Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ SANDWICH !...

Μόλις δυο μήνες μετά την ανάληψη της αρχηγίας του και ο κ. Σαμαράς βλέπει να διαμορφώνεται μια κατάσταση, σε σχέση με τις επιδιώξεις του, κάθε άλλο, παρά ικανοποιητική.
Η, απ΄ αρχής εκφρασμένη, επίθεση της ακροδεξιάς του Καρατζαφέρη, αντιστάθμισμα και απόπειρα περιχαράκωσης δυνάμεων, μπροστά στη στρα-τηγική διείσδυσης της …νέας Νέας Δημοκρατίας, συνοδεύεται, πλέον και από την εκ του κέντρου κριτική, με τις διαφο-ροποιήσεις της κ. Μπακογιάννη, σε καίρια ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως η μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και το μεταναστευτικό.
Η λειτουργία της νέας ομάδας διοίκησης και διαχείρισης της Ν.Δ. που ορίστηκε από το νέο αρχηγό, παρουσίασε, ήδη, πολλαπλά προβλήματα και στην αφομοίωση και – κυρίως – στην εφαρμογή, της πολιτικής του, γεγονός, που, εν πολλοίς, αποδόθηκε στο πρόσκαιρο του νέου ξεκινήματος και στην, φυσιολογική, έλλειψη του απαραίτητου σωστού βηματισμού. Οι εξελίξεις, όμως, και σε επίπεδο κεντρικών θέσεων, στρατηγικής σημασίας, για την γραμμή και την φυσιογνωμία του κόμματος, μάλλον, δικαιολογούν σκέψεις και εκτιμήσεις, για την ύπαρξη βαθύτερων και ουσιαστικότερων προβλημάτων, τα οποία απαιτούν λύσεις και μάλιστα γρήγορα…
Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά, καθίσταται, έτι πολυπλοκότερο και δυσκολότερο, στο βαθμό, που πρακτικές και πολιτικές, του πρόσφατου καραμανλικού παρελθόντος, παραμένουν στο προσκήνιο και την επικαιρότητα, φυσικά με δυσμενή αντίκτυπο για την παράταξη και σοβαρό (αρνητικό) επηρεασμό, οποιασδήποτε απόπειρας ν΄ ασκηθεί σκληρή αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Οι εξελίξεις στο ΕΚΟΦΙΝ και οι απόψεις, που εκφράστηκαν για τους προϋπολογισμούς των ετών 2004-2009, καθώς και η ανερμάτιστη, όσο και προκλητική (πολιτικά και κοινωνικά) στάση του γραφικού Χατζηγάκη, στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, είναι δυο γεγονότα ενδεικτικά, πλην όμως χαρακτηριστικά της κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί…

http://logoplokies.blogspot.com