Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΧΕΤΟΙΙΙΙΙΙ ΑΚΟΥΣΤΕ...Ξεκινούν οι πτήσεις της Ryan Air από ιταλικές πόλεις προς την Ρόδο, την Κω και το Βόλο

ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ 2010

Η εταιρία χαμηλού κόστους Ryan Air θα συνδέει, με αεροπορικές πτήσεις της, την Κω, την Ρόδο και το Βόλο, με τις ιταλικές πόλεις του Μπέργκαμο και της Πίζα από τις 24 Μαΐου 2010. Τα χειμερινά δρομολόγια που έχει προγραμματίσει η Ryan air πρόκειται να δημοσιοποιηθούν μέχρι τον επόμενο Αύγουστο.
http://troktiko.blogspot.com


2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ...Ε ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ !!! ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΣΧΕΤΟΙ Ε ΑΣΧΕΤΟΙ !

ΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ... Βαριά ευθύνη της ΕΕ


Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει το δρόμο της Ευρώπης για την επίλυση της κρίσης, έστειλε την Παρασκευή από τη Βουλή ο κοιν. εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής. Πρόσθεσε ότι αν ποτέ η χώρα προσέφευγε στο ΔΝΤ, θα ήταν μία τεράστια ευθύνη των ηγετών της ΕΕ.

Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι αυτή την περίοδο διεξάγεται μεγάλη συζήτηση για το πώς θα βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, αν "θα βγεί μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο ή μέσα από το ΔΝΤ".


"Θέλω να είμαι απολύτως σαφής γιατί πρέπει κάποτε να παίρνουν όλοι τα μηνύματα ότι η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο, για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος και δίνουμε τη μάχη να είμαστε μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Από εκεί και πέρα όμως η δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να προστατέψουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας μας. Και αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον μας" δήλωσε..


"Εάν, ο μη γένοιτο, η χώρα αναγκαστεί να φτάσει στο ΔΝΤ, θέλω να είναι απολύτως σαφές προς όλους ότι η ευθύνη θα βαρύνει απόλυτα τον κ. Τρισέ την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρνούνται επισταμένως τόσο καιρό να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στη Συνθήκη" σημείωσε.
 

Καταραμένε Ελληνα!!!

http://i99.photobucket.com/albums/l301/Heartless_Nobody/Axis%20Powers%20Hetalia/kodogre.jpgΚαταραμένε Έλληνα.
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου,μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική? εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική? κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα?εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση... Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου; 
Σίλερ, 1759-1805, Γερμανός συγγραφέας και ποιητής 

Κυνήγι τέλος...



Κυριακή 28 Φεβρουαρίου τελείωνει και φέτος
η κυνηγετική περίοδος.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά όσο αφορά τη κάρπωση
αλλά και όσο αφορά τη δίωξη από την πολιτεία,
μιας και για όλα τα δεινά της φύσης φταίνε
οι Έλληνες κυνηγοί.(έτσι λένε)

Υγεία να έχουμε εμείς και οι τετράποδοι φίλοι μας
και με το καλό,ραντεβού στα κυνηγοτόπια του Αυγούστου.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.
mygonimo.blogspot.com

