Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

O ρατσισμος του νεοελληνα φασιστα...

Του Διονυση Συκιωτη
Πιο παλιά τους λέγαμε «φασιστόμουτρα» και έκλεινε το θέμα. Ακόμα πιο παλιά, στο διάστημα της κατοχής, τους λέγαμε «ταγματασφαλίτες» (ή «ταγματαλήτες»). Ο ευφημισμός «Ελληναράδες» (εμείς οι νεοέλληνες τα πάμε καλά με τους «ευφημισμούς») εφευρέθηκε για να δώσουμε ευκαιρία στη λήθη να σκεπάσει πολλά από τα συμβάντα εκείνων των δίσεκτων χρόνων.
Ο φασίστας, μεταξύ άλλων, είναι και ρατσιστής. Ο ρατσισμός του νεοέλληνα φασίστα είναι για γέλια και για κλάματα. Επηρεασμένος από την πλύση εγκεφάλου, που την ονομάζουν μάθημα Ιστορίας στα ελληνικά σχολεία και τις ανοησίες του κάθε χουντοχριστόδουλου, δηλώνει απόλυτα σίγουρος για το «όμαιμον» όλων των κατοίκων της ελληνικής επικράτειας και βέβαιος ότι όλοι εμείς οι νεοέλληνες έχουμε ένα μερίδιο από τα γονίδια των ενδόξων προγόνων μας αρκετά μεγάλο ώστε να εγγυάται την… ανωτερότητα της «φυλής» μας. Αγνοεί το ότι για αιώνες δεν υπήρχε ελληνικό έθνος και ότι στη ρωμαιοκρατούμενη Ελλάδα οι κάτοικοι αποτελούνταν από μια πανσπερμία εισβολέων και ντόπιων (ουσιαστικά παλαιότερων εισβολέων), κι ότι σχεδόν κανένας δεν δήλωνε Έλληνας.
Πάνω απ’ όλα ο «Ελληναράς» αγνοεί ή δεν θέλει να παραδεχτεί ότι ο μόνος ορισμός του σημερινού Έλληνα που ευσταθεί ιστορικά και λογικά είναι ο βενιζέλειος ορισμός: Έλληνας είναι όποιος δηλώνει Έλληνας, δηλαδή ένα άτομο με ελληνική εθνική συνείδηση.
Ο βενιζέλειος ορισμός του Έλληνα δίνει και τη λύση σε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει στην οικογένειά μας στη μακρινή Αυστραλία. Όταν λένε στη μικρή μου εγγονή (μοναχοπαίδι του δεύτερου γιου μου, εφτάμισι χρονών) ότι μόνο ένας από τους γονείς των γονιών της (ο υπογράφων) είναι Έλληνας, βάζει τις φωνές και δηλώνει Ελληνίδα. Επιπλέον κατσαδιάζει τον πατέρα της που δεν της μιλάει ελληνικά και υποχρέωσε τους γονείς της να της πάρουν δασκάλα για ιδιαίτερα μαθήματα στην ελληνική γλώσσα. Αν αυτός ο αυτοπροσδιορισμός παραμείνει ο ίδιος και μετά την ενηλικίωσή της, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η εγγονή μου είναι Ελληνίδα (το νομικό μέρος του προβλήματος έχει ήδη τακτοποιηθεί).
Επανερχόμενοι στο θέμα μας, οι πιο αξιοθρήνητοι Ελληναράδες είναι οι μετανάστες Ελληναράδες.......... Εδώ και λίγες δεκαετίες φεύγανε τα νιάτα απ’ την πατρίδα μας, που βρίσκονταν σε κακό χάλι μετά από τον πόλεμο, κατοχή και εμφύλιο (1940-1950). Στην Αυστραλία πήγα κι εγώ για σπουδές. Έγινα χημικός, αλλά και μαρξιστής - λενινιστής. Το δεύτερο απέκλεισε τον επαναπατρισμό μου για 26 χρόνια, οπότε εξελίχθηκα κι εγώ σε μετανάστη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία είπαν «ναι» στην ενσωμάτωση (συμμετοχή στην πολιτική και συνδικαλιστική ζωή της Αυστραλίας) και «όχι» στην αφομοίωση. Θέλαμε να παραμείνουμε Έλληνες με όλες τις ιδιαιτερότητές μας: θρησκεία, παιδεία, έθιμα κ.λπ. Πιστεύαμε ότι η αφομοίωση χρειάζεται πολύ χρόνο, και ούτε είναι επιθυμητή, γιατί μια κοινωνία με διαφορετικότητες, μια πολυπολιτισμική κοινωνία, είναι πιο σφριγηλή, πιο ζωντανή.
Οι Ελληναράδες βέβαια δεν μπορούσαν παρά να αντισταθούν στον ειδεχθή ρατσισμό των Αγγλοαυστραλών (κοκκινόκωλους τους έλεγε η παρέα μου). Αυτό το φαινόμενο βέβαια είναι η ιλαροτραγική πλευρά του ρατσισμού. Οι ρατσιστές διαφόρων προελεύσεων αλληλομισούνται. Το σκεπτικό τους πολύ απλό: «Εφ’ όσον εμείς είμαστε ο εκλεκτός λαός, δεν επιτρέπεται να αφομοιωθούμε μ’ αυτά τα σκύβαλα που πίνουν για να μεθάνε, που η μπάλα τους έχει το σχήμα πεπονιού κ.λπ.»
Αυτοί λοιπόν οι Ελληναράδες μετανάστες πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα στους ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα ότι δεν επιτρέπεται να ζητούν την αφομοίωση, δηλαδή την πολιτισμική εξαφάνιση των μεταναστών, αλλά και των ντόπιων μειονοτήτων στην Ελλάδα. Δεν επιτρέπουν οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν εξακολουθήσει το «καρατζαφέρειον» σινάφι να κατατρέχει τους μετανάστες στην Ελλάδα, θα δίνει ουσιαστικά συγχωροχάρτι στους Αγγλοαυστραλούς ομοϊδεάτες τους, που φέρθηκαν σκαιά για δεκαετίες στον εκεί Ελληνισμό, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων ομοϊδεατών τους.
ostria-gr

