Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Μένει ο «Σάρας»

Το μεγαλύτερο σίριαλ του φετινού καλοκαιριού έληξε. Στο τελευταίο επεισόδιο του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συμφώνησε με την πρόταση ανανέωσης που του πρότεινε ο Παναθηναϊκός. Έτσι όπως όλα δείχνουν ο Λιθουανός σταρ θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος μέχρι τη λήξη της καριέρας του εξασφαλίζοντας και τον όρο στο συμβόλαιο του που έκανε τη διαφορά και τον έπεισε να μείνει στους πρωταθλητές Ευρώπης.
http://www.gazzetta.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μισός... με Γκρόνιγκεν (Σήμερα 22/7, 21:45)

Οι τραυματισμοί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια μετά την βροχή! Γκαλέτι, Ντάρμπισιρ, Μαρέσκα, Τοροσίδης βρίσκονται στο απουσιολόγιο και το φιλικό με την Γκρόνινγκεν (22/7, 21:45) θα είναι πρόβα με μισούς... πρωταγωνιστές. (22/7, 21:45). Έτσι λοιπόν, οι Πειραιώτες στο πρώτο τους φιλικό επί ελληνικού εδάφους που είναι και η πρόβα τζενεράλε για τα προκριματικά κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβα θα αγωνιστούν με τέσσερις σημαντικές απουσιές. Το φιλικό βέβαια είναι το λιγότερο, αφού πλησιάζει ο πρώτος αγώνας των προκριματικών και οι νταμπλούχοι Ελλάδας χρειάζονται οπωσδήποτε δύο μεταγραφές.
http://www.sport24.gr

"Αργυρός" ο Κερκυραίος Γιαννιώτης ! ! !

Το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 56:27.2 κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 5 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Ρώμη. Ο Κερκυραίος κολυμβητής, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης το 2007, κατάφερε να ανέβει για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο, αλλά αυτή τη φορά μία θέση ψηλότερα. Νικητής ήταν και πάλι ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ με 56:26.9 (μόλις τρία δέκατα λιγότερα από τον Γιαννιώτη), τον οποίο ακολούθησε από τα μισά της κούρσας και μετά ο Έλληνας πρωταθλητής, αφήνοντας πολύ πίσω του τους υπόλοιπους αθλητές. Ο έτερος Έλληνας που είχε δηλώσει συμμετοχή στο αγώνισμα, ο Αντώνης Φωκαΐδης, δεν έλαβε τελικά μέρος. Το μετάλλιο του Γιαννιώτη είναι το πρώτο στη φετινή διοργάνωση για τα ελληνικά χρώματα και τέταρτο συνολικά, μετά από το χάλκινο του Γιαννιώτη στη Μελβούρνη, το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής πόλο ανδρών στην καναδική πόλη.
http://www.sport24.gr

Aπολύουν ανενόχλητοι οι ξενοδόχοι...