''Σβάρνα τα κανάλια'' έχει πάρει ο Νομάρχης της Κέρκυρας

Πολύ πυκνές είναι πλέον οι εμφανίσεις του νομάρχη στα τηλεοπτικά κανάλια.
Όχι μόνο σε κεντρικές εκπομπές αλλά και σε εκπομπές με πρώην δημοτικούς συμβούλους και πολίτες.
Είναι επίσης εμφανές πως εκνευρίζεται ευκολότερα σε κάθε προσπάθεια κριτικής του έργου(;;;) του.
Πληροφορίες λένε πως σύμφωνα με κάποιες μετρήσεις δεν πάει καλά και προσπαθεί να καλύψει το έδαφος.
Εκτός αυτού χωρίς τη βοήθεια του Σώτου και της πρώην κυβέρνησης το μέλλον φαντάζει θολό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και στο Δ. Αχιλλείων και στο Δ. Κερκυραίων έχει σκληρούς αντιπάλους από το ίδιο του το χώρο.
Ο Ερωτόκριτος και ο Γιάννης δεν θα τον αφήσουν σε ''χλωρό κλαρί''.
Επίσης είναι από του ανθρώπους που η εξουσία είναι μονόδρομος για αυτούς μετά από τόσα χρόνια στα κοινά και η ιδιότητα του απλού πολίτη τους φοβίζει.
Τι θα γίνει όμως με τη νέα γενιά;
Για πόσα χρόνια θα βλέπουμε ακόμα τον Στέφανο, τον Σωτήρη, τον Μιχάλη, τον Δημήτρη, τον Ανδρέα να προσπαθούν να ''σώσουν τον τόπο'' και εμείς να τους χειροκροτούμε; ΕΛΕΟΣ!!!
Το μέλλον μας και των παιδιών μας βρίσκεται στα χέρια μας!!!

Κερκυραϊκή Αλεπού

P.S. I love you (Hellas)

Ζεις σε μια από τις δυσκολότερες οικονομικές συγκυρίες που έχει βιώσει η χώρα σου τα τελευταία χρόνια . Η αβεβαιότητα, η αδιαφορία προς τους πολιτικούς θεσμούς, η αγανάκτηση είναι τα στοιχεία που σε κυριεύουν.

Είσαι νέος, σπουδάζεις αρκετά χρόνια με σκοπό να πάρεις το πτυχίο σου με σκοπό να βγεις στην αγορά και να βρεις μια δουλειά κοντά στο αντικείμενο σου (εάν είναι αυτό που επέλεξες συνειδητά). Λες ότι κουράζεσαι γιατί όντως κουράζεσαι. Εάν βρεθεί κάποιο mediako μέσο θα πεις ότι πεθαίνεις από την κούραση.. Γιατί σ' αρέσει να υπερβάλλεις. Μεταξύ μας τώρα: Σ' αρέσει... και έμενα μ'αρέσει. 'Εάν έχεις την επιλογή θα προσπαθήσεις να κάνεις και ένα master για να βελτιώσεις λίγο τις πιθανότητες σου. Βγαίνεις στην αγορά και διαπιστώνεις ότι αν όχι όλα, μεγάλο ποσοστό δουλεύει με μέσο. Δουλειά που θα βρεις; Πως θα ζήσεις; Πότε θα ανεξαρτητοποιηθείς; Δεν ζεις καλά, ζεις περιορισμένα...