Aγνoούνται Παιδιά στην Αϊτή..


Παιδιά που εισήχθησαν σε νοσοκομεία στην Αϊτή, αγονούνται, εγείροντας ανησυχίες για εμπόριο προς το εξωτερικό με σκοπό υιοθεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF.
«Έχουμε καταγράψει περίπου 15 περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών από νοσοκομεία, που δεν βρίσκονται με τις οικογένειές τους αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο σύμβουλος του οργανισμού, Jean Luc Legrand και πρόσθεσε: «η UNICEF εργάζεται στην Αϊτή για πολλά χρόνια και γνωρίζαμε το πρόβλημα που υπήρχε με το εμπόριο παιδιών στην περιοχή. Δυστυχώς πολλά από αυτά τα δίκτυα εμπορίου σχετίζονται με τη διεθνή “αγορά” υιοθεσιών».« Το ίδιο συνέβη και μετά το τσουνάμι: αυτά τα δίκτυα ενεργοποιούνται αμέσως έπειτα από μία καταστροφή και εκμεταλλεύονται την αδυναμία του κράτους, την αδυναμία συντονισμού των αρμοδίων για να απάγουν παιδιά και να τα βγάλουν από τη χώρα», πρόσθεσε ο Λεγκράν Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ισπανίας, που έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προτείνει τη Δευτέρα στους εταίρους να συμφωνήσουν σε μία κοινή θέση στο θέμα της υιοθεσίας των ορφανών έπειτα από τον σεισμό που έπληξε την Αϊτή, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία-Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγκα.«Αυτή η πρόταση θα διαρθρώνεται γύρω από τρεις ιδέες», επεσήμανε η υπουργός. «Η πρώτη θα είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας που έχουν ξεκινήσει μέσω των διαφόρων προξενείων. Η δεύτερη θα είναι να εδραιωθούν οι προτάσεις βοήθειας και διεθνούς προστασίας των ανηλίκων που δεν συνοδεύονται ή είναι ορφανά μέσω προγραμμάτων συνεργασίας κάθε χώρας με τη Unicef και τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Η τρίτη ιδέα θα αφορά στην ενίσχυση της δράσης (...) στην Αϊτή για την προστασία των ανηλίκων», πρόσθεσε.
manier

Προς ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ και ΛΟΙΠΟΥΣ συγγενείς!! by diaporon!!

