Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ η Βουλιαγμένη... Απέκλεισε την ιταλική Οριζόντε με 12-9 και πάει να υπερασπιστεί τον τίτλο της

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ευρωπαϊκό τελικό η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης! Νίκησε με 12-9 την ιταλική Οριζόντε Κατάνια στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ στην Κέρκυρα και αντιμετωπίζει το Σάββατο (19:00) στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ την ρωσική Κίνεφ Κιρίσι που απέκλεισε στην παράταση τον Ολυμπιακό. Η Βουλιαγμένη είναι κάτοχος του τίτλου τον οποίο είχε κερδίσει πέρσι στο Κιρίσι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλιαγμένη είχε κερδίσει την ιταλική ομάδα με το ίδιο σκορ (12-9) στον περσινό τελικό της διοργάνωσης. Στον σημερινό ημιτελικό η Κατάνια κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου, αξιοποιώντας τις φάσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Από τις αρχές του δευτέρου 8λεπτου άλλαξε θεαματικά η εικόνα του αγώνα. Η Βουλιαγμένη βελτίωσε αισθητά την άμυνά της και η Πάτρι Ντελ Σότο κράτησε ανέπαφη για περισσότερα από δώδεκα λεπτά την εστία της. Παράλληλα, η Χριστίνα Τσουκαλά και η Αγγελική Γερόλυμου έδιναν ρεσιτάλ στην επίθεση και με ένα επιμέρους σκορ 6-0 στο τρίτο 8λεπτο, η ελληνική ομάδα ξέφυγε με 9-5.

Η Οριζόντε μείωσε σε 9-7 αλλά η Βουλιαγμένη ουσιαστικά δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος. Η κόρνα της γραμματείας βρήκε τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να πανηγυρίζουν τον θρίαμβο τους και την πρόκριση για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-4, 2-3

ΟΡΙΖΟΝΤΕ ΚΑΤΑΝΙΑ (Πιερλουίτζι Φορμικόνι): Μπρανκάτι, Μιτσέλι 2, Γκαριμπότι 1, Βίλα, Ντι Μάριο 1, Ραντίκι, Μποζέλο, Ραγκούζα 1, Χιλ 4, Ουένγκερ, Φίγκε, Μαουγκέρι, Μεσίνα
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 1, Παντελίδη, Λιόση, Μωραϊτίδου 1, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Πέτρι 1, Κουτέλη, Λαρά, Κούβδου 
http://www.enet.gr 
http://kerkyraikialepou.blogspot.com

Tην κοπανάει στη Βοστόνη για να γλιτώσει ο Καραμανλής...

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ! ...

Τη δεύτερη δραπέτευση σχεδιάζει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρώην καταλληλότερος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που οδήγησε σε χρεοκοπία τη χώρα, βλέποντας ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα περιθώρια των προσωπικών του ελιγμών, έχει αρχίσει να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει για ένα μεγάλο διάστημα την πολιτική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το πολύ στενό περιβάλλον του, ο Καραμανλής σκέφτεται να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος.

Η σκέψη δεν είναι φρέσκια. Την είχε κάνει και μετά την εκλογική συντριβή του περασμένου χρόνου. Τότε όμως πείστηκε από τους...

