Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΠ.ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣΟι υπογράφοντες την παρούσα, Γραμματείς των Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας, μετά από συζήτηση και αξιολόγηση των όσων φημολογούνται σχετικά με τη στάση μας στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων για τα αιρετά αξιώματα της αυτοδιοίκησης, και προς αποκατάσταση της αλήθειας ομόφωνα ανακοινώνουμε, επισημαίνουμε και διευκρινίζουμε τα παρακάτω:
Τρείς μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές  εκλογές, όπου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα Καλλικράτης, με μια νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση, που  επιχειρεί δομικές αλλαγές στο κράτος, σε κατεστημένες νοοτροπίες και καταστροφικές παθογένειες, προς όφελος της χώρας και των πολιτών της, είναι προφανές ότι απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια, ωριμότητα, και πάνω απ’ όλα υπεύθυνη πολιτική λειτουργία.


 Αυτά είναι η απαίτηση του κερκυραϊκού λαού και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να τα διασφαλίσει και να τα υπερασπιστεί.

Φαίνεται δεν έχει γίνει από όλους κατανοητή η σοβαρότητα του εγχειρήματος και των όσων διακυβεύονται για το μέλλον της Κέρκυρας από το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Παράγοντες, από θέσεις εξουσίας και μη, εμφανίστηκαν, να υπερασπίζονται δήθεν τα συμφέροντα της Κέρκυρας, θέτοντας το δίλημμα εάν το νησί θα πάει με 3, ή 4, ή 5 Δήμους παραβλέποντας την ουσία της πολιτικής, είτε ακόμη εάν ο υποψήφιος δήμαρχος Κερκυραίων, που θα υποστηριχθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα επιλεγεί με προκριματικές εκλογές, ή με πολιτική αξιολόγηση και βέβαια όχι στη λογική του καταλληλότερου αλλά του «εκλογιμότερου».

Επίσης, παραβλέπουν ότι τα μέσα Αυγούστου, με το άγχος της αβεβαιότητας, της εργασιακής και επαγγελματικής επιβίωσης, της οικονομικής δυσπραγίας και της κρίσης, ή διαδικασία ανάδειξης και υποστήριξης υποψηφίων από τις πολιτικές οργανώσεις ελάχιστα απασχολεί τους πολίτες.

Εξάλλου, τόσο οι σχετικές εγκύκλιοι των οργάνων, όσο και η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του θεσμικού οργάνου του κινήματος, δηλαδή της διευρυμένης Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας, απαντούν σε κάθε ερώτημα, κάνοντας σαφές και αναμφισβήτητο το ότι οι υποψήφιοι που θα στηριχθούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., για την αυτοδιοίκηση, θα προκύψουν από πολιτική αξιολόγηση.

Δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες ούτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε στην Κέρκυρα, και εκτίθενται, εκείνοι που ερμηνεύουν και επικαλούνται κατά το δοκούν και κατά περίπτωση τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους των θεσμικών οργάνων και μάλιστα  με προκλητική ασυνέπεια σε δημόσια εκφρασμένες απόψεις και θέσεις τους.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας, η κομματική μας βάση, οι Σ.Ε. και οι Γραμματείς τους, έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν φοβούνται τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, ότι δεν φοβούνται το άνοιγμα  του κόμματος προς την κοινωνία.   

Αντίθετα, αυτά  διεκδικούν και αυτά επιδιώκουν. Αυτές τις αρχές υπηρετούν και τιμούν με ξεκάθαρο και διάφανο πολιτικό λόγο  και πάντα τα αποτελέσματα θα είναι νικηφόρα.

Θεωρούμε ότι τα δημοκρατικά εκλεγμένα θεσμικά όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας είναι ταγμένα να αγωνίζονται ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής προσωπικών ή άλλων ιδιοτελών (γνωστών σε όλους) καταστροφικών για το τόπο συμφερόντων.

Δεσμεύονται και οφείλουν, μακριά από κάθε λογική διχασμού της κομματικής βάσης, κατ΄ επέκταση και της κοινωνίας μας, αυτά να τα κάνουν πράξη καθημερινά και να υπηρετούν με συνέπεια το χρέος τους απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό και των συμφερόντων του τόπου μας.

Η Κέρκυρα του λαϊκισμού, της διαφθοράς και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων, ανήκει στο παρελθόν, δεν είναι αυτή που οραματιζόμαστε δεν είναι αυτή που ταιριάζει σε μας και στα παιδιά μας.

Απευθυνόμαστε στην κομματική μας βάση και στο λαό της Κέρκυρας, επικαιροποιώντας,  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τις διαχρονικές αρχές και αξίες του κινήματός μας και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε και να διασφαλίσουμε μια νικηφόρα πορεία για την Κέρκυρα της διαφάνειας, της ανάπτυξης, της ελπίδας και της εξόδου από την κρίση, μια ακόμα νικηφόρα πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην περιφερειακή  και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σ΄ αυτόν τον αγώνα, σ΄ αυτήν την νικηφόρα πορεία είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε δίπλα μας την πλειοψηφία των πολιτών.

                                         Οι υπογράφοντες Γραμματείς         
                                                                                   
ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Τ.Ο. Πόλης Δήμου Κερκυραίων
ΦΑΤΗΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ.Ο. Κασσωπαίων
ΚΟΜΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ Τ.Ο. Γαρίτσας- Ανεμομύλου-Κανονίου
ΣΚΟΥΠΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Τ.Ο. Αλεπούς-Καναλίων
ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ Τ.Ο. Δ. Φαιάκων
ΠΑΝΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Τ.Ο. Δ. Λευκιμμαίων
ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Τ.Ο. Δ. Αγ. Γεωργίου
ΜΙΧΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Τ.Ο. Δ. Παλαιοκαστριτών
ΖΟΥΠΑ ΜΠΕΤΥ Τ.Ο. Δ. Παρελίων
ΝΙΚΟΚΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ Τ.Ο. Δ. Θιναλίων
ΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Τ.Ο. Δ. Αχιλλείων
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Τ.Ο. Γουβιά-Κοντόκαλι-Κυρά Χρυσικού
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ.Ο. Δ. Εσπερίων 

Κέρκυρα 10 Αυγούστου 2010   
Κοινοποίηση:
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κα. ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κο. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Κο. ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΟΥΡΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ Κο. ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