Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ALCO ΚΑΙ ΤΗΣ MARC...




ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ...ΣΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...


ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ALCO KAI MARC...

Διευρύνει το προβάδισμα του το ΠΑΣΟΚ...

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, από 6 έως 6,2 ποσοστιαίες μονάδες, τετρακομματική Βουλή χωρίς αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα και οριακή είσοδο του ΣΥΝ στη Βουλή, δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες. Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,7% στη πρόθεση ψήφου, έναντι 25,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,3%, ο ΣΥΝ με 3,5%, ενώ οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν το 2,5%. Στην δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 33,7%, η Νέα Δημοκρατία το 27,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 5,7%, ο ΣΥΝ το 3,2% και οι Οικολόγοι το 2%. Επίσης το 33,7% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, το 32,5% πιστεύει ότι κανείς δεν είναι ικανός, ενώ το 31,1% θεωρεί καταλληλότερο τον Κώστα Καραμανλή. Και στις δυο δημοσκοπήσεις οι πολίτες χρεώνουν στην κυβέρνηση λανθασμένους χειρισμούς στη φωτιά της βορειοανατολικής Αττικής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - FERNANDINHO (BARUERI): ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ - VIDEO ! ! !

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙ !

Την ώρα που οι φήμες οργίαζαν όλο το καλοκαίρι για ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΟΡΙΕΝΤΕΣ ή ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ, ο Κόκκαλης είχε δώσει παραγγελία στους επιστήμονες του CERN να του φτιάξουν την δικιά του "βόμβα"...Με υπερηφάνεια λοιπόν είναι έτοιμος να μας παρουσιάσει το κράμα των δύο παραπάνω παιχτών: ΦΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ!
(και το δούλεμα πάει σύννεφο φέτος στο λιμάνι...)

Πιο κοντά στην εμπορική χρήση της ασύρματης μετάδοσης ηλεκτρισμού

Πριν λίγα χρόνια, ομάδα φυσικών επιστημόνων απο το ΜΙΤ ξεκίνησαν τις προσπάθειες ασύρματης μετάδοσης ηλεκτρισμού προκειμένου να καταργήσουν τα καλώδια και τη χρήση μπαταριών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Στο πρώτο πετυχημένο πείραμα η ομάδα κατάφερε να ανάψει ασύρματα μία λάμπα 60W χρησιμοποιώντας ασύρματη μετάδοση ρεύματος που η εκπομπή της γινόταν από απόσταση 2-3 μέτρων. Φέτος στην έκθεση TED 2009 ο Eric Ciler δοκιμάζει να ανάψει με ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας μία LCD τηλεόραση. Η εταιρεία ερευνών που αποτελεί ίδρυσαν οι επιστήμονες ονομάζεται WiTricity. Εκπρόσωπος της WinTricity έσπευσε να καθυσηχάσει τους επισκέπτες της έκθεσης τονίζοντας πως η μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται μέσω μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ίδιο με αυτό της Γης και είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο ο Eric Ciler της WinTricity δοκιμάζει να ανάψει και να φορτίσει ηλεκτρικές συσκευές ασύρματα.
http://mantatanews.blogspot.com/

Οι Ιάπωνες μας παρουσιάζουν το αναπηρικό καροτσάκι του μέλλοντος.

