Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

GMAIL NOTIFIER: Ειδοποιηθείτε όταν λαμβάνετε email, χωρίς να μπαίνετε στο GMAIL λογαριασμό σας




Από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://toolbar.google.com/gmail-helper/notifier_windows.html κατεβάζουμε δωρεάν το gmail notifier. Είναι ένα εργαλείο που μας ειδοποιεί όταν λαμβάνουμε ένα e-mail, χωρίς να μπαίνουμε στον Gmail λογαριασμό μας. Η εφαρμογή τοποθετείται στο tray των Windows και αφού κάνουμε login στο λογαριαμό μας, μας ειδοποιεί όταν έχουμε e-mail.
ClopYandPastE.blogspot.com

Windows 7: νέα δωρεάν themes από την Microsoft

Η Microsoft ξεκίνησε τα Χριστούγεννα τη δωρεάν διάθεση μερικών νέων themes για τα Windows 7, με την αρωγή των οποίων μπορείτε να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας του λειτουργικού συστήματος στα γούστα σας. Επιπλέον η Microsoft έκανε ένα φρεσκάρισμα στη σελίδα διάθεσης των themes, χωρίζοντας τα, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες "New Themes", "Featured Themes" και "All themes". Ανάμεσα στα νέα πακέτα themes ανήκουν, εκτός από το χριστουγεννιάτικο χειμερινό theme "Twinkle Wish", ένα πακέτο για τους επισκέπτες του "Summit on the Summit", όπως και δύο themes σχετικά με ζώα: τα "Cats Anytime" και "Dogs in Winter". Τα τελευταία απεικονίζουν, όπως προδίδεται από την ονομασία τους, γάτες σε όλες τις εποχές και σκύλους σε χειμωνιάτικες πόζες. Πριν λίγο καιρό η Microsoft είχε κυκλοφορήσει ένα νέο theme για την ταινία "Avatar" όπως και ένα theme που περιέχει μια συλλογή εικόνων που χρησιμοποιούνται ως background στη μηχανή αναζήτησης Bing.

http://pcnea.blogspot.com

Π. Δούκας: Να γίνει η Εξεταστική Επιτροπή...

...για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο υφυπουργός που κόπηκε ως "βατοπεδινός" προκαλεί τώρα τον Σαμαρά και τον Καραμανλή να δεχθούν την έρευνα της Βουλής!

.
Σε αντίθεση με την ηγεσία της ΝΔ που τώρα λέει "όχι" στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της συγκρότησης μιας τέτοιας Επιτροπής. Το έκανε και σήμερα, πριν από λίγο, με δηλώσεις του ενώ ήδη είχε γίνει γνωστή αναδίπλωση της Ρηγίλλης ύστερα από το "βέτο" Καραμανλή (διαβάστε σχετικά εδώ).
"Θελω οπωσδήποτε να γίνει η συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή. Πρέπει να γίνει, το εχω πει και επιμένω..." δήλωσε συγκεκριμένα. Κι αυτή η δήλωση παίρνει νέα διάσταση τώρα διότι ο Π. Δούκας κόπηκε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ως "βατοπεδινός" επειδή ως υφυπουργός Οικονομικών είχε χειριστεί τμήμα της υπόθεσης. Έτσι ο μεν Κ. Καραμανλής, που εμφανιζόταν να μη ξέρει τίποτα για το θέμα, τώρα δείχνει να φοβάται, και να προσπαθεί, μέσω του Αντ. Σαμαρά, να αποτρέψει την περαιτέρω έρευνα, ενώ ο Π. Δούκας που εμφανίστηκε ως "ενοχος" ζητά να γίνει νέα έρευνα και προκαλεί έτσι εμμέσως τους κ. Σαμαρά και Καραμανλή να τηρήσουν και αυτή θετική στάση.
Πόσα έχουμε να μάθουμε ακόμη...
http://press-gr.blogspot.com