Αν βρεθεί κάποιο mediako μέσο θα πεις ότι υποφέρεις... Γιατί σ' αρέσει να υπερβάλλεις. Και θα ακουστείς! Γιατί και στα Media αρέσει να υπερβάλλεις. Το μέλλον αβέβαιο και σκοτεινό. Αυτοί που έζησαν πριν από σένα, σε χρέωσαν. Σου έδωσαν ένα δωράκι για να τους θυμάσαι όταν πια δεν θα είναι εδώ...
Δεν είσαι πια νέος. Έχεις δουλέψει σε όλων των ειδών τις δουλειές. Έχεις παλέψει, έχεις αγωνιστεί. Βλέπεις την σύνταξη να πλησιάζει, και την περιμένεις με λαχτάρα. Μια ζωή πληρώνεις εισφορές στο ΙΚΑ για αυτή την στιγμή που θα μπορέσεις να ξεκουραστείς. Και ξαφνικά σου λένε ό,τι ξέρεις φιλαράκο πρέπει να δουλέψεις κι άλλο... Δεν φτάνουν τα λεφτά, χρειάζεται κι άλλο, κι άλλο. Μέσα σου βράζεις. Αδικείσαι. Βλέπεις ευθύνες παντού. Παντού; Παντού εκτός από σένα. Γιατί σ' αρέσει να απαλλάσσεις τον εαυτό σου από ευθύνες. Αισθάνεσαι πιο ήρεμος έτσι.
Σου λένε ότι οι φόροι που πληρώνεις θα αυξηθούν. Αισθάνεσαι αδικημένος. Αισθάνεσαι ότι δεν δούλευες μια ζωή για να τα δώσεις σε αυτούς. Σε αυτούς που σου δείχνουν τόσο σεβασμό, όσο σεβασμό δείχνεις κι εσύ στον Πακιστανό που σου πλένει το παράθυρο... Κι αυτός βασανίζεται, έτσι δεν είναι; Προτιμάς να μην το σκέφτεσαι όμως. Προτεραιότητα για σένα έχει η καθαριότητα των τζαμιών του καινούργιου σου αυτοκινήτου. Κι αν σε ρωτήσουν, θα πεις ότι αυτοί και οι πολιτικοί φταίνε για όλα. Δεν είναι έτσι. Σ' αρέσει όμως να υπερβάλλεις και να μετακυλάς ευθύνες. Από μικρό σου άρεσε. Το ξέρεις! Απλά το έχεις ξεχάσει. Έχεις επιλέξει να το ξεχάσεις. Έχεις επιλέξει να μην πληρώσεις όσα σου αναλογούν γιατί στο κάτω κάτω δεν είσαι κορόιδο. Άλλοι φταίνε, γιατί να πληρώσεις εσύ την λυπητερή; Σκέφτεσαι ότι ένας Κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αυτό που δεν σκέφτεσαι όμως είναι ότι όλοι οι κούκοι σαν και σένα ακριβώς έτσι σκέφτονται....
Ζεις στην Ελλάδα και νιώθεις πνιγμένος. Είσαι υπερήφανος για την ιστορία της, σχεδόν ποτέ για το παρών της. Ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλοι οι προκάτοχοι σου το ίδιο με σένα να ένοιωθαν. Επικεντρώνεσαι στα άσχημα, επικεντρώνεσαι στις αδικίες. Ίσως να μην μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ίσως και να μπορείς. Γύρω σου σκοτάδι, μικρές ηλιαχτίδες φωτός σε διαπερνούν, όμως πια σπάνια και αυτές. Νιώθεις απελπισμένος. Νιώθεις ότι η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της, ότι πότε δεν σου δωσε τις ευκαιρίες που έπρεπε, ενώ εσύ ήσουν πάντοτε σωστός απέναντι της. Όμως δεν μπορείς χωρίς αυτή, την νιώθεις κομμάτι σου και παραπάνω από κομμάτι σου. Νιώθεις να κυλά στις φλέβες σου.
Όταν την βλέπεις να διαπρέπει, συγκινείσαι... Νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά και να φουσκώνει από υπερηφάνεια, δακρύζεις. Το ξέρω ότι δακρύζεις. Και γω δακρύζω. Θυμάσαι τότε, ότι η Ελλάδα είναι το μέρος που μεγάλωσες, το μέρος που ζεις και περικλείει όλες τις αναμνήσεις σου. Εκεί που έπαιζες σα παιδάκι, εκεί που με την παρέα σου έκανες ότι τρέλα σου ερχόταν και ζούσες σαν να μην υπάρχει αύριο. Ένιωθες ευτυχισμένος, γεμάτος, σα να μη υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μπορεί να διαβρώσει αυτό το συναίσθημα. Εκεί δεν ερωτεύτηκες για πρώτη φορά; Εκεί δεν έκλαψες για αυτόν το έρωτα; Δεν κάθισες ποτέ σε μια παραλία, παρατηρώντας το κύμα να σκάει, ονειρευόμενος το μέλλον; Το έκανες. Όμως το 'χεις ξεχάσει.
Ο Ήλιος πια δεν φωτίζει τη καρδιά σου, απλά σου κάνει κοκκινίλες και εγκαύματα. Έχεις επιλέξει να το βλέπεις έτσι, γιατί ξεχνάς. Και σ΄ αρέσει να υπερβάλλεις, το είπαμε αυτό. Δεν πρέπει όμως. Γιατί το ξέρεις. Όλοι μας το ξέρουμε : Πάντα θα έχεις ένα υστερόγραφο γι' αυτήν που θα λέει:
P.S. I love you.
από το glenti

Κέρκυρα - Βελιγράδι, αδέλφια!