Την Τετάρτη που μας πέρασε, ειδικοί από τον τομέα της ιατρικής και της ρομποτικής στην Ιαπωνία παρουσίασαν ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι υψηλής τεχνολογίας που μοιάζει περισσότερο με scooter και υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία.Οι χρήστες μάλλον ιππεύουν παρά κάθονται στο τετράτροχο αυτό όχημα, το χειρίζονται μέσω ενός joystick και κρατάνε λαβές τύπου μοτοσυκλέτας την ώρα που τα γόνατα και ο θώρακας αναπαύονται σε μαξιλαράκια. Ο σχεδιασμός του οχήματος τους επιτρέπει να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν ευκολότερα από αυτό, μειώνοντας την εξάρτηση από τρίτα άτομα."Πιστεύω ότι αυτό είναι μια τελείως νέα ιδέα για ένα αναπηρικό καροτσάκι", λέει ο Makoto Hashizume, επικεφαλής του κέντρου ρομποτικής έρευνας και ανάπτυξης Veda International και ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Kyushu."Με αυτό το όχημα, οι χρήστες μπορούν να κινούνται τριγύρω ποιο ελεύθερα και ποιο ενεργητικά χωρίς πολύ βοήθεια από άλλα άτομα".Πρόκειται για την πρώτη εφεύρεση που παρουσιάστηκε από το κέντρο Veda και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της εταιρίας κατασκευής ρομπότ Tmsuk Co. και ερευνητών από 10 πανεπιστήμια και ινστιτούτα. Όπως λένε οι εφευρέτες, δεν έχουν άμεσα σχέδια στην εμπορευματοποίηση του καινούργιου οχήματος, το οποίο θα πρέπει πρώτα να πληρεί τα κρατικά επίπεδα ασφαλείας, αλλά δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί σε προτάσεις από ιδιωτικές εταιρίες από την Ιαπωνία ή αλλού.(Εδώ τελειώνει και η είδηση αλλά εγώ εξακολουθώ να έχω μια ένσταση στο όλο θέμα. Το κλασικό αναπηρικό καροτσάκι όπως το γνωρίζουμε, σίγουρα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια και είναι ποιο κουραστικό από αυτό το hi-tech... πράγμα..., αλλά ταυτόχρονα δίνει πίσω στον χρήστη και αρκετά οφέλη που αφορούν την φυσική του κατάσταση. Μυϊκή δύναμη, αναπνοή και πάρα πολλά άλλα θα πήγαιναν κυριολεκτικά περίπατο με την χρήση ενός τέτοιου οχήματος - πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων. Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο περισσότερο ενεργητική ζωή κάνανε οι πρόγονοι μας πριν την εφεύρεση του αυτοκινήτου. Αλλά εν πάση περιπτώσει, τα συμπεράσματα δικά σας.)

Η κατάρα του Ιντερνετ!