Ο Γ. Καλούδης εποφθαλμιά την έδρα Χαραλάμπους μέσω ένστασης

alt

Νέα ένσταση κατά της εκλογής του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καλούδης, διεκδικώντας την αφαίρεση της έδρας της Κέρκυρας από το Κομμουνιστικό Κόμμα και την κατακύρωσή του στο κυβερνών κόμμα. Ο κ. Καλούδης υποστηρίζει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην εκλογή Χαραλάμπους επειδή την εποχή της εκλογής του, κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Επίσης, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι κακώς δεν κηρύχθηκαν άκυρα εκατοντάδες ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να μην πιάσει το ΠΑΣΟΚ το εκλογικό μέτρο και να χάσει την εκλογή δεύτερου βουλευτή στην Κέρκυρα. Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο κ. Καλούδης επιχειρεί με ένταση να πάρει την έδρα την οποία έχασε με μεγάλη διαφορά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές είχε υποβάλλει ένσταση για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, θωρώντας τότε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε την δεύτερη έδρα μόλις για λίγες ψήφους στην Κέρκυρα από το ΚΚΕ και σε ενδεχόμενη δεύτερη καταμέτρηση υπήρχε ανοικτό ενδεχόμενο το αποτέλεσμα να γυρίσει υπέρ του.


Η απάντηση Χαραλάμπους

Στο Γ. Καλούδη απάντησε χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu ο Μπ. Χαραλάμπους. Αφήνοντας αιχμές για τη νομική δεινότητα του κ. Καλούδη επειδή δεν αναζήτησε στοιχεία για την εργασιακή του σχέση με το ΕΣΥ, υπογράμμισε ότι είχε εγκαίρως παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της χειρουργικής πριν από τις εκλογές του 2007. Στη θέση αυτή δεν επανήλθε αφού διατηρούσε κανονικά τη βουλευτική του έδρα και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ όσον αφορά τα ψηφοδέλτια αναρρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να είναι άκυρα εκατοντάδες ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με βάσει το συνολικό αριθμό ψηφοδελτίων που είχε κατορθώσει να πάρει στις εκλογές.
corfupress

«Φως» με κλίνες ΜΕΘ και νοσηλευτές

«Φως στο τούνελ» βλέπουν έπειτα από 10 χρόνια οι εντατικολόγοι στη χώρα μας, μετά και τη χθεσινή επίσημη δήλωση του πρωθυπουργού για άνοιγμα 77 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καθώς δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ πανάκριβος εξοπλισμός έμεινε αναξιοποίητος και είναι πλέον άχρηστος.

Ο Γ. Παπανδρέου χθες στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου εξήγγειλε το άνοιγμα 77 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών

Ο Γ. Παπανδρέου χθες στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου εξήγγειλε το άνοιγμα 77 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών, ωστόσο οι προσλήψεις αυτές χαρακτηρίζονται «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς υπολογίζεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 25.000... Ολα αυτά τα χρόνια είχε επισημανθεί επανειλημμένως πως χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στη χώρα μας, επειδή δεν βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ για να νοσηλευθούν, ενώ η λίστα αναμονής καθημερινά ξεπερνά πολλές φορές τους 30-40 ασθενείς! Το 25% των κλινών ΜΕΘ της χώρας παρέμεναν σταθερά κλειστές, κυρίως εξαιτίας έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και κατά δεύτερο λόγο εξαιτίας έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ενώ αν αυτές ήταν ανοιχτές, θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο περίπου 3.400 ασθενείς!

«Αναβάθμιση»

«Ηδη παραδίδουμε 77 νέες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο, στην οποία συνοδευόταν από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά. «Λέγαμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και δέκα χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα», επισήμανε χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Απόστολος Αρμαγανίδης, «όμως για πρώτη φορά είδαμε να γίνεται κάτι, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου υπήρξε συμμετοχή και στενή συνεργασία της Εταιρείας με τις επιτροπές του υπουργείου Υγείας αλλά και με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εγινε ο πρώτος σχεδιασμός και υπολογίζουμε να φτάσουμε σύντομα στη λειτουργία 150 κλινών ΜΕΘ, ώστε να φτάσουμε συνολικά στις 600. Το πρόβλημα θα μπορούμε να πούμε ότι έχει λυθεί, όταν θα εξαλειφθεί η λίστα αναμονής, όμως ιδανικά η χώρα μας χρειάζεται 1.000 κλίνες ΜΕΘ. Το σημαντικό είναι ότι έγινε επιτέλους η αρχή». «Την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, «θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία μας. Οπως έχουμε πει, έχουμε δεσμευθεί για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 γιατρών, ενώ θα κάνουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών. Και αυτό σημαίνει ότι η δημόσια υγεία θα είναι πολύ πιο προσβάσιμη και ποιοτική για τους πολίτες της χώρας μας».

