Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....

Δωρεάν διδασκαλία προσφέρουν σε δεκαπέντε περίπου μαθητές φροντιστήρια του νομού Μαγνησίας σε μια κίνηση συμπαράστασης λόγω της οικονομικής δυσχέρειες που βρίσκονται οι οικογένειές τους. Παράλληλα αρκετά φροντιστήρια του νομού έχουν ρίξει σε ένα βαθμό τις τιμές για τη διδασκαλία των μαθητών, προκείμενου οι οικογένειες να έχουν μια μικρή ελάφρυνση στο γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα. Στο μεταξύ έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς στη Ζαγορά για τις ελλείψεις δύο δασκάλων στο σχολείο. Η προσπάθεια του τοπικού συλλόγου φροντιστών για δωρεάν διδασκαλία ανήμπορων οικονομικά μαθητών ξεκίνησε πέρυσι. Ήρθε σε επικοινωνία με την τοπική ένωση γονέων η οποία θα υπεδείκνυε κάποιες περιπτώσεις μαθητών που έχουν οικονομικό πρόβλημα, και αδυνατούν να πάνε φροντιστήριο για να ενισχυθούν διδακτικά.
Τελικά φέτος το εγχείρημα του συλλόγου απέδωσε καρπούς και ήδη δεκαπέντε περίπου μαθητές διδάσκονται δωρεάν σε φροντιστήρια ορισμένα μαθήματα. Μέσα από την Ένωση γονέων, κάποια Ιδρύματα αλλά και τις προσωπικές επαφές των φροντιστών, προέκυψαν δεκαπέντε περιπτώσεις μαθητών που έχουν ανάγκη διδασκαλίας, αλλά τόσο καιρό αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν κάποιο φροντιστήριο λόγω οικονομικής δυσκολίας του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΚΑΘΩΣ Η ΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ...ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ "ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ" ΛΙΓΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ...
http://irakliowebradio2.blogspot.com
prezatv