Αγγέλου, Παυλόπουλο, Αντώναρο, Ανδριανό και Στυλιανίδη ότι θα έπρεπε να μείνει για να δρομολογήσει και τις εξελίξεις της διαδοχής του. Πέραν των παραπάνω, καθοριστικό ρόλο είχε παίξει και ο τότε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας. Η πρώτη κουβέντα σχετικά με την αποχώρηση είχε γίνει το βράδυ των εκλογών στη Ρηγίλλης. «Βαρέθηκα. Θέλω να φύγω», φέρεται να είχε πει ο Καραμανλής, που ήταν σκέτο ράκος. Επί μία ώρα δεν μιλούσε σε κανέναν. Όταν άρχισε να αντιδρά, τον έπεισαν να μη συμπεριλάβει στη δήλωσή του ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Μεταξύ των στελεχών που τον πίεζαν να μείνει ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήταν σίγουρη ότι θα έπαιρνε την παρτίδα. Ήθελε μάλιστα να τον χρησιμοποιήσει ως τοποτηρητή, για να διασφαλίσει το στήσιμο του παιχνιδιού. Εκμεταλλευομένη την ψυχολογική κατάσταση του Καραμανλή, του περνούσε ό,τι ήθελε. Για παράδειγμα, ο Μεϊμαράκης τότε, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, έλεγε ότι ακόμη και η επιλογή του Σιούφα είχε προαποφασιστεί. Η Ντόρα λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Η παραμονή του Καραμανλή τής βγήκε ανάποδα. Όχι μόνο δεν τη βοήθησε να πάρει το κόμμα αλλά, απεναντίας, διευκόλυνε τον Σαμαρά να γυρίσει μαζί με τον Αβραμόπουλο το ματς. Εκεί που τον αποθέωνε, σήμερα η Μπακογιάννη έχει αρχίσει να λέει διάφορα για τον Καραμανλή και τη διακυβέρνησή του. Δεν την παίρνει κανείς στα σοβαρά, και αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις.

Τα γκάλοπ τον προσγείωσαν ανώμαλα

Πριν από ένα μήνα ο Καραμανλής σκεφτόταν να παραμείνει. Μάλιστα, είχε παραγγείλει και δημοσκόπηση για να δει τι άποψη είχαν οι νεοδημοκράτες γι’ αυτόν. Τα ευρήματα του γκάλοπ τον προσγείωσαν ανώμαλα. Όχι μόνο δεν προέκυπτε come back αλλά, απεναντίας, οι περισσότεροι τον θεωρούσαν –και δικαίως– ως τον αρχιτέκτονα της συντριβής. Τότε άρχισαν οι αλλεπάλληλες συσκέψεις. Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε περί τα τέλη Φεβρουαρίου στο σπίτι του Καραμανλή, στη Ραφήνα. Εκεί ήταν όλοι οι αποτυχημένοι. Από τον Αγγέλου και τον Ρουσόπουλο μέχρι τον Στυλιανίδη και τον Μολυβιάτη. «Δεν μπορεί να γίνει τίποτα», φέρεται να είπε ένας εκ των συνδαιτυμόνων απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, που έδειχνε προβληματισμένος, πέρα από τη γενικότερη εικόνα του, και για την τροπή που μπορεί να λάβουν οι υποθέσεις που διερευνώνται στις εξεταστικές επιτροπές.

Τι φοβάται ο πρώην πρωθυπουργός

Παράλληλα, ένα από τα αγκάθια του Καραμανλή άκουγε στο όνομα Αλογοσκούφης. Ο πρώην πρωθυπουργός φοβάται τον πρώην τσάρο. Και τον φοβάται γιατί ξέρει τι μπορεί να του βγάλει. O Γιώργος Αλογοσκουφης διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος κανενός. Θυμίζει τη σύσκεψη που είχε γίνει το 2008 με τον τότε πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και τα ανεύθυνα «όχι» του Κώστα Καραμανλή να ληφθούν πρόσθετα μέτρα λόγω εκτίναξης δημοσίου χρέους και ελλείμματος. Τότε ο Καραμανλής έδειξε την έρευνα του Γιάννη Λούλη ότι τα μέτρα ήταν αντιδημοφιλή, και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ανησυχεί επίσης για νέες αποκαλύψεις γύρω από το ρόλο του στην κάλυψη του ελλείμματος και τα προεκλογικά παιχνίδια με Μπαρόζο και Αλμούνια. Αποκαλύψεις που μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να στηθεί εξεταστική επιτροπή για το όλο θέμα. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Όλο και περισσότεροι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία τον δείχνουν ως υπεύθυνο και ζητούν από αυτόν να βγει δημοσίως και να κάνει σκληρή αυτοκριτική για την πορεία της χώρας. Φοβάται, λοιπόν, ότι όσο η Νέα Δημοκρατία διολισθαίνει σε ποσοστά, τόσο η Ρηγίλλης θα στρέφεται εναντίον του κατηγορώντας τον και για την πλήρη αποδιάρθρωση της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς να υπολογίσουμε και το τι θα βγάλουν οι εξεταστικές επιτροπές για κουμπάρους, Βατοπέδιο και τα άλλα σκάνδαλα. Όλα αυτά υπολογίζει ο Καραμανλής και θεωρεί ότι πρέπει ταχύτατα να βγει από το κάδρο. Μόνο έτσι θεωρούν πως ίσως αποφορτιστεί το κλίμα και να μπορέσει στο μέλλον να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην πολιτική κονίστρα.

