Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

2 Μαρτίου 2010 - Όταν το κοντέρ έγραψε 0

Αν δεν λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει, τότε θα κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε, όχι τον 14ο, αλλά τον 5ο και τον 6ο μισθό ή ακόμη και τις συντάξεις.

Η φράση αυτή του πρωθυπουργού συνοψίζει με τον πλέον κατατοπιστικό τρόπο το ύφος και το περιεχόμενο της σημερινής του ομιλίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Δεν θα διαβάσετε σε εμάς αφορισμούς ή ακραίες θέσεις.

Αλίμονο σε αυτούς που θα βρουν κουράγιο σε τέτοιους καιρούς να ασχοληθούν με μικροπολιτικά παιχνίδια και θα θέσουν υπεράνω όλων το κομματικό συμφέρον.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Το Δημόσιο διαλύθηκε. Η Μεταπολίτευση τελείωσε.

Μάθαμε να ζούμε με πολύ περισσότερο από όσα έχουμε, μάθαμε να ζούμε εις βάρος του κράτους, το κράτος μας έμαθε να το καταδυναστεύουμε σε κάθε ευκαιρία. Μηδενίστε το κοντέρ λοιπόν και πάμε απ' την αρχή...

Ο Παπανδρέου σήμερα παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι για κάποια χρόνια η Ελλάδα δεν θα εκλέγει πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις αλλά διαχειριστές και εκτελεστές ενός τεράστιου project που φιλοδοξεί να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο.


Καλώς ήρθαμε στο Μέλλον που ξορκίζαμε.  

Επιμένω

Επιμένω σε όσα έγραψα πριν ένα μήνα περίπου (εδώ)
Και συζητώντας με πολλούς πολίτες, νομίζω ότι εκφράζω αρκετούς:


"Εκτός από τριπλή προσπάθεια για όλους μας, σημαίνει και τριπλός πέλεκυς για τα λαμόγια.
Αν εγώ ως μικρομεσαίος, κάνω το χρέος μου ως νομοταγής πολίτης, κυνηγώντας αποδείξεις και θυσιάζοντας ακόμα και τον 13ο μισθό μου στο βωμό της κοινής προσπάθειας, κάποιοι άλλοι πρέπει να "θυσιάσουν" την πολιτική τους καριέρα και κάποιοι άλλοι να πάνε φυλακή.
Και δεν πιάνουμε μόνο τα μελλοντικά λαμόγια, αλλά και αυτά που μας οδήγησαν ως εδώ.
Εκεί θα κριθεί η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης και όχι στους αριθμούς."
 
antikrogias

Οριστικά στην Κέρκυρα το Final-4 του Champions Cup

altΌπως ανακοίνωσε η LEN, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ανέλαβε και τυπικά τη διοργάνωση του Final-4 του Champions Cup 2009-2010 στο πόλο γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Απριλίου στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας.

