Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Wimbledon 2009 FINAL: Roger Federer Vs Andy Roddick

Ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ και ο Αμερικανός Αντι Ρόντικ είναι οι αντίπαλοι στον τελικό του απλού ανδρων στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον. Δύο νίκες στους σημερινούς ημιτελικούς, αλλά και δύο διαφορετικές ιστορίες. Ο 27χρονος Ελβετός ο οποιος νικησε -παρουσία των Μπόργκ, Ναστάζε και Λέηβερ- τον Γερμανό Χαας με 7-6,7-5,6-3 και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, στον οποίο θα διεκδικήσει τον 15ο τίλο του και αν νικήσει, θα γίνει ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, αφού θα ξεπεράσει τον Πητ Σάμπρας, που έχει 14 τρόπαια. Αυτή είναι η πρώτη ιστορία. Η δεύτερη, αφορά όχι το νικητή, αλλά τον ηττημένο. Ο Αμερικανός Αντι Ρόντικ, νίκησε τον Βρετανό Αντι Μάρεϊ, με 6-4,4-6,7-6,7-6, σε ένα ματς που επί τρεις ώρες και επτα λεπτά, κράτησε σε απίστευτη αγωνία όλη τη Μεγ. Βρετανία. Το τελικό αποτέλεσμα, έφερε την απόλυτη απογοήτεηση στο νησί, και θύμισε κάτι από την ποδοσφαιρική ομάδα, όταν αποκλειόταν σε μουντιάλ, ή Euro στη διαδικασία των πεναλτι. Από την εποχή του Φρεντ Πέρι, το 1936, αυτά τα 73 χρόνια είναι πολλά για τους διοργανωτές του αρχαιότερου τουρνουά τένις που ακόμα περιμένουν έναν τίτλο.

Μετέφερε τη... νομαρχία στο νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθεί

Τον εμπαιγμό εις βάρος των εργαζομένων και των δομών Υγείας του νομού καταγγέλλει ο νομάρχης Δωδεκανήσου

Τα καθήκοντά του από τον χώρο του Νοσοκομείου Ρόδου ασκεί από χθες ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συστηματικό, όπως λέει, εμπαιγμό και την απροκάλυπτη κοροϊδία εις βάρος των εργαζομένων και των δομών υγείας του νομού.Ο κ. Μαχαιρίδης με την ενέργειά του αυτή, που τη χαρακτηρίζει «συμβολική πράξη καταγγελίας» της πολιτικής ηγεσίας του αρμοδίου υπουργείου, επιδιώκει να αναδείξει ότι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας στον νομό αποτελεί το μείζον ζήτημα για το οποίο απαιτείται κινητοποίηση και συλλογική δράση.«Η θέση μου είναι εκεί, κοντά στους εργαζομένους, κοντά στη Διοίκηση και στους πολίτες», δήλωσε ο νομάρχης, καλώντας και προσκαλώντας τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα, να δηλώσουν το δικό τους «παρών» σε μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών.Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι: «Διαμαρτύρομαι για τις ενέργειες του υφυπουργού και για την αντιμετώπιση που επιδεικνύει στα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου».Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να καταθέσει στη βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζωίδης.Για εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Ρόδο από τη ΝΔ κάνει λόγο ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης.

http://www.ethnos.gr
ΚΥΡΙΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ;;;

Djibril Cisse: Να με φοβούνται ! ! !


"Πρέπει να με φοβούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού ..."(D.Cisse,2/7/2009)
(ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ..)

Αντινομάρχης Τουρισμού... Η Κέρκυρα αντέχει!!! το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;

Κύριε Σκούρτη, κάντε και καμιά βόλτα στο νησί να δείτε αν αντέχει.Αν δε, δείτε και κάνα τουρίστα πέστε του και για τις μεγάλες πρωτοβουλίες που έχετε πάρει σαν Νομαρχιακή Αρχή.....Συγχαρητήρια στον αυτόματο πιλότο, που του έχετε αναθέσει την ευθύνη για τον τουρισμό!
Κερκυραϊκή Αλεπού

