Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

 "Όλα είναι γκρίζα"

katathlipsi




Όταν κάποιος είναι θλιμμένος συνηθίζουμε να λέμε ότι βλέπει τα πάντα γύρω του γκρίζα, αλλά απ' ότι φαίνεται αυτό αποδεικνύεται πραγματικότητα αφού σύμφωνα με ομάδα γερμανών ερευνητών η κατάθλιψη προκαλεί αλλαγές στην όραση.
Η κατάθλιψη επηρεάζει την όραση και ένας ασθενής δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αντίθεση του άσπρου με το μαύρο, με αποτέλεσμα όλα να μοιάζουν θολά και γκρίζα. Οι επιστήμονες εξέτασαν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα ορισμένων ανθρώπων που είχαν συμπτώματα κατάθλιψης και εμφάνιζαν και την "γκρίζα εικόνα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν τόσο εντυπωσιακά που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το τεστ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για να μετρηθούν με αξιοπιστία τα επίπεδα κατάθλιψης.

Η έρευνα διεξήχθη από τον καθηγητή Λούντγκερ Τεμπαρτζ φαν Ελστ από το πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ.

Δεν θέλω

Θα μπορούσα να ήμουν Δήμαρχος, Νομάρχης, ή Βουλευτής; ΟΧΙ. Αισθάνομαι σε πολλές περιπτώσεις ότι έχω περισσότερες ικανότητες. Νομίζω ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πιστεύω ότι έχω όλες τις χάρες για να βρεθώ μπροστά, κάτι όμως μου λείπει, που με καταδικάζει στο περιθώριο και στερεί όλων των άλλων να υπηρετήσουν την κοινωνία. Τι είναι αυτό; Δεν μπορώ να κάνω παρέα με μαλάκες. Δεν έχω υπομονή να συμμετέχω σε ατέρμονες, και ανούσιες συνεδριάσεις. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, που δεν πιστεύω. Δεν ακολουθώ το πρωτόκολλο. Η γραβάτα όταν με σφίγγει την πετάω . Θέλω οι συνεργάτες μου, να είναι φίλοι πιστοί και όχι λαμόγια. Δεν με ενδιαφέρει η εξουσία που λειτουργεί εντός εκλογικού χρόνου. Δεν μ’ αρέσει η συγκέντρωση εξουσιών που δεν ξέρω τι να τις κάνω. Δεν έχω τόση υπομονή, που να φτάνει στα όρια της αναισθησίας. Δεν μπορώ να χαμογελάω όταν δεν μου βγαίνει. Δεν μπορώ να χορεύω και να τραγουδάω όταν δεν έχω κέφι. Δεν μπορώ να υπόσχομαι όταν ξέρω ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Δεν μπορώ να συμμαχώ με πρώην εχθρούς και είμαι αντίθετος με το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Θέλω να λειτουργώ ανθρώπινα όταν νομίζω, χωρίς τον κίνδυνο να κατηγορηθώ.
Θέλω να δίνω δουλειά στην άνεργη και χωρισμένη με παιδιά, που δε έχει στο ήλιο μοίρα, χωρίς δεύτερη συζήτηση. Θέλω να λειτουργώ χωρίς τον κίνδυνο μήπως και διαταράξω τις ισορροπίες. Θέλω να είμαι όπως είμαι. Να είμαι αυτό που είμαι και να μην αναγκάζομαι να παίζω ρόλους, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία για τις ανάγκες της παράστασης. Θέλω να βγαίνω στην τηλεόραση όταν πρέπει και να μην μου επιβάλλεται. Θέλω να μην πληρώνω την τηλεόραση για να με ρωτάει αυτό που θέλω και να κάνει τα στραβά μάτια στα λάθη μου. Θέλω να μην είμαι κομμάτι της τηλεόρασης και να παίζω το ρόλο του παρουσιαστή. Θέλω τέλος πάντων να είμαι, ο Δήμαρχος ο Νομάρχης ο Βουλευτής και να έχω αυτή και μόνο την ιδιότητα, συνεπικουρούμενη και με αυτήν του ανθρώπου.
Θέλω να προγραμματίζω για το μέλλον και όχι με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές. Θέλω να έχω τη άνεση του χρόνου, που θα μου δίνει την δυνατότητα να εγγυηθώ την αλληλεγγύη για τις επόμενες γενιές. Θέλω και αλλά χίλια ΘΕΛΩ. Θέλω να μη είμαι Βουλευτής Νομάρχης η Δήμαρχος… 
marmenis