http://www.enet.gr

«Όχι» λέει η Ν.Δ. στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Η νέα ηγεσία της Ρηγίλλης αποφάσισε τελικώς να μη συναινέσει σε έναν νέο κύκλο διερεύνησης της υπόθεσης, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο η «αυλή» του Κων. Καραμανλή. Με φόντο το Βατοπέδι, μάλιστα, η Ν.Δ. εμφανίζεται έτοιμη να ανοίξει έναν νέο κύκλο σκληρής διαμάχης με το ΠΑΣΟΚ, καθώς κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ανασύρει τα γαλάζια σκάνδαλα και ιδίως το Βατοπέδι με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, προεξάρχουσας της δημοσιονομικής κρίσης. Στην υπόθεση του Βατοπεδίου, που για πολλούς στη Ν.Δ. συνέβαλε τα μέγιστα και για την εκλογική συντριβή του κόμματος, η Ρηγίλλης επικαλείται για τη δική της άρνηση την Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από την προηγούμενη Βουλή και κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει εκ νέου μια αντίστοιχη κοινοβουλευτική έρευνα.

«Δεν πληρώνω πάρτε τις πινακίδες»

Χιλιάδες κάτοχοι Ι.Χ. συρρέουν τις τελευταίες ημέρες στο γκισέ της Εφορίας σχηματίζοντας ουρές για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να απαλλαγουν από τα νέα, τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας.

Πρόκειται κυρίως για κατόχους αυτοκινήτων δεκαετίας και άνω, χαμηλών κυρίως εισοδημάτων, οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να τα πουλήσουν, αφού τα χρήματα που θα εισπράξουν είναι ελάχιστα, ούτε τα νέα τέλη αντέχουν να πληρώσουν.

Το σκεπτικό, άλλωστε, όσων καταθέτουν στις Εφορίες τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους είναι ότι αν τα πουλούσαν θα κέρδιζαν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα τέλη που υποχρεούνται να καταβάλουν και τα οποία μετά την αύξησή τους φέτος σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζουν ή και ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Για παράδειγμα, για ένα όχημα 30ετίας, 2.000 κυβικών εκατοστών, τα νέα «πράσινα» τέλη που θα κληθεί να πληρώσει για το 2010 ο ιδιοκτήτης του ξεπερνούν τα 800 ευρώ, αλλά αν επιχειρήσει να το πουλήσει δεν θα εισπράξει πάνω από 400-600 ευρώ!

Εκείνοι που στο όνομα της περιβαλλοντικής πολιτικής καλούνται να πληρώσουν τα πιο τσουχτερά ποσά είναι ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ. Εκτός όμως από αυτούς, χιλιάδες είναι και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων νεώτερης ηλικίας που επειδή έχουν και δεύτερο όχημα προτιμούν να αποσύρουν το παλαιότερο, καταθέτοντας την πινακίδα κυκλοφορίας του στην Εφορία ώστε να απαλλαγούν από τα «πράσινα» τέλη, τα οποία κοστίζουν μέχρι και 80% υψηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά.
ΤΑ ΝΕΑ

Αυτο(α)γνωσία


Η Σάσα Μπάστα βαθμολογώντας τα... ταλέντα της έβαλε στον κώλο της ένα 5ράκι
και στην φωνή της ένα 7ράκι. Μάλλον τα μπέρδεψε...
http://panic-gr.blogspot.com

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !...