Portsmouth καλεί Fernando Belluschi

Ολοένα και πιο έντονο, γίνεται το ενδιαφέρον της αγγλικής Πόρτσμουθ, για τον Αργεντινό άσο του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μπελούτσι…
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα "Mirror", η Πόρτσμουθ έχει καταθέσει πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ στον Ολυμπιακό και περιμένει την απάντηση των Πειραιωτών, που βρίσκονται σε "ανοικτή" επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη, Πίνι Ζάχαβι. Το 50% του Μπελούτσι, ανήκει στην ελληνική ομάδα και το υπόλοιπο μισό στον έμπειρο ατζέντη, που έχει λόγο στην οποιαδήποτε μεταγραφή του πελάτη του. Από τον Ολυμπιακό δε "βγαίνει" κάποια πληροφόρηση, αλλά είναι δεδομένο, πως αν και εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά, θα πουλήσει άμεσα τον ποιοτικό του μέσο, που μπορεί την πρώτη χρονιά να μην εγκλιματίστηκε στην Ελλάδα, όμως πέρυσι έδειξε μπόλικο από το ταλέντο του…
http://www.goal.com

Τρεις νέοι δεινόσαυροι βρέθηκαν στην Αυστραλία

Οστά τριών νέων ειδών δεινοσαύρων βρέθηκαν στο Αουτμπακ της Αυστραλίας, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Σίδνεΐ. Ο ένας, ο σαρκοβόρος Μπάντζο, είχε δυο μέτρα ύψος και τρια μεγάλα νύχια σε κάθε χέρι. Οι δυο άλλοι, Κλάνσι και Ματίλντα, ήταν φυτοφάγοι και πολύ μεγαλύτεροι. Οι τρεις δεινόσαυροι έζησαν στη Γη πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια.

ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 10 ΑΤΟΜΑ

Δέκα άτομα συνελήφθησαν και ανακρίνονται για την απαγωγή του εφοπλιστή Π.Παναγόπουλου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα εμπλέκεται σε μία σειρά αξιόποινων πράξεων μεταξύ των οποίων συμβόλαια θανάτου και βομβιστικές επιθέσεις. Για οργανωμένο έγκλημα κάνουν λόγο οι αστυνομικοί. Από τις ολονύχτιες καταθέσεις προέκυψε ότι οι 8 άνδρες και οι 2 γυναίκες είχαν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε δολοφονίες και αναλάμβανε συμβόλαια θανάτου, ενώ τα νήματα της εγκληματικής ομάδας, φαίνεται ότι κινούσαν δυο βαρυποινίτες, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.Μάλιστα, στην οργάνωση, η οποία κρύβεται και πίσω από την ανθρωποκτονία του Γεώργιου Γούσιου το Σεπτέμβριο του 2008 στην Πεντέλη, συμμετείχαν άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων τα πέντε είναι κρατούμενοι φυλακών. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στην κατοικία ενός επιχειρηματία στην Άρτα. «Η πράξη τους αυτή απετράπη ύστερα από ενέργειες της υπηρεσίας, κατά τις οποίες συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία θα μετέφεραν στην πόλη και θα τοποθετούσαν αυτόν τον μηχανισμό», σε ανακοίνωσή του ο κ. Ιωάννης Δικόπουλος, διευθυντής Ασφαλείας Αττικής. Ο ίδιος τόνισε πως οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί το κρησφύγετο των δραστών και τα λίτρα της απαγωγής.

http://www.tanea.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!!

Μείον 22,13% οι αφίξεις ξένων τουριστών - 8.174 λιγότεροι τουρίστες !
Όσο αφορά τον αριθμό των charters:, ενώ τον Ιούνιο του 2008 είχαμε 230 αφίξεις , εφέτος έχουμε 187. Σαράντα τρία (43) charters λιγότερα σε ποσοτά 18,70% λιγότερες αφίξεις charters.
Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Με μια απλή ματιά διαπιστώνουμε ότι χάσαμε τη Σουηδική αγορά η οποία μετακινήθηκε προς Κέρκυρα και Ρόδο, ενώ οι απώλειες της Βρεττανικής αγοράς ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Χάσαμε 8.174 άτομα και κερδίσαμε περίπου 1000 από Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία. Χαίρε βάθος αμέτρητο.
Στη μείωση των αφίξεων σημειώνουμε και τη μείωση της κατανάλωσης. Ολοι οι τουρίστες έχουν περιορίσει τα έξοδα στα εντελώς απαραίτητα.
Μεγάλη ηβουτιά! δύσκολα να ανατραπεί τους επόμενους μήνες και ας μπαίνουμε στη καρδιά της σαιζόν. Η Κεφαλονιά, όπως και όλη η Ελλάδα, πληρώνει τα σπασμένα από ένα τουριστικό μοντέλο, που έχει κτιστεί κυριολεκτικά στην άμμο, για φθηνό τουρισμό χωρίς προοπτικές και όραμα.
http://kefaloniapress.gr