Σύμπτωση ή κατάρα; Αυτό αναρωτιούνται πολλοί στην Αμερική βλέποντας τη μία μετά την άλλη τις ιδιοφυΐες του Ιντερνετ να πεθαίνουν υπό περίεργες συνθήκες. Ηταν 30 Ιουλίου όταν ο Σάσα Μπλερ-Γκόλντενσον, γνωστός ως «το μυαλό του Google», μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο «New York Presbyterian Hospital Weill Cornell Medical Center» της Νέας Υόρκης. Ο 33χρονος έκανε το καθιερωμένο του τζόγκινγκ στο Σέντραλ Παρκ πριν πάει στη δουλειά, όταν ένα κλαδί βάρους 45 κιλών έπεσε με δύναμη στο κεφάλι του. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει τριάντα επτά χρόνια από την τελευταία φορά που έσπασε κλαδί στο πάρκο και τραυμάτισε περαστικό, και μάλιστα εκείνη τη φορά υπήρχε χιόνι που βάραινε τα δέντρα. Στις 30 Ιουλίου όμως το Μανχάταν μετρούσε 28 βαθμούς υπό σκιά. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει λοιπόν τι συνέβη. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι και σήμερα ο άτυχος άντρας παραμένει σε κώμα.
Εξίσου μυστηριώδης θεωρείται ο θάνατος του Ρατζίβ Μοτουάνι στις αρχές Ιουνίου στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Ινδός «εφευρέτης των αλγόριθμων του Google» και καταξιωμένος καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του. Οι γείτονες τον είδαν να επιπλέει μπρούμυτα στο νερό. Οι πνεύμονές του είχαν γεμίσει νερό και η αναπνοή του είχε σταματήσει. Να σημειωθεί ότι τρεις μέρες νωρίτερα είχε λάβει τα αποτελέσματα πρόσφατου τσεκάπ: ηλεκτροκαρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις, θυρεοειδικές ορμόνες, χοληστερόλη… τα πάντα σε φυσιολογικές τιμές. Η ιατρική έκθεση αναφέρει ότι πιθανότατα γλίστρησε και έπεσε στο νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί, αφού δεν ήξερε κολύμπι.
Πιθανόν, αλλά πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση λαμβάνοντας υπόψη ότι μερικούς μήνες νωρίτερα είχε πνιγεί και μία άλλη διάνοια του Διαδικτύου - και σε αυτήν την περρίπτωση αιτία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί η ανικανότητα κολύμβησης.Ο λόγος για τον Τζιμ Γκρέι, τον δημιουργό του Google Earth και έμπειρο κολυμβητή, ο οποίος είχε βγει με το σκάφος του στα ανοιχτά για να σκορπίσει την τέφρα της μητέρας του τη μέρα που δεν ξαναγύρισε στο σπίτι του. Ξεκίνησε από το τουριστικό λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο με κατεύθυνση προς τα νησιά Φάραλον μία μέρα χωρίς αέρα. Μάλιστα κάποια στιγμή κάλεσε τη σύζυγό του για να της πει ότι όλα πήγαιναν καλά και ότι θα επέστρεφε στο σπίτι για το δείπνο. Δεν επέστρεψε όμως και οι λιμενικές αρχές δεν εντόπισαν ποτέ το σκάφος του. Πέθανε; Αγνωστο. Πού είναι; Αγνωστο. Μοιάζει ειρωνεία ότι χάθηκε ο άνθρωπος που συνδύασε τις ικανότητες του Διαδικτύου με τις δορυφορικές εικόνες και κανένας χάρτης δεν έχει μπορέσει να τον εντοπίσει.
Τραγικός και καταραμένος μοιάζει και ο θάνατος του Τζόναθαν Πόστελ, ο οποίος εφηύρε το σύστημα διευθύνσεων του Διαδικτύου. Ο Πόστελ ήταν το πρώτο μεγάλο μυαλό του Ιντερνετ που πέθανε σε ηλικία 55 ετών, ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας: την αφαίρεση αμυγδαλών. Ακόμη ένας περίεργος θάνατος, όπως και αυτός του Φίλιπ Κατς, του εφευρέτη του Pzzip, ενός προγράμματος συμπίεσης δεδομένων. Τον βρήκαν σε ένα μοτέλ στο Μιλγουόκι, νεκρό από κίρρωση του ήπατος. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον τελευταίο μήνα της ζωής του κατανάλωνε πέντε μπουκάλια υπερ-αλκοολούχων ποτών τη μέρα. Μπορεί η Αμερική να μην πιστεύει τις κατάρες, όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί.
http://espressonews.gr

1.000.000 δωρεάν βiβλία για κατέβασμα από το Google Books!

To Google Books χτές ανανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα στο Google Books, ένα εκατομμύριο βιβλία δωρεάν και σε epub φορμά. Τα βιβλία δεν υπόκεινται σε copywrite και είναι ελεύθερα για κατέβασμα!!! http://www.cybereddie.gr