_-__-450
Οι δήμαρχοι Κερκύρας και Βελιγραδίου Μικάλεφ και Ντζίλας υπογράφουν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Με σκοπό την προώθηση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ των πόλεων Βελιγραδίου και Κερκύρας, καθώς και τη διεύρυνση και ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού, υπεγράφη η αδελφοποίηση. Ο Δήμαρχος Κερκυραίων, Σωτήρης Μικάλεφ υπέγραψε με τον ομόλογο του Δήμαρχο Βελιγραδίου, Ντράγκαν Τζίλας, πρωτόκολλο με το οποίο "δηλώνουν και ανακοινώνουν ότι η πόλη του Βελιγραδίου και ο Δήμος Κερκυραίων γίνονται αδελφοποιημένες πόλεις".
Στο πρωτόκολλο αδελφοποίησης που υπεγράφη, γίνεται ρητή αναφορά στην πραγματοποίηση ανταλλαγών και διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, βοηθώντας έτσι την πρόοδο και την περαιτέρω ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς".

http://www.enimerosi.com

Μυστικό ντιλ Γιώργου φέρνει 22 δισ. ευρώ


Το τηλεφώνημα του επιτρόπου Όλι Ρεν αρχικά στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια στον Γιώργο Παπανδρέου, η καθοριστική τηλεφωνική παρέμβαση της Άνγκελας Μέρκελ στον Πρωθυπουργό καισυμπληρωματικά- το τηλεφώνημα του Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο Μαξίμου, «έκλεισαν» το παζάρι της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους, το οποίο προβλέπει άγρια λιτότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και εγγύηση για τον απρόσκοπτο δανεισμό της χώρας τους επόμενους μήνες, ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία για να ολοκληρωθεί πέρασε από όλες τις φάσεις μιας έντονης διαπραγμάτευσηςκορυφώθηκε όμως με την άφιξη των Ευρωπαίων ελεγκτών στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα, οι οποίοι μάλιστα συνοδεύονταν από εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την Τρίτη, με το «καλημέρα», οι άνθρωποι της Κομισιόν απαίτησαν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Ζαννιά, πρόσθετα μέτρα και μάλιστα τουλάχιστον 3 δισ. Ο κ. Ζαννιάς αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας ότι το επιχείρημα περί μεγαλύτερης ύφεσης της χώρας από το αναμενόμενο δεν επαρκεί, κυρίως όταν δεν έχει στοιχειοθετηθεί επισήμως - καθώς οι κοινοτικοί κατέφθασαν θεωρώντας δεδομένο πως η ανάπτυξη της Ελλάδας θα κινηθεί στο-1,5% με -2,0%, αντί του αναμενόμενου-0,3%. Η συμφωνία. Στη συνέχεια, οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν τους ελέγχους στα υπουργεία και τις υπηρεσίες- κι εκεί διαπίστωσαν πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν «περπατάει» καθόλου, ούτε αποδίδει τα υπεσχημένα. Οπότε προσέτρεξαν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη «τρύπα» στον προϋπολογισμόκαι ότι ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010 δεν πρόκειται να επιτευχθεί εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα της τάξης των 3,5-5 δισ. ευρώ. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, «ο πρωθυπουργός σας έκανε ανακοινώσεις στις 2 Φεβρουαρίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σάς στήριξε πολιτικά στις 11 Φεβρουαρίου. Πλησιάζει ο Μάρτιος και δεν έχει εφαρμοστεί τίποτε».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φάνηκε πολύ πιο διαλλακτικός από τον κ. Ζαννιά- αλλά απέφυγε να δεσμευθεί. Οπότε η σκυτάλη πέρασε σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο- ο Όλι Ρεν κάλεσε από τις Βρυξέλλες τον Πρωθυπουργό, εξηγώντας του ότι τα πρόσθετα μέτρα ύψους άνω των 3,5 δισ. αποτελούν το ελάχιστο για να υπάρξει ευρωπαϊκή εγγύηση του ελληνικού δανεισμού. Ο κ. Παπανδρέου, όπως είναι φυσικό, ζήτησε σαφέστερες δεσμεύσεις για αυτές τις «εγγυήσεις»- οπότε δεν άργησε να έρθει και το τηλεφώνημα της κ. Μέρκελ, με το οποίο υποβλήθηκε και η πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 5 Μαρτίου. Όπως αφήνουν να διαρρεύσει συνεργάτες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, στον πυρήνα της στήριξης προς την Ελλάδα θα βρίσκεται η γερμανική κρατική τράπεζα ΚfW, η οποία είτε θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα είτε θα εγγυηθεί για να αγοράσουν άλλες τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα, με ένα επιτόκιο της τάξεως των 110-120 μονάδων βάσης.