Αφού πρώτα εισέπραξαν επιδοτήσεις -1.000 ευρώ ανά «κεφάλι» εργαζομένου- για να μην τους διώξουν τον Απρίλιο και τον Μάιο, τώρα τους απολύουν ανενόχλητοι οι ξενοδόχοι... Τα χρηματικά κίνητρα -με τη μορφή επιδόματος απασχόλησης- που έδωσε το υπουργείο Απασχόλησης στους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων για να διατηρήσουν με το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής χρονιάς τουλάχιστον 50.000 θέσεις εποχικά απασχολούμενων αποδείχτηκαν τελικά ελάχιστα αποτελεσματικά και εξαιρετικά εύθραυστα απέναντι στο «μπουρίνι» του ελληνικού τουρισμού.
Πάνω από τους μισούς ξενοδόχους «σνόμπαραν» τις επιδοτήσεις και για να μη γράψουν ζημιές δεν άνοιξαν καθόλου τις μονάδες τους στο κρίσιμο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, πολλοί άνοιξαν τις μονάδες δίχως όμως εποχικούς και πλήρη σύνθεση προσωπικού. Αρκετοί, ωστόσο, από αυτούς που εισέπραξαν τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ επικαλούνται τώρα οικονομικά «ζόρια» και προβαίνουν σε απολύσεις ή δραστικές περικοπές στις αποδοχές και τα επιδόματα των εργαζομένων. Ο καλοκαιρινός χορός των απολύσεων και υποχρεωτικών αδειών στο μόνιμο και έκτακτο προσωπικό μεγάλων, κυρίως, ξενοδοχειακών μονάδων ξεκίνησε από την Κρήτη, όπου η κίνηση πελατών παρουσιάζει κάμψη 15-20%, με παράλληλη πτώση του τζίρου μέχρι και 40% και δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και άλλους τουριστικούς προορισμούς, που δεν είχαν πάει καλά και στην περίοδο του Πάσχα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην περιοχή Ηρακλείου Κρήτης (λειτουργούν υπό τη διεύθυνση ελβετικού ομίλου), όπου ήδη έχουν καταγγελθεί 14 απολύσεις εργαζομένων και απειλούνται, όπως καταγγέλλεται, άλλες για κάποιους από τους 300 και πλέον εκεί απασχολούμενους. Στη Ρόδο εξάλλου τα εργατικά κέντρα του νησιού έχουν ανοίξει «μαύρη βίβλο» για μαζική καταστρατήγηση δικαιωμάτων εργαζομένων από ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και για εγκαθίδρυση «εργασιακού Μεσαίωνα» στο νησί με part-time εργαζομένους ή και με πλήρως ανασφάλιστους. Ειδικά για τους ανασφάλιστους που απασχολούνται στον ξενοδοχειακό τομέα με αμοιβές πείνας 300 ευρώ τον μήνα, ανεπίσημες εκτιμήσεις τούς ανεβάζουν σε πάνω από 30.000!
Βροχή πέφτουν επίσης οι καταγγελίες στο νησί της Ρόδου, όπου εδρεύουν τα περισσότερα ξενοδοχειακά μεγαθήρια του all inclusive (δουλεύουν αποκλειστικά με ξένα γκρουπ), για «στρίμωγμα» των εργαζομένων και απειλές απόλυσης προκειμένου να υπογράφουν ψευδώς ότι απασχολούνται για ένα 4ωρο, ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν 12ωρα σε δυο και τρεις δουλειές (μάγειρες, σερβιτόροι, κηπουροί, καμαριέρες κ.ά.) στη βάρδια τους.
Δεν «περπάτησε» το πρόγραμμα Το φιλόδοξο -και υπερεκτιμημένο, όπως αποδείχτηκε- πρόγραμμα του υπουργείου Απασχόλησης, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που εξαγγέλθηκε στις αρχές του χρόνου για επιδότηση 50.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές μονάδες ώστε να ανοίξουν στο «νεκρό» δίμηνο Απριλίου-Μαΐου δίχως περικοπές προσωπικού, ελάχιστα φαίνεται να λειτούργησε τελικά υπέρ των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου.
Αλλά ούτε και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, στην πλειονότητά τους τουλάχιστον, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο παρακινήθηκαν από τα κίνητρα του ΟΑΕΔ ώστε να ανοίξουν τις μονάδες τους με ολόκληρη τη σύνθεση προσωπικού που είχαν λειτουργήσει και το 2008.
Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν κατά την περίοδο του Πάσχα, στα μέσα Απριλίου, και ήταν άκρως απογοητευτικά: μόνο το 50% των (πάνω από 9.000) ξενοδοχειακών μονάδων λειτούργησε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και μόλις το 26,3% των εποχικά εργαζομένων επαναπροσλήφθηκε στις μονάδες αυτές με το μέτρο της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Δηλαδή, ούτε ένας στους τέσσερις από τους περίπου 100.000 εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της χώρας και κατά τη θερινή περίοδο επωφελήθηκε τελικά αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης. Το πρόβλημα φαίνεται να αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις για εκείνη τη μεγάλη συνομοταξία των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες που δεν θα κατορθώσουν να συγκεντρώσουν τα 100 ένσημα που απαιτούνται για να πάρουν στη συνέχεια το επίδομα ανεργίας ή ακόμη για τα 110 ένσημα που χρειάζονται να μαζέψουν τον χρόνο ώστε να έχουν υγειονομική περίθαλψη...
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των απασχολούμενων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας υπερβαίνει τις 330.000. Από αυτούς, γύρω στις 170.000 εργάζονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάπου 100.000 υπολογίζεται ότι απασχολούνται από 6 ως 8 μήνες, ενώ σε πάνω από 57.000 άτομα ανεβάζει η ομοσπονδία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό τον αριθμό των απασχολούμενων μόνο για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες.
Να σημειωθεί ακόμη ότι οι 3 στις 10 θέσεις που δημιουργήθηκαν συνολικά στη χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 ήταν μειωμένης απασχόλησης, προσθέτοντας άλλους 200.000 στους part time απασχολούμενους. Συνολικά, οι μερικώς απασχολούμενοι στη χώρα εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 350.000... Η κρίση στον ελληνικό τουρισμό, το μέγεθος της οποίας προσπαθεί να «στρογγυλέψει» όσο μπορεί η κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στον σκληρό πυρήνα της απασχόλησης, έστω και αν στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταστήματα έχουν ανάψει στο φουλ τις μηχανές μήπως και ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις αυτής της δύσκολης χρονιάς.
http://www.kykladesnews.gr/

ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ?...