Επειδή εξόσων γνωρίζω καμμιά κυβέρνηση δεν κρίθηκε ούτε από τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά ούτε από τις μετεκλογικές ισορροπίες, καλά θα κάνουν οι ξεροκεφαλάκηδες κομματικοί όλων των αποχρώσεων του πράσινου μη εξαιρουμένου να κάνουν ΥΠΟΜΟΝΗ , και ΣΩΣΤΑ την δουλειά τους!!. Μιας και τα προβλήματα πούχουν δημιουργήσει ΟΛΕΣ οι αποχρώσεις με τις κατα περιόδους ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ τους και πολλά είναι και το ΕΘΝΙΚΟ ποτήρι ξεχείλισαν!! ΛΕΦΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ δεν υπάρχουν ΑΛΛΑ σε λίγο οι δανειστές μας έτσι όπως πάνε θα μας ζητήσουν για να μας ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ αυτό που λέγεται στις αγορές!! Καλά θα κάνουν λοιπόν οι ξεροκεφαλάκηδες να αφήσουν στην άκρη την τατική ΜΕΡΦΥ < βρες ένα πλήθος που πηγαίνει κάπου και μπες μπροστά του > γιατί μια του κλέφτη , δυό του κλέφτη τρίς και η κακή του! Το τελευταίο ισχύει περισσότερο για τον νέον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δείχνει πολύ ΜΕΡΦΙΚΚΟΣ!! Καθότι κύριε ΣΑΜΑΡΑ μου στο τέλος έτσι ΟΠΩΣ σε πηγαίνουν θα μας πεις πως <πετάει και ο γάϊδαρος>!! ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΟΥ όπως γνωρίζεις ! Καλά λοιπόν θα κάνεις να πιέσεις τον ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ!!!!.....και να ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ !!!! Και ένα ενημερωτικόν σημείωμα προς σημερινούς ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ!!! Μια κυβέρνηση ως γνωρίζατε και γνωρίζετε!!!! Κρίνεται από την ικανότητά της να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις περιστάσεις και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που περιμένουμε να δούμε... ΓΚΕ ΓΚΕ??
diaporon-bl

Πάρε κόσμε.. Προς πώληση 42 ξενοδοχεία στην Κρήτη!

Δύσκολη για το τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας αναμένεται η φετινή περίοδος, καθώς από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις και πληροφορίες η εικόνα που διαγράφεται είναι απογοητευτική, όπως αναφέρουν άλλωστε οι εμπλεκόμενοι με το προϊόν φορείς.
Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ξένες αγορές, κάθε άλλο παρά θετικά είναι, με αποτέλεσμα η ανησυχία, ο προβληματισμός, αλλά και η απόγνωση, να έχουν φτάσει στο ζενίθ και σε τοπικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό διαπιστώνεται και από τους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον τουρισμό, καθώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας, για πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά, 42 ξενοδοχεία της Κρήτης τέθηκαν προς πώληση.
Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει τη νέα σεζόν το 20% των μικρών κυρίως μονάδων, σε επίπεδο νησιού. Παράγοντες του τουρισμού, έχοντας στη διάθεσή τους στοιχεία από τις μέχρι σήμερα κρατήσεις, επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι δραματική, λαμβάνοντας υπόψη πως οι χώρες όπως η Μ. Βρετανία και η Γερμανία που αποτελούν τους βασικούς τροφοδότες του Ελληνικού τουρισμού, παρουσιάζουν μείωση στα πακέτα, της τάξης του 35% και 20% αντίστοιχα.
Τα αίτια ωστόσο της σημαντικής πτωτικής πορείας του τουρισμού για τη φετινή σεζόν, μπορεί να συνάδουν κατά ένα μεγάλο μέρος και με την έλλειψη υποδομών, όμως τώρα προστίθεται και η ανεπάρκεια στην τουριστική προβολή της χώρας μας, καθώς έγιναν περικοπές στη διαφήμιση και εκ των πραγμάτων στην παρουσία της Ελλάδας στις εκθέσεις του εξωτερικού.
Ήδη, μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2010, η Ελλάδα μέσω του ΕΟΤ και εκ των πραγμάτων η Κρήτη δεν συμμετέχει σε έξι εκθέσεις, ελλείψει χρηματοδότησης.
http://sofoscrete.blogspot.com
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ κ.ΠΕΛΑΗ;;;

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SANDWICH !...

