Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Σταμάτησε την αγορά 53 Τζιπ , προωθεί τις υποτροφίες.

Την ματαίωση προμήθειας 53 αυτοκινήτων τύπου «Jeep» (Διακήρυξη 13/2008) προυπολογισμού 1.800.000 Ευρώ ζήτησε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα επανέφερε την προκήρυξη για την χορήγηση υποτροφιών σε τέκνα κατά κύριο επάγγελμα Γεωργών, Κτηνοτρόφων, Μελισσοκόμων και Αλιέων και την κοινοποίηση της σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά έντυπα. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει κατά προτεραιότητα να φοιτούν σε σχολές με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τον Γεωργικό, Αλιευτικό Τομέα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και να προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Στους υποτρόφους θα χορηγηθεί εφάπαξ ποσό 4.000 Ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο εξορθολογισμού των κρατικών δαπανών και διάθεση των εν λόγω πιστώσεων κυρίως στις αγροτικές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
http://www.agroschannel.com

Ευλογες αποριες…..


http://asimonis.wordpress.com/

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: "Το ΠΑΣΟΚ μας βάζει καθημερινά τα γυαλιά" ...

Μέσα στην πίκρα ο Νομάρχης. Βγήκε (όχι θα 'χανε την ευκαιρία) στο τηλέφωνο στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Και είπε ακριβώς τα ίδια που λέει όλον αυτό τον καιρό. "Κλειστό κλαμπ η Ν.Δ." , "θέλω ανοιχτό συνέδριο" , "να προσέχουν κάποιοι απίθανοι διορισμένοι από τον Καραμανλή". Και βέβαια, δεν παρέλειψε να θυμηθεί ότι στη Ν.Δ. υποτιμούσαν το Γιώργο και τώρα το ΠΑΣΟΚ τους βάζει καθημερινά τα γυαλιά...

http://nonews-news.blogspot.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Καυτό “υπόμνημα” της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ για τη γαλάζια διακυβέρνηση στον ΟΤΕ! Πότε θ’ αναλάβει δράση ο Παπακωνσταντίνου;

580.000 € το χρόνο και 270.000 € BONUS, 2.378 € την ημέρα πήρε ο Διοικητής του ΟΤΕ το 2008, για να τον ξεπουλήσει.
Ελληνική (;) Διοίκηση και Γερμανοί δημιουργούν δυσμενή τετελεσμένα για τον οργανισμό και την κυβέρνηση.
Τώρα η κυβέρνηση ΓΝΩΡΙΖΕΙ!
Οι καταγγελίες της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ δεν επιβάλουν απλώς την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, αλλά απαιτούν ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και μάλιστα όχι εισαγγελείς σαν τον Σανιδά και τους υπαλλήλους της κυβέρνησης Καραμανλή σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκάλυψης σκανδάλων της δεξιάς!

(κλικ για μεγέθυνση της συνταρακτικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ)


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ! ΕΝΩΜΕΝΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ !...