Προετοιμάζει τη φυγή του στη Βοστόνη

Κάπου εκεί και λίγο πριν φύγει για την Ιταλία, με τους Θεσσαλονικείς κουμπάρους του και το ζεύγος Βαληνάκη, ο Καραμανλής αποφάσισε ότι πρέπει να αποχωρήσει για ένα διάστημα από την πολιτική. «Θα παραιτηθώ από βουλευτής», φέρεται να είπε. Αυτό το επανέλαβε δυο-τρεις φορές συνομιλώντας με τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βάκη Φραντζή, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία. Όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες του παρασκηνίου υποστηρίζουν ότι ήδη ο Καραμανλής έχει δώσει εντολή για να ετοιμαστεί το διαμέρισμα που είχε αγοράσει προ ετών στη Βοστόνη. Αυτό σημαίνει ότι έχει αποφασίσει, εγκαταλείποντας την πολιτική, να δοκιμάσει την τύχη του ως ακαδημαϊκός. Είναι κάτι που το ήθελε χρόνια. Σε ανύποπτο χρόνο είχε δώσει εντολή στον Ρουσόπουλο να το διοχετεύσει.

Ο λόγος που ο Καραμανλής σκέφτεται να παραιτηθεί από τη Βουλή είναι συγκεκριμένος, έχει καταλάβει ότι σιγά-σιγά ο κόσμος θα του χρεώσει το εθνικό ναυάγιο. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια όχι μόνο δεν θα μπορεί να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Ν.Δ., αλλά και ότι θα δυσκολεύεται να βγει από το σπίτι του. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει το λιντσάρισμα είναι η αυτοεξορία. Θα εφαρμόσει τη «συνταγή» του μπάρμπα του...
ΚΑΡΦΙ
nonews-news

Χίλτον και Ιμαρέτ...


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
.
Χ αλάμε λεφτά αβέρτα για την ημέρα της Κεντρικής Επιτροπής
Ι δέα δεν παίρνουμε από την κρίση και μας αρέσει να προκαλούμε και να ξοδεύουμε τζάμπα ευρώπουλα
Λ έμε "Ναι" στην χλιδή, ωσάν τον Πάγκαλο στο Ιμαρέτ, λέμε "Ναι" στην ακόρεστη πολυτέλεια των υπερλουξ ξενοδοχείων
Τ α δικά μας μπλε παιδιά, πρέπει να τρώνε πάντα καλά και να δοκιμάζουν σαμπάνια και σοκολάτα βιενουά
Ο λοι οι κομματαρχαίοι, οι παραγοντίσκοι, οι βουλευτάδες, οι πολιτικάντηδες, οι πολιτευτάδες, θα μαζευτούν
Ν έα νέα Δημοκρατία για μια ζωή όπως παλιά, στη ρεμούλα και στα δανεικά. 
http://press-gr.blogspot.com/

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ !

«Έφυγε» ξαφνικά 27χρονος Κερκυραίος κωπηλάτης

alt
Σε βαρύ πένθος έχει περιέλθει η ελληνική κωπηλασία και ο ΝΑΟΚ γενικότερα ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του Κερκυραίου κωπηλάτη Διονύση Νικολούζου, ηλικίας 27 ετών. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, ο νέος αθλητής το απόγευμα ένιωσε ζαλάδα κατά την διάρκεια της προπόνησής του στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Σχινιά στην Αθήνα, όπου βρισκόταν για αγώνες.
Ο 27χρονος κατά την διάρκεια της μεταφοράς του σε Νοσοκομείο άφησε την τελευταία  του πνοή στο ασθενοφόρο. Ο Δ.Ν. ήταν μέλος της εθνικής ομάδας κωπηλασίας. Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές. Σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ, Σπύρος Μίχας είναι σοκαρισμένος με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
http://www.corfutime.gr

Δημοσιογραφία κατά τα άλλα...

Έχοντας διανύσει την περίοδο της Μ. Εβδομάδας και ολοκληρώσει τον κύκλο των εορταστικών ημερών, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου σταδιακά μας βοηθά στο να αντικρύσουμε αχτίδα ελπίδας…
Παρά το ότι η ορθοδοξία, ο χριστιανισμός ως πίστη, κηρύττει, διδάσκει, όπου την «αφήνουν» κι όπου της το «επιτρέπουν» - οι δυσκολίες που προκαλούνται είναι γνωστές… (π. χ. το νέο σύμβολο του ΥΠ. Ε. Π. Θ. έχει αλλάξει, ο σταυρός μας «αποχαιρέτησε, κ. α.) - και μας μαθαίνει ότι «…πέφτουμε διότι έχουμε μάθει να σηκωνόμαστε…» κάποιοι έξυπνοι δημοσιογράφοι, ξεκίνησαν ιδιαιτέρως εύκολα επιθέσεις σε Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Κατά τα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους αλλά και για πρώτη φορά, ιστορικά, είχε πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Τα όσα είχαν προσυμφωνηθεί μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού ήταν άλλα, και προφανώς εκτέθηκε ο πρώτος όταν αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση φορολόγηση της τάξεως του 20%.
Βέβαια, και πάλι η καλή θέληση, διάθεση αλλά και επιθυμία σωστής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους καταλήγει σε γνωστά αποτελέσματα τα οποία τα χαρακτηρίζει αμοιβαίος συμβιβασμός.
Πιο συγκεκριμένα:
Η τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειο, Σύρου Δωρόθεο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο συμμετείχαν στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο όπου πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη. Ήδη, έχει καταρτισθεί υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας το οποίο θα παραδοθεί και στα αρμόδια υπουργεία. Σε αυτό η Εκκλησία θα επαναλαμβάνει τη θέση της, δηλαδή η φορολόγηση 20% να αφορά τα καθαρά έσοδα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Εκκλησία να δεχθεί τη φορολόγηση 20%, αλλά από τον φόρο να εκπίπτει το 50% των εξόδων.
Ακόμη, οι ιεράρχες αναμένεται να ζητήσουν να μη φορολογούνται τα ακίνητα της Εκκλησίας που είναι δεσμευμένα και να μειωθεί στο 1 τοις χιλίοις το Ε. Τ. ΑΚ., εφόσον πλέον το τέλος καταργείται και επανέρχεται σε ισχύ ο Φ. Μ. Α. Π..
Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι τα ανωτέρω χαρακτηρίζουν συμβιβαστική λύση την οποία και επεξεργάζονται τα τελευταία 24ωρα και οι δύο πλευρές. Ας μη βιάζονται ορισμένοι αμέσως να «λιθοβολήσουν» την Εκκλησία. Και ας μη ξεχνάνε, ότι πάντοτε η Εκκλησία, όποτε ζητήθηκε, δήλωσε παρούσα τόσο υλικά όσο και πνευματικά για όλους του Έλληνες και όλη την Ελλάδα…
Πειράζει ορισμένους η υψηλή μισθοδοσία Μητροπολιτών;;; Παρά το ότι υπάρχουν και ορισμένοι Ιεράρχες οι οποίοι το παρακάνουν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους… όλοι γνωρίζουμε σε ποιους αναφέρομαι…
Τόσο καιρό, λοιπόν, δε μας πείραζαν τα υψηλόβαθμα στελέχη, βλ. golden boys, με μισθούς άνω των 2.500 και 3000 ευρώ;;; Οι συγκεκριμένες μισθοδοσίες δε μας πειράζουν;;; Βρήκαν ορισμένοι εξιλαστήριο θύμα για τα όσα συμβαίνουν ως συνέπειες της οικονομικής κρίσης;;; Ηρεμία… Χτυπήστε άλλους, αν μπορείτε… κύριοι δημοσιογράφοι.
Χριστός Ανέστη !!!