Ο πολυμήχανος Σπύρος του Διαδικτύου

Ο Σπύρος Πυργιώτης είναι ένας νεαρός συμπατριώτης μας που ανακάλυψε έναν πρωτοποριακό τρόπο να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του, ανεβάζοντας στον Ιστό μια καινοτόμα διαφημιστική σελίδα. Η δουλειά του Σπύρου μεταδόθηκε από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, προβλήθηκε σε e-έντυπα και περιοδικά τεχνολογίας, αλλά, όπως έχει καταντήσει να φαντάζει φυσιολογικό, αγνοήθηκε στην ίδια του την χώρα. Πενία τέχνας κατεργάζεται, λέει ο σοφός μας λαός. 'Η, με άλλα λόγια, πως μπορεί κάποιος να κάνει τα πάντα, αρκεί πραγματικά να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Οταν ο 24χρονος Σπύρος έγινε πριν από λίγους μήνες δεκτός στο Kinston University της Αγγλίας για να κάνει το ΜΒΑ του, η πρώτη αντίδραση ήταν να χαρεί. Οι 17.000 λίρες όμως που χρειαζόταν για δίδακτρα πάγωσαν για λίγο το χαμόγελό του. Προερχόμενος από μια μέσου εισοδήματος οικογένεια, που δεν μπορεί πλέον να τον χρηματοδοτεί, ο Σπύρος δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και τα κατάφερε περισσότερο από καλά! Πριν από 4 μήνες συνέλαβε και υλοποίησε τη δημιουργία ενός ιστότοπου, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να προβάλλουν την επιχείρησή τους. Η καινοτομία ήταν ότι ολόκληρο το site περιλάμβανε κείμενο. Πουθενά φωτογραφίες, πουθενά βίντεο. Κάθε χαρακτήρας του κειμένου είναι προς πώληση. Για μόλις 2$ μπορεί κάποιος να αγοράσει τον χαρακτήρα και να δημιουργήσει γράφοντας ό,τι θέλει, και σε χαμηλότατο κόστος, link που θα οδηγεί στην ιστοσελίδα του. Ο Σπύρος ήθελε να πουλήσει όσο περισσότερους χαρακτήρες μπορούσε για να μαζέψει χρήματα για το ΜΒΑ. Ωστόσο τα πράγματα πήγαν απρόσμενα καλύτερα. Μέχρι σήμερα (που γράφονται αυτές οι αράδες, έχοντας μόνο 4 μήνες στον αέρα) έχει βγάλει 14.150 $ και συνεχίζει ακάθεκτος. Η διαφημιστική του σελίδα www.thetextpage.com προσέλκυσε το ενδιαφέρον διαφόρων εταιρειών, που θεώρησαν αυτόν τον τρόπο προβολής πολύ πιο άμεσο και φυσικά πολύ πιο οικονομικό. Και τούτο επειδή η χρέωση δεν γίνεται (ως είθισται) κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στο link ή στον διαφημιστικό σύνδεσμο, αλλά ο ενδιαφερόμενος δίνει άπαξ το ποσό που αντιστοιχεί στους χαρακτήρες που αγοράζει και εμφανίζεται στο www.thetextpage.com για τουλάχιστον 3 χρόνια. «Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να γράψουν ό,τι θέλουν, ίσως το σλόγκαν της επιχείρησής τους, κάτι το οποίο θα προσελκύσει τους επισκέπτες», λέει ο Σπύρος στην «Ε». «Επίσης μπορούν να επιλέξουν χρώμα γραμμάτων και πόσες φορές το κείμενό τους θα εμφανίζεται στη σελίδα. Ολες οι διαφημίσεις προβάλλονται στο thetextpage.com σε τυχαία θέση κάθε φορά που η σελίδα ανανεώνεται. Η χρέωση είναι one-off (σ.σ. μια και έξω, άπαξ) και ο διαφημιζόμενος δεν θα πληρώσει τίποτα άλλο, παρά τον αριθμό των χαρακτήρων που αγοράζει για 3 χρόνια», συμπληρώνει ο Σπύρος και προσθέτει αισιόδοξα: «Στόχος μου είναι να κρατήσω online τη σελίδα όσο περισσότερο δυνατόν, ίσως 5 ή 10 χρόνια, χωρίς καμία περαιτέρω χρέωση του διαφημιζόμενου». Ο «Independent» και το BBC έχουν κάνει εκτενή δημοσιεύματα στον Σπύρο και την πρωτοποριακή δουλειά του. Αναφορές στη σελίδα του έχουν κάνει και πολλά ακόμα διεθνή ΜΜΕ (διαβάστε αναλυτικά τι γράφει ο ξένος Τύπος στο http://thetextpage.info/press.php)

Τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση...

