρόγραμμα προβλέπει και στοχεύει, για φέτος, στην εξοικονόμηση 12 δισεκατομμυρίων €, περίπου, γίνεται αντιληπτή η …τεράστια συμβολή αυτού του σκληρού μέτρου, στη μείωση του ελλείμματος !
Από την άλλη, η εφαρμογή του άλλου μέτρου και η αύξηση του γενικού ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, που έχουν γίνει, κατ΄ επανάληψη, δίνει στο ασφαλιστικό σύστημα παράταση ζωής, για ένα τρομερό χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει, ακόμα και τους …7 μήνες !!! Δηλαδή, αν η κατάρρευση του συστήματος πρόκειται να επέλθει, π.χ. τον Μάρτη του 2020, το πολυθρύλητο αυτό μέτρο, θα την παρατείνει, μέχρι τον …Οκτώβρη του ίδιου έτους !...

Αυτος δεν ξερει τιποτα!

Ο θρασύς κ.Αλογοσκούφης

Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής παραχώρησε ο Γιώργος Αλογοσκούφης , ο άνθρωπος που ηγήθηκε της οικονομικής των κυβερνήσεων Καραμανλή για περισσότερα από 4 χρόνια.

Κι ενώ κανείς περίμενε από ένας τέως Υπ. Οικονομικών μια στοιχειώδη αυτοκριτική , ο Αλογοσκούφης εμφανίστηκε αποθεωτικός με τις επιλογές του και αυτοπαρουσιάστηκε λίγο-πολύ σαν αναμορφωτής της Ελληνικής Οικονομίας.

Σε ερώτηση μάλιστα του δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης του σε μια Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία , ο Αλογοσκούφης δήλωσε :

Ως εκφραστής μιας πολιτικής που συγκράτησε τα ελλείμματα, ενίσχυσε την ανάπτυξη και την απασχόληση, προστάτευσε την Ελλάδα από την κρίση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταθέσω τις απόψεις μου.

Αυτό όμως που προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα , είναι η στάση που τήρησε απέναντι του ο πάλαι ποτέ αγαπημένος "παπαγάλος" του Θ.Ρουσόπουλου , Βασίλης Χιώτης ο οποίος του έκανε ερωτήσεις του τύπου :

- Για την κακή κατάσταση ευθύνεται ο κ. Παπαθανασίουή μήπως ο κ. Σουφλιάς;

Καμία ερώτηση για την "έμπνευση" της απογραφής , καμία ερώτηση για τα ομόλογα , καμία ερώτηση για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος...

Δεν ξέρεις με ποιον να εξοργιστείς πιο πολύ ! Με τον προκλητικό Αλογοσκούφη ή με τον ανεκδιήγητο Χιώτη ; Μικροί πολιτικοί , μικροί δημοσιογράφοι...
parapolitiki

Χρυσές επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ επί υφυπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη

Στελέχη της ΝΔ και φίλοι βρίσκονται πίσω από τις ΜΚΟ με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, που έχει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών. Η οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική», δημιούργημα του Παντελή Σκλιά, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια!!!
Ο -επίσης- φίλος του υφυπουργού, καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, Σπύρος Φλογαΐτης, εξασφάλισε 2.053.000 ευρώ για τη ΜΚΟ του (στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο βιογραφικό του), ενώ η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» χρηματοδοτήθηκε με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα, παρά τις δημόσιες κατηγορίες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται σε βάρος της.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σε άρθρο της δημοσιογράφου Βασιλικής Σιούτη. Τα συγκεκριμένα στοιχεία είχε παρουσιάσει το blog μας τον Ιούνιο του 2008! Σύμφωνα με πληροφορίες, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών θ’ ασχοληθούν σε λίγο καιρό με παρεμφερή τερτίπια του δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και του επικοινωνιολόγου του Άγγελου Λάσκαρη!

Δεν πάνε πάνω από τα 65 χρόνια τα γενικά όρια των συνταξιοδοτήσεων...

