Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης ! ! !

Δεν κατεβαίνει τελικά υποψήφιος ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί της Α' Πειραιά ή της Α' Αθήνας, καθώς επιθυμούσε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κ.κ. Παπανδρέου και Σημίτης, «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας».«Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση», προστίθεται στην ανακοίνωση.Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο πολιτικοί «συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ».«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ νίκη στις εκλογές και κάθε επιτυχία», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σημίτης σε γραπτή του δήλωση.

Public Issue για Skai: 5,5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Θα έχουμε ένα πολιτισμένο ντιμπέιτ


Κώστααα... μπανάνα!

Ετοιμες οι πρωτες αφισσες της Ν.Δ.


Έδωσε «Ψήφο εμπιστοσύνης» ο Κόκκαλης...

«Ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Τιμούρ Κετσπάγια κατά τη χθεσινή τρίωρη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΠΑΕ, παρουσία των Γιάννη Χρυσικόπουλου, Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ και Δημήτρη Θεοδωρίδη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε αρχικά εξηγήσεις από τον Γεωργιανό τεχνικό για τη συντριβή της ομάδας στο φιλικό ματς με τον Εργοτέλη, που είχε ως αποτέλεσμα να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο 41χρονος τεχνικός μίλησε για υπερβολές των δημοσιογράφων και διαβεβαίωσε τον ηγέτη των «ερυθρολεύκων» ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια. Για την κακή εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο Κετσπάγια δικαιολογήθηκε ότι η ομάδα είναι λίγο κουρασμένη από τη σκληρή προετοιμασία, αλλά με την επιστροφή βασικών ποδοσφαιριστών ο Ολυμπιακός θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα ικανοποιήσει τον κόσμο του. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Κετσπάγια και τους ποδοσφαιριστές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ζήτησε την κατάκτηση του νταμπλ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφών (αριστερού μεσοεπιθετικού και σέντερ φορ) τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Οι ...μέσα και οι έξω του ΠΑΣΟΚ

Ποιοι αποκλείστηκαν και ποιοι "επανέρχονται" στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν .
Από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία αποκλείστηκε τελικά ο Χρίστος Βερελής. Αντίθετα, στη Β' Αθηνών συμπεριλαμβάνεται ο Κώστας Γείτονας. Από το ψηφοδέλτιο της ίδιας περιφέρειας "κόπηκε" ο -δεύτερος επιλαχών το 2007- Χάρης Πασβαντίδης, αποκλείστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος που διεκδικούσε τη συμμετοχή του ενώ μετακινήθηκε σε αυτό από τις Σέρρες ο πρώην βουλευτής Α. Μουσιώνης. Νέο όνομα η Άννα Νταλάρα.Επίσης, δεν μπήκε ούτε...αυτή τη φορά ο Χρ. Πάχτας στην Χαλκιδική ενώ αντίθετα ο Π. Κουρουμπλής συμπεριλήφθηκε στην Αιτωλοακαρνανία. Επίσης δεν μπήκε ούτε αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο ο Μιχ. Νεονάκης.Στα Δωδεκάνησα θέτει πάλι υποψηφιότητα ο Δημ. Κρεμαστινός που το 2007 δεν κατέβηκε. Πάλι υποψηφιότητα θέτει στα Χανιά και ο Σήφης Βαλυράκης που ήταν για αρκετές τετραετίες εκτός Βουλής.Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όλα τα ονόματα των των υποψηφίων.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της, με το Βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Αντζ. Γκερέκου, δήλωσε στην Κ.Σ. τα εξής:“Σήμερα, ξεκινά η πορεία του ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη νίκη, για την αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 4 του Οκτώβρη.Μια νίκη που θα ορίσει το τέλος της Κυβέρνησης της Ν.Δ., της κυβέρνησης της οπισθοδρόμησης, των σκανδάλων και των αδιεξόδων, σε κάθε επίπεδο.Ξεκινάμε μία νικηφόρα και ελπιδοφόρα πορεία για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδία μας. Για την Κέρκυρα της διαφάνειας, της ανάπτυξης και της δημιουργίας, σε μια ισχυρή Ελλάδα.Εύχομαι σε όλους τους συνυποψήφιους μου καλή επιτυχία, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως θα δώσουμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια και με πολιτικό πολιτισμό, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο Πρόεδρος μας Γιώργος Παπανδρέου.Οι Κερκυραίες και οι Κερκυραίοι, περιμένουν πολλά από το ΠΑΣΟΚ και είμαι βέβαιη πως θα ανταποκριθούμε πλήρως στις ελπίδες και τις προσδοκίες τους”.
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, με το Βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Σάββας Πουλημένος δήλωσε στην Κ.Σ.:“Αυτή η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αποτελεί μεγάλη τιμή. Θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να επικρατήσουν οι αρχές και οι αξίες που υπηρετώ όλα τα χρόνια που σχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του Νομού.Παράλληλα θ’ αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Κέρκυρα να λάβει τη θέση που της αξίζει στη νέα πορεία ανάπτυξης της χώρας με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση”.
Από την πλευρά του ο Γ. Καλούδης, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, δήλωσε στην “Κ.Σ.”:“Είναι μια θέση ευθύνης, μάχης και τιμής, από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να οδηγήσουμε τη χώρα και τα προβλήματα της σε λύσεις και να δώσουμε ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής κάθε Ελληνα, κάθε Ελληνίδας”.
http://kerkreports.blogspot.com/