Κορόνα γράμματα παίζει ο Πρωθυπουργός αυτό το Σαββατοκύριακο το πολιτικό του μέλλον αλλά και την πορεία της παράταξής του τα προσεχή χρόνια. «Με την πρώτη κίνηση που θα κάνει το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κ. Καραμανλής θα καταστήσει σαφές προς όλους εάν η πρόθεσή του είναι οι πρόωρες εκλογές- μέχρι τις 4 Οκτωβρίου- ή ο σαρωτικός ανασχηματισμός μέχρι την Τετάρτη, δηλαδή δυο μέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη». Αυτό δηλώνει στα «ΝΕΑ» στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και σπεύδει να εκτιμήσει ότι αυτήν την ώρα η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ των εκλογών. Αύριο το βράδυ ο κ. Καραμανλής παραλαμβάνει ένα τεράστιο πακέτο με λεπτομερή δημοσκόπηση σε μεγάλο δείγμα η οποία ολοκληρώνεται το πρωί του Σαββάτου και έχει όλα τα στοιχεία (ποσοτικά και ποιοτικά) που χρειάζεται αυτήν την ώρα ο επικεφαλής της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει την πιο κρίσιμη απόφαση στη μέχρι σήμερα πολιτική του σταδιοδρομία. Αυτή η μεγάλη δημοσκόπηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναλύοντας λεπτομερώς το πρώτο κύμα της μέτρησης αλλά και τα στοιχεία δύο άλλων δημοσκοπήσεωνπου θα δουν σε κυριακάτικες εφημερίδες το φως της δημοσιότητας- δείχνουν το άνοιγμα της ψαλίδας ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. σε σχέση με τις ευρωεκλογές και κάνουν σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει οριστικά το παιχνίδι. Πάντως, υπουργοί και υφυπουργοί κλείνουν πυρετωδώς τις εκκρεμότητές τους, δημοσιοποιούν όλες τις ρυθμίσεις που είχαν έτοιμες στα συρτάρια τους (νομοσχέδιο για απόσυρση Ι.Χ., νέο χωροταξικό, πρόγραμμα ενίσχυσης ελεύθερων επαγγελματιών) και ετοιμάζονται να εξορμήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες τη Δευτέρα εάν ο κ. Καραμανλής δώσει το πράσινο φως για την κρίσιμη τελική μάχη με το ΠΑΣΟΚ.
(image from hakis)
TO LATE MY FRIENDS...THE GAME IS OVER ! ! !

Νέα διετία λιτότητας φέρνει το έλλειμμα- ρεκόρ

Δύο χρόνια παράτασης και όχι μόνο ένα, όπως αρχικώς σχεδίαζε, προσανατολίζεται να ζητήσει η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιτύχει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ. Η υποβολή του αιτήματος προοιωνίζεται πρόσθετα σκληρά μέτρα, αφού οι Βρυξέλλες θα ζητήσουν από την Ελλάδα νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας, στην κατεύθυνση της περισσότερης ευελιξίας. Μάλιστα τα δεδομένα αυτά δεν θα μεταβληθούν ακόμη κι αν γίνουν εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει πει ότι θα διαπραγματευτεί μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής. Κανονικά, σύμφωνα με τις συστάσεις που δέχθηκε τον περασμένο Μάρτιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη διαπίστωση του υπερβολικού της ελλείμματος και την υπαγωγή της σε καθεστώς επιτήρησης, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από 3% ώς το τέλος του 2010. Ωστόσο, εδώ και λίγο καιρό ήταν κοινό μυστικό ότι η υποχρέωση αυτή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και η κυβέρνηση επρόκειτο να ζητήσει παράταση για έναν χρόνο ώς το τέλος του 2011. Μετά όμως και τη γνωστοποίηση των τελευταίων στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, του επταμήνου Ιανουαρίου- Ιουλίου, έγινε σαφές ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, καθώς το έλλειμμα τείνει να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 7% του ΑΕΠ- διπλάσιο επίπεδο από το 3,7% του ΑΕΠ που προέβλεπε η κυβέρνηση. Η απόκλιση είναι τεράστια για να μπορέσει να καλυφθεί σε ένα ή ακόμη και δύο χρόνια. Έτσι, ο επόμενος στόχος είναι το 2012.

ΒΟΥΚΙΝΟ !...


Πυρετός προετοιμασίας στην ΕΛ.ΑΣ. για ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο

Σε προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα θερμού φθινοπώρου έχει αποδυθεί η Ελληνική Αστυνομία. Η δίκη των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά και η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία έχει σημάνει από τώρα συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. που προσπαθεί να μην πιαστεί απροετοίμαστη. Σε συνδυασμό με τον φόβο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής είναι πιθανό να έχει αφορμή τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας, ανώτεροι αξιωματικοί έχουν πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων, οι οποίες θα εντείνονται όσο περνάει ο καιρός. Για επερχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα άλλωστε προειδοποίησε και σε πρόσφατη έκθεσή της και η Εuropol, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία στην Κατεχάκη.