Μόλις δυο μήνες μετά την ανάληψη της αρχηγίας του και ο κ. Σαμαράς βλέπει να διαμορφώνεται μια κατάσταση, σε σχέση με τις επιδιώξεις του, κάθε άλλο, παρά ικανοποιητική.
Η, απ΄ αρχής εκφρασμένη, επίθεση της ακροδεξιάς του Καρατζαφέρη, αντιστάθμισμα και απόπειρα περιχαράκωσης δυνάμεων, μπροστά στη στρα-τηγική διείσδυσης της …νέας Νέας Δημοκρατίας, συνοδεύεται, πλέον και από την εκ του κέντρου κριτική, με τις διαφο-ροποιήσεις της κ. Μπακογιάννη, σε καίρια ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως η μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και το μεταναστευτικό.
Η λειτουργία της νέας ομάδας διοίκησης και διαχείρισης της Ν.Δ. που ορίστηκε από το νέο αρχηγό, παρουσίασε, ήδη, πολλαπλά προβλήματα και στην αφομοίωση και – κυρίως – στην εφαρμογή, της πολιτικής του, γεγονός, που, εν πολλοίς, αποδόθηκε στο πρόσκαιρο του νέου ξεκινήματος και στην, φυσιολογική, έλλειψη του απαραίτητου σωστού βηματισμού. Οι εξελίξεις, όμως, και σε επίπεδο κεντρικών θέσεων, στρατηγικής σημασίας, για την γραμμή και την φυσιογνωμία του κόμματος, μάλλον, δικαιολογούν σκέψεις και εκτιμήσεις, για την ύπαρξη βαθύτερων και ουσιαστικότερων προβλημάτων, τα οποία απαιτούν λύσεις και μάλιστα γρήγορα…
Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά, καθίσταται, έτι πολυπλοκότερο και δυσκολότερο, στο βαθμό, που πρακτικές και πολιτικές, του πρόσφατου καραμανλικού παρελθόντος, παραμένουν στο προσκήνιο και την επικαιρότητα, φυσικά με δυσμενή αντίκτυπο για την παράταξη και σοβαρό (αρνητικό) επηρεασμό, οποιασδήποτε απόπειρας ν΄ ασκηθεί σκληρή αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Οι εξελίξεις στο ΕΚΟΦΙΝ και οι απόψεις, που εκφράστηκαν για τους προϋπολογισμούς των ετών 2004-2009, καθώς και η ανερμάτιστη, όσο και προκλητική (πολιτικά και κοινωνικά) στάση του γραφικού Χατζηγάκη, στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, είναι δυο γεγονότα ενδεικτικά, πλην όμως χαρακτηριστικά της κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί…

http://logoplokies.blogspot.com

''Eκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ''