Ήμουνα νιος και γέρασα ακούγοντας, όλ΄ αυτά τα χρόνια, χιλιάδες αναλύσεις, επισημάνσεις και εξαγγελίες, για το χτύπημα της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής. Τα άκουσα και φέτος από το ΠΑΣΟΚ και το Γ. Παπανδρέου κι ένας νέος φορολογικός νόμος ετοιμάζεται, με κύριο στόχο την είσπραξη φόρων απ΄ αυτούς που αποφεύγουν και διαφεύγουν.
Τα στοιχεία, έτσι όπως επικαιροποιούνται, είναι για γέλια και για κλάματα...
Η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2008 (εισοδήματα 2007) δείχνουν τα εξής:

1. Εννιά στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν στην εφορία ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ.

2. Το 65,27% των φορολογουμένων ή 5.382.329 άτομα σε σύνολο 8.246.361 δηλώνουν ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο το μηνιαίο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

3. Σχεδόν 3 στους 10 φορολογούμενους ή 2.382.753 άτομα εμφανίζουν στην εφορία εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ.

4. Μόνο το 5,8% των φορολογουμένων (481.279 φυσικά πρόσωπα) δηλώνουν ότι έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Μόλις 18.700 άτομα εμφανίζονται να έχουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ τον χρόνο.

5. Επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τραγουδιστές κ.ά.) εμφανίζουν στην εφορία εισοδήματα κάτω από 10.500 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί δηλαδή δηλώνουν ότι έχουν καθαρό εισόδημα μόλις 875 ευρώ τον μήνα και δεν πληρώνουν στην εφορία ούτε ένα ευρώ φόρο για τα εισοδήματά τους.

Πλουσιότεροι όλων των Ελλήνων είναι οι μισθωτοί και ακολουθούν οι συνταξιούχοι, καθώς δηλώνουν τα μεγαλύτερα κατά μέσο όρο εισοδήματα. Συγκεκριμένα:
-Το μέσο εισόδημα των μισθωτών ανέρχεται σε 14.437 ευρώ.
-Οι συνταξιούχοι δηλώνουν κατά μέσο όρο 11.873 ευρώ τον χρόνο.
-Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι εμποροβιοτέχνες με 10.440 ευρώ μέσο ετήσιο εισόδημα.
-Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μέσο ετήσιο εισόδημα 9.057 ευρώ, δηλαδή αρκετά κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
-Οι εισοδηματίες έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα 3.911 ευρώ.
-Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι αγρότες με μέσο ετήσιο εισόδημα μόλις 2.455 ευρώ.
-Τέλος, υπάρχουν και 65 ΄Ελληνες …Κροίσοι που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ ο καθένας !

Οι προτάσεις της κυβέρνησης, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο περιέχουν μέτρα για να πιαστούν στην τσιμπίδα οι «έξυπνοι», που θεωρούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ως τα κορόϊδα και ως τα υποζύγια του συστήματος.
Αρκετοί είναι αυτοί που βγαίνουν και διαμαρτύρονται, κάνουν κριτική, φωνάζουν για φοροεπιδρομή κλπ.
Αν ανήκουν στους «έξυπνους» καλά κάνουν και φωνάζουν κι εμείς καλά κάνουμε και τους γράφουμε στο γνωστό μέρος του σώματος.
Αν ανήκουν στην κατηγορία των μισθωτών και αντιδρούν, μαζί με τους άλλους, τότε καλά θα κάνουν να βγάλουν την μικροπολιτική καραμέλα απ΄ το στόμα ή αν δεν πιπιλίζουν τέτοια, να επισκεφθούν έναν «ειδικό» γιατρό…
http://logoplokies.blogspot.com