Με τα καμμένα στη Βουλή

Κρατώντας κλαδιά από καμμένα πεύκα και πανώ με συνθήματα καταδικαστικά για την έλλειψη πολιτικών προστασίας των δασών, περίπου 1.000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οπως συνέβη και στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, έτσι και φέτος η κινητοποίηση έγινε μπροστά στη Βουλή, με το πλήθος του κόσμου να κλείνει συμβολικά τη λεωφόρο Αμαλίας. Ανάμεσα στους διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα ρούχα, γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι και πολλοί άλλοι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες κρατούσαν πανώ με συνθήματα όπως "Να σβήσουμε τις πολιτικές που καινε τη ζωή μας", "Κράτος και κεφάλαιο καινε τα δάση και καταστρέφουν τη ζωή μας", "Προσλήψεις στην πυροσβεστική και στη δασοπροστασία τώρα". H πρόσκληση για την κινητοποίηση ένανε το γύρο του Διαδικτύου μέσω blogs και e-mails, αλλά κυκλοφόρησαν προσκλήσεις και με sms. Οι ανώνυμοι συντάκτες της πρόσκλησης απαιτούν να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις. Επίσης απαιτούν να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών.
http://www.ethnos.gr

Γεννήθηκε γουρουνάκι - μαϊμού!

Η γέννηση ενός μικρού γουρουνιού με πρόσωπο που παραπέμπει σε... μαιμού σόκαρε την τοπική κοινωνία στο χωριό Fengzang της Κίνας. ''Είναι αποκρουστικό. Κανείς δεν θα ήθελε να το αγοράσει και σοκάρει οποιονδήποτε το κοιτάει" είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του προσθέτοντας ότι το ζώο που έχει πολύ λεπτά χείλη, μικρή μύτη και τεράστια μάτια μοιάζει με παράξενη μαϊμού ενώ ακόμη και τα πόδια του δεν είναι φυσιολογικά και μοιάζουν με αυτά των... καγκουρό! "Ήταν τόσο τρομακτικό. Δεν γνώριζα τι πλάσμα ήταν. Πραγματικά τρομοκρατήθηκα" πρόσθεσε. Ωστόσο, κράτησε το ζώο μετά τις παρακλήσεις του γιού του.
http://www.ethnos.gr

Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζάκσον

Σε ανθρωποκτονία μέσω της χορήγησης ισχυρών δόσεων του αναισθητικού Ρropofol οφείλεται ο θάνατος του διάσημου τραγουδιστή της ποπ Μάικλ Τζάκσον, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή του Λος Αντζελες που προΐσταται των σχετικών ερευνών δρ Σατιαβαγκιβασαράν. « Η αρχική του εκτίμηση για την αιτία του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον είναι πως οφείλεται σε φονικές δόσεις του P ropofol » αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένταλμα που εξέδωσε η Πολιτεία της Καλιφόρνιας για τον εντοπισμό του προσωπικού γιατρού του τραγουδιστή, Κόνραντ Μάρεϊ, εναντίον του οποίου αναμένεται να απαγγελθούν σχετικές κατηγορίες.
http://www.tovima.gr

ΑLCO: 6% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένα από τα γκάλοπ που θα δουν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή είναι της εταιρείας ALCO. Σε αυτό, το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα 6-6,2% από τη ΝΔ και συγκεντρώνει ποσοστά αυτοδυναμίας. Το ΚΚΕ εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 9% και ο ΛΑΟΣ 8,5% καθώς φαίνεται να έχει πολλές εισροές από το χώρο της ΝΔ.
http://press-gr.blogspot.com

Ο Ζαγοράκης ανακαλεί το τριετές με Σάντος...

Προ ημερών ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε ανακοινώσει επέκταση της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με τον Φερνάντο Σάντος μέχρι το 2012. Το τριετές συμβόλαιο ετοιμάστηκε,αλλά φαίνεται ότι δεν θα υπογραφεί... Πληροφορίες του dikisports.blogspot.com αναφέρουν ότι μετά τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό του "Δικεφάλου του Βορρά",επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις και ο Ζαγοράκης πείστηκε να ανακαλέσει την πρόταση νέας συνεργασίας.
http://dikisports.blogspot.com/

Τι μυαλό κουβαλάνε;...