Με δεδομένη τη πενταετή, σχεδόν, πιστοποίηση της ανικανότητάς τους, τις τραγικές για τη χώρα και το λαό επιπτώσεις των ανερμά-τιστων πολιτικών τους, την εμμονή τους να παραμένουν στην κυβερνητική εξουσία όντας καταψηφισμένοι και στηριζόμενοι σε ψήφους βουλευτών ξεπεσμένων και καταδικασμένων στη λαϊκή συνείδηση, αμφιβάλλει, κανείς, πως είναι ικανοί και για το …χειρότερο ;Η σοβαρή απειλή για την υγεία του λαού μας, η περιβόητη «γρίπη των χοίρων», καλπάζει και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ό, τι ακούγαμε πως συνέβαινε στο άλλο άκρο της γης, συμβαίνει στην Ελλάδα. Τα θύματα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και οι προβλέψεις για το ερχόμενο Φθινόπωρο, είναι εφιαλτικές…Μέσα στην ατυχία μας, είμαστε, ως λαός, περισσότερο εκτεθειμένος, από το γεγονός πως μια τέτοια σοβαρότατη κατάσταση πρόκειται να την διαχειριστούν οι ανίκανοι και αδέξιοι, δεξιοί κυβερνήτες μας.΄Ηδη τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά κι όλα προμηνύουν δύσκολους τους επόμενους μήνες.Με Υπουργό Υγείας τον κ. Τίποτα, είναι δυνατόν να μην ανησυχείς ; Μπορεί να κοιμάσαι ήσυχος, πως η χώρα θα πάρει τα εμβόλια, που πρέπει, όταν πρέπει, (δηλαδή έγκαιρα) και πως αυτά θα γίνουν ομαλά και γρήγορα σ΄ αυτούς που τάχουν ανάγκη ;Οι εμφανίσεις του Αβραμόπουλου στα κανάλια, αντί να ησυχάσουν τον κόσμο, τον τρομοκρατούν περισσότερο ! Όπως τρόμο προκαλούν και οι διαρροές, (μπορεί ηθελημένες) των σεναρίων για τις ακραίες καταστάσεις που, πιθανά, θα δημιουργηθούν.
«Όλα τάχει η μαριορή, ο φερετζές της έλειπε…» και επί του θέματος, δεν μας έφταναν αυτά, που περνάμε και υποφέρουμε από τα μέτρα, τις αποφάσεις και τις ενέργειες της χρεοκοπημένης αυτής κυβέρνησης, είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε κορώνα – γράμματα την υγεία μας, τη δική μας και των οικογένειών μας, στηριζόμενοι σ΄ αυτούς τους, αποδεδειγμένα, ανίκανους, που είναι …ικανοί να μας πεθάνουν κιόλας ! (Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου…).

Ρήξη μηνίσκου ο «Τόρο»

Ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε μαγνητική τομογραφία που έδειξε ρήξη έξω μηνίσκου και ο παίκτης του Ολυμπιακού θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή ώστε να αγωνιστεί στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι ενάντια στην Σλόβαν Μπρατισλάβας και αν νιώσει ενοχλήσεις θα κάνει αρθροσκόπηση που θα τον αφήσει καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης.
http://www.gazzetta.gr

Δικαιώνουν τον Παπανδρέου...

Του Δημήτρη Κατσικάρη.

Έχει άδικο μετά ο Γιώργος Παπανδρέου να είναι καχύποπτος; Έχει άδικο να σκέφτεται ότι κάποιοι, την ώρα που διευρύνει τη διαφορά από τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, απεργάζονται πάλι περίεργα σχέδια;Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες τον επιβεβαιώνουν και δείχνουν ότι έχει δίκιο. Γιατί κανένας νοήμων και πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να χάψει ότι έτσι ξαφνικά Κασιμάτης και Τσάτσος… αγάπησαν σφόδρα το Σύνταγμα. Ότι κινδυνεύουν τάχα οι θεσμοί και η χώρα από τις εκλογές το Μάρτιο.Αλήθεια, οι ευαίσθητοι Συνταγματολόγοι που... κορφολογούσαν το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, που ήταν το 2007 όταν ο πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα σε εκλογές… για να κάνει, απελευθερωμένος υποτίθεται, τον προϋπολογισμό;Τότε που το Σύνταγμα έγινε… κουρελού δεν ζούσαν εδώ, δεν άκουσαν τίποτα;

MATT DERBYSHIRE - Ο ΑΓΓΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ! ! !