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

«Καλλικράτης»: Κάθε νησί και δήμος ! ! !


Αυξημένες αρμοδιότητες θα δοθούν στους νησιωτικούς δήμους με το σχέδιο «Καλλικράτης» για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να δοθεί στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών είναι να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας δήμος-κυβερνείο με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση του νησιώτη στον τόπο κατοικίας του, αλλά και την καλύτερη πρόσβασή του σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν μάλιστα ότι οι αρμοδιότητες των νησιωτικών δήμων θα είναι περισσότερες σε σχέση με αυτές των ηπειρωτικών, καθώς στο σχέδιο θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την υποστήριξη των μικρών νησιωτικών δήμων, οι οποίοι θα μπορούν να ασκούν ορισμένες μόνο από τις αρμοδιότητες αυτές που στην υπόλοιπη Ελλάδα ασκούνται από την περιφέρεια.
Ειδικότερα, στους νησιωτικούς δήμους αναμένεται να μεταφερθούν επιπλέον αρμοδιότητες στους τομείς Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Δημοσίων Εργων.
Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην ενίσχυση των νησιωτικών δήμων με αρμοδιότητες που αφορούν τους τομείς της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας, του Εμπορίου, αλλά και της Απασχόλησης.
Αλλωστε το σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας προβλέπει τη μεταφορά τόσο των αρμοδιοτήτων όσο και των υπηρεσιών από την καταργούμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στον δήμο, με τη διασφάλιση ωστόσο των διοικητικών, οργανωτικών, τεχνικών και οικονομικών προϋποθέσεων για την άσκησή τους.
Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων θα συνοδευτεί παράλληλα με μεταβίβαση πόρων, προσωπικού, αλλά και υποδομών της καταργούμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών προς τους νέους νησιωτικούς δήμους.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νησιωτικών δήμων με περισσότερες αρμοδιότητες, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνουν πως σε κάθε νησί θα δημιουργηθεί ένας δήμος. Η δημιουργία των δήμων-κυβερνείων δεν θα γίνει- σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- με αυστηρά πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά θα ληφθούν υπ΄ όψιν και άλλα, όπως για παράδειγμα η συγκοινωνιακή σύνδεση ιδιαίτερα των μικρών νησιών με τα μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, τα Αντικύθηρα, αν και έχουν μόλις 80 κατοίκους, θα αποτελέσουν έναν ξεχωριστό δήμο και δεν θα συνενωθούν με τον κοντινότερο δήμο, δηλαδή τα Κύθηρα, λόγω της απόστασης και της κακής συγκοινωνιακής σύνδεσης. Αντίστοιχη πρόβλεψη, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, θα υπάρχει και για άλλα απομονωμένα νησιά.
Ειδική πρόβλεψη για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους θα υπάρξει στο σχέδιο «Καλλικράτης» και για το προσωπικό τους, καθώς θα προβλέπεται η στελέχωση με εκπαιδευμένους και έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες. Επίσης, για την καλύτερη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των νησιωτών θα εφαρμοστούν κατά προτεραιότητα οι αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το υπουργείο Εσωτερικών και στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιωτικών δήμων. Για τον σκοπό αυτό, το σχέδιο θα προβλέπει τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την τουριστική προβολή των νησιωτικών δήμων.
ΤΑ ΝΕΑ