Microsoft: Aπαγορεύτηκε η πώληση των Office 2007 και Word 2007

news-word-2007-banned

Η Microsoft από τον Ιανουάριο δεν θα μπορεί να πουλάει το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Word 2007 αλλά και τα Office 2007, ύστερα από απόφαση δικαστηρίου. Πριν αρκετό καιρό η εταιρία i4i, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της Microsoft για παραβίαση ευρεσιτεχνίας και δικαιώθηκε. Η Microsoft προχώρησε σε έφεση, την οποία όμως δεν κατάφερε να κερδίσει και έτσι από τις 11 Ιανουαρίου 2010 δεν θα είναι σε θέση να πουλάει στην Αμερική τις γνωστές εφαρμογές, απόφαση που σύμφωνα με την εταιρία αναμένεται να κάνει ζημία τόσο στην ίδια όσο και στους πελάτες. Μάλιστα δήλωσε πως θα κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές στην συγκεκριμένη έκδοση έτσι ώστε να μην χρησιμοποιεί την περιγραφική γλώσσα XML, που είναι και το μήλο της έριδος, ενώ βεβαίωσε πως δεν συμπεριλαμβάνεται κάτι τέτοιο στην έκδοση Office 2010 beta.

http://apolitistosteki.blogspot.com

Η Al-Qaeda ανέλαβε την ευθύνη της απόπειρας

Η Al-Qaeda της αραβικής χερσονήσου (AQAP, Al-Qaeda in the Arabian Peninsula), ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη απόπειρα εναντίον αμερικανικού αεροσκάφους την 25/12. Όπως αναφέρει, η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον της στην Υεμένη. Στην ανακοίνωσή που η ομάδα δημοσίευσε στο διαδίκτυο, αναφέρεται πως ο 23χρονος Νιγηριανός Umar Farouk Abdulmutallab συνεργάστηκε μαζί της προκειμένου να οργανώσει την τρομοκρατική του επίθεση. Πριν μερικές εβδομάδες, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Υεμένης, σε συνεργασία με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, πραγματοποίησαν δυο αεροπορικές επιθέσεις εναντίον μελών της Al-Qaeda. Η δεύτερη έγινε μια μόλις ημέρα πριν την απόπειρα εναντίον του αεροσκάφους. Όπως αναφέρει η AQAP, τα υλικά που χρησιμοποίησε ο Νιγηριανός κατασκευάστηκαν από την ίδια.

http://www.antinews.gr

Τοπ 5 φωτοσυνθέσεις του 2009!

Οι παρακάτω πέντε φωτοσυνθέσεις θεωρώ για τους δικούς μου λόγους ότι είναι οι καλύτερες που έχω κάνει. Τις βάζω με χρονολογική σειρά(ξεκινώντας από την ποιο πρόσφατη) χωρίς να ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένα. Ας τις θυμηθούμε.






http://sofoscrete.blogspot.com

To iphone και το ... βιολί του!



Τελικά μάλλον η ocarina ήταν η αρχή στο να χρησιμοποιηθεί το Iphone σαν μουσικό όργανο καθώς μια νέα εφαρμογή συνδέει πλέον την κλασσική όπερα με την τεχνολογική πρωτοπορία: το Sting Trio χρησιμοποιεί τον αισθητήρα κίνησης ώστε να αναγνωρίσει την γωνία που βρίσκεται το κινητό καθώς και το μέγεθος της κίνησης και ρυθμίζει ανάλογα την εκτέλεση της μουσικής. Μπορείτε πλέον να δείτε το iphone να βγάζει ήχους βιολιού, τσέλου ή βιόλας!!!
http://www.cybereddie.gr

Φανάρι με χρονόμετρο ορατό στους οδηγούς.

Το φανάρι που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία έχει "ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης γύρω από το ίδιο το κόκκινο φως του φαναριού". Μόλις σβήσουν όλα τα τετραγωνάκια ανάβει το πράσινο για να ξεκινήσουν οι οδηγοί. Έτσι οι οδηγοί ετοιμάζονται εγκαίρως για να ξεκινήσουν και δεν καθυστερούν οι πρώτοι τους από πίσω (με λίγα λόγια ακούγεται καλό για το πρόβλημα της κίνησης που αντιμετωπίζουμε καθημερινά). Πάντως αν αυτό το φανάρι έρθει ποτέ και στην Ελλάδα, ετοιμαστείτε για αγώνες Need For Speed.
rc-cafe