Ο Άγγλος επιθετικός που στο παρελθόν είχε υποβληθεί και πάλι σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς όπου και του είχε τοποθετηθεί ειδικό ενισχυτικό πλέγμα, βλέπει ξανά τον εφιάλτη με το... νυστέρι. Η συντηρητική αγωγή που ακολουθούσε εδώ αρκετές μέρες δεν είχε αποτέλεσμα και η μόνη λύση για τον Ντάρμπισιρ είναι το χειρουργείο.

Μεγάλη μείωση στα έσοδα από τον τουρισμό

Μεγάλη μείωση κατά 24,2% κατέγραψαν τα έσοδα απο τον τουρισμό το Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, ενώ συνολικά για το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου τα έσοδα μειώθηκαν κατά 17,9%. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η μείωση αποδίδεται στην πτώση των τιμών των καταλυμάτων, στη μικρότερη διάρκεια παραμονής των τουριστών στη χώρα μας και στη μικρότερη ημερήσια δαπάνη των τουριστών. Σημειώνεται ότι η πορεία των εσόδων από τον τουρισμό στην Ελλάδα ήταν η δυσμενέστερη μεταξύ των ανταγωνιστριών χωρών, με την Πορτογαλία (12,4%), την Ισπανία (11,7%) και την Κύπρο (11,7%) να ακολουθούν.
http://www.skai.gr

Στην έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας

Ο κος Ανδρέας Σκούπουρας αναφέρθηκε στην μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα ΑμεΑ της Κέρκυρας από τις ελλιπείς δομές του συστήματος υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση ατόμου με αναπηρία που χρειάζεται μεταφορά για περαιτέρω εξετάσεις ή θεραπεία στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων και το ΙΚΑ του δικαιολογεί έξοδα μεταφοράς με λεωφορείο, το οποίο δεν έχει τις απαιτούμενες διαμορφώσεις (ράμπες) για την επιβίβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Επίσης αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις τουριστών με ανάγκη αιμοκάθαρσης που αδυνατούν να έρθουν στο νησί για διακοπές λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης από τις υπάρχουσες δομές. '' Αν για τους υπόλοιπους ανθρώπους η κατάσταση της υγείας στην Κέρκυρα δεν είναι καλή για τα άτομα με αναπηρία είναι πολύ πιο δύσκολη΄΄. Τελειώνοντας ανέφερε την απόφαση του προηγούμενου Νομαρχιακού συμβουλίου για λειτουργία ΚΕΚΥΚΑΜΑΕ στο παλιό νοσοκομείο μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά στο καινούργιο.
http://kerkyraikialepou.blogspot.com/

Μπαράζ διώξεων κατά εταιρειών τηλεφωνίας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα προχώρησε σε νέα δίωξη που στρέφεται εις βάρος τεσσάρων εταιρειών τηλεφωνίας, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων αρνήθηκαν να σπάσουν το απόρρητο των επικοινωνιών και να αποκαλύψουν τα στοιχεία κατόχων παροχών που θεωρούνται ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Η δίωξη αφορά τις εταιρείες ΟΤΕ, FΟRΤΗΝΕΤ, ΗΟL (Ηellas Οn Line) και ΤΕLLΑS, οι υπεύθυνοι των οποίων αντιμετωπίζουν δύο πλημμελήματα, υπόθαλψη εγκληματία και απείθεια. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές μάλιστα, ερευνάται το ενδεχόμενο αν θα πρέπει ή όχι η ποινική δίωξη να επεκταθεί και προς την πλευρά της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για ηθική αυτουργία στα προαναφερόμενα αδικήματα.

«Silvio, να σε περιμένω στο κρεβάτι του Putin;»

«Θα κάνω κι εγώ ένα ντους. Θα με περιμένεις στο κρεβάτι αν τελειώσεις πριν από μένα ε;». «Ποιο κρεβάτι, του Πούτιν;». «Ναι, του Πούτιν». Τα δυο πρόσωπα που συνομιλούν είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η συνοδός πολυτελείας Πατρίτσια Ντ΄ Αντάριο, όπως προκύπτει από τις ηχογραφημένες συνομιλίες που δημοσίευσαν το περιοδικό «L΄ Εspresso» και η εφημερίδα «La Repubblica» στις ιστοσελίδες τους. Ο Καβαλιέρε φέρεται να έχει ένα κρεβάτι με ουρανό που του έχει κάνει δώρο ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα δυο έντυπα, που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, ανέφεραν ότι προχώρησαν στη δημοσίευση της συνομιλίας για να αποδείξουν ότι ο Καβαλιέρε παραπλανούσε την κοινή γνώμη όταν ισχυριζόταν οργισμένος ότι η Ντ΄ Αντάριο είχε χρηματιστεί για να πει ψέματα σχετικά με τις συναντήσεις τους.