Γιάννης Συγκελίδης (Πρόεδρος Ολυμπιακού): Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών
Ο Πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» αμέσως μετά την ανάληψη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τη LEN για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και μας ανέθεσε μία τόσο σημαντική διοργάνωση όπως είναι το Final-4 του Champions Cup πόλο γυναικών. Από την πλευρά μας θα ανταποκριθούμε και θα φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοί μας στην Κέρκυρα θα σταθούν δίπλα στην ομάδα μας για την κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού κυπέλλου από τον Ολυμπιακό».
Τζον Κεντ (Μέλος ΔΣ Ολυμπιακού): Χαρούμενος που θα γίνει στην αγαπημένη μου Κέρκυρα
Από τη μεριά του, ο βασικός χορηγός της γυναικείας ομάδας πόλο, Τζον Κεντ, τόνισε ότι: «Ευχαριστούμε πολύ τη LEN για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελα Γκερέκου για τις συντονισμένες προσπάθειες που κάναμε ώστε να φέρουμε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός στην πανέμορφη Κέρκυρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού θα συμμετάσχει στο Final-4 του Champions Cup ιδιαίτερα τώρα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και στην αγαπημένη μου Κέρκυρα. Θα προσπαθήσουμε για μία άρτια διοργάνωση και είμαι βέβαιος ότι οι φίλαθλοί μας στο νησί θα συμπαρασταθούν στην προσπάθεια του τεχνικού επιτελείου και των αθλητριών μας».
Χάρης Παυλίδης (Προπονητής Ολυμπιακού): Ανεβαίνει ο πήχης
Επίσης, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Χάρης Παυλίδης, τόνισε: «Η ανάθεση του φάιναλ 4 στον Ολυμπιακό ανεβάζει τον πήχη και η παρουσία των φιλάθλων μας, που αποτελούν την πλειοψηφία στο νησί της Κέρκυρας, αυξάνει την πίεση την οποία θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά. Οργανωτικά πιστεύω ότι όλα θα είναι άψογα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο κολυμβητήριο ενός νησιού που δεν είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει έως τώρα μία τόσο σπουδαία διοργάνωση».
Τόνια Μωραΐτη (Αρχηγός Ολυμπιακού): Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου
Τέλος, η αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Τόνια Μωραΐτη ζήτησε μεταξύ άλλων τη συμπαράσταση του κόσμου: «Όλη η ομάδα είναι χαρούμενη που ο Ολυμπιακός ανέλαβε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων στην Κέρκυρα είναι οπαδοί του Ολυμπιακού και θα είναι σαν να αγωνιζόμαστε στον Πειραιά. Χρειαζόμαστε τη συμπαράστασή και τη βοήθειά τους καθώς η αποστολή μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη με δεδομένο ότι είμαστε η πιο άπειρη από τις ομάδες που έχουν προκριθεί».
Τη Δευτέρα η κλήρωση στη Ρώμη
altΗ κλήρωση των ημιτελικών αγώνων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 1 το μεσημέρι, στη Ρώμη.
Οι τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί στο Final - 4 είναι ο Ολυμπιακός, ο ΝΟ Βουλιαγμενης, η Orizzonte Geymonat Catania (ITA) και η Kinef Kirishi (RUS).
Οι αγώνες θα καλυφθούν τελικά στην Ελλάδα από την κρατική τηλεόραση και σε όλη την Ευρώπη μέσω του αθλητικού τηλεοπτικού σταθμού, Eurosport.
http://www.corfupress.com

Βόμβα! "Καίει" τον Ρουσόπουλο ο Δούκας για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου...

Για πρώτη φορά δεν αρνείται, δημοσίως, ότι του τηλεφωνούσε για να προωθήσει τις ανταλλαγές εκτάσεων για χάρη του Εφραίμ!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Στην αποψινή εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του Αλέξη Παπαχελά στον Σκάι για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου μιλάει και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας ο οποίος (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ!) δεν αρνείται ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Εφραίμ και των υπολοίπων, σχετικά με τις ανταλλαγές εκτάσεων!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Δούκας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν τον έπαιρναν τηλέφωνο από το Μέγαρο Μαξίμου για το σκοπό αυτό, απαντά: "μ' έπαιρναν, δεν μ' έπαιρναν, την ευθύνη των πράξεων μου την έχω εγώ...".
Ο Π. Δούκας δεν διαψεύδει επίσης και σε ένα άλλο σημείο ότι δεχόταν τηλεφωνήματα. Όταν ερωτάται συγκεκριμένα αν του είχε τηλεφωνήσει ο Θ. Ρουσόπουλος. "Δεν έχει σημασία αν μου είχε τηλεφωνήσει ή όχι..." λέει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος κινήθηκε στα πλαίσια της νομιμότητας και της ηθικής. Εξηγεί ακόμη ότι όταν πήγαν οι μοναχοί και του έθεσαν το θέμα των ανταλλαγών, αυτός αρνήθηκε να συναινέσει κι έτσι εκείνοι απευθύνθηκαν σε άλλες κατευθύνσεις...
Ενώ μέχρι τώρα λοιπόν, ο κ. Δούκας έλεγε απλώς ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις αποφάσεις που ο ίδιος είχε λάβει για το θέμα, σήμερα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Και για πρώτη φορά ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ -αντιθέτως, εμμέσως πλην σαφώς το επιβεβαιώνει- ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου και συγκεκριμένα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο...
Ποια θα είναι η συνέχεια;...
Τι έχει να πει ο κ. Ρουσόπουλος;

ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ !

Με την αχαλίνωτη δράση των τρομοκρατικών δελτίων των 8, η έλευση του Όλι Ρεν στην Αθήνα έχει προεξοφληθεί, ως η επίσκεψη του ξανθού …Δράκουλα !
Το λιγότερο που αναμένεται από τον αντικαταστάτη του περιβόητου Αλμούνια, είναι η κατακρεούργηση του 14ου μισθού και μαζί με κάτι …ψιλά, όπως π.χ. αύξηση του ΦΠΑ και των ορίων ηλικίας, θα έχει μια επίσκεψη αξέχαστη…
Η αγριότητα του δεξιού Ρεν, σε πλήρη αντίθεση, με την ηπιότητα του σοσιαλιστή Αλμούνια, όπως θάλεγε κι ο Χρήστος Παπουτσής…

Ας σοβαρευτούμε κι ας επικεντρωθούμε στην σπουδαιότητα, την οποία αναμένονται να έχουν οι εξελίξεις αυτό το 10ήμερο, σε Ελλάδα, Γερμανία και ΗΠΑ.
Ο Γ. Παπανδρέου δίνει τη μάχη της χώρας και προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο : ν΄ αλλάξει τη συνήθη ροή των πραγμάτων στο εσωτερικό και ν΄ ανατρέψει την επικρατούσα άποψη και εντύπωση – για την Ελλάδα – στο εξωτερικό.
Μετά από πολλά χρόνια, κάποιος δουλεύει σκληρά και με στρατηγικό όραμα, που σέβεται και νοιάζεται και το παρόν και το μέλλον.


Χειροπιαστά αποτελέσματα, που θα συντελούσαν σε μια ασφαλή αποτίμηση της πολιτικής και των προσπαθειών, δεν υπάρχουν ακόμα, άρα μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν και μόνο προδικάσεις και προφητείες, μπορούν να εκφραστούν.
΄Οντας με τους υπομονετικούς και τους αισιόδοξους, απλά παρακολουθούμε τους λογής – λογής καταστροφολόγους, που δεν χάνουν ευκαιρία να εξωτερικεύσουν την χαιρεκακία τους και να επιδείξουν τη μίζερη αντιμετώπιση, μιας σημαντικής και καθοριστικής συγκυρίας.

Το αισθητήριο του ελληνικού λαού, που συνεχίζει να ελπίζει, όπως εκφράζεται και δημοσκοπικά και αγωνιστικά, αποτελεί την πυξίδα...
 

Το πε! Δεν το πε;;;;

Γυμνοί στη Όπερα του Σύδνεϊ!!!

Δεν είναι συνηθισμένο θέαμα να βλέπεις πέντε χιλιάδες γυμνούς ανθρώπους να αγκαλιάζονται δημοσίως... Ο διάσημος φωτογράφος Spencer Tunick, γνωστός για τις γυμνές φωτογραφίσεις του σε δημόσιους χώρους, βρέθηκε στο Σύδνεϊ και συγκέντρωσε (σήμερα Δευτέρα 1/3/10) 5200 γυμνούς εθελοντές στην είσοδο της Όπερας, τους οποίους και φωτογράφισε σε διάφορες πόζες.Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόζα που αντιμετώπισε τις περισσότερες δυσκολίες ήταν όταν οι συμμετέχοντες έπρεπε να αγκαλιάσουν τους διπλανούς τους και να τους δώσουν ένα φίλι γιατί δεν ήταν εύκολο να πείσει τους στρέϊτ να αγκαλιάσουν τους γκέϊ και το αντίστροφο...
Ο Tunick έχει κάνει περίπου 100 τέτοιες φωτογραφίσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η μεγαλύτερη, από πλευράς προσέλευσης συμμετοχών, ήταν στις 6 Μαρτίου του 2007 στην πλατεία Ζοκάλο της πόλης του Μεξικό με 18.000 γυμνούς εθελοντές.