Αντιπαραθέσεις και Επανεμφάνιση
της κ. Ντόρας Μπακογιάννη

Είναι η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά και ενώ έχουν προηγηθεί οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών αλλά και η επανεμφάνιση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη Η κ. Μπακογιάννη όμως έκανε κριτική και στο θέμα που προέκυψε για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα δάση λέγοντας ότι είναι ''γελοιότητα'' να αλλάζει θέση το κόμμα. Προηγήθηκε η κόντρα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Κώστα Μαρκόπουλο για το ίδιο νομοσχέδιο. Παράλληλα την Παρασκευή ο κ. Μαρκόπουλος επιτέθηκε στον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο για τα χρέη του υπουργείου Τουρισμού κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του κ. Σπηλιωτόπουλου ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά ζητώντας του να παρέμβει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αυτό η κ. Μπακογιάννη θα κατεβάσει δική της πολιτική πλατφόρμα που όπως φάνηκε και από την ομιλία της στην ΚΕΔΚΕ θα είναι σε απόσταση από τις θέσεις του προέδρου του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη θα ζητήσει να γίνει διάλογος για όλα τα θέματα στα όργανα του κόμματος. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν οι δικοί της ότι πετάει το μπαλάκι στον κ. Σαμαρά ο οποίος θα πρέπει να δεχθεί την διαβούλευση, αν δεν δεχθεί τότε θα προκύψει διάσταση γύρω από την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Η κ. Μπακογιάννη θα τοποθετηθεί και για το θέμα των εξεταστικών επιτροπών που μεταξύ άλλων θα διερευνήσουν και την υπόθεση της Ζίμενς και θα πει ότι είναι υπέρ της διαφάνειας παντού και ότι θα πρέπει να ριχθεί άπλετο φως.
http://nafplios2009.blogspot.com

ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ !!! Καταδίκη Γ. Κεφαλογιάννη και από Άρειο Πάγο !!!!!

ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ !!!

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η καταδικαστική απόφαση που είχε εκδώσει το Εφετείο Κρήτης για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Α. Σπανουδάκη, για υπόθεση σχετική με κατηγορούμενους για ναρκωτικά. Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον πρώην βουλευτή και δύο μηνών στο στέλεχος της Ν.Δ., με τριετή αναστολή, καθώς τους είχε κρίνει ένοχους για τα αδικήματα της ψευδορκίας όσον αφορά τον Γ. Κεφαλογιάννη και της απλής συνδρομής σε πρόκληση πλημμελήματος για τον Α. Σπανουδάκη. Επίσης το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους τους κατηγορούμενους για υπόθαλψη εγκληματία. Οι δύο προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ο οποίος ωστόσο επικύρωσε την απόφαση ως προς τις κατηγορίες - πλην αυτής της υπόθαλψης εγκληματία. Το ανώτατο δικαστήριο κατέληξε ότι υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία της απόφασης και είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για ασάφεια και αντιφάσεις στο σκεπτικό.

http://www.avgi.gr/

ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΩΝ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΕΝΩΝ ΛΑΣΤΙΧΩΝ ;

Πολύ ωραία, λοιπόν : στο υπουργικό συμβούλιο για τα αγροτικά, κάποιοι υπουργοί, έκαναν κριτική, θεωρώντας, την έως τώρα, τακτική της κυβέρνησης απέναντι στους μπλοκατζήδες αγρότες, «μαλακή» και χωρίς «πυγμή και αποφασιστικότητα» !... ΄Ενας δε απ΄ αυτούς, μίλησε με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά των αγροτών, θεωρώντας, ταυτόχρονα, λάθος την εξέλιξη, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, με τους δρόμους αποκλεισμένους !...
Ποιοι ήταν οι τρεις επικριτές ; Οι κ.κ. Βενιζέλος, Ρέπας και Πάγκαλος…
Φυσικά, θα καταλάβατε, πως ο χρησιμοποιήσας τους «οξύτατους χαρακτηρισμούς» δεν ήταν άλλος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
΄Ηθελα νάξερα με ποια λογική, οι συγκεκριμένοι «παλιατζούρες» υπουργοί, κάνουν την κριτική τους, για την αντιμετώπιση των κινητοποιημένων αγροτών ; Σε ποια προηγούμενη, πετυχημένη πρακτική αναφέρονται ; Σε κείνη των ξεφουσκωμένων λάστιχων των τρακτέρ, που σημάδεψε θλιβερά το ΠΑΣΟΚ κι έγινε διαχρονικό σημείο αρνητικής αναφοράς ;
Ποια πολιτική αναπολούν ; Εκείνη, που εφαρμόστηκε το 2000 – 2004 και σήμερα, αξιολογείται ως ισάξια, αντίστοιχη και ανάλογη, με την πολιτική της νεοδεξιάς του 2004 – 2009 ; ΄Η μήπως τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα του ανεκδιήγητου Μαρκογιαννάκη, στο λιμάνι του Πειραιά ;
Δυστυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να προχωρούν με τα μάτια στραμμένα στο παρελθόν, επιμένοντας να μην αντιλαμβάνονται, πως και οι καιροί και οι άνθρωποι έχουν αλλάξει, κάτι που κάνει επιτακτική και αναγκαία, την αλλαγή των πολιτικών και της πολιτικής !...