Το "Βαθύ" ΠΑΣΟΚ

Καταπρόσωπο μου εχλεύασαν οι νέοι Αλεξανδρείς:
Ιδέστε, είπαν, ο αφελής περιηγητής του αιώνος!
Επειδή νου δεν έχει
κι από ξένα δάκρυα κέρδος δεν βγάνει. . .
ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ (Άξιον Εστί)

Στο χώρο τη πολιτικής, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και ιδιαίτερα σε μια μερίδα του Τύπου, ιδιαίτερα του ηλεκτρονικού, με αποκορύφωμα αυτού, του λεγόμενου "μεγάλου καναλιού", υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που κατέχουν, μάλιστα, καίριες θέσεις, τους οποίους ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήριζε μονολεκτικά "Φιλέλληνες". Είναι όλοι αυτοί, που πάνω από το εθνικό συμφέρον και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας, τοποθετούν τις απαιτήσεις και τις αναγκαιότητες του "συμμαχικού παράγοντα", που παλιότερα ήταν οι θελήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και σήμερα της γραφειοκρατικής ελίτ των Βρυξελλών. Ο εσμός αυτός, που από χρόνια έχει απογαλακτιστεί από την ελληνική κοινωνία, με τα χρόνια ανδρώθηκε, κάτω από τις ευλογίες των "εκσυγχρονιστικών" κυβερνήσεων Σημίτη και πήρε διαστάσεις καθεστωτικής πρακτικής στα χρόνια της ανύπαρκτης διακυβέρνησης Καραμανλή.

Κι ύστερα ήλθαν οι μέλισσες. . . .

Στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη ο λαός ανέθεσε στο ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τη βαθειά οικονομικά, αλλά και δομική κρίση. Η προσπάθεια Τιτάνια, αλλά ο νέος πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του στους οικονομικούς τομείς του κυβερνητικού έργου ξεκαθάρισαν από την αρχή ότι δεν θα αποστούν από τις καθαρές προγραμματικές δεσμεύσεις τους, που είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων τάξεων του ελληνικού λαού, η αναδιανομή του εθνικού πλούτου υπέρ των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων και η ουσιαστική φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, καθώς και η πάταξη της φοροδιαφυγής. Μ΄άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, σκέφτηκαν οι έχοντες και κατέχοντες και τα "γιουσουφάκια" τους, οι "φιλέλληνες". Μέχρι κι ο Καραμανλής μας τα ‘πε αυτά και περάσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!. . .

Κάτι, όμως, άρχισε να δείχνει πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Το "Σεράι", δηλαδή οι Μπαρόζοι, οι Αλμούνηδες, οι Τρισέδες και άλλοι εχθροί της πατρίδας, για να ψαρώσουν τη νέα κυβέρνηση, άρχισαν πρωτοφανείς πιέσεις, όχι προς το δρόμο να δουν οι Έλληνες κάποια καλύτερη μέρα, αλλά να επιστρέψουν σε καταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα. μειώσεις μισθών, εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα, παντελή εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους και ενίσχυση του τραπεζικού και μεγαλομεταπρακτικού κεφαλαίου. Κι αγαλλιάζονταν οι αφελείς Πρεντεντέρηδες στα δελτία των 8 και σκιρτούσαν από ευτυχία στα άντρα της πλατείας Κολωνακίου οι αφανείς Ιούδες του "Φιλελληνισμού"

Έλα, όμως, που υποτίμησαν για μια ακόμα φορά το Γιωργάκη, που είναι Γιώργος και μάλιστα με κάτι. . . . να!. . . Φτυστός ο πατέρας του!. . . Που πήγε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με καθαρά λόγια εξήγησε στους άλλους, ομότιμους αρχηγούς των χωρών της συμμαχίας, ότι εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε- γέλασε και οι συνταγές Ιρλανδίας, Ισλανδίας και άλλων χωρών του μπακαλιάρου δεν περνούν. Και παρά τις ικεσίες των Μπαρόζων και των Αλμούνηδων εξασφάλισε την ομόφωνη συγκατάβαση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα, προκειμένου να ξεπεράσει η χώρα τη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει. Και τότε, μη έχοντας άλλα λόγια να εξηγήσουν τα τεκταινόμενα, οι αφελείς "Φιλέλληνες", αφού η λογική τους δεν μπορεί να συλλάβει τα πραγματικά γεγονότα και τη νέα δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην ελληνική κοινωνία, προχώρησαν σε νέο εφεύρημα. Το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ. Κατά το "βαθύ Κεμαλικό κράτος" της Τουρκίας.

