Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Η Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ;;;

Σύμφωνα με το press-gr, συμφώνησε τελικά να τεθεί επικεφαλής της ευρωλίστας της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου η οποία μέχρι πρότινος δήλωνε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η Α' Αθηνών και όχι η Ευρωβουλή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία που έγινε με το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι κ. Γιαννάκου θα...εκλεγεί τώρα ευρωβουλευτής αλλά όταν θα γίνουν οι εθνικές εκλογές θα παραιτηθεί για να είναι υποψήφια στην Α' Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή, εφόσον δεν ανατραπεί μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα, κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να ελπίζει ότι θα συμβάλει στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ καθώς η πρώην υπουργός Παιδείας είναι πρόσωπο που χαίρει ιδιαίτερης συμπάθειας στο χώρο της ΝΔ τον τελευταίο καιρό.

71η ημέρα απεργίας πείνας...


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Η συνέχιση τηςαπεργίας πείνας, μήνυμα προς καθε κατεύθυνση. Ενας προαναγγελθείς θάνατος πού έρχεται. Στην 71 η μέρα τής Απεργίας Πείνας βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Θοδωρής Τενέζος.Ανάρτηση μέ τίτλο, Τά μεγάλα αφεντικά τού πολιτικού κόσμου, από τόν Θ.Τενέζο. Μέ ένα αποκαλυπτικό άρθρο συνέχισε χθές στό προσωπικό του blog ο Απεργός Πείνας.Βασισμένο σέ παλαιότερες δημοσιεύσεις, θαμένες στά ψιλά, εξηγεί τό λόγο τής σιωπής τών πολιτικών κλπ απέναντι στό δράμα πού αναδεικνύει η απεργία πείνας. Ο τίτλος τής ανάρτησης καί ο υπότιτλος Μάθετε γιατί δεν τολμούν να αγγίξουν την ΣΙΔΕΝΟΡ , Στασινόπουλο οι δήθεν «πολιτικοί άνδρες», τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης» και οι «ανεξάρτητες» αρχές. Όλοι τους γονατιστοί μπροστά στο μεγάλο αφεντικό τους. μιλούν από μόνοι τους.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΗΜΕΣ...

Βούϊξε η παραπολιτική πιάτσα για επικείμενη παραίτηση του Καραμανλή... Ακόμα και την ημερομηνία προσδιορίζουν, για τις 2/5... ΄Αντε, με το καλό !



http://logoplokies.blogspot.com

Αναζητούν άλλοθι στο ΑΣΕΠ για να «νομιμοποιήσουν» τους γαλάζιους επιτυχόντες

Άλλοθι στο ΑΣΕΠ αναζητεί τώρα ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τις καταγγελίες από το ΠΑΣΟΚ- και τις ενστάσεις που άρχισαν να κατατίθενται- σχετικά με τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την κάλυψη 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες του «Πενταγώνου». Ενώ από πέρυσι το καλοκαίρι, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας είχε επιλέξει να προχωρήσει στις 55 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, χθες επικαλέσθηκε μια τυπική εμπλοκή της Αρχής αυτής στις διαδικασίες, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις «χτυπητές» περιπτώσεις γαλάζιων επιτυχόντων μεταξύ των οποίων και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας. Ανακοίνωσε συγκεκριμένα το υπουργείο ότι ο κ. Μεϊμαράκης μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα («ΝΕΑ» και «Έθνος») «έδωσε εντολή να σταλεί ο σχετικός φάκελος στο ΑΣΕΠ και να επικυρωθούν τα τελικά αποτελέσματα με πλήρη διαφάνεια, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά». Η διαδικασία αυτή ωστόσο που περιορίζεται στον έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών και όχι στην ουσία της βαθμολογίας και της απόδοσης στην προφορική συνέντευξη, είναι υποχρεωτική και ουδόλως αποτελεί πρόσθετη κίνηση διαφάνειας! «Οι μάσκες έπεσαν εντελώς! Η Ν.Δ. δεν δικαιούται πλέον ούτε να ψελλίζει τα περί “επανίδρυσης του κράτους”. Έχουμε το αποκορύφωμα του κομματισμού», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Άμυνας κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταγγείλει - μαζί με τον κ. Καρχιμάκη- ότι ο διαγωνισμός είναι «φωτογραφικός». Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους, το υπουργείο Άμυνας ως στενός δημόσιος τομέας, θα έπρεπε να απευθυνθεί στο ΑΣΕΠ για την πλήρη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τους ειδικούς επιστήμονες. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ενώ ο νόμος δίνει τη δυνατότητα κυρίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ κ.λπ.) να κάνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, το τελευταίο διάστημα και υπουργεία βρίσκουν «παράθυρα» για να εφαρμόσουν τη διαδικασία αυτή για τις δικές τους ανάγκες... Από την πλευρά του υπουργείου αναφέρεται πάντως ότι οι διαγωνισμοί για ειδικό επιστημονικό προσωπικό γίνονται με τον συγκεκριμένο τρόπο βάσει του Π.Δ. 50/2001. Στο μεταξύ μέχρι χθες το μεσημέρι, τρεις εκ των συμμετασχόντων στον διαγωνισμό κατέθεσαν ενστάσεις ενώ αρκετοί άλλοι ετοιμάζουν, σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς φορείς, προσφυγές στη Δικαιοσύνη και στον Συνήγορο του Πολίτη. Οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί αφορούν τόσο στις διαδικασίες όσο και στις «φωτογραφικές» διατάξεις που είχε ο διαγωνισμός.
http://www.tanea.gr