Με έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου την Κυριακή το απόγευμα υπό την προεδρία του Θ Πάγκαλου οι αρμόδιοι υπουργοί εξειδίκευσαν τις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή που μελετά το ασφαλιστικό, από την οποία όπως είναι γνωστό αποχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν και τα σενάρια που κυκλοφορούν η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν θα αφορά γενίκευση και πέρα από το 65 έτος της ηλικίας.
Τα μέτρα θα αφορούν αρχικά την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων και διατάξεων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι αυξήσεις ορίων θα γίνουν σε κατηγορίες ασφαλισμένων που με τους δύο προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με χρήση της 35 ή 37ετίας. Συγκεκριμένα τα σενάρια θέλουν αύξηση κατά δύο έτη για όσους πρωτοασφαλίστηκαν από 1983 έως το 1992 και οι οποίοι μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν στο 60 έτος της ηλικίας. Αυτό το όριο θα ανέβει κατά δύο χρόνια και συνολικά στόχος της κυβέρνησης είναι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης για τους προ του 1992 ασφαλισμένους να είναι το 63ο έτος της ηλικίας.
Με αυτή την ρύθμιση θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει το σύστημα μία και οι ασφαλισμένοι μετά το 1992 θα συνταξιοδοτούνται στο 65ο έτος της ηλικίας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα της Εφημερίδας «Το Βήμα» ενώ η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να αποδέχεται τα μέτρα λέει όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
http://www.asfalisinet.gr/

Τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του Ν. Κακαουνάκη

Πλήθος κόσμου έδωσε χθές το παρών στο σαρανταήμερο μνημόσυνο του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη, που τελέσθηκε στο μητροπολιτικό ναό Κισάμου στα Χανιά. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κισάμου - Σελινου κ. Αμφιλόχιος, ενώ το παρών έδωσαν η οικογένεια, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και φίλοι του εκλιπόντος.

Βρήκαν βόμβα στο μετρό και το έκρυψαν;


http://www.e-forologia.gr/%5Cimages%5Ccontent%5C23754.jpgΕμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά μεγάλης έκτασης και ανάλογες καταστροφές εντόπισαν, τον προηγούμενο Νοέμβριο, υπάλληλοι του μετρό και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε στοά του μετρό της Αθήνας, ανάμεσα στους σταθμούς Αμπελοκήπων και Πανόρμου (γραμμή 3, Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω). Απέφυγαν ωστόσο να δημοσιοποιήσουν την ανεύρεσή του. Το συγκεκριμένο συμβάν, σε συνδυασμό με τη ληστρική επιδρομή, την περασμένη Τετάρτη, στον χώρο φύλαξης των χρημάτων του μετρό στον σταθμό Εθνική Αμυνα, εγείρει σειρά ερωτημάτων για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο μέσο με το οποίο καθημερινά μετακινούνται περισσότεροι από 500.000 επιβάτες! Μάλιστα, σε εσωτερικά υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και σε δικαστικό φάκελο, περιέχονται αναφορές για προβλήματα ασφαλείας που παρουσιάζονται στο μετρό, αλλά και για σχετικές παρατυπίες διευθυντικών στελεχών του.

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ KAI ΑΡΧΑΙΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ


Με τον όρο αγρογλυφικά (στσ.: ο όρος δεν αντιστοιχεί ακριβώς στον αγγλικό όρο "Crop Circles", μάλλον καλύτερα να μιλάμε για ένα υπερσύνολό στο οποίο ανήκουν και τα Crop Circles. Άλλος - ίσως πλέον δόκιμος - όρος μπορεί να είναι ο "εδαφογλυφές"), αναφερόμαστε σε τεραστίων διαστάσεων, για τα ανθρώπινα μέτρα, σχέδια, χαραγμένα σε μεγάλες εκτάσεις γής, μερικές φορές άγονες και ακατοίκητες.
Τα πιο γνωστά αρχαία αγρογλυφικά, βρίσκονται στο Περού τη χώρα των Ινκας, στη πεδιάδα της Νάζκα και στην Αγγλία των Κέλτικων παραδόσεων. Τα σχέδια της Νάζκα, ερευνήθηκαν, παρατηρήθηκαν και καθαρίστηκαν με επίπονες προσπάθειες απο την Μαρία Ράιχε, αρχαιολόγο ειδικευμένη στα μαθηματικά και τη γεωγραφία, που αφιέρωσε 36 χρόνια (1940-1976) στη μελέτη του πολιτισμού Νάζκα, μέρος του Ινκαικού πολιτισμού.
Τα μυστηριώδη σχέδια βρίσκονται στο άγονο και πετρώδες έδαφος του λεκανοπεδίου του Ρίο Γκράντε στις επαρχίες Νάζκα και Πάλκα, στις πλαγιές της Κορδιλλιέρας, της οροσειράς των Ανδεων. Η αρχαιολόγος αποδίδει τα σχέδια στην "κλασική" περίοδο του πολιτισμού αυτού, που αντιστοιχεί στην πρώτη χιλιετία μ.Χ. Πιθανολογεί, οτι τα σχέδια αυτά αποτελούσαν ένα ουσιαστικό στοιχείο για την ημερολογιακή και αστρονομική επιστήμη των σοφών και των ιερέων της εποχής εκείνης. Οι διαφορετικές νοοτροπίες των σχεδίων, μπορούν να ταυτιστούν χρονολογικά με τις διαφορετικές περιόδους της κεραμικής, στοιχείο που σχετίζεται με την ιστορία των πολιτισμών της περιοχής.
Τα σχέδια έχουν μήκη που ποικίλουν απο 46μ έως 188μ ή και 2 χιλιόμετρα. Είναι γεωμετρικά ή έχουν μορφές ζώων, όπως σκύλου, ερπετού, πιθήκου, ιγκουάνας ή ψαριού. Κάποια σημεία δείχνουν την ανατολή του ήλιου στο χειμερινό ή θερινό ηλιοστάσιο.
Τα σχέδια αυτά ειναι χαραγμένα επιφανειακά και θα έπρεπε λογικά να έχουν εξαφανιστεί κάτω απο το πέρασμα του χρόνου. Η περιοχή αυτή, όμως, χαρακτηρίζεται απο τη ξηρασία της και χαρακτηριστικά θα λέγαμε οτι βρέχει μισή ώρα κάθε δύο χρόνια. Οι άνεμοι τα κάλυψαν με σκόνη, αλλά έμειναν ανέπαφα. Από το 1968 βρίσκονται εκτεθειμένα στις επελάσεις των τουριστών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους κινδυνεύουν να αλλοιώσουν τις χαραγμένες γραμμές.
Ο ιστορικός Πώλ Κόσοκ χαρακτήρισε την περιοχή σαν "το μεγαλύτερο βιβλίο αστρονομίας του κόσμου"
Ο Εριχ Φον Νταίνικεν έχει ασχοληθεί στις μελέτες του, με τα αγρογλυφικά της περιοχής, αλλά αποδίδει την αιτία και προέλευση τους σε εξωγήινα όντα, όπως συνηθίζει, κάτι που δεν συμφωνεί με τις αρχαιολογικές μελέτες, αλλά ούτε και με αυτές των εσωτερικών παραδόσεων.