Κι άρχισαν, οι δυστυχείς, να αναμασούν στα δελτία των 8, με προεξάρχοντες τον ανεκδιήγητο Πρετεντέρη και την ΚΝΙτσα που Τρέμη(προσοχή η ορθογραφία μένει ως έχει) ότι ο πρωθυπουργός πιέζεται ή εκβιάζεται από το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" για να εφαρμόσει την πολιτική, που ο ίδιος είχε εξαγγείλει και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι είναι τόσο μικρόνοες, που δεν μπορούν να δεχθούν το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός επιμένει να υλοποιήσει τα αυτονόητα. Αυτά, δηλαδή, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό. Ίσως και γιατί αδυνατούν να το πιστέψουν, γιατί είναι στ' αλήθεια κάτι το πρωτόγνωρο για τα πολιτικά μας ήθη. Η "καραμέλα", όμως για το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και τους εκβιασμούς που, δήθεν, ασκεί στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας, άρεσε και οι "Φιλέλληνες", κάθε κόπιας, κι άρχισαν να την αναπαράγουν. Στον Τύπο, στα παράθυρα των τηλεοπτικών ειδησεογραφικών δελτίων, αλλά και σ' αυτή ακόμα την πολιτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Αδυνατώντας όλοι να εννοήσουν οτι μια κυβέρνηση δεν προέρχεται από παρθενογένεση, αλλά από την ψήφο εκατομμυρίων πολιτών, που άλλοι είναι οργανωμένοι, άλλοι φίλοι κι άλλοι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κομματικού οργανισμού, που κερδίζει τις εκλογές.

Υπάρχει "βαθύ ΠΑΣΟΚ"?

Η απάντηση μου είναι: ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. . .

Όχι με την έννοια που του δίνουν τα φερέφωνα της παραπληροφόρησης του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου. Το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" δεν είναι οι καρεκλοκένταυροι, θεσιθήρες και οι συνωστιζόμενοι στους προθαλάμους της εξουσίας, ούτε τα κομματικά στελέχη του κάθε νομού και επαρχίας, που περιμένουν να αρπάξουν κάποιο κόκκαλο από τη διανομή της εξουσίας. Ούτε οι διάφοροι Νεονάκηδες, που προσμένουν να λαφειραγωγήσουν.

Το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" είναι όσοι ακόμα επιζούν από τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, οι αγωνιστές των αγώνων του 15% για την Παιδεία, του 114 και του αντιδικτατορικού αγώνα, που δεν εξαργύρωσαν την πρόσφορα τους για κάποια θέση σε κομματικά ψηφοδέλτια ή μια θέση με παχυλές αποδοχές σε κάποιους δημόσιους οργανισμούς, οι άνθρωποι της μεταπολιτευτικής γενιάς που προτίμησαν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, δημιουργώντας δικές τους επιχειρήσεις και αρνούμενοι να γίνουν σκλάβοι μιας θέσης στο δημόσιο, οι άνθρωποι που αρνήθηκαν να συνδιαλλαγούν με την κυβερνητική εξουσία και παρέμειναν να αγωνίζονται περήφανοι στο χώρο της ιδιωτικής οικονομίας, τα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, σε κάθε γωνιά της επικράτειας, που είναι ΠΑΣΟΚ, όχι για να πάρουν, αλλά γιατί επιθυμούν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους σε μια κοινωνία δίκαιη και δημοκρατική. Είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που κράτησαν τη βρώμικη διετία '89-90 όρθιο το ΠΑΣΟΚ, χλευαζόμενοι από δεξιά και αριστερά, ως κλέφτες και άτομα μειωμένης ηθικής. Είναι η νέα γενιά, που αφουγκράστηκε τον επαναστατικό λόγο του Γιώργου Παπανδρέου και πύκνωσε τις τάξεις του Κινήματος. Είμαστε εμείς όλοι, που για 35 χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για το "όραμα" μιας νέας κοινωνίας, που ξανοίγεται μπρος μας λουσμένο στο φως, χωρίς, ποτέ μα ποτέ, να σκεφτούμε κάποιο αντίδωρο για τον εαυτό μας. Εμείς, αυτά τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών, είμαστε το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" Κι είμαστε υπερήφανοι που η κυβέρνηση, που με την ψήφο μας εκλέξαμε, ακολουθεί την πολιτική που εμείς της δώσαμε την εντολή να υλοποιήσει. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του και στηρίζουμε με κάθε ικμάδα μας το δύσκολο έργο τους.