Ο Μισούνοφ προμηθευτής όπλων του Παλαιοκώστα

Τον συλληφθέντα για εμπόριο αντιαρματικών ρουκετών παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή Μιχάλη Μισούνοφ φωτογραφίζει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως προμηθευτή οπλισμού της συμμορίας του διαβόητου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα. Μέρος του οπλισμού που βρέθηκε στο κρησφύγετο του Παλαιοκώστα, πέρυσι το καλοκαίρι στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, εκτιμάται από την Ασφάλεια ότι «πέρασε από τα χέρια της ομάδας Μισούνοφ». Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο κρησφύγετο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή βρήκαν μεταξύ άλλων έναν εκτοξευτήρα αντιαρματικών ρουκετών RΡG, όμοιο με τους δύο που είχε στην κατοχή του ο Μισούνοφ. Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τόνιζαν χθες ότι το μπαζούκας του Παλαιοκώστα ήταν αλβανικής προέλευσης, ενώ οι δύο εκτοξευτήρες και η ρουκέτα που βρέθηκαν στο σπίτι τού πρώην καλαθοσφαιριστή προέρχονται από τον γιουγκοσλαβικό στρατό και εκτιμάται ότι έφθασαν στη χώρα μας μέσω βαλκανικών κυκλωμάτων λαθρεμπορίας όπλων.

ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ !...

Την περασμένη Παρασκευή 4/9, οι «Λογοπλοκίες» του το πρότειναν, έμμεσα, πλην σαφώς… Η συνέντευξη με τον Πρετεντέρη, πριν τις Ευρωεκλογές, τον οδήγησε στην οδυνηρή ήττα σ΄ αυτές και στην καταγραφή του χαμηλότερου ποσοστού της Ν.Δ. στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεών της...
Μας άκουσε και το ξανάκανε, απόψε, στο MEGA, φυσικά με το Γιάννη... Το γούρι έχει αρχίσει, ήδη και λειτουργεί και δυστυχώς για τον τέως πρωθυπουργό, όλα δεί-χνουν πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών …δεν θα επαναληφθεί : τώρα θάναι χειρότερο !...

Τσίπρας: «Προχωράμε συλλογικά»

«Προχωράμε συλλογικά» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, θέλοντας παράλληλα να διαβεβαιώσει ότι η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους όποιους τριγμούς, είναι εγγυημένη. Κάνοντας την αυτοκριτική του, σχετικά με τις διαφορές που ανέκυψαν στην παράταξη, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Τις ευθύνες τις προσωπικές τις αναλαμβάνω και με συλλογικό τρόπο θα προχωρήσουμε μπροστά όπως και παλιά». «Όλα όσα συνέβησαν έχουν θυμώσει και πληγώσει τον κόσμο μας», σημείωσε και πρόσθεσε πως «ο κόσμος αν και θυμωμένος είναι αποφασισμένος να δώσει αυτήν τη μάχη». Θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ και αντέχουμε, το εγχείρημά μας είναι ενωμένο. Όλες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη και βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα». «Οι δομικές διαφορές δεν μας αποτρέπουν από το να έχουμε ένα επεξεργασμένο πλαίσιο προγραμματικών στόχων».

Η1Ν1: Κανονικά θα ανοίξουν σήμερα τα σχολεία

Θα χτυπήσει χωρίς καθυστερήσεις το κουδούνι αύριο: αυτό αποφάσισαν οι Έλληνες επιστήμονες που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Γρίπης, καθώς εκτιμούν πως τα έως τώρα δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση της νέας γρίπης «Α» στη χώρα δεν υπαγορεύουν το κλείσιμο των σχολείων για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των υγειονομικών αρχών και στην περίπτωση που σε μία τάξη ή σε μία σχολική μονάδα καταγραφούν κρούσματα, τότε πιθανόν να μπει «λουκέτο» για ένα διάστημα. Στόχος των ειδικών σε κάθε περίπτωση είναι να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και να εμποδιστεί το κατά δύναμη η εξάπλωση του ιού «Α» στις σχολικές κοινότητες. Όμως, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ελένη Γιαμαρέλλου το κλείσιμο των σχολείων δεν αποτελεί λύση σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. «Πρώτον με το κλείσιμο των σχολείων δεν εξασφαλίζεται η παραμονή των παιδιών στο σπίτι. Ακόμη όμως κι αν τηρηθεί το μέτρο, θα πρέπει να παραμείνουν μέχρι τον εμβολιασμό που θα αρχίσει σε τουλάχιστον δύο μήνες. Και βέβαια ποιος θα φυλάει αυτά τα παιδιά στο σπίτι; Είναι ένα τρομακτικό κοινωνικό και οικονομικό κόστος»

Καραμανλής: Μένω και στην αντιπολίτευση

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών επανέλαβε ο Πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής, ενώ προανήγγειλε τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτιατου κόμματος όσων στελεχών επέδειξαν «συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ύφος και τις αρχές της παράταξης». Σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Megaκαι στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε ακόμη μία φορά την πεποίθησή του ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές («έχουμε πολύ καλή πιθανότητα γιατί έχουμε καθαρό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά) και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Όταν ρωτήθηκε, ωστόσο, τι θα κάνει ο ίδιος στην περίπτωση που ηττηθεί στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, ανέφερε: «Αν χάσω θα είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».