[D0AA88FB34697E8728D131E11316B95D.jpg]
The news bus 

Αποκαλύπτεται το «βαμπίρ της Βενετίας»


Βρέθηκε θαμμένη σε έναν ομαδικό τάφο στη Βενετία με ένα τούβλο στο στόμα. Ο πανικός όσων την έθαψαν ήταν τόσο μεγάλος που της έχωσαν με τόση δύναμη το τούβλο, ώστε της έσπασαν μερικά από τα δόντια. Και ίσως δικαιολογημένος καθώς τη θεωρούσαν βαμπίρ. Όμως έναν χρόνο μετά την πρώτη επιστημονική ανακοίνωση για το εύρημα και τέσσερα μετά την ανακάλυψή του, οι ειδικοί αποκαλύπτουν όχι μόνο την ταυτότητα της γυναίκας που προκαλούσε τον τρόμο πριν από 500 χρόνια στους Βενετούς και τις διατροφικές της συνήθειες, αλλά και το πρόσωπό της σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του «Νational Geographic». Πρόκειται λοιπόν για γυναίκα ευρωπαϊκής καταγωγής που πέθανε σε ηλικία 61 έως 71 ετών, όπως έδειξαν οι αναλύσεις γενετικού υλικού, οι ακτίνες Χ και οι ιατροδικαστικές εξετάσεις. Όσο για τη διατροφή της; Ζούσε κυρίως με λαχανικά και σιτηρά, ένδειξη πως η διατροφή της ήταν φτωχή και κατά συνέπεια ανήκε στον χαμηλού οικονομικού επιπέδου πληθυσμό. Όσο για το πρόσωπό της; Επιστρατεύτηκαν τρισδιάστατες τεχνικές που προσέθεσαν μύες στο πρόσωπο της γυναίκας και βοήθησαν στην ανάπλαση της φυσιογνωμίας της. Και απέδειξαν πως επρόκειτο για μάλλον μια συμπαθητική ηλικιωμένη γυναίκα της εποχής με μεγάλο μέτωπο και ελαφρώς γαμψή μύτη. Ποια ήταν όμως και γιατί είχε τέτοια τύχη μετά τον θάνατό της; «Υπάρχουν σελίδες της Ιστορίας που πρέπει να ξαναγραφούν και που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς άρχισε ο μύθος των βαμπίρ», εξηγεί ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, Ματέο Μπορίνι, που ανακάλυψε τον σκελετό σε μαζικό τάφο στο νησάκι Λατσαρέτο Νουόβο όταν μια επιδημία πανώλης σάρωσε τη Βενετία το 1576. Και υποστηρίζει πως πρόκειται για τον πρώτο σκελετό «βρικόλακα» που εξετάζεται από ανθρωπολόγους. Η γυναίκα, λοιπόν, μπορεί να μην ήταν ένα ακόμη θύμα της πανώλης, αλλά ίσως τη θεωρούσαν μάγισσα, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας της εποχής δεν ξεπερνούσε τα 40 χρόνια και πως πολλές από τις 60.000 γυναίκες που εκτελέστηκαν ως μάγισσες μέσα σε έναν αιώνα (1550-1560) ήταν στην πλειονότητά τους ηλικιωμένες γυναίκες, φτωχές, μοναχικές, αδύναμες και δυστυχισμένες και κατά συνέπεια περισσότερο επιρρεπείς στις υποσχέσεις του διαβόλου. Όσο για τον ρόλο του τούβλου, οι επιστήμονες εξηγούν πως οι νεκροθάφτες παρασύρονταν από ένα υγρό που μοιάζει με αίμα, εκκρίνεται από το στομάχι και βγαίνει από τη μύτη ή το στόμα και πίστευαν πως επρόκειτο για αιμορραγία που είχε προκαλέσει ο βρικόλακας στα θύματά του.
http://pelasgia.blogspot.com