Τι να του κανει μια;;;


Τα λεφτά θα βρεθούν με Πανεθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση

euro500Οι απλοί πολίτες έχουν κατανοήσει πλέον ότι για να αντιμετωπίσει η χώρα μας το μεγάλο δημόσιο χρέος και να μπει σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης, απαιτείται πανεθνική προσπάθεια. Και στην προσπάθεια αυτή είναι πρόθυμοι να συμβάλουν από το υστέρημά τους, αφού πρώτα δώσουν έμπρακτα το παράδειγμα οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας και οι έχοντες και κατέχοντες. Μέχρι και 8 δις ευρώ μπορεί να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα το 2010, με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, είσπραξη μέρους των οφειλών προς το δημόσιο από βεβαιωμένους φόρους, την περιστολή μη καταβολής και παράνομης επιστροφής ΦΠΑ.
Μόνο από την περιστολή της σπατάλης και την κατάργηση των προνομίων στο δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από την προεδρία της Δημοκρατίας την κυβέρνηση και τη Βουλή μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση μέχρι και 3 δις ευρώ.
Τουλάχιστον κατά 20% θα μπορούσε να μειωθεί ο προϋπολογισμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας και κατά 30% ο προϋπολογισμός της Βουλής
Κάθε βουλευτής κοστίζει ετησίως περίπου 360.000 ευρώ ετησίως στον Έλληνα φορολογούμενο.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί μου δίνουν 7.000 το μήνα», έλεγε σε κύκλο φίλων του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, τονίζοντας: «πριν ζητηθούν θυσίες από τους απλούς πολίτες, να δώσουν πρώτα το παράδειγμα των οικονομιών οι ανώτατοι λειτουργοί του κράτους και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις».
Μόνο από την τερκμαρτή φορολόγηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών, την αύξηση της κλίμακας για υψηλά εισοδήματα και την φοροαπαλλαγή με αποδείξεις μπορούν να προκύψουν έσοδα της τάξεως των επιχειρήσεις με εικονικές συναλλαγές 3 και πλέον δις ευρώ.
Κάθε χρόνο επιχειρήσεις με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές με την κυκλική απάτη τύπου Carousel παίρνουν επιστροφή ΦΠΑ πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
ΚΕΝΤΡΙ

Ποινική δίωξη για το "Eθνικός Αστέρας - Πιερικός"...

ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΤΣ‏
http://press-gr.blogspot.com


Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον αγώνα Εθνικού Αστέρα- Πιερικού(1-2) που διεξήχθη στις 15/11/09. Η δίωξη ασκήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Πανσερραϊκού Πέτρου Θεοδωρίδη,ο οποίος χαρακτήρισε "στημένο" το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σ' αυτό το ματς είχαν παιχτεί πολλά χρήματα στο «διπλό», ενώ σε πολλά στοιχηματικές εταιρείες είχε μπει «φραγή» από την προηγούμενη μέρα. Πλέον, οι δικαστικές αρχές θα ερευνήσουν την υπόθεση και θα καλέσουν για εξηγήσεις όλα τα εμπλεκόμενη μέρη. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης,η ΠΑΕ Πιερικός απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του κ.Θεοδωρίδη και της ΠΑΕ Πανσερραϊκός.