Τραπεζικές πηγές έλεγαν ότι κατά πάσα πιθανότητα στο σχέδιο αυτό- που βασικό στόχο έχει να προφυλάξει την έκθεση γερμανικών τραπεζών στα ομόλογα χωρών του Νότου της Ευρώπης, ύψους 600 δισ.θα

συμπράξει κι ο κρατικός γαλλικός κολοσσός Caisse des Depots, καθώς εξαρχής Παρίσι και Βερολίνο έχουν αποφασίσει πως η κρίση στην ευρωζώνη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού από τον πάλαι ποτέ γαλλογερμανικό άξονα. Έτσι, άλλωστε, εξηγείται και το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Νικολά Σαρκοζί.

Κατόπιν αυτού, ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου το «πράσινο φως» για να δεχθεί τις υποδείξεις των ελεγκτών της Κομισιόν για πρόσθετα μέτρα ύψους 4 δισ. Επισήμως, το σχέδιο για την εγγύηση του ελληνικού δανεισμού δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα με λεπτομέρειες. Ωστόσο, ο Όλι Ρεν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα ανακοινώσει ότι «το σχέδιο υπάρχει» - έτσι ώστε και η ελληνική κοινή γνώμη να μπορέσει να «χωνέψει» τα σκληρά μέτρα. Τα τελευταία, θα προσδιοριστούν απευθείας από τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον επίτροπο, αλλά όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, «από τη στιγμή που η Αθήνα έχει αποδεχθεί πως πρέπει να είναι ριζικά και σε αυτό το ύψος, είναι λίγο πολύ μονόδρομος το τι μπορεί να γίνει». Οι ίδιες προσέθεταν ότι και να ήθελε ο κ. Ρεν, δεν θα μπορούσε να μιλήσει επακριβώς για το σχέδιο, δεδομένου ότι δεν είναι στα χέρια της Επιτροπής, αλλά στα χέρια της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί.


Αγορά ελληνικών ομολόγων από τη Γερμανία

ΗΓερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ελληνικών ομολόγων μέσω του κρατικού τραπεζικού ομίλου ΚfW. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος όμιλος επεξεργάζεται μέτρα τα οποία εντάσσονται σε ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο διάθεσης προς την Ελλάδα 25 δισ. ευρώ σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Αυτό δήλωσαν χθες τέσσερις Γερμανοί βουλευτές στο οικονομικό δίκτυο Βloomberg. Ακόμη τόνισαν ότι, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση, η αγορά ελληνικών ομολόγων από τον ΚfW με την υποστήριξη γερμανικών κυβερνητικών εγγυήσεων θα είναι ένα έκτακτο μέτρο. Ανέφεραν μάλιστα ότι το μερίδιο της Γερμανίας σε ενδεχόμενη διάσωση της Ελλάδας θα είναι περίπου 5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 1/5 της ευρωζώνης συνολικά.
ΤΑ ΝΕΑ

Η ώρα της γης για το 2010


(Πηγή φωτογραφίας: wwf)
Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.
Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.
Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.
Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.
Μείνετε συντονισμένοι…
http://www.mediasoup.gr