http://logoplokies.blogspot.com

Θέλετε να γίνετε στέλεχος της ΝΔ; Στείλτε e-mail

Όπως διαβάζουμε στην «Απογευματινή» (κοίτα ρε που υπάρχει ακόμα) με απόφαση του Α. Σαμαρά ζητούνται νέα πρόσωπα να καλύψουν τα κενά σε διοικητικές και πολιτικές θέσεις του κόμματος που δημιουργούνται από την απομάκρυνση των αποσπασμένων στον κόμμα από υπηρεσίες του δημοσίου. Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε στη Ρηγίλλης μία ειδική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του κόμματος Θόδωρος Δραβίλλας και ο στενός συνεργάτης του προέδρου, Κώστας Μπούρας. Για την πλήρωση των θέσεων, τις οποίες μέχρι σήμερα καταλάμβαναν οι αποσπασμένοι υπάλληλοι, θα ακολουθηθεί ανοιχτή διαδικασία, καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση είτε μέσω e-mail είτε επικοινωνώντας με τη γραμματεία της Ρηγίλλης. Τα βιογραφικά θα εξετάσει η ειδική αυτή επιτροπή που συγκρότησε ο κ. Σαμαράς. Όσο για τα κριτήρια επιλογής θα είναι τέσσερα: Εξειδίκευση, πολιτική γνώση, τεχνογνωσία και ηλικία. Προφανής στόχος είναι η στελέχωση του κόμματος με νέους ανθρώπους, που θα έχουν όρεξη για δουλειά και γνώσεις τόσο για ειδικά ζητήματα όσο και γύρω από τις νέες τεχνολογίες.

http://www.antinews.gr

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΑΝ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΒΑΡΙΔΙΑ....


Ο Συμπιλίδης αν είστε νεοδημοκράτες και κάποιας ηλικίας σίγουρα τον ξέρετε για τους πιο νέους όμως και εκτός Ν.Δ. πρέπει να γνωστοποιήσουμε ότι είναι πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. που το 1993 ανεξαρτητοποιήθηκε βοηθώντας στην κυβέρνηση της πτώσης Μητσοτάκη! Αποστάτης δηλαδή του κόμματος! Τελικά και επισήμως παρά τις αυστηρές συστάσεις του επιτελείου του Αντώνη Σαμαρά πριν από μερικούς μήνες ο κ. Συμπιλίδης έσπασε την σιωπή του, στηρίζοντας δημόσια τότε ανοιχτά και την υποψηφιότητα τότε του σημερινού προέδρου! Και βέβαια σήμερα αποζημιώνεται ο άνθρωπος και κάνει εμφανείς τους λόγους που τόσο πολύ ήθελε την επικράτηση στο κόμμα του Μεσσήνιου πολιτικού! Πριν από μερικές ημέρες και αφού συνεχίζεται το διώξιμο υπαλλήλων από τη Ρηγίλλης η κόρη του κ. Συμπιλίδη προσελήφθη στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης η κόρη του κ. Συμπιλίδη και σε καλό πόστο παρακαλώ! Ιδιαιτέρα του κ. Κ. Αρβανιτόπουλου του Διευθυντή του γραφείου του προέδρου δηλαδή!
http://udemand.blogspot.com
espressonews.blogspot.com

Γ.Παπανδρέου: «Ζητώ το δικαίωμα να κάνουμε μια νέα αρχή»