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΠ.ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Οι υπογράφοντες την παρούσα, Γραμματείς των Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας, μετά από συζήτηση και αξιολόγηση των όσων φημολογούνται σχετικά με τη στάση μας στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων για τα αιρετά αξιώματα της αυτοδιοίκησης, και προς αποκατάσταση της αλήθειας ομόφωνα ανακοινώνουμε, επισημαίνουμε και διευκρινίζουμε τα παρακάτω:
Τρείς μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές  εκλογές, όπου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα Καλλικράτης, με μια νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση, που  επιχειρεί δομικές αλλαγές στο κράτος, σε κατεστημένες νοοτροπίες και καταστροφικές παθογένειες, προς όφελος της χώρας και των πολιτών της, είναι προφανές ότι απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια, ωριμότητα, και πάνω απ’ όλα υπεύθυνη πολιτική λειτουργία.


 Αυτά είναι η απαίτηση του κερκυραϊκού λαού και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να τα διασφαλίσει και να τα υπερασπιστεί.

Φαίνεται δεν έχει γίνει από όλους κατανοητή η σοβαρότητα του εγχειρήματος και των όσων διακυβεύονται για το μέλλον της Κέρκυρας από το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Παράγοντες, από θέσεις εξουσίας και μη, εμφανίστηκαν, να υπερασπίζονται δήθεν τα συμφέροντα της Κέρκυρας, θέτοντας το δίλημμα εάν το νησί θα πάει με 3, ή 4, ή 5 Δήμους παραβλέποντας την ουσία της πολιτικής, είτε ακόμη εάν ο υποψήφιος δήμαρχος Κερκυραίων, που θα υποστηριχθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα επιλεγεί με προκριματικές εκλογές, ή με πολιτική αξιολόγηση και βέβαια όχι στη λογική του καταλληλότερου αλλά του «εκλογιμότερου».

Επίσης, παραβλέπουν ότι τα μέσα Αυγούστου, με το άγχος της αβεβαιότητας, της εργασιακής και επαγγελματικής επιβίωσης, της οικονομικής δυσπραγίας και της κρίσης, ή διαδικασία ανάδειξης και υποστήριξης υποψηφίων από τις πολιτικές οργανώσεις ελάχιστα απασχολεί τους πολίτες.

Εξάλλου, τόσο οι σχετικές εγκύκλιοι των οργάνων, όσο και η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του θεσμικού οργάνου του κινήματος, δηλαδή της διευρυμένης Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας, απαντούν σε κάθε ερώτημα, κάνοντας σαφές και αναμφισβήτητο το ότι οι υποψήφιοι που θα στηριχθούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., για την αυτοδιοίκηση, θα προκύψουν από πολιτική αξιολόγηση.

Δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες ούτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε στην Κέρκυρα, και εκτίθενται, εκείνοι που ερμηνεύουν και επικαλούνται κατά το δοκούν και κατά περίπτωση τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους των θεσμικών οργάνων και μάλιστα  με προκλητική ασυνέπεια σε δημόσια εκφρασμένες απόψεις και θέσεις τους.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας, η κομματική μας βάση, οι Σ.Ε. και οι Γραμματείς τους, έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν φοβούνται τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, ότι δεν φοβούνται το άνοιγμα  του κόμματος προς την κοινωνία.   

Αντίθετα, αυτά  διεκδικούν και αυτά επιδιώκουν. Αυτές τις αρχές υπηρετούν και τιμούν με ξεκάθαρο και διάφανο πολιτικό λόγο  και πάντα τα αποτελέσματα θα είναι νικηφόρα.