Πολύνεκρος σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Χιλή μετά το ισχυρότατο χτύπημα του Εγκέλαδου –μεγέθους 8,8 Ρίχτερ- που έχει προκαλέσει καταστροφές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Προειδοποίηση για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέδωσε το Κέντρο Προειδοποίησης των ΗΠΑ. Τουλάχιστον 78 τα θύματα, σύμφωνα με το υπουργειο Εσωτερικων της Χιλης.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 8,8 Ρίχτερ. Είχε επίκεντρο 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεψιόν και εστιακό βάθος 35 χιλιόμετρα.
Οι αμερικανικές αρχές και η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησαν για πιθανή εκδήλωση παλιρροϊκού κύματος στις περιοχές που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Έκκληση στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απηύθυνε η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπασελέ«Είμαστε στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών ως προς τις συνέπειες του σεισμού στην περιοχή και την κατάσταση του οδικού δικτύου και των νοσοκομείων», δήλωσε η Μπασελέ.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές της χιλιανής πρωτεύουσας, Σαντιάγο, 320 χιλιόμετρα βορείως του επίκεντρου της δόνησης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός διήρκεσε έως και 30 δευτερόλεπτα.

«Ουδέποτε στη ζωή μου έχω ζήσει κάτι τέτοιο, ήταν σαν να ερχόταν το τέλος του κόσμου», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης Τεμούκο, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Τεμούκο έχουν προκλήθεί ζημιές σε κτήρια και εκκενώθηκε το νοσοκομείο.

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησε μία σειρά μετασεισμών, με τον ισχυρότερο να έχει μέγεθος 6,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Η πόλη Κονσεψιόν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού έχει πληθυσμό περίπου 670.000 ανθρώπων και είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Χιλή. Εξαιτίας του σεισμού έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις μέχρι νεωτέρας. 
tanea

Απέρριψαν τη χρηματοδότηση του «Καλλικράτη»

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/01/news-ragousis-kallikratis2.jpgΕνα ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το απαξιωτικό ύφος και την προσβλητική συμπεριφορά που επιφύλαξαν οι ευρωπαίοι ελεγκτές προς τα στελέχη των υπουργείων τα οποία επιθεώρησαν πρόσφατα αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα». Επιχειρώντας να καταστήσουν σαφές ότι πλέον το ελληνικό κράτος διοικείται από τις Βρυξέλλες, οι κοινοτικοί υπάλληλοι που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησαν από τους γενικούς γραμματείς με τους οποίους συναντήθηκαν να πειθαρχήσουν άμεσα στις εντολές τους, προειδοποιώντας τους μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα πουν του επιτρόπου να γράψει επιστολή στον Πρωθυπουργό» !

Οπως προκύπτει από τα πρακτικά της συζήτησης αυτής, οι κοινοτικοί υπάλληλοι κατηγορούν την Ελλάδα ότι διασπάθισε κονδύλια του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2007-2013, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, υπονομεύοντας το έργο, το οποίο κινδυνεύει τώρα με ακύρωση.

«Δεν έχετε συναίσθηση σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα σας» επαναλάμβανε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνάντησης ο προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σεσίλιο Ορέλιο, απευθυνόμενος σε πέντε γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης ( Εφη Μπεργελέ, Στ. Γκρίτζαλη , Ν. Γεωργαράκη, Θ. Τσέκο ), στη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών κυρία Κλαουδάτου και σε μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Θέλω να που πείτε τώρα πού πήγαν τα λεφτά μου» έλεγε με οργίλο ύφος, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες για σκάνδαλα γύρω από τη διαχείριση του Προγράμματος.

O προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούσε μάλιστα τους παρισταμένους ότι θα ζητήσει από τον επίτροπο να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ζητώντας ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας. «Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, την εφαρμογή των οποίων πρέπει να παρακολουθώ ως κοινοτικός υπάλληλος» , είπε, «πρέπει να απαντήσετε για την επιτάχυνση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση ως τις 15 Μαρτίου 2010. Αν ως τις 30 Μαρτίου δεν έχω ικανοποιηθεί θα ζητήσω από τον επίτροπο να γράψει στον Πρωθυπουργό σας ότι δεν υπάρχει πρόοδος».
Ο πορτογάλος προϊστάμενος της Επιτροπής, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνάντησης τα οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση διότι το Πρόγραμμα δεν είναι συμβατό με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Στο μέλλον», του είπε, «στις αναφορές για την πρόοδο του Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να αναφέρεστε και στο ΠΣΑ επειδή, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβάλατε στην ΕΕ, αυτό περιέχει και το αναθεωρημένο Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και όχι για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η οποία αποτελεί εργαλείο για τη συνολικότερη μεταρρύθμιση της διοίκησης». «Τι γίνεται με τα έργα-σημαίες;» ρωτούσε ο κ. Ορέλιο, ο οποίος μιλούσε συνήθως και εκ μέρους των τεσσάρων ακόμη ελεγκτών που μετείχαν στη συνάντηση. «Μην έλθετε σε πέντε μήνες και μας πείτε ότι θα τα αλλάξετε. Λέτε ότι θα αντικαταστήσετε το έργο για τα Κέντρα Τεκμηρίωσης και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησηςαλλά δεν γνωρίζετε με τι, ούτε μπορείτε να αναφέρεστε σε δράσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου». «Υπάρχει αντίφαση σε αυτά που λέτε» τόνιζε στους παρευρισκομένους χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. Και όταν του παρατηρήθηκε ότι η συνάντηση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτό το ύφος και ότι το κλίμα που μεταφέρει είναι εχθρικό προς τη χώρα μας, ο προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε σαρκάζοντας: «Θέλετε να σας μιλήσω ευγενικά. Ωραία λοιπόν. Πέστε μου, δημιουργείτε ή όχι πρόβλημα αξιοπιστίας;».

Προς επίρρωση μάλιστα των... ισχυρισμών του, ο κοινοτικός ελεγκτής κάλεσε τα στελέχη της κυβέρνησης να του απαντήσουν σε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Από τη μία “απεντάσσετε” το έργο για τα Κέντρα Τεκμηρίωσης και από την άλλη η πολιτική που παρουσιάζετε είναι προς την κατεύθυνση της υποστήριξης του στρατηγικού σχεδιασμού» τόνιζε. «Από τη μία έχετε σύμβουλο τον ΟΟΣΑ και από την άλλη δεν δίνετε προτεραιότητα στις συστάσεις του». «Μιλάτε για νέα αξιολόγηση και κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και δεν έχετε σχεδιάσει ούτε πρόγραμμα κινητικότητας ούτε πρόγραμμα εκπαίδευσης των προϊσταμένων για το πώς θα διεξάγονται οι αξιολογήσεις». «Μιλάτε για αναθεώρηση του Προγράμματος σε επίπεδο ειδικού στόχου ενώ δεν υπάρχει ανάγκη». «Μιλάτε για λίγους ενδιαφερόμενους δικαιούχους και δεν μας λέτε τι κάνατε για την ενεργοποίηση και πληροφόρηση των υφιστάμενων δικαιούχων». «Κάντε μας πρόταση ποιους δικαιούχους θέλετε να αλλάξετε και γιατί». «Πείτε μας ποια υπουργεία καθυστερούν και δεν θέλουν να μπουν στο Πρόγραμμα».