USA - B.OBAMA: Σε χειρότερη θέση από τον Μπους στις δημοσκοπήσεις

Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Τζορτζ Μπους κατά την ίδια περίοδο της θητείας τους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Gallup που δημοσιεύεται στην εφημερίδα USA Today, έξι μήνες μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, το 55% των Αμερικανών κρίνει θετικά την δράση του. Την ίδια περίοδο το 2001, δηλαδή έξι μήνες μετά την ορκωμοσία του Τζορτζ Μπους, ο τότε πρόεδρος αποσπούσε την επιδοκιμασία του 56% των Αμερικανών πολιτών. Σήμερα, αν και οι δύο στους τρεις Αμερικανούς πολίτες αναγνωρίζουν τα ηγετικά προσόντα του Ομπάμα, αποδοκιμάζεται ιδιαίτερα η οικονομική πολιτική του προέδρου καθώς και η μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας που προωθεί. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 17 ως τις 19 Ιουλίου σε δείγμα 1.006 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι τέσσερις μονάδες.
http://www.tanea.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

...ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΟΧΗ!!!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διήμερες συνομιλίες Αθήνας-Αγκυρας, υπό τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη για τη διασύνδεση των ραντάρ ΝΑΤΟϊκού ενδιαφέροντος των δύο χωρών και τη διασύνδεση των εναέριων χώρων Ελλάδας- Τουρκίας για σκοπούς της Συμμαχίας. Την ίδια στιγμή είχαμε νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών από 16 αεροσκάφη παραβίασαν την Τρίτη τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο!!!!!!!!!!!!!!

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται Έλληνας που μολύνθηκε με νέα γρίπη

«Σοβαρή» χαρακτηρίζεται η κατάσταση 33χρονου ασθενούς, ο οποίος έχει μολυνθεί από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται με πνευμονία σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου. Πρόκειται για Έλληνα πολίτη ο οποίος μπήκε στο νοσοκομείο την Κυριακή. Ο ασθενής παρουσίασε έντονη δυσχέρεια στην αναπνοή, βήχα, πυρετό και κόπωση και εισήχθη στην πνευμονολογική κλινική λόγω των έντονων συμπτωμάτων και για περαιτέρω διερεύνηση. Οι γιατροί, μετά τα έντονα συμπτώματα, έκαναν έλεγχο για Η1Ν1 και τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα ήταν θετικά. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση μόλυνσης, ενώ παράλληλα διερευνώνται με εργαστηριακές εξετάσεις άλλες παράμετροι που αφορούν την υγεία του ασθενούς και δεν είναι γνωστές. Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό που παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί η νοσηλεία σε σοβαρή κατάσταση 25χρονου ασθενούς με πνευμονία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως έλαβε εξιτήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

http://www.tanea.gr

David Beckham: «Ελπίζω να επιστρέψω και να παίξω στη Μίλαν»

Με την ελπίδα της επιστροφής στην Ιταλία και τη Μίλαν επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Λ.Α. Γκάλαξι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Αγγλος διεθνής δεν έχει ξεχάσει τους «ροσονέρι» και την εξάμηνη θητεία του και ευελπιστεί να βρεθεί και πάλι στο Σαν Σίρο το Νοέμβριο. «Ελπίζω να επιστρέψω και να παίξω στη Μίλαν. Μου έχει μείνει στην καρδιά και ειλικρινά αισιοδοξώ ότι θα τους συναντήσω ξανά το Νοέμβριο. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο Λεονάρντο με θέλει αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι έχουν καλές αναμνήσεις από μένα» ήταν τα λόγια του Μπέκαμ για την πρώην του ομάδα. Ο Μπέκαμ, λοιπόν, έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την συνεργασία του με την ιταλική ομάδα και θα ήθελε να φορέσει και πάλι τη μιλανέζικη φανέλα. Το ίδιο θετικός με αυτό το ενδεχόμενο είναι και ο προπονητής της Μίλαν, Λεονάρντο, αλλά και ο αντιπρόεδρος της, Αντριάνο Γκαλιάνι.