Τη Δημοκρατία πως την προτιμάμε ; Με γύρο και απ΄ όλα ; Με κέτσαπ και μουστάρδα ; ΄Η χωρίς κρεμμύδι ;
Δεν καταλάβαμε, οι δημοκρατικές διαδικασίες σ΄ ένα κόμμα – και στο ΠΑΣΟΚ - είναι επιτυχημένες ΜΟΝΟ όταν περνάει ΑΠΟΛΥΤΑ η άποψη του Προέδρου ; Υπάρχει Δημοκρατία με ολίγη ;
Ποιος είπε πως το οργανωμένο Κίνημα θα πρέπει, κάθε φορά, να δίνει στον αρχηγό του αυτοκρατορικές αρμοδιότητες και δυνατότητες ;
Η διαδικασία για την εκλογή του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και των νέων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ήταν μια τρανταχτή απόδειξη, ότι η Δημοκρατία «ζει και βασιλεύει» στο εσωτερικό του Κινήματος. Πως δεν έχει επέλθει, ούτε η ισοπέδωση, ούτε η ωχαδερφίστικη αδράνεια, που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στον μαρασμό, την περιθωριοποίηση και , τελικά, τη διάλυση !
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μίλησε και δεν ζήτησε, ποτέ, τον ευνουχισμό του κόμματος κι ούτε επεδίωξε τη διάλυσή του…Ο ίδιος ξέρει – καλύτερα από τον καθένα – πως τις εκλογές δεν τις κέρδισε μόνος του, αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το όλον ΠΑΣΟΚ !
Η φυσιογνωμία του κινήματος είναι διαμορφωμένη διαχρονικά, μέσα από αγώνες, τριβές, αντιπαραθέσεις, συναγωνισμούς και συνθέσεις, και δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, για να γίνει άβουλο όργανο ή να μεταμορφωθεί σε club χειροκροτητών ή να εξελιχθεί σε ιμάντα άκριτης αποδοχής και προβολής των όποιων επιλογών της – εκάστοτε – ηγεσίας.
Ο πρωθυπουργός της νέας Αλλαγής, έχει εξαγγείλει και προωθεί, μια πρωτοποριακή πολιτική, για τη διάσωση και την ανάπτυξη της χώρας. Αν κάποιοι νομίζουν πως αυτή η προσπάθεια θα γίνει με στήριγμα τον …κρατικό μηχανισμό, είναι βαθιά νυχτωμένοι ! Με τη στήριξη, την ενεργή και την εποικοδομητική, του ΠΑΣΟΚ, θα επιχειρηθεί αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο !... Με το ΠΑΣΟΚ των απόψεων, των συγκρούσεων, του αντίλογου, της ανανέωσης, των προσαρμογών, αλλά και της διαχρονικότητας, των προτάσεων και του ελέγχου.
Το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, είναι εδώ, με τα συντεταγμένα όργανά του, με τις απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες του, έτοιμο για έναν, ακόμα, μεγάλο αγώνα, για την Ελλάδα και το λαό. Και, όπως φάνηκε, αχειραγώγητο, είναι αποφασισμένο να διαδραματίσει το ρόλο του κι αυτό, σ΄ όποιον αρέσει !...
Καλή επιτυχία στο νέο Γραμματέα του Κινήματος, Σωκράτη Ξυνίδη και στα μέλη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου…
http://logoplokies.blogspot.com/

So, live with it guys !

papandreou.jpg

Επιτέλους Ανάσταση...
Και όπως σε κάθε Ανάσταση τσουγκρίζουμε αυγά (επιμένω με ύψιλον.. έτσι το 'μαθα) αλλά επειδή είμαστε λαός που το γουστάρει το μοιρολόι (άτιμο dna) κολλημένοι στον μόνιμο θρήνο της Μεγάλης Παρασκευής αναγκάζουμε τον παπά να μας πεί το "Χριστός Ανέστη" σαράντα φορές για να το εμπεδώσουμε...

Αφού λοιπόν το βάλουμε καλά στο ξερό μας τότε πάμε σπίτι μας για να αρχίσει το σπάσιμο των αυγών...

Λοιπόν...... απο το 2004 σας τα λέει αυτά που σας εκπλήσσουν...

Και δεν τα είπε μόνο σαράντα φορές... τα είπε περισσότερες, τώρα αν κάποιοι νόμιζαν πως αυτά είναι πάλι τα γνωστα προεκλογικά-αντιπολιτευτικά ρουκετάκια που είχαν συνηθίσει δικό τους το πρόβλημα...

So, live with it guys !

Η Ανάσταση αυτού του τόπου καιρός ήταν να ξεκινήσει και ο Γιώργος σπάει αυγά απο την πρώτη κιόλας μέρα....

Στην Κυβέρνηση, στο κόμμα, στην κοινωνία...