Θεωρούμε ότι τα δημοκρατικά εκλεγμένα θεσμικά όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας είναι ταγμένα να αγωνίζονται ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής προσωπικών ή άλλων ιδιοτελών (γνωστών σε όλους) καταστροφικών για το τόπο συμφερόντων.

Δεσμεύονται και οφείλουν, μακριά από κάθε λογική διχασμού της κομματικής βάσης, κατ΄ επέκταση και της κοινωνίας μας, αυτά να τα κάνουν πράξη καθημερινά και να υπηρετούν με συνέπεια το χρέος τους απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό και των συμφερόντων του τόπου μας.

Η Κέρκυρα του λαϊκισμού, της διαφθοράς και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων, ανήκει στο παρελθόν, δεν είναι αυτή που οραματιζόμαστε δεν είναι αυτή που ταιριάζει σε μας και στα παιδιά μας.

Απευθυνόμαστε στην κομματική μας βάση και στο λαό της Κέρκυρας, επικαιροποιώντας,  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τις διαχρονικές αρχές και αξίες του κινήματός μας και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε και να διασφαλίσουμε μια νικηφόρα πορεία για την Κέρκυρα της διαφάνειας, της ανάπτυξης, της ελπίδας και της εξόδου από την κρίση, μια ακόμα νικηφόρα πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην περιφερειακή  και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα, σ΄ αυτήν την νικηφόρα πορεία είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε δίπλα μας την πλειοψηφία των πολιτών.

                                         Οι υπογράφοντες Γραμματείς         
                                                                                   
ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Τ.Ο. Πόλης Δήμου Κερκυραίων
ΦΑΤΗΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ.Ο. Κασσωπαίων
ΚΟΜΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ Τ.Ο. Γαρίτσας- Ανεμομύλου-Κανονίου
ΣΚΟΥΠΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Τ.Ο. Αλεπούς-Καναλίων
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ Τ.Ο. Δ. Φαιάκων
ΠΑΝΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Τ.Ο. Δ. Λευκιμμαίων
ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Τ.Ο. Δ. Αγ. Γεωργίου
ΜΙΧΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Τ.Ο. Δ. Παλαιοκαστριτών
ΖΟΥΠΑ ΜΠΕΤΥ Τ.Ο. Δ. Παρελίων
ΝΙΚΟΚΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ Τ.Ο. Δ. Θιναλίων
ΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Τ.Ο. Δ. Αχιλλείων
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Τ.Ο. Γουβιά-Κοντόκαλι-Κυρά Χρυσικού
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ.Ο. Δ. Εσπερίων 

Κέρκυρα 10 Αυγούστου 2010   
Κοινοποίηση:
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κα. ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κο. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Κο. ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΟΥΡΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ Κο. ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ 

Προκλητικές εμφανίσεις σε παραλιακό κλαμπ της Μυκόνου

Προκλητικές εμφανίσεις σε παραλιακό κλαμπ της ΜυκόνουΔείτε: Σοκαριστικές φωτογραφίες
Κοπέλες λικνίζονται στους ξέφρενους ρυθμούς που παίζει γνωστό παραλιακό κλαμπ της Μυκόνου. Άνδρες αφήνουν ακάλυπτα τα επίμαχα σημεία του σώματός τους.

Ντι τζει εμφανίζονται ως guests και ξεσηκώνουν τους θαμώνες του γνωστού μαγαζιού. Και όλοι προκαλούν τους πιο… ντροπαλούς να κάνουν το ίδιο με το θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Το παράδοξο πάντως είναι ότι στην παραλία ακριβώς κάτω από το πασίγνωστο κλαμπ υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Και γι’ αυτό είναι προτιμότερο οι γονείς να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη παραλία για να μην βλέπουν τα παιδιά τους αυτό το θέαμα.

Δείτε όμως τι εννοούμε.








Κορυφαίο!!!


Βρήκαμε τον φταίχτη! Αυτός που μας ξεζουμίζει τόσα χρόνια... αυτός που φταίει για τα σκάνδαλα, την χρεοκοπία, το ξεπούλημα της χώρας...
Σας τον δίνουμε στεγνά... Βίντεο..

http://trelokouneli.blogspot.com