ΜΕ ΤΟΝ MARKO BABIC ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Μάρκο Μπάμπιτς που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Χέρτα του Βερολίνου, προτάθηκε και εξετάζεται σοβαρά από τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης, για τα άκρα της άμυνας της ομάδας, δεδομένης και της πιθανής αποχώρησης του Φλάβιο Πίντο που μένει ελεύθερος από την ομάδα της Αρκαδίας. Το πρόβλημα για την περίπτωση του Μπάμπιτς βέβαια, δεν είναι άλλο από το υψηλό του κασέ, αλλά οι άνθρωποι της Τρίπολης είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να φέρουν στην ομάδα έναν παίκτη που -εκτός των άλλων- θα κεντρίσει και το ενδιαφέρον των φιλάθλων, καθώς πιθανότατα θα αποχωρήσουν και δύο από τα αστέρια της ομάδας, ο Φιλομένο και ο Ζαϊρί.

75 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυο ξεχωριστές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ. Οι δύο βομβιστές είχαν ζωστεί με εκρηκτικά. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη,μεταξύ των οποίων 5 παιδιά, και 47, οι περισσότεροι από τους οποίους Ιρανοί προσκηνυτές, βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, στην επαρχία Ντιγιάλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 113 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις δυο επιθέσεις.

FHM: Η ΠΙΟ ΣΕΞΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Αυτή είναι, σύμφωνα με τους αναγνώστες του ανδρικού περιοδικού FHM, η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου. Η Σέριλ Κόουλ είναι και η πρώτη βρετανίδα που κατακτά την κορυφή του συγκεκριμένου διαγωνισμού τα τελευταία 3 χρόνια. Τραγουδίστρια του συγκροτήματος Girls Aloud και κριτής του βρετανικού X Factor, η Κόουλ, κέρδισε πρόσφατα και τον τίτλο της πιο καλοντυμένης γυναίκας από το περιοδικό Glamour.

"Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ"

Σχέδιο νόμου, με το οποίο θεσμοθετείται η ποινικοποίηση της κουκούλας, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. H κουκούλα ποινικοποιείται πλέον με νόμο, όταν τελούνται τα εγκλήματα της βιαιοπραγίας σε δημόσιες συναθροίσεις, της ληστείας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της σωματικής βλάβης.

ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ...

Την τελευταία θεσμική οδό για την αποστολή της δικογραφίας του Βατοπεδίου στη Βουλή έκλεισε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Κυριάκος Καρούτσος, που συντάχθηκε με την άποψη Σανιδά, αποτρέποντας τη Βουλή από το να διερευνήσει την εμπλοκή υπουργών στην υπόθεση. Ο κ. Καρούτσος είχε την ευχέρεια να αποστείλει τη δικογραφία στο Κοινοβούλιο, παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν τη γνώμη ότι τα στοιχεία «δείχνουν» εμπλοκή πρώην στελεχών της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο προϊστάμενος της εισαγελείας φέρεται ότι ευθυγραμμίστηκε με τον προϊστάμενό του και δεν πρόκειται να κινήσει τη διαδικασία, κρίνοντας ότι ο κ. Σανιδάς ενήργησε «ορθά και στο πλαίσιο του νόμου».