Και το γουστάρουμε απίστευτα.

http://saita.pblogs.gr/

Στείλτε τους στο σπίτι να μετράνε...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Από αυτόν εδώ το χώρο έχω υπερασπιστεί πολλές φορές τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους και τους δημοσίους υπαλλήλους, παρότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Αν όντως σε ερώτηση του υπουργού Πολιτισμού σε υπάλληλο του ΟΠΑΠ, «τι κάνετε εσείς εδώ», η απάντηση ήταν «μετράω τις χάντρες του κομπολογιού μου», τότε, ο «υπάλληλος μας» αυτός και πολλοί άλλοι παρόμοιοι θα πρέπει να πάνε στο σπίτι τους δίχως δεύτερη κουβέντα. Ολοι εμείς που δεν γλύψαμε κατουρημένες ποδιές για να μπούμε οι ίδιοι στο δημόσιο ή για να τοποθετήσουμε τα παιδιά μας, νιώθουμε κάτι παραπάνω από μαλάκες.
Οσον αφορά στον κο Γερουλάνο, θα πρέπει να ομολογήσω ότι είχα επηρεαστεί αρνητικά από διάφορες φήμες και σχόλια για το πρόσωπό του. Με αυτήν την ενέργειά του να συναντήσει όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου του και να τους ρωτήσει τι κάνουν, τον συγχαίρω. Αν μάλιστα πέταγε με τις κλωτσιές τον μάγκα που μετράει τις χάντρες του κομπολογιού του, θα τον εκτιμούσα ακόμη περισσότερο.
Αλλάζω σκηνικό. Είμαι στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι. Σε ένα γραφείο, τρεις υπάλληλοι κάνουν τα πάντα να με εξυπηρετήσουν. Σε ένα διπλανό γραφείο είναι μια υπάλληλος γύρω στα 45 με δύο κοπέλες μέσω Stage. H κυρία παίζει πασιέντζα ενώ οι δύο συμβασιούχες τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.
Σε ερώτησή μου αν μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι για να με εξυπηρετήσει, με κοιτάει με ένα βλοσυρό ύφος και μου λέει, «έχω δουλέψει αρκετά χρόνια τώρα ας δουλέψουν άλλοι για μένα». Στην επόμενη ερώτησή μου γιατί δεν παραιτείται για να δώσει τη θέση της σε κάποια άλλη που έχει όρεξη, μου απαντά, «περιμένω να πάρω θέση διευθύντριας για να πάρω μια σύνταξη της προκοπής». Σε επόμενή μου ερώτηση, γιατί έχει ανοιχτό το παράθυρο και συγχρόνως ανοιχτό το αιρκοντίσιον, η απάντηση είναι «και σένα τι σε νοιάζει». Σαν αυτήν την κυρία και σαν τον «μάγκα» του ΟΠΑΠ, υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες. Δεν υπάρχει έλληνας που να μην τους συνάντησε κάποια στιγμή.
Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους. Αυτοί οι άνθρωποι στην πλειονότητά τους έχουν μπει με ρουσφέτι. Από εκεί αντλούν και αυτό το απύθμενο θράσος, όχι μόνο να ζουν σε βάρος μας αλλά και να μας ξευτελίζουν σε κάθε ευκαιρία.
Αυτοί θα πρέπει να διωχθούν από τις θέσεις τους από τους ίδιους τους συναδέλφους τους που εργάζονται τίμια και προσφέρουν, διαφορετικά είναι συνυπεύθυνοι για τέτοιες συμπεριφορές που απαξιώνουν και τους ίδιους.
http://press-gr.blogspot.com

Η ασπίδα


http://satira-epikerotitas.blogspot.com

Έκρυβε την ηρωίνη στις πάνες του εγγονού του!