Μωρές παρθένες

«Αν εφαρμοστεί η πολιτική που έχουμε ανακοινώσει, το έλλειμμα θα κλείσει στο 6%. Αν ματαιωθεί αυτή η πολιτική, το έλλειμμα θα είναι υψηλότερο. Σημειώνω ότι αντίστοιχο έλλειμμα 6% αναμένεται να έχουν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Σημειώνω, επίσης, ότι η ΕΕ αναθεώρησε πέντε φορές τις προβλέψεις της για το έλλειμμα στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης μέσα στο 2009. Διότι καμία χώρα δεν μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια το βάθος και την έκταση της κρίσης».

Γιάννης Παπαθανασίου , 2 Οκτωβρίου 2009

Για να τελειώνει λοιπόν το παραμύθι. Η Νέα Δημοκρατία ήξερε πολύ καλά ότι λέει ψέμματα για το έλλειμμα κι ο Προβόπουλος τότε έκανε πως δεν άκουγε. Γι' αυτό δραπέτευσαν την 4η Οκτωβρίου...

Ας μην βιάζουν άλλο τη λογική μας. 

Στο Αμπου Ντάμπι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Άλλαξαν ιδιοκτήτη τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Στον όμιλο Abu Dhabi Mar (ADM) πωλήθηκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπως ανακοινώθηκε απο την κυβέρνηση. Όπως διευκρινίζεται, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η Thyssen Krupp Marine Systems (“TKMS”) με ποσοστό 24,9%, τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ εκφράζεται η επιθυμία όπως το νέο κοινοπρακτικό σχήμα ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υ.ΕΘ.Α.) το ταχύτερο δυνατό. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΑΤΟΛΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !

http://ne.pasok.gr/kerkyra/wp-content/uploads/2010/02/mpoykas-2009.jpgΕμείς λέμε: χρειάζεται ιατροδικαστής!
Ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος απαντά: έχουμε καινούργια ψυγεία!
Εμείς λέμε: όχι στην ιεροσυλία πάνω στον Κερκυραϊκό Λαό!
Ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος απαντά: θα έχει ωραίο φόντο όταν διαμαρτύρεται!Σε αυτές τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες ανάγεται η προσπάθεια του αγώνα για τα δίκαια της Κέρκυρας από τη μία και από την άλλη του Νομάρχη κ. Πουλημένου ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα  να κρύψει τη δική του ανεπάρκεια, να πιέσει πολιτικά στην μεταφορά χρήσης του παλαιού στο νέο Νοσοκομείο χωρίς τις πλέον αναγκαίες προϋποθέσεις. Άτολμος και ανίκανος να αγωνιστεί για τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας.
Θα προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στην Κέρκυρα αν σιωπούσε την κρίσιμη αυτή περίοδο της ολομέτωπης πίεσης του Κερκυραϊκού Λαού.
Ας κάνει πίσω εφόσον δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του.
Αντίθετα, εκείνος με πράξεις και λόγια διασπά αυτό το μέτωπο.
Μας αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί;
Απευθυνόμενος στον Κερκυραϊκό Λαό λέω ευθέως:
Ζω πολλά χρόνια τις αγωνίες σας κοντά στους δικούς σας ανθρώπους. Θλίβομαι για τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που υφίστανται συγγενείς και ασθενείς στο υπάρχον Νοσοκομείο.
Θλίβομαι για τον εξευτελισμό συνθηκών εργασίας του προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα πέραν του Νομάρχη και των Δημάρχων.
Πρώτοι εκείνοι θα έπρεπε να ζητήσουν την μετεγκατάσταση για να έχουν επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Δεν το κάνουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
 Αντιλαμβάνομαι πλήρως το χρόνιο και δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μου να έχουν καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας.
Η χρήση όμως του νέου Νοσοκομείου κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν θα είναι μόνο προβληματική αλλά πιθανόν και επικίνδυνη για τους χρήστες υγείας.
Εκτός ορισμένων αυτοτελών Μονάδων και Τμημάτων που πράγματι μπορούν να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν άμεσα, μεγάλες Κλινικές πρώτης γραμμής είναι αδύνατο να παράξουν φροντίδες υγείας.
Μας λένε -όσοι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που περικλείει η πρότασή τους- να λειτουργήσει το νέο με τη δυναμικότητα του παλαιού.
Ποιος έχει το νομικό και πολύ περισσότερο το ηθικό δικαίωμα να αρνηθεί υπηρεσία, χειρουργείο ή νοσηλευτική κλίνη σε ανάγκη;
Αλλά με ποιο προσωπικό; Με αυτό που δεν επαρκεί ούτε για το νοσοκομείο που λειτουργεί;
Κερκυραίοι,
στρατευτείτε όλοι στην λογική της διεκδίκησης αυτόνομης, στοχευμένης προκήρυξης απαραίτητων θέσεων προσωπικού που θα εξυπηρετήσουν την δική σας ασφάλεια και το δικό σας συμφέρον.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Ρεν έφυγε, τα μέτρα έρχονται