Το 2011 η Βουλγαρια στην F1 και η Ελλας κοιμαται..

Η Βουλγαρία παρά τα εσωτερικά της προβλήματα επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο καλεντάρι της Formula1 και στη γειτονική χώρα ελπίζουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε αυτό στη συνάντηση των εκπροσώπων της χώρας με τον Μπέρνι Έκλεστοουν στο Νίρμπουργκρινγκ την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι της Γερμανίας. Φυσικά η Ελλάδα μένει πίσω και εδώ μάλλον ενδιαφέρονται περισσότερα για σκάνδαλα και μίζες και όχι για Αθλητικό ιδεώδες και άλλα τινά.Η Βουλγαρία αποτελεί το νέο αίμα από τις χώρες, οι οποίες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν αγώνα της Formula1. Την επόμενη βδομάδαστα πλαίσια του Γκραν Πρι της Γερμανίας, που θα διεξαχθεί στο Νίρμπουργκρινγκ, οι πολιτικοί άρχοντες της χώρας και άνθρωποι της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Βουλγαρίας θα συναντηθούν με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο η χώρα να φιλοξενήσει αγώνα σε μια καινούρια πίστα.Οι γείτονες, πάντως, θέλουν πάση θυσία να πάρουν το... πράσινο φως από τον Έκλεστοουν και να ξεκινήσουν τις εργασίες στην πίστα, ώστε αυτή να είναι έτοιμη πιθανότατα το 2011, αφού τότε ελπίζουν ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να μπουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό τόνισε και σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Μπόγκνταν Νικόλοφ.

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΛΒΑΝΙΑ: Αλληλοκατηγορίες για την ένταση

Οι δυο κυριότεροι αντίπαλοι του πολιτικού σκηνικού, στην Αλβανία, κατηγορούν ο ένας τον άλλον για την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στη χώρα. Ο νυν πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον αντίπαλό του Έντι Ράμα ότι είναι υπεύθυνος της έντασης και ότι επιζητεί μέσω της βίας να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.«Αυτή είναι απεχθής πράξη» είπε ο κ. Μπερίσα σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στην έκκληση του αρχηγού της αντιπολίτευσης για «την προστασία της ψήφου». Από την πλευρά του, ο κύριος Ράμα έκανε λόγο για «απαράδεκτη καταπάτηση των κανόνων» από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος. «Με τη βία ο κ. Μπερίσα προσπαθεί να καθυστερήσει την καταμέτρηση των ψήφων» ανέφερε συγκεκριμένα, για να κάνει έκκληση στους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματός του «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σε ό,τι αφορά τις προβοκάτσιες», διότι κάθε κίνηση από δω και στο εξής θα γίνει «με νόμιμα μέσα, στο πλαίσιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος».Την ίδια ώρα, έκκληση για ψυχραιμία έκανε κι ο κ. Μπερίσα, επαναλαμβάνοντας πως θα «δεχτώ την τελική απόφαση της Κεντρικής Εκλογική Επιτροπής» για το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν παρέλειψε όμως να κάνει λόγο για νίκη του κόμματός τους και για κατοχή της απαιτούμενης πλειοψηφίας, κάτι που θα του δώσει τη δυνατότητα να ξανακυβερνήσει. «Δεν κέρδισα αυτά που προσδοκούσα, αλλά θα κάνω τις απαραίτητες συμμαχίες» συμπλήρωσε.Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και έχοντας υπόψη πως η διαδικασία καταμέτρησης έχει σταματήσει, ο συνασπισμός των κομμάτων του νυν πρωθυπουργού έχει 70 βουλευτές, όπως 70 βουλευτές έχουν και οι δύο συνασπισμοί των αριστερών κομμάτων. Πρέπει, όμως, να σημειωθεί πως μεταξύ τους οι τελευταίοι δεν είναι σίγουρο πως μπορούν να συμφωνήσουν για να κάνουν κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις ενός βουλευτή του συνασπισμού του Ιλίρ Μέτα, ότι θα προσέφερε την έδρα του για το Σαλί Μπερίσα, ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός το διέψευσε αρμοδίως.

http://www.avgi.gr

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !...