Μήνυμα προς τους αγρότες απέστειλε από το βήματης Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας τους να κάνουν μαζί με την κυβέρνηση μια νέα αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Προσέθεσε επίσης ότι «τα μπλόκα δεν λύνουν αλλά δημιουργούν νέα, μεγάλα, προβλήματα στη χώρα και πλήττουν ανεπανόρθωτα την εικόνα του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό». Μετά την ομιλία Παπανδρέου οι αγρότες της Συντονιστικής Επιτροπής των 14 νομών συμφώνησαν να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή την Κυριακή το μεσημέρι στην Αθήνα. Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι αρχηγοί των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχουν λεφτά για μερεμέτια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να ικανοποιηθούν διάφορα οικονομικά αιτήματα που σποραδικά και απρογραμμάτιστα ακούγονται», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός.
«Τέλος στα λεφτά για συντεχνιακές διευθετήσεις που δεν αντέχουν πάρα μόνο μερικούς μήνες και μετά επανέρχονται τα μπλόκα, έφθασε η ώρα ριζικών αλλαγών», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ξεκινήσαμε μία διαδικασία ευρύτατου διαλόγου για ανατροπές και όχι μερεμέτια, οι στόχοι είναι σαφείς: να καταστεί η ελληνική αγροτική οικονομία βιώσιμη και ανταγωνιστική». Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, «πάνω από όλα χρειάζεται να θεμελιώσουμε μία σε βάθος αγροτική μεταρρύθμιση σε ένα πράσινο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης. Να αναδείξουμε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τόπος. Μαζί μπορούμε να βρούμε τις λύσεις».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες και πρόσθεσε πως ο διάλογος αποτελεί τη μόνη λύση και τους κάλεσε να γίνουν «συμμέτοχοι στη μεγάλη αλλαγή».
«Τα μπλόκα στους δρόμους δημιουργούν προβλήματα στη χώρα, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή κάνουν τεράστια ζημιά και στην εικόνα της πατρίδας. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται».
«Δεν επικαλούμαι τον πατριωτισμό για να κρύψω τα προβλήματα, αλλά είναι μια αλήθεια ότι η αξιοπιστία της χώρας μας κρίνεται καθημερινά. Ό,τι λέγεται, αποδελτιώνεται και πηγαίνει στα γραφεία του κάθε οικονομικού παράγοντα διεθνώς. Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου, είναι στο στόχαστρο η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε ακόμα πιο υπεύθυνοι. Η απουσία πατριωτικής προσπάθειας θα βλάψει όλους, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, την αγροτιά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Οι προηγούμενες ηγεσίες δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την παράνομη εισαγωγή προϊόντων στην Ελλάδα. Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και συνέχισε:
«Τα πεντέμισι χρόνια ώθησαν τους νέους αγρότες στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Αποπληρώνουμε τις εκκρεμείς επενδύσεις των νέων αγροτών γιατί το δικαιούνται. Όλοι οι έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρίσης την οποία βιώνουμε. Εκεί μας οδήγησαν εγκληματικές πολιτικές εγκατάλειψης, κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου. Κοινός παρανομαστής των πολιτικών αυτών ήταν η κατάφορη αδικία και ραγδαία επιδείνωση των μεσαίων στρωμάτων και της αγροτιάς».
ΤΑ ΝΕΑ

Κουιζακι…….

Τι βλεπει η Αλεκα και της προσφερει τοση ευχαριστηση και ηδονη;;;



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Σωστα. Τα μπλοκα!!!!!

asimonis

ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....

Δωρεάν διδασκαλία προσφέρουν σε δεκαπέντε περίπου μαθητές φροντιστήρια του νομού Μαγνησίας σε μια κίνηση συμπαράστασης λόγω της οικονομικής δυσχέρειες που βρίσκονται οι οικογένειές τους. Παράλληλα αρκετά φροντιστήρια του νομού έχουν ρίξει σε ένα βαθμό τις τιμές για τη διδασκαλία των μαθητών, προκείμενου οι οικογένειες να έχουν μια μικρή ελάφρυνση στο γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα. Στο μεταξύ έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς στη Ζαγορά για τις ελλείψεις δύο δασκάλων στο σχολείο. Η προσπάθεια του τοπικού συλλόγου φροντιστών για δωρεάν διδασκαλία ανήμπορων οικονομικά μαθητών ξεκίνησε πέρυσι. Ήρθε σε επικοινωνία με την τοπική ένωση γονέων η οποία θα υπεδείκνυε κάποιες περιπτώσεις μαθητών που έχουν οικονομικό πρόβλημα, και αδυνατούν να πάνε φροντιστήριο για να ενισχυθούν διδακτικά.
Τελικά φέτος το εγχείρημα του συλλόγου απέδωσε καρπούς και ήδη δεκαπέντε περίπου μαθητές διδάσκονται δωρεάν σε φροντιστήρια ορισμένα μαθήματα. Μέσα από την Ένωση γονέων, κάποια Ιδρύματα αλλά και τις προσωπικές επαφές των φροντιστών, προέκυψαν δεκαπέντε περιπτώσεις μαθητών που έχουν ανάγκη διδασκαλίας, αλλά τόσο καιρό αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν κάποιο φροντιστήριο λόγω οικονομικής δυσκολίας του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΚΑΘΩΣ Η ΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ...ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ "ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ" ΛΙΓΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ...
http://irakliowebradio2.blogspot.com
prezatv