Αλλα γνωστά αγρογλυφικά, αυτά της Αγγλίας, αποδίδονται στην Κέλτικη λατρεία, των παιδιών της θεάς Ντανού ή Τουάθα ντε Ντανάν.
Γνωστά σχέδια ειναι, ο γίγαντας του Τσέρνι Αμπας, στο Ντόρσετ της Αγγλίας, που πιθανολογείται ότι δημιουργήθηκε στον 1ο αι. πΧ και το λευκό άλογο του Ούφφινγκτον, στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας, πιθανόν στον 1ο αι μ.Χ.
Ο γίγαντας έχει μήκος πάνω απο 55μ, κρατάει ρόπαλο, σαν τον Ηρακλή και έχει έντονα τα φαλλικά στοιχεία. Ειναι θεός γονιμότητας, συνδέεται με αγροτικές τελετές με ετήσια παιχνίδια (γαιτανάκι) και γλέντια. Καθαρίζεται κάθε επτά χρόνια, την ημέρα της πρωτομαγιάς και ζευγάρια κοιμούνται μέσα στο περίγραμμα του γίγαντα, για να θεραπεύσουν την στειρότητα. Ακόμα και σήμερα, οι παλιές λατρείες κρατούνται στις λαικές παραδόσεις.
Το λευκό άλογο χαρακτηρίζει ενα τόπο αφιερωμένο σε κέλτικη αλογόμορφη θεότητα και ίσως ως τοποθεσία κανονικών τελετουργικών αγώνων και συναθροίσεων της φυλής. Ειναι 111μ μήκος απο τη μύτη ως την ουρά. Πιθανολογείται οτι κατασκευάστηκε απο Βέλγους Κέλτες, οι οποίοι έφθασαν το 300π.Χ στην Νότια Βρετανία και Ιρλανδία. Κοντά στο άλογο, βρίσκεται ενα ανάχωμα, γνωστό σαν λόφος του Δράκοντα, που συνδέεται με απόκρυφες δυνάμεις της Γής. Το άλογο υπήρχε σαν μορφή και στα νομίσματα της εποχής.
Στην περιοχή της Αγγλίας έχουν παρατηρηθεί κι άλλα αγρογλυφικά, πολλά απο τα οποία σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρείες της αεροδυναμικής, οφείλονται στις κινήσεις των στροβίλων των ανέμων και σε άλλα φυσικά φαινόμενα. Απο το 1989 άρχισαν να πλυθαίνουν σε αριθμό και μετά το 1994 έγιναν ακόμα πολυπληθέστερα. Εκδόθηκαν βιβλία πάνω στο θέμα και διάφοροι ερευνητές, όπως ο Κόλιν Αντριους, ο Πάτ Ντελκάντο, ο Τζόν Μακνίς ασχολήθηκαν με το φαινόμενο. Λόγω του μυστηρίου που εγείρεται με τα αγρογλυφικά και τις εξωγήινες επισκέψεις, αποκαλύφθηκε οτι διάφοροι φιλόδοξοι, σχεδίαζαν με σύγχρονα μέσα, συμβολικά σχέδια στα χωράφια με τα σπαρτά. Πολλές φορές ειναι δύσκολο για τους ερευνητές να καταλάβουν πιο ειναι το πραγματικό και πιό το αντίγραφο.
Δύο καλλιτέχνες, οι Νταγκ Μπάουερ και Ντέιβ Τσόρλευ, ισχυρίστηκαν οτι ειχαν φτιάξει δεκάδες τέτοια σχέδια, αν και δεν αποκάλυψαν το γιατί.
Ο σωστός ερευνητής, θα πρέπει να καθαρίσει το νου απο τις απάτες και τα εξωγήινα θαύματα και να κατευθύνει το νου στα θαυμάσια φαινόμενα των νόμων της φύσης και στα θαυμαστά και σκόπιμα δημιουργήματα των προγόνων μας, που τόσες φορές εχει αποδειχτεί οτι με καμμία έννοια δεν ήταν κατώτεροι απο εμάς. Ηταν γνώστες των φυσικών νόμων και των κινήσεων των άστρων και των θεμελιωδών νόμων της ύπαρξης και της ψυχής και πολύ πιθανόν πιο κοντά στον Θεό απο όσο εμείς σήμερα και κατά βάθος πιο φυσικοί και πιο ανθρώπινοι.
Τα αγρογλυφικά μαζί με τα μεγάλα επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής, παρέμειναν μέσα στους αιώνες για να κρατήσουν τις μνήμες από ενα ένδοξο και λαμπρό παρελθόν.
 
Rc-Cafe