Μετουσιώνοντας σε πράξη το μήνυμα που πήρε στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής προχωράει σε ευρύτατες αλλαγές, τόσο στη δομή των Υπουργείων, όσο και στη σύνθεση της κυβέρνησης.Σύμφωνα με τις ...αποκλειστικές μας πληροφορίες, δημιουργούνται εννέα (9), νέα Υπουργεία, στα οποία τοποθετούνται ισάριθμα, δοκιμασμένα, έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη, του σκληρού καραμανλικού πυρήνα.Με την χρησιμοποίηση όλων των εφεδρειών του κόμματος, ο πρωθυπουργός πιστεύει πως η ώθηση και στο κυβερνητικό έργο και στις δημοσκοπικές επιδόσεις, θα είναι ισχυρή !...Ο μόνος που φέρεται ν΄ αρνήθηκε την υπουργοποίησή του, είναι ο κ. Μανώλης, ο οποίος δήλωσε, πως «θα παραιτηθεί», ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα οι γκρίνιες ορισμένων στελεχών, που δεν υπουργοποιούνται, όπως, π.χ. ο κ. Κοντός και ο κ. Δούκας…
http://logoplokies.blogspot.com

Στα 134 τα κρούσματα της γρίπης στην Ελλάδα

Ακόμη 13 άτομα βρέθηκαν θετικά στη νέα γρίπη, εκ των οποίων τα 6 ανήκουν στο γκρούπ των αμερικανών φοιτητών, ενώ ακόμη 8 από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Από τους υπόλοιπους 7 οι δύο επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδι στη Βρετανία, οι 4 από ταξίδι στην Αυστραλία ενώ διερευνώνται οι επαφές του άλλου κρούσματος. Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε εκατόν τριάντα τέσσερα (134), από τα οποία πενήντα δύο(52) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αλλά και σε αναπηρικές συντάξεις και διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης του ΙΚΑ, (προκειμένου να περιστείλει τις δαπάνες που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση) ειναι τα τρία μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό προκαλώντας νέα σύγκρουση με τα εργατικά συνδικάτα. Η ΓΣΕΕ ανέφερε ότι «η λέξη μεταρρύθμιση και η πρακτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με την αποδόμηση και την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», προσθέτοντας ότι «δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις οι 130.000 θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί και η ανυπαρξία μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας». Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε για «εμπαιγμό» και «λεκτικό θράσος» από την πλευρά του πρωθυπουργού. Εκανε μάλιστα λόγο για εκτίναξη της φοροδιαφυγής με τη «χαριστική πράξη ρύθμισης των μεγαλοοφειλετών» και το «φέσωμα των νοσοκομείων με 3 δισ. ευρώ».

Τέλος ο Μανωλάς από την ΑΕΚ

Η παραίτηση του Στέλιου Μανωλά από την ΑΕΚ είναι οριστική, αφού ο ίδιος αρνήθηκε την επιστροφή του στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πλέον, ίσως και από το Σάββατο να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του με τον Βασίλη Δημητριάδη ως επικρατέστερη εξέλιξη. Μπάγεβιτς και Μανωλάς συναντήθηκαν την Παρασκευή και δεν υπήρξε σημείο επαφής, αφού ο Μανωλάς επέμεινε στην παραίτησή του. Οριστικά αποχωρεί από την ΑΕΚ η «σημαία» της και πλέον δρομολογούνται οι εξελίξεις για την αντικατάστασή του.