Φυλάκιση 8 εβδομάδων για... θορυβώδες σεξ σε 48χρονη στη Βρετανία

sexy

Οι γείτονες δεν άντεξαν τις φωνές της 48χρονης την ώρα της συνουσίας της και την κατήγγειλαν στην αστυνομία. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Μετά την πρώτη καταγγελία το δικαστήριο είχε προειδοποιήσει την Καρολάιν Κάρτραϊτ να συγκρατηθεί γιατί θα την τιμωρούσε. Η γυναίκα συνέχισε να "φωνάζει" τακτικότατα και η γυναίκα δικαστής αναγκάστηκε να την καταδικάσει σε φυλάκιση 8 εβδομάδων με αναστολή, με την προειδοποίηση ότι αν συνεχίσει το... σαματά θα υποχρεωθεί να εκτίσει την ποινή της.

http://www.epikairo.gr/

Διεκόπη για την επόμενη Παρασκευή η δίκη Γρηγορόπουλου

Την επόμενη Παρασκευή θα συνεχισθεί η δίκη των δύο ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ύστερα από απόφαση του δικαστηρίου. Συγκλονιστική ήταν κατάθεση της μητέρας του Αλέξανδρου, Τζίνας Τσαλικιάν. Νωρίτερα, κλίμα έντασης δημιουργήθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, όταν ο συνήγορος υπεράσπισής τους αμφισβήτησε την «ποιότητα του χαρακτήρα» του θύματος. Η Δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Ιανουαρίου και η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να είναι παρόντες προκειμένου να καταθέσουν ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στον άτυχο Αλέξανδρο, καθώς και ο φίλος του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που είναι ανήλικος.

Γκαλέτι: «Μην ανησυχείτε, είμαι καλά»

«Είμαι καλά» είπε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι κατά την έξοδο του από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου πήγε για να υποβληθεί σε εξετάσεις και ενώ αναμένονταο τα αποτελέσματα της βιοψίας του νεφρού. Ο Αργεντινός παίρνοντας εξιτήριο εμφανίστηκε αισιόδοξος και με καλή ψυχολογία. «Μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Για έναν μήνα θα συνεχίσω τη φαρμακευτική αγωγή. Πάντως, δεν θα λείπω από τις εκδηλώσεις της ομάδας. Θα πηγαίνω στις προπονήσεις, ενώ την Κυριακή θα πάω στο γήπεδο για να δω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ» δήλωσε ο Γκαλέτι εξερχόμενος του νοσοκομείου.
http://www.enet.gr/

Χάκερς χτύπησαν τον Τειρεσία...

Καλά του έκαναν...
Μόνο στο Nonews-NEWS

Η εισβολή στο σύστημα άλλαξε τα δεδομένα. Οι χάκερς αλλοίωσαν στοιχεία "μαυρισμένων" πελατών προς όφελος τους. Ακόμη και οι εντολές που αφορούσαν τα δυσμενή πελατών παραποιήθηκαν και τροποποιήθηκαν όροι τω υποχρεώσεων τους. Οπως ήταν φυσικό, όταν το κατάλαβαν στον Τειρεσία επικράτησε πανικός και ζήτησαν τη βοήθεια των διωκτικών Αρχών. Οι χάκερς λειτούργησαν ως Ρομπέν των φτωχών, ταλαιπωρημένων και "μαυρισμένων" δανειοληπτών...

nonews-news

Κόβει βόλτες !!!