Οι ελεγκτές δεν δίστασαν ακόμη να αφήσουν υπόνοιες και για σκάνδαλα γύρω από τη διαχείριση του Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά η απορροφητικότητα τα δύο πρώτα χρόνια (2007 και 2008) ήταν μηδαμινή, γεγονός που σημαίνει ότι αν η χώρα μας δεν απορροφήσει ως το τέλος του 2010 περίπου 132 εκατ. ευρώ τότε θα χάσει όλα τα χρήματα που έχουν εγκριθεί ως σήμερα. «Μιλάτε για πρόβλημα ρευστότητας» είπε ο κοινοτικός προϊστάμενος στους παρευρισκομένους, όταν του είπαν ότι το κράτος δεν διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια. «Να μου πείτε εγγράφως τι κάνατε τις προκαταβολές, πού τις χρησιμοποιήσατε». Οι ελεγκτές ζήτησαν από τα κυβερνητικά στελέχη να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων. «Διαφορετικά, κινδυνεύετε να κάνετε έργα και εμείς να μην σας πληρώσουμε» τους είπαν. «Πρέπει να ενημερωθούν οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι. Τι μέτρα μπορείτε να πάρετε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Να μου πείτε σήμερα. Γιατί δεν συγκαλείτε την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος, το ανώτερο πολιτικό όργανο,περισσότερες φορές τον χρόνο εφόσον βλέπετε ότι υπάρχει πρόβλημα στην υλοποίησή του;Δεν θα δεχτούμε η Ετήσια Εκθεση Εφαρμογής του Προγράμματος να μην συζητείται στην Επιτροπή Παρακολούθησης και να εγκρίνεται με τη γραπτή διαδικασία».
Απέρριψαν τη χρηματοδότηση του «Καλλικράτη»
Το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέρριψε ουσιαστικά και το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση για τη στήριξη του «Καλλικράτη», γεγονός που αποτελεί και το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στην αλλαγή του κράτους. Το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι ελεγκτές της Ενωσης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο σχέδιο. «Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» είπαν σε έντονο ύφος προς τα στελέχη της κυβέρνησης. «Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής». 
tovima.gr

Χυδαιότητες για την Ελλάδα στη γερμανική κρατική τηλεόραση

Ξεπέρασε κάθε όριο η γερμανική χυδαιότητα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης της zougla.gr από τη Γερμανία. Πρόκειται για απόσπασμα από τη δημοφιλή εκπομπή «Harald Schmidt Show», που προβλήθηκε την Πέμπτη από το κανάλι «Das Erste», το οποίο ανήκει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Το αγοραίο χιούμορ των παρουσιαστών είναι ενδεικτικό του λαϊκισμού με τον οποίο πολλά γερμανικά ΜΜΕ χειρίζονται το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα, τα οποία σπεύδουν να κολακεύσουν τα πλέον πρωτόγονα ένστικτα μερίδας του γερμανικού πληθυσμού, όπως άλλωστε έχουν κάνει αρκετές φορές στη γερμανική ιστορία.


Ρεχάγκελ… και ομοφυλοφιλικά όργια

«Αν θέλουμε να καταλάβουμε τη σημερινή Ελλάδα, πρέπει να πάμε πίσω, πολύ πίσω στο παρελθόν και στην αρχαιότητα», λέει η Katrin Bauerfeind, στη δημοφιλή εκπομπή, μετά την πάσα που της έκανε ο συμπαρουσιαστής της, Harald Schmidt.

Αφού παρουσιάζει σκηνές από ομοφυλοφιλικά όργια, σχολιάζοντας ότι είναι η ελληνική επηρροή στην σύγχρονη κουλτούρα, δείχνει μία μαριονέτα από το muppet show, χαρακτηρίζοντάς την ως «διάσημο φιλόσοφο»…

Η παρουσιάστρια ειρωνεύεται τους περσικούς πολέμους κατά την αρχαιότητα, λέγοντας ότι οι Έλληνες έσωσαν την Ευρώπη και παρουσιάζει μία καρικατούρα του προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ, ενώ στη συνέχεια δείχνει έναν σπασμένο κουμπαρά, υπαινισσόμενη ότι «οι Έλληνες έφαγαν τα λεφτά…»

Το βίντεο δείχνει στη συνέχεια και τον Γερμανό προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Όττο Ρεχάγκελ, και η χυδαιότητα κορυφώνεται με μία παραποιημένη παράσταση από αρχαίο αγγείο, όπου ένας Τούρκος με κόκκινο φέσι συνουσιάζεται με έναν Έλληνα, ο οποίος κρατάει την ελληνική σημαία…

Δείτε το βίντεο. Η χυδαιότητα, η μισαλλοδοξία και η κακογουστιά γίνονται αμέσως αντιληπτές και χωρίς τη γνώση της γερμανικής γλώσσας…