Michael Owen: Υπέγραψε στη Manchester United

Σε μια κίνηση που προκαλεί αίσθηση στο εφετινό μεταγραφικό παζάρι, ο Μάικλ Οουεν υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το απόγευμα της Παρασκευής και αφού προηγουμένως είχε περάσει από εκτεταμμένες ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική του Μάντσεστερ.Ο 29χρονος Αγγλος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Νιούκαστλ την 1η Ιουλίου, όταν έληξε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Βόρειας Αγγλίας.Αρχικά περίμενε προσφορές από συλλόγους όπως η Εβερτον και Αστον Βίλα, αλλά από τη στιγμή που έλαβε το κάλεσμα του τεχνικού της Γιουνάιτεντ και επί μακρόν θαυμαστή του, Αλεξ Φέργκιουσον, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά.Ο μοναδικός ενδοιασμός του Φέργκιουσον για τον Οουεν είχε να κάνει με την φυσική του κατάσταση, καθώς τις τελευταίες σεζόν ο πρώην διεθνής με την Αγγλία στράικερ ταλαιπωρήθηκε από διάφορους σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ άλλων στον μηρό, τον αστράγαλο, το μετατάρσιο και τους χιαστούς του γονάτου του.Αλλά μετά τους ιατρικούς ελέγχους στους οποίους υπεβλήθη ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Φέργκιουσον αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να του προσφέρει συμβόλαιο.

Manuel Pinho: Παραιτήθηκε γιατί έκανε...κερατάκια

Η αγενής χειρονομία του, του στοίχισε την υπουργική του θέση! Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομίας της Πορτογαλίας, Μανουέλ Πίνιο, ο οποίος παραιτήθηκε γιατί έκανε «κερατάκια» στον κομμουνιστή ηγέτη του Μπεραντίνο Σοάρες μέσα στο κοινοβούλιο. Η χειρονομία αυτή είναι εξαιρετικά προσβλητική στην Πορτογαλία και παραπέμπει στον απατημένο άνδρα. Ο Σοάρες είχε αντιδράσει στους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά το μέλλον ενός ορυχείου, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Πίνιο. «Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή τη χειρονομία», δήλωσε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Χοσέ Σόκρατες. Τελικά ο Πίνιο παραιτήθηκε. Και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με την ενέργειά του, «διόρθωσε» την κατάσταση.

Γ. Παπανδρέου: Εκλογές τον Σεπτέμβριο και συμφωνία για Παπούλια

Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την πρώτη μετά τις ευρωεκλογές. Τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας και κάλεσε την κυβέρνηση να υπάρξει συμφωνία επ' αυτού από τώρα. «Προτείνουμε στην σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία να συμφωνήσουμε από σήμερα στην επανεκλογή του [σ.σ. του Κ. Παπούλια] παράλληλα με την απόφαση για την άμεση προσφυγή στις κάλπες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τις πρόωρες εκλογές για να μπορέσει, όπως είπε, η νέα κυβέρνηση να καταρτίσει αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010. Προσέδωσε στον αγώνα κατά τη διαφθοράς τον χαρακτήρα του ανένδοτου και άσκησε σκληρή κριτική για το θέμα στην κυβέρνηση. Οι εκλογές, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επιβάλλονται από το συμφέρον του τόπου καθώς η νέα κυβέρνηση η οποία θα έχει νωπή λαϊκή εντολή θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Πρότεινε νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης το οποίο θα συνδυάζει τις άμεσες ανάγκες της οικονομίας με τις απαραίτητες διαρθρωτικές και μεσοπρόθεσμες αλλαγές. Αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη στήριξη του εισοδήματος των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης μέσω μιας γενναίας φορολογικής μεταρρύθμισης. Η φορολογική πολιτική θα κατατείνει στη φορολόγηση του πλούτου εκεί όπου πραγματικά υπάρχει σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατονόμασε τις υπεράκτιες εταιρίες, τα μερίσματα στα υψηλά εισοδήματα, τα κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακόμα και την εκκλησιαστική περιουσία που αξιοποιείται οικονομικά. Μεταξύ άλλων, παρομοίασε την κυβέρνηση με καράβι που σέρνεται από τους συγκυριακούς ανέμους των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, που σέρνεται από την ομηρία της, από τους εκβιασμούς κάθε κατηγορούμενου που η ίδια συγκαλύπτει. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

http://www.tanea.gr/