Παππούς έκρυβε ηρωίνη σε κρυσταλλική μορφή μέσα στις πάνες του εγγονού του. Ο ασυνείδητος χονδρέμπορος ηρωίνης, που διακινεί ναρκωτικά σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του παράδοσης σε εμπόρους από το Ναύπλιο έπεσε στα δίχτυα του νόμου. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας του Μενιδίου του έστησαν καρτέρι κοντά στο «στρατηγείο» του και κατάφεραν να αποτρέψουν τα σχέδιά του. Ο «παππούς της ηρωίνης» και η συμμορία του συνελήφθησαν και σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον ειδικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για εμπορία ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του μεγαλέμπορου ναρκωτικών άρχισε πριν από μία εβδομάδα όταν έφτασαν πληροφορίες στον διοικητή του τμήματος Ασφάλειας Μενιδίου, ότι εντός των επόμενων ημερών επρόκειτο να γίνει παράδοση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε εμπόρους που κυκλοφορούσαν στην περιοχή με ένα μαύρο BMW. Ο μεγαλέμπορος του λευκού θανάτου ήταν γνωστός στους αστυνομικούς, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε, μετά την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών, για τη δολοφονία του 34χρονου χρήστη Παναγιώτη Κατάρα που βρέθηκε «σταυρωμένος» το Μάρτιο του 2007 σε ερημική τοποθεσία στην Πάρνηθα. Ετσι ολόκληρη η περιοχή Μενιδίου μπήκε στο «μικροσκόπιο» των ανδρών της Ασφάλειας. Η επιχείρηση για τη σύλληψη του μεγαλέμπορου μπήκε σε εφαρμογή στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής. Ανδρες του τμήματος Μενιδίου που ήταν «ακροβολισμένοι» γύρω από το σπίτι του μεγαλέμπορου ειδοποίησαν για την έλευση του μαύρου BMW. Σε λίγο οι δώδεκα αστυνομικοί που είχε στη διάθεσή του ο διοικητής Παύλος Λουκάτος, αλλά και ο ίδιος, πήραν θέσεις… μάχης και περίμεναν. Στις 9.00 το βράδυ το BMW έφυγε και πίσω του ακολουθούσε το λευκό χωρίς πινακίδες φορτηγάκι του μεγαλέμπορου. Επί ένα τέταρτο της ώρας οι αστυνομικοί με συμβατικά αυτοκίνητα ακολουθούν τα δύο αυτοκίνητα στις περιοχές Μενίδι, Ζεφύρι και Ανω Λιόσια. Στη λεωφόρο Φυλής, λίγο πριν από τα διόδια της Αττικής Οδού και πριν το… πουλάκι πετάξει, παρ’ ότι δεν ήταν απόλυτα βέβαιοι ότι έγινε η συναλλαγή, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να δράσουν.
Κύκλωσαν με τα οχήματά τους το BMW και το φορτηγάκι. Επειτα από εξονυχιστικό έλεγχο των τεσσάρων επιβατών του BMW δεν βρήκαν ναρκωτικά στην κατοχή τους. Στη συνέχεια έλεγξαν το φορτηγάκι που οδηγούσε ο μεγαλέμπορος. Στο πίσω κάθισμα επέβαιναν η 16χρονη κόρη του, που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα αγοράκι μερικών μηνών και μία φίλη του, η οποία έχει συλληφθεί δεκαπέντε φορές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα. Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το φορτηγάκι αλλά δεν βρήκαν πουθενά τα ναρκωτικά. Οταν έψαξαν όμως το μωρό έμειναν άναυδοι. Μέσα στην πάνα του αγοριού βρέθηκαν τρία σακουλάκια με ηρωίνη συνολικού βάρους 198,3 γραμμαρίων. Μετά την ανακάλυψη πέρασαν σε όλους χειροπέδες και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον 14ο ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν σήμερα.
http://georgelaios.blogspot.com/

Β' ΕΘΝΙΚΗ - ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ - Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ: 1 - 1

altΧωρίς νικητή έληξε το σημερινό ντέρμπι στην Καισαριανή ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον ΑΟ Κέρκυρα, αφού οι δύο αντίπαλοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1. Σε αυτή την αναμέτρηση, η οποία έγινε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, ο καθένας από τους δύο αντιπάλους είχε από ένα καλό ημίχρονο, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να θεωρείται δίκαιο.

http://www.corfupress.com