Χαμόγελα στην Αθήνα, μετά το τέλος της επίσκεψης του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, καθώς το υπό τον κ. Ρεν κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε θετικά τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης. O Πρωθυπουργός, που μιλάει το απόγευμα σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, συγκαλεί αύριο, σχεδόν εκτάκτως, το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστούν και επισήμως τα πρόσθετα μέτρα που ζήτησε η Κομισιόν και επί των οποίων συμφώνησε και η κυβέρνηση ώστε να δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο των έως τώρα διαπραγματεύσεων στο τετράγωνο ΑθήναΠαρίσι- Βερολίνο- Βρυξέλλες. Αμέσως μετά, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα τα ανακοινώσει προς τον ελληνικό λαό, δίνοντας έτσι τέλος σε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας που δημιουργούσε η ακατάσχετη «μετρολογία». Ακόμη και χθες, πάντως, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Ρεν, αντικείμενο των συσκέψεων (μία υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών διήρκεσε ώς αργά το βράδυ) αποτελούσε κατά πόσο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο ροκάνισμα μέρους του 14ου μισθού, του οποίου την κατάργηση ζητούν οι Βρυξέλλες. Το πακέτο των μέτρων, σύμφωνα με έγκυρη κυβερνητική πηγή, περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα, επιβολή φόρου πολυτελείας, αύξηση των περικοπών των επιδομάτων κ.ά. Στο μεταξύ, έγκυρη κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι η συνομιλία του Γιώργου Παπανδρέου με τον κοινοτικό επίτροπο για την οικονομία Όλι Ρεν έγινε σε «εξαιρετικό κλίμα», με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει στον συνομιλητή του ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να κάνει «ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να βρει διέξοδο στην κρίση. Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ζήτησε από τον κ. Ρεν «την έμπρακτη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην Ελλάδα, η οποία έχει κάνει και θα κάνει ό,τι επιβάλλεται, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχει καταθέσει». Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι ορισμένοι δείκτες του προγράμματος κινούνται σε επίπεδα «κάτω του αναμενόμενου», αλλά άλλοι πηγαίνουν «απροσδόκητα καλά».
ta nea

Αλλάζουμε...;Μήπως βουλιάζουμε...;