Εκεί στα Σκόπια το έχουν εντελώς ακατοίκητο. Δεν πάνε να τους ταϊζουνε οι Έλληνες επιχειρηματίες με τις επιχειρήσεις που έχουν χτίσει στη χώρα τους και που αλιώς θα λέγανε το ψωμί - ψωμάκι. Δεν πάει εδώ και μια πενταετία η Ελλάδα να τους κάνει όλα τα χατίρια. Να ανέχεται όλα τα τσαλίμια και τα κόλπα τους. Δεν πάει να τους προγειώνει η κ. Υπ.Εξ. το κυβερνητικό αεροπλάνο τους στην Κέρκυρα, αυτοί εκεί. Αχάριστοι. Να μην αναγνωρίζουν την ελληνική κυβερνητική καλοσύνη και τις θωπείες της προς το κρατίδιο. Και τί κάνουν; Βγάζουν ένα σαχλοπαίχνιδο στο Ίντερνετ, όπου στη θέση του σταυρού της σημαίας μας βάζουν τον αγκυλωτό σταυρό, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας τον ονομάζουν Καραναζί, την κ. Υπ. Εξ. Stupidyianis (Χαζογιάνη) και η μπάλα παίρνει και τον Όλι Ρεν Επίτροπο της Ε.Ε. που τον ονομάζουν κρετίνο κλόουν και ζητούν από τον κάθε πικραμένο σκοπιανό να στοχεύει εναντίον τους με ντομάτες, αυγά και κέικ. Το μπουρδοπαίχνιδο φιλοξενείται από «σοβαρή» (!!!) διαδικτυακή τους εφημερίδα. Συζητάμε και για πολύ υψηλό πολιτισμικό επίπεδο... Άραγε τα καραγκιοζιλίκια πώς τα λένε στη γλώσσα τους;
http://www.press-gr.blogspot.com/

Νέες εξετάσεις τροπονίνης εντοπίζουν τα εμφράγματα πιο γρήγορα

Τέσσερα νέα υπερευαίσθητα τεστ αίματος μπορούν να εντοπίσουν ταχύτερα πότε ένας καρδιακός μυς πεθαίνει από έμφραγμα του μυοκαρδίου, ακόμη και από τη στιγμή άφιξης του ασθενή στο τμήμα επειγόντων, σύμφωνα με τα ευρήματα δύο νέων μελετών που διεξήχθησαν στην Ευρώπη. Οι μελέτες έδειξαν ότι τα νέα τεστ είναι πολύ πιο γρήγορα και ακριβή από τις παλαιότερες δοκιμασίες, τα αποτελέσματα των οποίων απαιτούσαν ακόμη και ώρες καθυστερώντας τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών. Τα ταχύτερα τεστ θα μπορούσαν να μειώσουν το χρόνο διάγνωσης, να μειώσουν τις δαπάνες υγείας κατά εκατομμύρια δολάρια και να σώσουν πολλές ζωές. «Η μείωση του κόστους περίθαλψης που συνδέεται με την αυξημένη ταχύτητα και ακρίβεια των νέων τεστ μπορεί να είναι σημαντική», αναφέρει ο Dr. Tobias Reichlin σε ένα από τα δύο άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine. Η ομάδα του Reichlin εξέτασε 718 ασθενείς και βρήκε ότι και οι τέσσερις νέας γενιάς υπερευαίσθητες δοκιμασίες ανίχνευσης της τροπονίνης υπερείχαν μίας παλαιότερης δοκιμασίας στον εντοπισμό των 123 ατόμων που είχαν στην πραγματικότητα υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Και τα τέσσερα νέα τεστ εντόπισαν σωστά τους ασθενείς με έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά την εισαγωγή τους σε τουλάχιστον 94% των περιστατικών, σε σύγκριση με 90% των περιστατικών που εντόπισε η παλαιότερη δοκιμασία. Οι νέες αυτές δοκιμασίες μπορούν, σύμφωνα με τους ερευνητές, να βελτιώσουν σημαντικά την πρώιμη διάγνωση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, ιδιαίτερα σε ασθενείς με πρόσφατη έναρξη στηθάγχης. Δύο από τα νέα τεστ δημιουργήθηκαν από τη Roche, ένα από τη Siemens και το τέταρτο από την Abbott.
http://www.healthview.gr