Παρά την όποια κατεύθυνση κι αν έχουν πάρει τα γεγονότα σχετικά με παλλαϊκό αλλά και λογικό αίτημα εντοπισμού των αιτιών της οικονομικής κατάντιας των ημερών μας, όλα και πάλι δείχνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε…
Έχουμε, πλέον βαρεθεί και σιχαθεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για οιαδήποτε θέμα με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της αλήθειας. Και στοιχείο το οποίο δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι το εξής: Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή… δηλ.; Ταύτιση του ελεγχόμενου με τον ελέγχοντα…Βέβαια, κάθε φορά γνωρίζουμε ποια πρόκειται να είναι η κατάληξη, πιο συγκεκριμένα από 4-5 πορίσματα…
Κύριοι του πολιτικού μας συστήματος, όλων των χρωμάτων και ιδεολογημάτων… οι ιστάμενοι της Ε. Ε. είπαν: «Βάλτε, κάποιους φυλακή…», δεν είπαν ξεκινήστε νέα Εξεταστική. Φυσικά, δεν τους λέμε ότι στην Ελλάδα συνηθίζουμε να προσφέρουμε «άπλετο φώς» μέσω Εξεταστικών Επιτροπών και παράλληλα κανείς δεν μπαίνει στη φυλακή, διότι αυτοί που συνιστούν και απαρτίζουν τις Εξεταστικές Επιτροπές είναι οι ίδιοι που φροντίζουν για την έγκαιρη παραγραφή των αδικημάτων τους.
Και επιτέλους, το πρόβλημα δεν είναι αν θα απαντήσουμε καταφατικά στην ευρωπαϊκή παραίνεση περί φυλακής. Αλλά αν θα ανταποκριθούμε στο αίτημα των Ελλήνων να μάθουν ποιοι , εν τέλει, ευθύνονται για τα σημερινά χάλια. Φυσικά, απαντήσεις τόσο προς τους Ευρωπαίους όσο και προς τους Έλληνες δεν μπορεί να δώσει μια ακόμη Εξεταστική Επιτροπή – από αυτές που , όπως προαναφέρθηκε, στο τέλος των εργασιών τους εκδίδουν 4-5 πορίσματα.
Στη Βρετανία –η οποία, όμως, δεν έχει Σύνταγμα, ώστε να το κάνουν «λάστιχο» οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι– την υπόθεση των προκλητικών βουλευτικών εξόδων δεν διερεύνησε η συντεχνία των ελεγχομένων, αλλά ο Σερ Τόμας Λεγκ, πρώην ανώτερος δημόσιος υπάλληλος. Εξέδωσε το (καταδικαστικό) πόρισμά του και… τα σκυλιά δεμένα! Κι ας μίλησε για «κουλτούρα ανεντιμότητας» εκ μέρους των πολιτικών.
Οι Βρετανοί βουλευτές που συνελήφθησαν «κλέπτοντες οπώρας» θα επιστρέψουν στο Δημόσιο πάνω από 1 εκατομμύριο στερλίνες (1,3 εκατ. ευρώ), ενώ αντιμετωπίζουν και το ενδεχόμενο προσαγωγής τους σε δίκη, καθώς μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ψηφίστηκε πολύ αυστηρός νόμος – ο οποίος δεν θα ψηφιζόταν ποτέ από αυτούς που στην Ελλάδα θα γίνουν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.
Το προεκλογικό σύνθημα κκ. της κυβέρνησης ήταν αλλάζουμε γιατί βουλιάζουμε… Όσο το αίσθημα ευθύνης ως προς τις πολιτικές και ευρύτερα πράξεις σας δηλώνει ανεπάρκεια, παρά τις όποιες προσπάθειες - άξιες συγχαρητηρίων - του ίδιου του πρωθυπουργού στο εξωτερικό μέχρι και σήμερα, τόσο βαθύτερα θα οδεύουμε…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Πολιτικός Επιστήμονας
Μεταπτυχιακός Τ. Α. Β. Ιονίου Πανεπιστημίου
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου